EU Covid-19 bijwerkingen rapport: 4,5 miljoen bijwerkingen en ruim 27.000 sterfgevallen gemeld en geregistreerd

door | 14 jun 2022 | Bijwerkingen, COVID-19 vaccin

Er zijn 4,5 miljoen bijwerkingen en ruim 27.000 sterfgevallen gemeld en geregistreerd in de EU. Met een onderrapportage van 94%. Het nieuwe rapport van Erik Boomsma zou iedereen aan het denken moeten zetten. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?

Het rapport is in het Engels, maar de eerste pagina is voor u vertaald. U kunt het hele rapport hier downloaden.

 

 
EU COVID-19 VACCINATIE BIJWERKINGEN RAPPORT
Bron: EudraVigilance – Europees Geneesmiddelenbureau (EMA)/ Europese Unie (EU)
(GEDATEERD 4 JUNI 2022)
 
A. Algemene inleiding

Dit verslag bevat de details van de bijwerkingen van de experimentele Covid-19 vaccins van AstraZeneca (CHADOX1 NCOV-19), Pfizer (Tozinameran), Moderna (CX-024414) en Janssen (AD26.COV2.S), die zijn geregistreerd in het meldings-/registratiesysteem voor bijwerkingen EudraVigilance van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van de Europese Unie.

Van maart 2021 tot maart 2022 zijn deze rapportage/registratiegegevens uit EudraVigilance gedocumenteerd op wekelijkse basis. En vanaf april 2022 wordt de informatie maandelijks bijgewerkt. Dit verslag is op 4 juni 2022 bijgewerkt.

Alle gedetailleerde lijstgegevens zijn uit het EudraVigilance meldings-/registratiesysteem geëxporteerd en zorgvuldig opgeslagen in verschillende databestanden over de hele wereld.

De gegevens worden gepresenteerd per land, per merk en per voornaamste reactiegroep en leeftijdsgroep. Het totale aantal bijwerkingen en het totale aantal individuele gevallen wordt geregistreerd, en dat geeft een indicatie van de gemiddelde bijwerkingen per individueel geval.

Het totale aantal gemelde/geregistreerde bijwerkingen en sterfgevallen is werkelijk schokkend, zoals u zult zien. Waar tijdens de Mexicaanse grieppandemie van 2009 “slechts” 60 sterfgevallen genoeg waren om de injectiecampagne met de experimentele “Pandemix”-vaccin, zien we dat nu, tijdens de COVID-19 pandemie, geen passende actie worden ondernomen om de injectiecampagne met het experimentele COVID-19 mRNA-vaccin te stoppen, zelfs wanneer bijna 4,5 miljoen bijwerkingen en meer dan 27 duizend sterfgevallen zijn gemeld en geregistreerd in EudraVigilance.

De terechte vraag blijft dus: “Wat is er aan de hand? En waarom wordt er geen passende actie ondernomen?”
 
B. Onderrapportage

Het is een bekend en gedocumenteerd feit dat slechts een klein percentage van alle bijwerkingen van vaccinatiebijwerkingen
bijwerkingen daadwerkelijk worden gemeld in meldings-/registratiesystemen zoals EudraVigilance. Om een schatting te kunnen maken van de werkelijke hoeveelheid bijwerkingen, is het daarom belangrijk om het percentage onderrapportage van
EudraVigilance te bepalen. De geschatte onderrapportage van de EudraVigilance wordt in dit rapport geschat op 94% aan de hand van drie referenties die zijn gebruikt voor de bepaling van dit percentage:

1. ‘Under-reporting of adverse drug reactions : a systematic review’ (Lorna Hazall; Saad A W Shakir(Lorna Hazall; Saad A W Shakir).

“In totaal werden 37 studies met een grote verscheidenheid aan surveillance-methoden uit 12 landen geïdentificeerd. Deze leverden 43 numerieke schattingen van onderrapportage op. Het gemiddelde onderrapportage percentage over de 37 studies was 94%.”

Link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16689555/

2. Electronic Support for Public Health-Vaccine Adverse Event Reporting System (ESP:VAERS) (Harvard Pilgrim Health Care, Inc. / Lazarus, Ross, MBBS, MPH, MMed, GDCompSci, Michael Klompas, MD, MPH; Steve Bernstein).

“Minder dan 1% van de bijwerkingen van vaccins worden gemeld.”

Link: https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf

3. Vaccinatie-aantallen vs. individuele gevallen

Vergelijking van het totale aantal volledig gevaccineerden per EU-land met het totale aantal melding/registratie van individuele gevallen van bijwerkingen zoals gemeld in EudraVigilance.

Link: Zie deel H van dit verslag en https://www.laenderdaten.de/gesundheit/corona-impfungen.aspx

 
Klik hier als u het hele rapport – met overzichtelijke afbeeldingen – wilt inzien.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This