De Andere Krant organiseert samen met Cultuurbos Bosvreugd te Tilburg ‘De Andere Wereld Dag’ op 23 juni

door | 14 jun 2024 | Overig

Op 23 juni organiseert De Andere Krant samen met Cultuurbos Bosvreugd te Tilburg ‘De Andere Wereld Dag’. Een dag met informatie en inspiratie voor positieve verandering en verbinding. Deze dag gaan meer dan 50 insprirende intiatieven zich presenteren. Ook de VVJ zal met een stand aanwezig zijn. Verder is iedereen van harte welkom om deze dag als bezoeker te komen. De entree is gratis maar we vragen bezoekers wel om zich vooraf aan te melden via https://subscribepage.io/bosvreugd.
 
De Andere Krant publiceerde het onderstaande artikel om deze dag aan te kondigen. Komt allen! Het is zo belangrijk in deze tijd dat we elkaar regelmatig ontmoeten en sterke netwerken opbouwen.
 
 

De Andere Wereld Dag komt eraan

 
Zondag 23 juni kunnen bezoekers inspiratie opdoen aan de hand van initiatieven en alternatieven die handvatten bieden om het leven van iedere dag anders vorm te geven. Volgens Sander Compagner, uitgever van de krant, is positieve verandering namelijk “een belangrijk onderdeel van de oplossing die nodig is om een andere wereld te creëren”.

(Zie onderaan het bericht het programma)

“Het oorspronkelijke idee achter De Andere Krant was ook informatie te verspreiden dat het anders kan”, vertelt uitgever Sander Compagner. “Het tweede katern van De Andere Krant met de titel Samen Leven geeft daaraan invulling. Met die informatie willen we lezers inspireren tot positieve verandering. Dat is een belangrijk onderdeel van de oplossing die nodig is om een andere wereld te creëren. De Plukagenda is daarvan een mooi voorbeeld, maar ook artikelen over alternatief (moes)tuinieren en andere mogelijkheden voor scholen, geld, big tech en gezondheid komen erin aan bod. Tijdens De Andere Wereld Dag brengen we de aanbieders van deze informatie en het publiek bij elkaar om te verbinden.”

De Andere Wereld Dag is een vervolg op de Dag van de Nieuwe Wereld die twee jaar geleden bij Bosvreugd werd georganiseerd. Het idee daarvoor ontstond tijdens een bijeenkomst van mensen die bij Bosvreugd bij elkaar kwamen nadat de fakkeloptochten tegen de maatregelen waren opgehouden. De naam ontstond toen een de deelnemer deze ingeving kreeg. Volgens Joost Franken van Bosvreugd kent iedereen wel een kunstje en wilde hij ruimte bieden om die talenten met elkaar te delen. “Mijn kunstje is het verbinden van mensen. Via een klein berichtje in De Andere Krant en een flyer die op social media viraal ging, waren er die dag meer dan 1200 bezoekers. Op deze plek verbinden we al sinds 1983 bezoekers uit allerlei landen. Voor velen voelt Bosvreugd als thuiskomen. Iedereen mag hier zeggen wat hij wil zolang dat met respect voor elkaar is. Het is hier ‘Samen voor ons eigen’ zoals Van Kooten en De Bie dat vroeger zo mooi zeiden.”

Landelijk is er een afname van de interesse in lezingen en bijeenkomsten voor bewuste mensen. Dat werd ook duidelijk op 29 januari toen De Andere Krant een grote groep organisatoren van lezingen en locatiehouders bijeenbracht bij Metaal Kathedraal in Utrecht. Die gaf aan dat het steeds moeilijker wordt mensen bijeen te brengen, maar dat er wel degelijk behoefte is aan verbinding en een positief geluid. De Andere Krant wil daar met deze dag een nieuwe impuls aan geven en laten zien dat er wel degelijk een beweging op gang gekomen is die uitzicht biedt op een andere wereld.
 
“Deze periode van relatieve rust kunnen we prima benutten om ons voor te bereiden op wat nog komen gaat en om te verbinden. Dat is nodig als we onafhankelijk willen worden van de huidige machthebbers”, aldus de uitgever. “Voor de krant is het ook een manier om meer bekendheid te krijgen en de groep lezers te vergroten. Om te weten op hoeveel belangstellenden we moeten rekenen, vragen we iedereen zich zoveel mogelijk vooraf in te schrijven met hun e-mailadres. Met die adressen kunnen we de groep vergroten die onze nieuwsbrief ontvangt. Mocht je daartegen bezwaar hebben: het is niet verplicht. Inschrijven kan overigens ook nog bij de ingang van het terrein. We vragen geen entree, best bijzonder in deze tijd. Bij de ingang vragen we wel om een vrijwillige bijdrage, maar ook dat is geen voorwaarde om binnen te komen. Zo houden we het evenement voor iedereen toegankelijk. We willen immers niemand buitensluiten”, zegt Sander met een veelbetekenende glimlach.

Op dakl.nl/dawd-programma staat wat er 23 juni op Bosvreugd te beleven is. Er is voor elk wat wils. Het belangrijkste onderdeel van de dag is De Markt van de Andere Wereld, waar meer dan vijftig standhouders staan met hun kennis, producten en initiatieven. Dat varieert van therapeuten en producten op natuurlijke basis tot de verkoop van boeken en gelegenheid om in te schrijven voor workshops of activiteiten. Volgens Simone van de organisatie was er veel animo voor de standjes. “We hebben hier een aardig bestand opgebouwd van eerdere standhouders. Voor deze dag zijn er weer een hoop nieuwe bijgekomen, met een heel divers aanbod. Op de dag zelf zijn er diverse demonstraties en activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen. Voor kinderen is een speciale hoek ingericht met een springkussen en andere activiteiten. We hebben intussen heel wat ervaring met het organiseren van een dergelijke markt, dus het wordt vast een geslaagde dag.”
 
Van De Andere Krant zijn die dag ook redacteuren, vormgevers, schrijvers en columnisten aanwezig. Er is volop gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Naast het traditionele frietkot is er een divers aanbod van hapjes, variërend van een Tandoori-tuktuk tot traditionele Brabantse worstenbroodjes. Op het podium binnen zal een aantal standhouders en sprekers kort iets zeggen. Er is een lijst met sprekers en de tijd waarop zij zullen praten en Hart voor Humor zorgt voor de nodige humoristische reflectie op deze tijd. Later op de middag is er muziek, met om 17:15 uur een optreden van Ernst Jansz. Tussen 19 en 20 uur is er een uur muziek in 432 hertz en voor de afterparty – als afsluiter van een mooie dag – komt DJ Jean een feestje bouwen.

Belangrijk: bij Bosvreugd kan alleen contant worden betaald.

Inschrijven: dakl.nl/bosvreugd23juni
 
 

Programma De Andere Wereld Dag

 
Muziek:
Ernst Janz * DJ Jean * John Russel Jr

Hart voor Humor

Speakercorner met pitches van initiatiefnemers

Voor de inwendige mens:

• Puur Berkshire – Komt hamburgers bakken, van puur varkensvlees zonder vaccinatie en andere rotzooi, vrolijke biggen…
• Biologische Bruschetta’s kraam
• smaaksjamaan met ijsjes
• Tandoori Tuktuk
• Frietenkraam
• Brabantse worstenbroodjes

Kinderprogramma met springkussen en goochelaar en d’RobUit natuurbeleving voor kinderen

Workshops en markt met oa:
• Wildplukwandeling
• Florijn – lokaal geld
• Aloë vera producten
• Biodanza en klankconcert
• Decentraal internet
• Neutraliseren van elektromagnetische straling
• Natuurlijke supplementen
• Chinese Geneeskunde
• Verkoop biodynamische groente, kruiden, bloemenzaden en biologische kiemzaden
• Android Privacy
• Orthomoleculaire therapie
• ‘t BijenKraampje met Bijenproducten en informatie
• Heilzame oliën
• DoeHetZelf-workshops
• Organites, Towerbusters en mineralen en edelstenen
• Traumaverwerking door biotensor,thetahealing en handoplegging
• Vrije media presenteren zich zoals Soulflix, Spiegelbeeld magazine WeArePioneers en de Vereniging Vrije Journalisten
• Elk Boeken
• Demonstratie waterstoftherapie
• Rypke Zeilmaker – Liever dood dan slaaf met boek, kleding en bier
• Sieraden en edelstenen
• En nog veel meer…

Wij zijn er, u ook?

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This