Blckbx – “Mijn mening kostte me mijn baan”, vertelt gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken…

door | 6 sep 2021 | COVID-19 ziekte, Wetenschap

“Op basis van negen maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn”, schrijft Drs. Sam Brokken, lector Gezondheidswetenschappen en onderzoeker, in een open brief aan de Belgische regering en expertgroepen. Zijn brief werd ondertekend door meer dan 1.400 professionals uit de medische sector. Het kwam hem duur te staan want na een tv optreden in België waarin hij zijn opvattingen rondom vaccinatie nader toelichtte volgde zijn ontslag.

Deel 1 van de “Tegenwind” docu reeks staat in het licht van Sam Brokken die zijn verhaal in de prachtige Spaanse setting weet te vertellen aan documentairemaker Jakobien Huisman. De Delftse met Belgische tongval haalde 6 gerenommeerde wetenschappers naar Andalusië om met hen over de corona crisis en de impact op hun leven te praten. Brokken werd hard geraakt en verloor dus zijn baan.

 

 

De zevende dag

Op 14 februari zat Brokken rond de tafel met onder meer epidemioloog Pierre Van Damme om tijdens de uitzending van ‘De Zevende Dag’ te debatteren over het coronavaccin. Daarin trok hij het vaccinatiebeleid in twijfel. “Of het vaccin werkzaam is of niet, laat ik in het midden, maar ik stel me eerder ethische reflecties. Alles wordt gepropageerd in de richting naar onze vrijheid, maar dan stel ik me wel vragen bij het vaccineren van de populatie onder 60 jaar als we weten dat 98 procent van hen bij besmetting nauwelijks tot geen symptomen vertoont”, zei Brokken tijdens de uitzending. Verder betwijfelde hij ook of vaccinatie verdere besmetting voorkomt.

 

 


 

 

Lone wolf

Jakobien Huisman bracht Sam Brokken naar een wolfpack en spiegelde hem daar met het gevoel dat hij al lang waarnam in zichzelf.

“Ik heb me het afgelopen jaar vaak een lone wolf gevoeld” vertelde Brokken aan Huisman terwijl hij de pack aanschouwde. “De natuur vertelt ons altijd de weg maar toch luisteren we niet.”

 

 

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) 03-09-2021: Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) 10-03-2021: Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

3) 17-03-2021: Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

4) 24-03-2021: Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

5) 01-10-2021: Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) 08-10-2021: Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This