Arts en media over covid-19 – een wereld van verschil

door | 31 aug 2020 | Media

Dokter Luis de Benito van het Hospital del Escorial in Madrid

Code oranje is een (dood)klap voor een land zoals Spanje dat veel inkomsten haalt uit tourisme. Waar is de code oranje op gebaseerd? Betalen ze een hoge prijs voor niets? De situatie in Spanje maakt duidelijk dat de media en de medische noodzaak – in veel landen – twee verschillende dingen aangeven.

Het artikel is geschreven door C.F. van der Horst en werd eerder gepubliceerd op www.dodelijkeleugens.nl Het filmpje onderaan dit artikel is vertaald en bewerkt door C.F. van der Horst.

 

Arts en media over covid-19 – een wereld van verschil

De berichtgeving over COVID-19 via de media en officiële bronnen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lijkt lang niet altijd betrouwbaar.

Sterker nog, deze informatie is soms geheel incorrect. Een goed voorbeeld van hoe de media de situatie rond COVID-19 geheel anders presenteren dan een dokter die daar dagelijks mee te maken heeft, is zichtbaar in een interview van de Spaanse arts Luis de Benito (onderaan deze pagina).

Daaruit blijkt dat de hele berichtgeving rond COVID-19 niets meer is dan megamarketing, één van de onderwerpen die in het boek ‘Dodelijke Leugens – Artsen en patiënten misleid’ zijn beschreven.
 

 

Code oranje in Spanje vanwege COVID-19

Zoals u zult weten heeft Spanje door COVID-19 voor het hele land code oranje. Dat betekent dat u uw vakantieplannen voor dat land kunt vergeten. Maar hoe erg is de situatie in dat land? De Rijksoverheid schrijft dat de besmettingsgraad van COVID-19 in heel Spanje is toegenomen. Maar wil dat dan ook zeggen dat mensen daar daadwerkelijk ziek zijn?

 

“De besmettingsgraad van het coronavirus is in heel Spanje toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Spanje als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Spanje gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine,” aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Laatst gewijzigd op: 25-08-2020. Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

 

 

Interview dokter over COVID-19

Op 13 augustus 2020 nodigde het ochtendprogramma van de Spaanse tv-zender TVE, La Mañana, dokter Luis de Benito van het Hospital del Escorial in Madrid uit om de situatie rond COVID-19 toe te lichten. Het interview liep geheel anders dan gepland.

Het gesprek werd live uitgezonden. De programmamakers hadden de uitzending voorbereid met allerlei beeldmateriaal dat de ernst van COVID-19 benadrukte. Hazmat-pakken (beschermingspakken tegen gevaarlijke stoffen), brillen, handschoenen, mondkapjes, ontsmettende maatregelen tot en met de schoenen aan toe…alles werd herhaaldelijk tijdens het interview getoond.

Wat dokter de Benito echter beschreef, strookte totaal niet met de beelden. De interviewer, Mamen Asencio, probeerde hem steeds in een bepaalde richting te sturen, maar de arts gaf geen krimp. Aan het einde van het gesprek probeerde een collega nog iets van de uitzending te redden, maar tevergeefs.

Het interview was illustratief voor de grote kloof tussen wat er in de media wordt geschreven en wat er in de werkelijkheid plaatsvindt. Het verschil is schrijnend. Kijk de video en oordeel zelf.

 

 

 

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This