Bestuurszaak inreisverbod Schengengebied David Icke

door | 11 dec 2022 | Rechten

Op vrijdag 8 december vond de rechtszaak plaats naar aanleiding van de verbanning van David Icke. Op 6 november zou er een vredesdemonstratie plaatsvinden met Icke als gastspreker. De Nederlandse overheid stak hier een stokje voor. De donderdag voor de demonstratie die op zondag zou plaatsvinden kreeg David Icke een brief om hem te laten weten dat hem voor twee jaar de toegang tot het Schengengebied was ontzegd.

Het was een absurd besluit in combinatie met pure stemmingsmakerij in de media. De kranten stonden dagenlang bol van de misinformatie. Icke zou een holocaust ontkenner zijn, een antisemiet en aanzetten tot haat, maar niemand kwam met passage uit een boek of video waaruit dit bleek, terwijl Icke tientallen boeken heeft geschreven en eindeloos is geïnterviewd.

Gelukkig heeft hij het er niet bij laten zitten. David Icke heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar wie de werkelijke macht in deze wereld in handen heeft en hier meerdere dikke boeken over geschreven. Je kunt het eens zijn met zijn bevindingen of niet, maar je kunt hem niet zomaar het spreken beletten.
 
 
De hele zitting is hieronder te bekijken. De pleitnota van Jeroen Pols begint op 40:15 min
 

 
De documenten met betrekking tot deze zaak vind u hier: https://www.freedavidicke.eu/documenten/

 

 

Pleitnota Jeroen Pols

 
Jeroen Pols begon zijn pleitnota als volgt:

“David Icke schreef talrijke boeken en geeft als activist lezingen bij bijeenkomsten in vele landen over zijn visie op wereldwijde machtsstructuren. Dat leverde nooit noemenswaardige problemen op totdat hij werd uitgenodigd voor de vredesdemonstratie op 6 november 2022 in Amsterdam.
 
Wat toen gebeurde schept een gevaarlijk precedent. Om te voorkomen dat hij zijn toespraak zou houden werd hij in opdracht van de staatssecretaris gesignaleerd in het SisII systeem. Dit betekent dat hij twee jaar lang een inreisverbod heeft voor Nederland en 25 andere Shengenlanden.
 
De zaak gaat over meer dan de bewegingsvrijheid van de heer Icke, het gaat over kernwaardes van de democratische rechtsstaat: vrijheid van meningsuiting en het daaraan verbonden demonstratierecht. De uitspraak van deze zaak bepaalt of Nederland zich voegt in het rijtje van obscure landen met een gedachtepolitie die bepaalt welke meningen toegestaan zijn.”

Pols stelt twee belangrijke vragen:

1. Waarom houdt de politie zich bezig met het beoordelen van een mening van een vreedzame activist? Zolang er geen aanknopingspunt bestaat voor strafbare feiten hoort de politie geen oordeel te hebben over meningen.

2. Waarom houdt de NCTV zich bezig met vreedzame activisten? Sterker nog, de NCTV stelt kritiek op overheidsbeleid gelijk aan terrorisme en extremisme. Zonder daartoe de wettelijke bevoegdheid te hebben gedraagt de NCTV zich als een inlichtingendienst. Sinds de coronacrisis verzamelt de NCTV informatie over vreedzame activisten, organiseert en coördineert zij verstoringsacties, pleegt zij op grote schaal censuur (bijvoorbeeld het verwijderen van filmpjes op Youtube en van twitteraccounts) en demoniseert zij activisten.
 
Icke, zo stelt Pols kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het snelgroeiende anti-overheidssentiment. Daar draagt de overheid zelf verantwoordelijkheid voor. Daarbij zijn het NIET de demonstranten die polariseren en dehumaniseren, dat doen de NCTV en de overheid zelf door mensen met terechte kritiek op het overheidsbeleid weg te zetten als wappies, complotdenkers, antivaxxers, extremisten, fascisten, antisemieten of extreem-rechts. Dát is polarisatie en dehumanisering.

Pols zegt dat er geen enkele basis is voor de SisII kwalificatie. Icke heeft geen strafblad, hij heeft nooit opgeroepen tot geweld, en is niet veroordeeld. Het doel was duidelijk om te voorkomen dat Icke in Nederland spreekt.
 
David Icke zelf, die zelfs niet aanwezig mocht zijn om zich te verdedigen, zei in zijn slot-opmerking:

“I am not anti-government, I am not anti-democracy. I would just like to have some! Because what I’m saying is that the right of the people to have their say and to live their lives in freedom is being eroded. The walls are closing in all over the world quite demonstrably. I wonder if three thousand farmers that live in the Netherlands think that they live in a free society.
 
I have been asked to come to Amsterdam and speak for twenty to thirty minutes about peace, the need for peace, the need to stop war and conflict. And for accepting that invitation I now find myself banned in 26 countries.
 
What this really is about is not me being a problem for Dutch society, what nonsense. This is about a government seeking to prevent the people of the Netherlands hearing something the government doesn’t want them to hear.”

 

 

Petitie

 
De petitie: ‘Free David Icke’ is inmiddels ruim 50.000 keer ondertekend. U kunt hem hier lezen en uw handtekening toevoegen: https://www.freedavidicke.eu/

 
En wilt u gewoon zelf eens horen wat Icke te zeggen heeft dan is dit interview een mogelijkheid, of natuurlijk één van de boeken die hij heeft geschreven, waaronder de volgende titels die in het Nederlands zijn vertaald:

Percepties van een vrijdenker
De val
Alles wat je moet weten maar wat je nooit is verteld

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This