Acceptatie COVID-vaccin in USA onder medisch personeel is laag – geld moet hen overhalen?

door | 15 jan 2021 | Overig

Ook in de VS is de gehoopte stormloop om het Coronavaccin te krijgen mislukt. Medisch personeel mag zich als eerste laten vaccineren in Amerika – maar de acceptatie van het vaccin is onder deze beroepsgroep laag. Een ziekenhuis in Houston vertrouwt nu op financiële stimulansen om de vaccinatiebereidheid te verhogen.

Uit een recente studie blijkt dat slechts een derde van de medische hulpverleners in de Verenigde Staten zich wil laten vaccineren.1 Zesenvijftig procent van de ondervraagden in de studie zei dat ze liever wachten op meer onderzoeksgegevens alvorens de Coronavaccinatie te overwegen.

De autoriteiten vrezen natuurlijk een slecht signaaleffect op de algemene bevolking als degenen die het het beste zouden moeten weten de aangeprezen vaccinatie weigeren. Daarom biedt een ziekenhuis in Houston (Texas) zijn medewerkers nu een forse financiële injectie. De 26.000 medewerkers van Houston Methodist kunnen zich verheugen op een bonus van 500 dollar.2 In de circulaire aan het personeel wordt gezegd dat dit een bedankje was voor hun doorzettingsvermogen in het afgelopen moeilijke jaar. Maar: deze bonus wordt alleen gegeven aan diegenen die een Covid-19 vaccinatie hebben ontvangen! Als medisch medewerker heeft men immers de “plicht om het grote publiek te leiden” en als rolmodel voor hen te fungeren.

Bronnen:
1. https://www.news-medical.net/news/20210106/Low-acceptance-of-COVID-19-vaccine-among-healthcare-workers-in-USA.aspx
2. https://www.cbsnews.com/news/covid-vaccine-houston-hospital-500-dollars/

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This