“Breakthrough cases” – melding van toenemend aantal COVID-gevallen onder volledig gevaccineerden

door | 10 apr 2021 | COVID-19 ziekte

Het onderstaande artikel is een vertaling van ‘Breaking Through’ — States Report Growing Number of COVID Cases Among Fully Vaccinated’ en werd gepubliceerd op ‘The Defender

 
Het Ministerie van Volksgezondheid van de staat Washington heeft dinsdag aangekondigd dat het meldingen onderzoekt van mensen die meer dan twee weken nadat zij volledig tegen de ziekte waren ingeënt, positief zijn getest op COVID.

Volgens Kiro 7 News, een CBS-filiaal in Washington, onderzoekt het ministerie meldingen van zogenaamde “doorbraakgevallen” (breakthrough cases), die volgens het ministerie bij elk vaccin te verwachten zijn. Elk doorbraakgeval werd bevestigd met een PCR test of een positieve antigeen-test meer dan twee weken nadat de persoon volledig was gevaccineerd.

De meerderheid van de mensen bij wie de doorbraak van het vaccin werd bevestigd, ervoeren milde symptomen, als die er al waren. Sinds 1 februari zijn echter acht mensen met doorbraak van het vaccin in het ziekenhuis opgenomen en het ministerie “onderzoekt twee mogelijke gevallen van doorbraak van het vaccin waarbij de patiënten zijn overleden. Beide patiënten waren meer dan 80 jaar oud en leden aan onderliggende gezondheidsproblemen,” aldus ambtenaren in een persbericht.

 
Washington is niet de enige staat die doorbraakgevallen meldt. Florida, South Carolina, Texas, New York, Californië en Minnesota hebben ook gevallen gemeld van volledig gevaccineerde mensen die positief zijn getest en ziek zijn geworden door COVID.

Het Florida Department of Health in Volusia County had zes gedocumenteerde doorbraakgevallen, Sumter County had er zes en Lake County had 26 gevallen, volgens e-mails van woordvoerders van elk van de county’s.

Dr. Sunil Joshi, voorzitter van de Duval County Medical Foundation, vergeleek het COVID-vaccin met het griepvaccin. “Het is net als de griepprik, bijvoorbeeld. We weten, we moedigen mensen aan om het griepvaccin te krijgen. Dat betekent niet dat je geen griep zult krijgen. Maar de ziekte wordt aanzienlijk verminderd,” zei Joshi. “Dus onthoud, het hele doel hiervan, vanaf het allereerste begin, is geweest om mensen uit het ziekenhuis te houden. En dus is alles wat positief is na het vaccin niet onverwacht, het kan gebeuren.”

In Charleston, South Carolina, heeft het Department of Health and Environmental Control (DHEC) 134 doorbraakgevallen vastgesteld bij degenen die in de hele staat volledig waren gevaccineerd. Alleen al in de afgelopen maand heeft Roper St. Francis Healthcare vier patiënten in het ziekenhuis behandeld en waren er 10 andere doorbraakgevallen bekend die geen ziekenhuisopname vereisten.

De Medical University of South Carolina meldde zeven COVID-gevallen bij volledig gevaccineerde mensen. Het Roper ziekenhuis werkt samen met DHEC om positieve testresultaten te analyseren om te zien of varianten mogelijk een rol spelen.

“Van alle personen die we identificeren en die besmet raken of zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen ondanks het feit dat ze twee doses hebben gekregen, zal het virus worden doorgestuurd naar DHEC voor verdere analyse,” zei infectieziekte-arts Dr. Kent Stock. “De vraag is: beïnvloedt dat fenomeen deze cijfers?”

In Wichita Falls, Texas, werden maandag zeven doorbraakgevallen van vaccins gemeld bij degenen die volledig waren ingeënt tegen COVID. Van de zeven gevallen hadden er zes het Pfizer-vaccin en één het Moderna-vaccin gekregen.

“We houden dat in de gaten sinds het allereerste begin, sinds de vaccinaties begonnen en dus begonnen we op te merken dat het misschien één per week was, twee per week, nu zitten we momenteel op zeven,” zei Star Tribune. Uit voorzichtigheid bekijkt de staat de gevallen om te zien of ze iets met elkaar gemeen hebben, zei Kris Ehresmann, directeur infectieziekten van de staat.

“Een cluster van gevallen die op dezelfde plaats zijn gevaccineerd, kan wijzen op een probleem met de behandeling van het vaccin, of op het feit dat een partij besmet was,” zei ze.

Toen Dr. Anthony Fauci, de belangrijkste medische adviseur van president Biden, tijdens een persconferentie van het Witte Huis op 26 maart werd gevraagd naar de gevallen van doorbraak van het vaccin in Minnesota, zei hij:

“Dit is iets wat we serieus nemen en nauwlettend volgen. Je zult doorbraakinfecties zien bij elke vaccinatie wanneer je letterlijk tientallen en tientallen en tientallen miljoenen mensen vaccineert. Dus in sommige opzichten is dat niet verrassend.”

Volgens Fox News testte een vrouw uit Long Island, New York, dinsdag positief op COVID – meer dan een maand nadat ze haar tweede dosis van het Moderna-vaccin had gekregen dat bedoeld was om tegen het virus te beschermen.

“Ik was geschokt,” zei Rosen. “Ik ben de 4,9% die Moderna kreeg en daadwerkelijk COVID kreeg.”

In een brief van 23 maart aan de redacteur van het New England Journal of Medicine, rapporteerden acht artsen over een studie die zij uitvoerden over doorbraakgevallen aan de University of California, San Diego en University of California, Los Angeles (UCLA).

Volgens de brief heeft UCLA op 26 december 2020 een optioneel testprogramma ingesteld voor a-symptomatische gezondheidswerkers met behulp van PCR-neusonderzoek in een poging om a-symptomatische SARS-CoV-2-infecties na vaccinatie op te sporen.

Van 16 december 2020 tot en met 9 februari 2021 hebben in totaal 36.659 gezondheidswerkers de eerste dosis van een COVID-vaccin ontvangen, en 28.184 van deze personen (77%) hebben de tweede dosis ontvangen. Onder de gevaccineerden testten 379 personen ten minste één dag na de vaccinatie positief op COVID, en de meerderheid (71%) testte positief binnen de eerste twee weken na de eerste dosis. Na ontvangst van beide vaccinaties werden 37 gezondheidswerkers positief getest.

Volgens de studie lag het risico om na vaccinatie positief te testen op COVID tussen 0,97% en 1,19% — percentages hoger dan de risico’s die werden gerapporteerd in de proeven met het Moderna-vaccin en het Pfizer-vaccin.

Zoals The Defender in december 2020 rapporteerde, kan één verklaring voor “doorbraakgevallen” bij de volledig gevaccineerden het gebruik van polyethyleenglycol (PEG) zijn in mRNA COVID-vaccins zoals Moderna en Pfizer.

Uit studies is gebleken dat ongeveer 72% van de mensen PEG-antilichamen kan hebben. Bij deze mensen kunnen de antilichamen een anafylactische reactie op het vaccin veroorzaken. Of de antilichamen kunnen het met PEG gecoate mRNA in het vaccin afbreken voordat het de kans krijgt de cel binnen te dringen en te beginnen met het programmeren van de productie van spike-eiwitten, waardoor het vaccin minder effectief is.

 

 

Bron artikel: https://childrenshealthdefense.org/defender/states-report-covid-cases-fully-vaccinated/
 

 

 
Vertaling: Door Frankema

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This