Demonstratie – subtiele en minder subtiele onderdrukking van onze grondrechten

door | 7 dec 2021 | COVID-19 ziekte

Demonstreren is ons recht, maar we weten inmiddels dat het op subtiele en minder subtiele manier wordt onderdrukt. Op zaterdag 4 december ’21 werd er gedemonstreerd in Utrecht en op 5 december in Brussel.

 

Utrecht – 4 dec

Goede bijeenkomst. Goede gesprekken. Gelukkig op het laatst pas regen… Het was niet zo heel druk, maar dat zal te maken hebben met (subtiele) sabotage en Sinterklaas. Op het laatste moment heeft burgemeester Sharon Dijksma, aangesloten bij het World Economic Forum – gezegd dat er maar 5700 mensen mochten komen. Deze personen zouden buiten anderhalve meter afstand moeten houden.1 Op basis van welke wet of welke maatregel doet Dijkstra dit persbericht uitgaan? Is dit niet gewoon het saboteren van ons recht om te demonstreren?

Voor de volledigheid, er was goed contact met de politie. En er was geen enkele dreiging dat het heftig zou worden.

Een ander opmerkelijk iets is dat de auto van Kees Faasse in beslag is genomen. Hij had erop gezet: “Meester Hugo, wij zijn niet bang voor jou, gelukkig weten wij ook waar jij woont”. Er is een dubbele standaard ontstaan in de Nederlandse bevolking. Hugo de Jonge mag dreigen met langskomen; hij heeft in kaart gebracht waar wij wonen en laat dit weten in de eerste kamer. Hij heeft ook al gezegd dat hij van deur tot deur zal gaan. Natuurlijk creëren de ogenschijnlijk onschuldige opmerkingen van Hugo de Jonge weerstand en angst onder de mensen die niet willen deelnemen aan het experiment. En we moeten dat maar gelaten over ons heen laten komen?

 
In de onderstaande video wordt verslag gedaan van de demonstratie in Utrecht op 4 december.

 

 

 

Brussel – 5 dec

Het politiegeweld in hoofdsteden wisselt zich af. Dit keer was Brussel de pineut. De politie trad hard op zelfs tegen kinderen. In de onderstaande video wordt verslag gedaan van de demonstratie op 4 december in Brussel.

Het ging er gewelddadig aan toe – aan het einde van de video – 2:30 min en verder – kunt u de beelden zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bron:
1. https://www.ad.nl/utrecht/5000-demonstranten-bij-coronaprotest-in-utrecht-mars-verloopt-rustig-en-gemoedelijk~a86f4980/

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This