De strategie van Hugo de Jonge & Co – het creëren van verwarring en uitbraken

door | 16 jul 2021 | COVID-19 vaccin, COVID-19 ziekte, Hugo de Jonge

Wat is er nodig om jongeren zover te krijgen dat ze zich te laten vaccineren? Angst genereren werkt niet zo goed bij deze doelgroep, want er valt weinig te vrezen van COVID-19. Trevor Cummings berekende op basis van overheidsdata het risico om te overlijden aan COVID onder de 25 jaar op een kans van 0,00018%. Dat is ongeveer een kwart van het risico om te overlijden aan een val van de trap of een ladder voor die leeftijdsgroep.1 GEEN gevaar voor jongeren.

Dus de campagne richtte zich in eerste instantie op het sociale aspect: “Je doet het voor een ander”. Maar jongeren zijn wel goed, maar niet gek. Er zijn genoeg opties voor “de ander” waaronder medicijnen, zoals Ivermectine en Hydroxychloroquine. Er is geen reden waarom jongeren een risico zouden hoeven te lopen op ernstige bijwerkingen zoals overlijden, onvruchtbaarheid, epilepsie, halfzijdige verlamming etc. door het vaccin. En in eerste instantie kwamen ‘onvoldoende’ studenten opdagen voor de prik.

Maar voor zichzelf willen de uitgedroogde studenten wel een prik halen. Helaas vallen ze massaal voor de valse belofte dat ze hierdoor hun vrijheid weer terug krijgen.

 

 

Hoe de jongeren in de val gelopen zijn

 
Op 5 mei berichtte de Volkskrant dat Hugo de Jonge een deel van de Jansen vaccins wilde hebben die oorspronkelijk aan Denemarken waren toebedeeld. De Deense regering besloot de vaccins van Jansen uit het vaccinatieprogramma te halen vanwege de kans op bijwerkingen. Had de Jonge deze ooit mogen overnemen?

“Minister De Jonge houdt vast aan zijn prognose dat elke Nederlander die dat wil voor 1 juli een eerste vaccin kan hebben gehad. Moet Denemarken met extra Janssen-vaccins helpen om de vaccinatiecampagne in Nederland te versnellen? ‘Nee, we liggen op schema’, zegt de woordvoerder. ‘Maar het kan altijd van pas komen.’” – Volkskrant 05-05-‘212

De afgekeurde vaccins kwamen goed van pas bij een media campagne ‘Dansen met Jansen’, een woordspel op de bekende slogan ‘Dansen bij Jansen’, van de eens legendarische studentendiscotheek Jansen in Amsterdam.3

De belofte was dat jongeren direct na de vaccinatie konden gaan dansen. Het ging er kennelijk niet om of ze wel of niet immuun waren. Hugo de Jonge zei achteraf zonder blikken of blozen dat “een direct vaccinatiebewijs de manier was om jongeren over te halen”.

“Volgens de demissionair minister was het bij een lage vaccinatiegraad verantwoord om jongeren direct na hun vaccinatie een toegangsbewijs tot de horeca te geven omdat het zou zorgen voor een hogere vaccinatiebereidheid.4

 
Hugo de Jonge – met het OMT achter zich – MOET geweten hebben dat dit veel positieve testen op zou leveren. Het is bekend dat je nog niet beschermd bent tegen SARS-CoV-2 (indien ooit) direct na de vaccinatie. Maar 2500 jongeren zijn erin getrapt en vele anderen meenden met of zonder andere injecties of testen hun voorbeeld te kunnen volgen. En Dansen met Jansen was niet alleen de manier op jongeren over te halen om zich te laten injecteren met een genetisch experiment, maar ook om een “uitbraak” te veroorzaken.

Toen de spuit er eenmaal in zat werd de belofte ‘bijgesteld’. De jongeren kregen de schuld van toename in de besmettingen. Mark Rutte maakte zijn excuses voor de versnelde versoepelingen.5 Maar helaas niet aan alle gezonde mensen die onnodig thuis zitten.

“Mogelijk honderden mensen per week zitten in quarantaine zonder dat ze corona hebben. Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is relatief groot, doordat het coronavirus nu weinig voorkomt, en doordat veel mensen zonder klachten zich laten testen.” – NRC6

Meer positieve testen worden gebruikt voor de ‘meer gevaar’ illusie, maar waarschijnlijk komt meer gevaar niet door het virus, maar door het vaccin. Wie heeft er antwoord op het volgende vraagstuk:

Een jaar lang zijn de jongeren gezond, terwijl er een ‘gevaarlijke pandemie’ gaande is. Ze lijden onder de maatregelen, maar ze zijn niet ziek. Maar nu ze gevaccineerd worden lijken er veel ziek te worden. Wij hebben geen cijfers, maar wel allebei studerende kinderen, en we horen niet alleen dat opeens opvallend veel ongevaccineerde en gevaccineerde studenten positief getest worden maar ook dat zij in een aantal gevallen symptomen hebben. Nu er wordt gevaccineerd circuleert er COVID-19 onder de studenten. Kan het een met het ander te maken hebben?

 

 

Medewerking verlenen aan een machtsmisbruiker?

 
Laten we hopen dat studenten in ieder geval hebben geleerd dat de overheid onbetrouwbaar is, en dat ze niet zomaar alles kunnen geloven. En wat zowel de studenten als de evenementen branche betreft: dat medewerking verlenen eerder betekent: “gebruikt worden” dan “weer gebruik kunnen maken van”. De overheid heeft haar agenda en dat is vaccineren en macht naar zicht toetrekken – en kennelijk is alles geoorloofd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We wisten het al…

 
Het is in en in triest dat het allemaal eigenlijk voorspelbaar is wat er gebeurt. We wisten al dat meer testen altijd méér positieven opleveren. Maar het is pertinent onwaar dat positieve testen gelijk staan met ziekte. De “Haaaannnssss – de besmettingen nemen toe” – toespraak van Thierry Baudet is inmiddels viraal gegaan. Hij legt het goed uit.

 

 

 

Meer testen betekent meer positieve tests – En?

 
Een toename van het aantal positieve tests is pas betekenisvol als er ook een toename is van het aantal opnames op de IC en het aantal sterfgevallen. De onderstaande afbeeldingen, afkomstig van allecijfers.nl laat zien dat er tot 12 juli helemaal geen correlatie is.7

Merk op dat het aantal positieve tests per dag flink oploopt op 6-12 juli – helemaal rechts in de blauwe afbeelding. Maar ziet u ook dat in de rode afbeelding helemaal rechts tussen 6-12 juli het aantal overledenen bijna op nul ligt?

 

 

 
Toen de wereld opeens weer ‘open mocht’ en al die feestende jongeren zich eerst moesten laten vaccineren of testen, was te verwachten dat het aantal (vals) positieven zou stijgen. Maar dit betekent niet dat over een paar weken vele jongeren op de IC liggen, laat staan zijn overleden.

 

 
Vragen waar de overheid geen antwoord op geeft
 
• Moeten gevaccineerde studenten zich dan ook nog laten testen?
• Maar zijn alle positieven wel allemaal besmettelijk?
• En zijn alle positieven wel allemaal ziek?
• En als je niet ziek bent, ben je dan toch besmettelijk?
• En werken de covid-19 vaccins tegen deze delta variant?
• En hoe zit het nu met IC’s die dan vol zouden moeten lopen?
• Hoe wordt dit allemaal weer aan elkaar gebreid?

 

 

Gekte en chaos

 
Het is onvoorstelbaar hoe de Jonge praat en praat en praat, en naar niemand luistert, en nergens antwoord op geeft, en chaos en verwarring creëert zodat niemand er meer iets van snapt. Het is onderdeel van de strategie om het volk bang, blind en volgzaam te houden.

Er is een belangrijk onderscheid dat gemaakt moet worden. Een positieve test is NIET hetzelfde als besmet zijn – of te wel ziek zijn. Het is NIET hetzelfde als besmettelijk zijn – of te wel de ziekte door kunnen geven. Het is alleen maar een positieve test. En we kunnen het net zo goed niet doen, want deze test is onbetrouwbaar.8

 

 

Dansen bij Jansen geannuleerd

 

Het demissionaire kabinet-Rutte zette op 09-07-21 een streep door alle vormen van entertainment met Live muziek.9 Discotheken en nachtclubs werden gedwongen hun deuren te sluiten.

Het was een forse ingreep, die werd onderbouwd met een medisch verhaal. Maar daar valt, juist vanuit medisch oogpunt, het één en ander tegen in te brengen. Het onderstaande citaat is afkomstig van de stichting Artsen Covid Collectief:10

Het kabinet onderbouwde hun besluit door te verwijzen naar de forse stijging van het aantal positieve PCR-testen, vooral onder de jongeren in de leeftijd van 18 – 24 jaar. Die positieve testen staan volgens de brief van het OMT gelijk aan besmettingen met Covid-19. Volgens het OMT zal de verspreiding onder jongeren de niet-gevaccineerde bevolking en de kwetsbaren bereiken, waardoor “de belasting van de zorg beduidend zal oplopen”.

 

Jongeren zonder klachten

Na 26 juni jl. is het aantal positieve uitslagen inderdaad spectaculair gestegen. De stijging valt samen met het van start gaan van de ‘versoepelingen’. De jongeren snakten naar vertier en lieten zich massaal testen, om op die manier toegang te krijgen tot de festivals. Goed om te beseffen is dat het gaat om jongeren zonder klachten, bij wie dus het afnemen van een PCR-test volgens een bekende expert zinloos is. (zie ook eerdere artikel van ons hierover).
 
Door de PCR-test af te nemen bij mensen zonder klachten ontstaat een hoog aantal vals-positieve uitslagen, wat volgens recent Duits onderzoek kan oplopen tot 50% tot 70% van alle positieve uitslagen. Tegelijk met de toename van de positieve PCR-testen, nam het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis terecht kwam af. Deze trend heerst al vanaf april dit jaar, het afgelopen week daalde volgens het RIVM het aantal ziekenhuisopnames met Covid-19 met 50% en het aantal IC opnames nam zelfs met 59% af.
 
De vraag dringt zich op: hoe kan in een week waarin de ziekenhuisopnames met Covid-19 met 50% daalden, de angst voor overbelasting van de zorg een serieus onderwerp van gesprek zijn? Laat staan de basis voor zulke forse maatregelen? Als een daling van 50% van de belasting van de ziekenhuiszorg nog niet voldoende is om even af te wachten, wanneer dan wel?

 

Nauwelijks risico

Het Artsen Collectief maakt zich sterk voor de positie van jongeren, door voorlichting te geven over de werkelijke risico’s van Covid-19. Zie onder meer onze 10 redenen in de speciale folder voor jongeren. Feit is dat kinderen en jongeren lopen nauwelijks een risico hebben op een ernstige infectie door Covid-19. Doordat zij weinig ziek raken, zijn zij ook geen gevaar voor de verspreiding van het virus. Als zij al anderen besmetten, zijn dat vooral leeftijdsgenoten, geen kwetsbare ouderen. – Stichting Artsen Covid Collectief

De politiek wordt kennelijk niet gehinderd door medische kennis. De toename van de besmettingen komt goed uit, want de overheid werkt weer naar de volgende Lockdown toe. En de jongeren krijgen de schuld…

 

 

 
Bronnen:
 
1. https://twitter.com/FatEmperor/status/1414881543429009416
2. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-jonge-wil-janssen-vaccins-denemarken-hebben-kan-altijd-van-pas-komen~b33784f8/
3. https://www.parool.nl/nieuws/dansen-bij-jansen-verdwijnt-na-36-jaar-uit-amsterdamse-uitgaansleven~bec28476/
4. https://nos.nl/video/2388184-hugo-de-jonge-direct-vaccinatiebewijs-was-manier-om-jongeren-over-te-halen
5. https://www.destentor.nl/politiek/rutte-door-het-stof-om-te-snelle-versoepelingen-een-inschattingsfout-excuses-daarvoor~a766b83e/
6. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/10/geen-corona-toch-in-quarantaine-a4011600
7. https://allecijfers.nl/landen/nederland/
8. https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(20)30172-5/fulltext
9. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/07/09/snelle-toename-besmettingen-dwingt-tot-maatregelen-in-de-zomer
10. ttps://artsencollectief.nl/dansen-met-janssen-geannuleerd/

 

 

 

Over de auteurs
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen, en actief in het verzamelen en verspreiden van informatie rondom vaccineren.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This