De mens in (weder)opstand(ing)

door | 28 okt 2020 | COVID-19 ziekte

In tijden van grote verandering en onzekerheid reageren mensen vaak primair vanuit hun overlevingsmechanismes. Vechten en hard roepen, vluchten of doen alsof er niets aan de hand is en de kop in het zand steken, of bevriezen en angstvallig doen wat hen opgedragen wordt. Of ze doorlopen een volledig rouwproces van ontkenning, woede, verdriet en uiteindelijk acceptatie van de nieuwe situatie.

Wat er echter van ons gevraagd wordt om tot constructieve oplossingen en positieve resultaten te komen is een goede dosis zelfkennis, mensenkennis en een goed ontwikkelde intuïtie.

Wanneer je in de huidige tijd afstand kunt nemen van de onvoorspelbaarheid van de situatie – waarin we een speelbal geworden zijn in de nieuwe elementen van ziekte, controle, angst voor de dood en verantwoordelijkheidsgevoel – komt er misschien ruimte voor wat perspectief in deze voltrekkingen.

Het besef dat je mens bent in een natuurlijke omgeving, gecreëerd door een genieuze balans in de atmosferen, is het sowieso een wonder is dat we bestaan met een bewustzijn van eenheid en uniciteit.

Dr. Zach Bush is zo’n held in deze tijd die ons meeneemt in zijn visie als arts en microbioloog, en ons bewust maakt van het feit dat we als micro-organisme deel zijn van deze macrokosmos.1

“After centuries of the warfare mentality of the Western medicine mindset, it is critical that we rapidly come to terms with the reality that we are not against nature, but instead, we are the result of nature”.

Ook de Chinese Geneeskunde gaat ervan uit dat een gezond organisme altijd naar een innerlijke balans zoekt. Onze natuur is dus zelf-genezend. En daar spelen volgens Zach Bush microben, bacteriën en virussen juist een belangrijke rol in. Een uiterst interessante visie die een doorn is in het oog van de huidige medicijnkunde die zijn basis kent in de omgekeerde visie van Louis Pasteur, die stelde dat we de bacteriën die ons ziek maken dienen te bestrijden.

“If we fail as a human species right now to emerge with this new sense of self identity, this new sense of connectivity to mother nature, so we can become co-creators with the regenerative force on the planet, our next step may be extinction.”

Wat vooral nodig is om onze zelfdestructieve neigingen een halt toe te roepen is ons dus vereenzelvigen met het idee dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met de aarde, de natuur en alle levende wezens.

En van daaruit de bereidheid om vanuit ieders unieke blauwdruk aan inzicht en ervaring, gaven en talenten, vaardigheden en capaciteiten bij te dragen aan de wereld die we willen nalaten aan onze kinderen en de komende zeven generaties.

 

 

Te lang hebben we rijkdom en roem nagejaagd vanuit een doorgeslagen overlevingsinstinct.

Een goede vriend zei laatst tegen mij: En zo zal het altijd zijn als we de gevolgen niet verbinden aan onze daden.

Deze tijd biedt ieder van ons een unieke kans. En dat is uit de matrix te stappen die we samen hebben gecreëerd. Om onszelf opnieuw uit te vinden en onze volledige capaciteit in te zetten om met iedere beslissing, met iedere daad en met ieder woord bij te dragen aan een ontluikende toekomst in haar volle potentieel.

Het is ongekend hoe veel mensen zichzelf en hun oude mechanismes en programmeringen nu ontstijgen om met een ruim perspectief, een liefdevol hart, compassie en een krachtige visie op te staan en zich laten zien en horen. Over de hele wereld stellen mensen kritische vragen, met een onderzoekende geest en een sterk rechtvaardigheidsgevoel en intuïtie. Ze gaan door een doolhof aan digitale informatie die vaak de verwarring groter maakt eindigt de zoektocht diep van binnen. Naar het antwoord dat er altijd was. Ons licht, onze liefde en onze grootsheid.

 

 

De mens in wederopstanding

Vroeg of laat maken wij ons los van de overlevingsmechanismen die ons zo lang klein en in het gareel hebben houden. Het is een zoektocht en een harde weg om je waarheid uit te spreken op straffe van verbanning, censuur en opsluiting. Maar ik voel dat dit rijzen van de Phoenix in ons allen niet meer te stoppen is als de laatste restjes van angst voor de dood verdwijnen waardoor ons diepste afweermechanismen wegsmelten…

Dan komt er een diepe vreugde in verbinding met elkaar als co creators van een nieuwe Aarde. Vroeger was zoiets utopisch. Nu is het onze enige redding.

 

 

 

 

Bronnen:

1. Meer over Dr. Zach Bush: https://zachbushmd.com/
2. Duidelijke en inspirerende woorden van dr.Zach Bush die hij sprak tijdens zijn korte interview in het 4 uur durende online dialoog “Line in the Sand”* op 2 oct. 2020 met nog veel meer gerenomeerde sprekers. Zeer de moeite waard om te bekijken.
A line in the sand: https://brandnewtube.com/watch/line-in-the-sand-live-now_o5CRJv19NsWnplT.html

 

 

 

 

Esther Landa is moeder van twee ongevaccineerde kinderen en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This