Ella Ster: Pentagon liet in Oekraïne onder diplomatieke bescherming biowapens produceren

door | 11 mrt 2022 | Overig

De oorlog in de Oekraïne heeft aan het licht gebracht dat in dat land meerdere bio-labs bestaan. En de geluiden circuleren dat de virussen die in deze bio-labs worden ontwikkeld mogelijk militaire doelen hebben. Onderzoeksjournaliste Ella Ster zocht het uit en schreef er een belangrijk artikel over.

 

Pentagon liet in Oekraïne onder diplomatieke bescherming biowapens produceren

 
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft biolabs in het buitenland voor topgeheime experimenten. Vaak in onstabiele landen. Oekraïne heeft 11 tot 13 biolabs waar men potentiële biowapens produceert en onderzoekt. Deze biolabs worden geleid en gefinancierd door het Pentagon (DoD). De biolabs in Oekraïne zijn een militaire dreiging voor Rusland en mogelijk de rest van de wereld.
 

 

Ministerie van Defensie financiert buitenlandse biolabs

 
Het DTRA (Defense Threat Reduction Agency) is onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Defensie. “Het DTRA stelt de Amerikaanse overheid, het ministerie van Defensie (DoD) en internationale partners in staat om massavernietigingswapens en opkomende dreigingen tegen te gaan en af te weren”. Dat is althans de officiële rol van het DTRA. In werkelijkheid “produceert het Amerikaanse leger regelmatig dodelijke virussen, bacteriën en toxines in directe schending van het VN-Verdrag inzake het verbod op biologische wapens”. Dat is de conclusie van de Bulgaarse journaliste Dilyana Gaytandzhieva.

Om vrijer te kunnen opereren en geen verantwoording verschuldigd te zijn aan het Congres, heeft het Pentagon veel van dergelijke militaire biowapen-programma’s uitbesteed aan particuliere bedrijven. Deze zijn vaak gevestigd in het buitenland, met name in instabiele regio’s, bijvoorbeeld in voormalige Sovjet-Unie-landen zoals Georgië, Oekraïne en Kazachtstan, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en delen van Afrika. Deze Amerikaanse biolaboratoria bevinden zich in 25 landen over de hele wereld en worden gefinancierd door het DTRA.

 

 

 

Honderden miljoenen-contracten

 
In deze biowapen-programma’s gaan miljarden om. Eén van de bedrijven is CH2M Hill, een Amerikaans bedrijf dat nu onderdeel is van Jacobs Engineering Group. Zij kregen ten behoeve van het Pentagon-programma DTRA-contracten van $341,5 miljoen, voor biolabs in Georgië, Oeganda, Tanzania, Irak, Afghanistan en Zuidoost-Azië. De helft van dit bedrag ($161,1 miljoen) werd toegewezen aan het Lugar Center in Georgië.

Een ander bedrijf is Battelle die vanaf 1952 minstens 11 contracten binnen het Amerikaanse militaire biowapen-programma heeft afgesloten. Zij ontvingen als onderaannemer 59 miljoen bij het Lugar Center in Georgië. Battelle onderzoekt, ontwikkelt en test zowel zeer giftige chemicaliën als hoog-pathogene biologische agentia voor een groot aantal Amerikaanse overheidsinstanties. Het bedrijf heeft in totaal zo’n $2 miljard aan federale contracten gekregen en staat op de 23e plaats in de top 100 van de Amerikaanse overheidscontractanten.

 

 

Topgeheime experimenten en reconstructie van een Sovjet miltvuurbom

 
Battelle werkte samen met de CIA aan het Clear Vision Project (1997 en 2000). Het doel van het project was om de kenmerken van ‘biologische agentia’ die door middel van bommetjes verspreid werden te beoordelen, specifiek het reconstrueren en testen van een miltvuur-bom (antrax) uit de Sovjettijd. Dilyana Gaytandzhieva schrijft: “De clandestiene CIA-Battelle-operatie werd weggelaten uit de verklaringen van het Amerikaanse Biologische Wapenverdrag die aan de VN werden voorgelegd.”

Daarnaast heeft Battelle de afgelopen tien jaar een Top Secret Biolab in Fort Detrick (Maryland VS) geëxploiteerd onder een contract van het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS). Het ging om het National Biodefense Analysis and Countermeasures Center (NBACC), een Biosafety Level 4 lab (BSL-4). In een dergelijk streng beveiligd Biosafety level 4 lab wordt gewerkt met zeer besmettelijke en dodelijke organismen waar geen medicijnen of vaccins tegen bestaan. Het bedrijf kreeg van DHS in de periode 2006-2016 een overheidscontract van $344,4 miljoen en voor de periode 2015-2026 nog een contract van $17,3 miljoen. Naast de militaire experimenten in het Lugar Center in Georgië, werkte Battelle in het NBACC Lab aan de productie van biowapens.

 

 

Berekening Pentagon: hoe 625.000 mensen te doden voor slechts $0.29 kosten per dode

 
Entomologische oorlogsvoering is een vorm van biologische oorlogsvoering waarbij insecten worden gebruikt om ziekten over te brengen. Het Pentagon zou dergelijke entomologische tests hebben uitgevoerd in Georgië en Rusland. Zoals een project in 2014 met besmettelijke zandvliegen in Georgië en een uitgebreider geografisch gebied buiten de Kaukasus. Experimenten met besmettelijke insecten waren operaties die deel uitmaakten van het Amerikaanse Programma voor Biologische Wapens.

Dat dit soort programma’s alleen maar opgetuigd worden ter verdediging van een potentiële natuurlijke pandemie of biologische aanval is niet erg waarschijnlijk. Dat blijkt ook uit het rapport van het Amerikaanse leger uit 1981. Daarin vergelijkt men twee scenario’s van 16 gelijktijdige aanvallen op een stad door muggen, besmet met gele koorts, en een Tularemia-aerosolaanval, om hun effectiviteit in kosten afgezet tegen het percentage en aantal slachtoffers te kunnen beoordelen.

 

 

 

Ziekteverwekkende zandvliegen in Georgië en Rusland

 
Vanaf het begin van het Pentagon-project in 2014 klaagde de lokale bevolking in buurland Dagestan (Rusland) over bijtende vliegen die huiduitslag veroorzaakten. Vliegen uit de Phlebotominefamilie dragen gevaarlijke parasieten, die ze via een beet op mensen overbrengen en Leishmoniasis veroorzaken. Indien onbehandeld kan de acute vorm van Leishmoniasis dodelijk zijn. Ook in de Irak-oorloog zijn Amerikaanse soldaten ernstig gebeten door zandvliegen en liepen ze Leishmoniasis op.

De ziekte komt oorspronkelijk uit Irak en Afghanistan. Een rapport van het Amerikaanse leger uit 1967, ‘Arthropods of medical importance in Asia and the European USSR’ vermeldt alle lokale insecten en de ziekten die ze verspreiden. Uit het document blijkt dat de natuurlijke habitat van bijtende vliegen echter de Filipijnen is, niet Georgië of Rusland.

 

 

Experimenten om overdraagbaarheid en virulentie van ziekteverwekkers te vergroten

 
Het Pentagon bestudeerde allerlei insecten als mogelijke drager van ziekteverwekkers. Ze hadden ook een bijzondere belangstelling om vleermuizen te verzamelen en bestuderen. Vleermuizen zijn naar verluidt de gastheren van het Ebola-virus, het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) en andere dodelijke ziekten. In het DTRA-programma (Cooperative Biological Engagement Program) zijn talloze onderzoeken uitgevoerd die gericht waren op “dodelijke pathogenen van militair belang” die bij vleermuizen voorkwamen.

Het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 11 biolabs gefinancierd in het voormalige Sovjet-Unie-land Oekraïne, waarvan een deel grenzend aan Rusland.

MERS-CoV is een van de virussen die zijn ontwikkeld door de VS en door het Pentagon bestudeerd, evenals Influenza en SARS. Het tijdelijke verbod van Obama in 2014 op overheidsfinanciering voor dergelijk ‘dual-use’-onderzoek, bevestigt het bestaan van deze praktijken. Gain-of-function onderzoek — experimenten om virussen besmettelijker en ziekmakender te maken — werd overgeheveld naar het buitenland, zoals het Wuhan Institute of Virology, ook een BSL-4-lab. Deze laboratoria zijn door Amerikaanse organisaties gefinancierd, zoals het National Institutes of Health (NIH), waar dr. Fauci directeur is. In 2017 is het moratorium opgeheven en zijn de Enhanced Potential Pandemic Pathogens (PPP’s) experimenten in de VS voortgezet, met als doel de overdraagbaarheid en/of virulentie van ziekteverwekkers te vergroten.

 

 

Voormalige Sovjetwetenschappers maken in Oekraïne biowapens onder diplomatieke dekking

 
Het DTRA van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) heeft 11 biolabs in Oekraïne gefinancierd. Oekraïne heeft geen controle over deze militaire biolabs op hun eigen grondgebied. Volgens de overeenkomst van 2005 tussen het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid is het de Oekraïense regering verboden om gevoelige informatie over het Amerikaanse programma openbaar te maken. Ook is Oekraïne verplicht gevaarlijke ziekteverwekkers voor biologische Onderzoek over te dragen aan het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD). Bovendien kreeg het Pentagon toegang tot bepaalde staatsgeheimen van Oekraïne, in verband met de projecten onder hun overeenkomst.

 

 

 
Een van de bilaterale overeenkomsten tussen de VS en Oekraïne is de oprichting van het Science and Technology Center in Ukraine (STCU), een internationale organisatie die voornamelijk wordt gefinancierd door de Amerikaanse regering en die een diplomatieke status heeft gekregen. De STCU ondersteunt officieel projecten van wetenschappers die eerder betrokken waren bij het Sovjet-biologische wapenprogramma. In de afgelopen 20 jaar heeft de STCU meer dan $285 miljoen geïnvesteerd in de financiering en het beheer van zo’n 1.850 projecten van wetenschappers, die eerder werkten aan de ontwikkeling van massavernietigingswapens.

Bijvoorbeeld Ken Alibek, een voormalige Sovjet-microbioloog uit Kazachstan, hij was een expert op het gebied van biologische oorlogsvoering en is in 1992 naar de VS overgelopen. Hij was de belangrijkste expert van de Sovjet-Unie op het gebied van miltvuur. Na zijn overloop naar de VS was hij betrokken bij onderzoeksprojecten van het Pentagon.

 

 

Verdachte uitbraken in nabijheid van Oekraïense Pentagon-biolabs

 
Een van de laboratoria van het Pentagon bevindt zich in Charkov, waar in januari 2016 minstens 20 Oekraïense soldaten in slechts twee dagen stierven aan een griepachtig virus, terwijl er nog 200 werden opgenomen in het ziekenhuis. In maart 2016 zijn in Oekraïne 364 sterfgevallen gemeld (waarvan 81,3% veroorzaakt zijn door de Mexicaanse griep A (H1N1), dezelfde stam die in 2009 de wereldwijde pandemie veroorzaakte).

In 2016 verdenkt de Oekraïense politie dat gevallen van botulisme-vergiftiging veroorzaakt zijn door de biolabs. Er werden 115 gevallen van botulisme met 12 sterfgevallen gemeld. In 2017 bevestigde het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid nog eens 90 nieuwe gevallen van botulinetoxine, met 8 sterfgevallen. De politie startte een onderzoek en beschouwde de Pentagon-biolabs tot de hoofdverdachten, aangezien botulinumtoxine een van de bioterrorisme-middelen is die het Pentagon in de VS had geproduceerd. Daarnaast deed de Oekraïense politie in 2018 onderzoek naar de verdachte uitbraken van Hepatitis A infecties, die zich in slechts enkele maanden snel over Zuidoost-Oekraïne verspreidden, waar de meeste biolabs van het Pentagon zijn gevestigd.

 

 

Pentagon is nooit gestopt met biowapen-programma

 
Hoewel het Amerikaanse biowapen-programma in 1969 officieel werd beëindigd, blijkt uit documenten dat de militaire experimenten nooit zijn geëindigd. Het Amerikaanse leger produceert en test bio-agentia in een speciale militaire faciliteit op Dugway Proving Ground (West Desert Test Center, Utah), zoals bewezen in een rapport van het Amerikaanse leger uit 2012. Documenten bewijzen dat het Amerikaanse leger aerosolen van het meest dodelijke toxine ter wereld produceert, bezit en test. In 2014 kocht het leger 100 mg botulinumtoxine van Metabiologics voor tests op Dugway Proving Ground. Hun activiteiten staan in detail beschreven in het Capabilities Report 2012.

 

Biologische agentia geproduceerd door het Amerikaanse leger in Dugway Proving Ground, Utah, VS. Bron: Capabilities Report 2012, West Desert Test Center

 

 

Bron: fbo.gov

Etnische biowapens gericht op Russen en Chinezen

 
Een etnisch biowapen is een biogenetisch wapen dat primair gericht is op het schaden van mensen van specifieke etniciteiten of genotypen. Hoewel het onderzoek naar en de ontwikkeling van etnische biowapens officieel nooit publiekelijk zijn bevestigd, blijkt uit documenten dat de VS biologisch materiaal verzamelt van bepaalde etnische groepen – Russen (Slavische volk) en Chinezen. De Amerikaanse luchtmacht heeft specifiek Russische RNA – en synoviale weefselmonsters (gewrichtsvloeistof) verzameld, waardoor in Moskou de vrees werd gewekt voor een geheim Amerikaans etnisch biowapenprogramma.

 

 

Oorspronkelijke artikel: ‘The Pentagon Bio-weapons’ door Dilyana Gaytandzhieva

 

 

Zijn de biolabs in Oekraïne ontmanteld?

 
Op 26 februari 2022 deelt Dilyana Gaytandzhieva op social media dat de Amerikaanse ambassade in Oekraïne de documenten van het biowapenprogramma heeft verwijderd. Deze zijn nog wel terug te vinden op haar website dilyana.bg en het webarchief. De timing is interessant nu verschillende bronnen (hier en hier) beweren dat de Russische militaire aanvallen onder andere gericht zijn op de ontmanteling van de Oekraïense biolabs.

Putin heeft aangegeven dat hij Oekraïne wil demilitariseren om Rusland te vrijwaren van onmiddellijke militaire bedreigingen. Het opruimen van gevaarlijke biolabs met etnische biowapens specifiek gericht op het Slavische volk, zou in die context een begrijpelijke manoeuvre zijn.

Biolabs waar gevaarlijke biowapens en chemische gifstoffen zijn opgeslagen ontmantel je niet door deze simpelweg te bombarderen. Eerst moeten de gevaarlijk bioagentia vernietigd, dan wel veilig gesteld worden. Volgens Gene Co Sensei (vooral bekend als Gene Decode) is dat al op 21 februari 2022 gebeurd. Aan de hand van de overzichtskaart met locaties van de biolabs en bombardementen in de Oekraïne, zien we dat naast strategische doelen zoals vliegvelden bij Antonov, Kiev en Dnipro en de haven bij Odessa en Marioepol, ook een aantal locaties zijn gebombardeerd waar de biolabs zich bevinden.

 

 
Overzichtskaart met locaties van biolabs en de in de media gerapporteerde bombardementen. Volgens Gene Co Sensei bevinden zich in Oekraïne 13 biolabs, waarvan minstens één ook in de buurt van Odessa.

Ondertussen brengen de mainstream media valse verhalen en vervalste beelden over de aanvallen op Oekraïne naar buiten (zie vorige artikel), met als doel om Putin in een kwaad daglicht te stellen. Als Rusland echter biolabs met gevaarlijke biowapens heeft vernietigd, dan is de wereld waarschijnlijk een nieuwe pandemie bespaard gebleven. Desondanks kan men beter geen voorbarige conclusies trekken. Het eerste dat in een oorlog sneuvelt is de waarheid, de propagandamachine draait op volle toeren.

Anderen zien het gewapende conflict juist als risico voor de biolabs. Zo zegt Robert Pope, de directeur van het Cooperative Threat Reduction Program: “de oorlog zou de verzameling van ziekteverwekkers in Oekraïne in gevaar kunnen brengen”. Hij heeft de leiding over dit programma van het ministerie van Defensie met het doel om de massavernietigingswapens van de voormalige Sovjet-Unie te beveiligen. Pope beweert dat de laboratoria in Oekraïne geen biowapenfaciliteiten zijn en het onderzoek in de biolabs ten behoeve van de volksgezondheid plaatsvindt.

Hoe geloofwaardig dit standpunt is valt te bezien. Niet alleen gezien de feiten die in dit artikel naar voren komen, maar ook omdat Oekraïne een bolwerk is van corruptie en andere misdaden tegen de menselijkheid, zoals mensenhandel op grote schaal. Er gebeurden in dat land tal van zaken die het daglicht niet konden verdragen en juist daarom was het zo’n interessant land voor topgeheime biologische experimenten.

 

 

Biologische experimenten zijn oorlogsmisdaden

 
De mainstream media zal liever niet de aandacht vestigen op de biolabs vanwege de illegale praktijken die er plaatsvinden. Het VN Verdrag biologische wapens behelst immers een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden van bacteriologische (biologische) en toxinewapens. Artikel 8 van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof (ICC) definieert biologische experimenten als oorlogsmisdaden.

Volgens het officiële narratief bestaat er geen biologische oorlogsvoering, terwijl we daar al twee jaar middenin zitten. Het Sars-Cov-2 virus is het resultaat van het gain-of-function onderzoek, dat met financiering vanuit Amerikaanse organisaties in buitenlandse biolabs plaatsvond, zoals ook blijkt uit de vele vastgelegde patenten. De wereldwijde gevolgen van deze uitbraak zijn catastrofaal geweest. Daarom hebben betrokkenen er belang bij om het publiek te doen geloven dat het virus afkomstig was van een vleermuis en niet uit het biolab in Wuhan.

Laten we hopen dat de situatie in Oekraïne niet verder escaleert en de waarheid over de biolabs en hun agenda aan het licht gaat komen. Dan kunnen we uitzien naar een internationaal tribunaal waarin de schuldigen terecht staan voor de misdaden in de Covid-crisis en andere geplande pandemieën.

 

 
> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: dilyana.bg

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This