Europa waakt over u? – nieuwe rapporten over ‘nepnieuws’ en 19% groei van vaccin-markt

door | 16 jun 2020 | COVID-19 ziekte, Internationale politiek

Op dezelfde dag, 10 juni 2020, verschenen er twee rapporten. Het ene rapport voorspelt een groei van de ‘therapeutische vaccins-markt’ van meer dan 19% in de periode 2019-2023. Het andere rapport gaat over het versterken van de strijd tegen ‘desinformatie’. Heeft het iets met elkaar te maken?

 

 

 

Europese Commissie vecht tegen burgers op sociale media

In een rapport van 10 juni 2020 prijst de Europese Commissie de actieve inzet bij de ‘strijd tegen nep-nieuws’ door FB- Google-YouTube-Twitter-Instagram-LinkedIn-Microsoft. Het rapport heeft de titel: ‘Tackling coronavirus disinformation’ – getting the facts right’1

“De coronavirus-pandemie is gepaard gegaan met een enorme golf van valse en misleidende informatie, en pogingen om invloed uit te oefenen op de binnenlandse debatten in de EU.
 
Dit heeft aanleiding gegeven tot basale angsten bij de bevolking en veranderende nieuwsfeiten. Misleidende informatie over de gezondheidszorg, gevaarlijke hoaxes met valse samenzweringstheorieën brengt de volksgezondheid in gevaar.
 
De Europese Unie en haar lidstaten zijn vastbesloten om de inspanningen van de factoren die proberen de crisis uit te buiten en het leven van burgers in gevaar brengen, of die propaganda of haat verspreiden tegen te gaan.
 
Voortbouwen op het actieplan tegen desinformatie van 2018, vraagt dit om meer gecoördineerde actie, in overeenstemming met onze democratische waarden.
 
In een gezamenlijke mededeling stellen de Europese Commissie en de High Representative concrete acties voor ten behoeve van een sterkere en veerkrachtige EU.
 
Zij zullen bijdragen aan de toekomstige werkzaamheden van de EU, met name op het gebied van desinformatie, en het Europees actieplan voor de democratie, evenals de wet op de digitale diensten.
 
De crisis is een testcase geworden die laat zien hoe de EU en haar democratische samenlevingen met de uitdaging van desinformatie omgaan.”

De EC beschermt kennelijk de markt. Wie bepaalt wat waar is? Inmiddels begint zelfs de ‘gewone burger’ zich achter de oren te krabben over het absurde en destructieve beleid. Waarom wordt de discussie daarover tegengewerkt? Wat houdt de wet op digitale diensten in? Komt het beleid van de – niet democratisch gekozen- EC/EU niet neer op pure censuur?

 

Het resultaat van haar samenwerking met sociale media platforms:

• Meer dan 3,4 miljoen “verdachte accounts” zijn onder druk gezet (wij kunnen hierover meepraten)

• Meer dan 2 miljard mensen zijn verwezen naar reguliere gezondheidsautoriteiten – met andere woorden: de mensen mogen alleen maar kennisnemen van door de staat goedgekeurde informatie.

• Youtube heeft meer dan 100.000 video’s beoordeeld. Ook dit hebben wij gemerkt. Video’s van reguleer afgestudeerde wetenschappers en artsen met zeer interessante informatie zijn van YouTube verwijderd. De reden? Het bevat géén informatie die ons in de fuik van: bang voor ziekte – klaargestoomd voor vaccin drijft.

 

 

 

Farmaceutische industrie vecht tegen ‘nieuw virus’

 
Op 10 juni kwam nog een rapport uit. Het draagt de titel: ‘Global therapeutic vaccines market 2019-2023.’2,3

Experts voorspellen een groei van de therapeutische vaccins-markt bij meer dan 19% in de periode 2019-2023.

Het mondiale therapeutische vaccins-marktomvang-, trends- en prognoserapport analyseert de nieuwste trends in de industrie. Het geeft aanwijzingen om de marktomvang, toekomstige groeivooruitzichten te identificeren, en toekomstige zakelijke kansen en uitdagingen waarmee belangrijke leveranciers in de branche worden geconfronteerd.

 

 

Complotdenkers?

Een laatste woord over “samenzweringstheorieën”. Is het niet altijd zo geweest dat machthebbers; koningshuizen, kerkvaders, staatshoofden complotten hebben gesmeed en uitgevoerd om hun macht te behouden of te vergroten?
Is het niet altijd zo geweest dat het volk dom werd gehouden, omdat zij voor het karretje van de belangen van de machthebbers gespannen moest worden?

Niets nieuws onder de zon toch?

Het enige is misschien dat de informatie zich door de sociale media zo snel heeft verspreid dat een groot deel van het volk wakker is geworden. Steeds meer mensen zien dat er iets niet klopt met vaccins, dat er iets niet klopt met de ‘corona-pandemie’, en ook niet met de politiek.

We hebben er genoeg van om te dienen als proefkonijn voor een hebberige en immorele industrie.

We zijn talrijk en creatief.

We hebben meer vertrouwen in ons(collectieve)zelf, dan in een door de farmaceutische industrie “geïnspireerde” politiek.

En hoe bijzonder is het, dat ondanks alle censuur en tegenwerking, de bewustwording over de risico’s van vaccins en de machten en krachten achter de schermen razendsnel toeneemt?

 

 

 

Bronnen:

1. https://eeas.europa.eu/sites/eeas/files/2020-06-02_disinformation_factsheet.pdf
2. http://cryptodaily.nl/2020/06/10/wereldwijde-therapeutische-vaccins-markt-tegen-2023-groei-aandelen-omvang-omzet-consumptie-fabrikanten-regios-productie-covid-19-analyse/
3. https://www.precisionreports.co/enquiry/request-sample/14326686

 

 

 
Over de auteurs:

Ellen Vader is moderator van de facebookgroep van Vaccinvrij,
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerd, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This