Gestopt met vaccineren – mijn dieren zijn nu veel gezonder

door | 15 jan 2014 | Overig

Door:”Toen mijn kinderen klein waren was ik wekelijks te vinden op de kinderboerderij in het Westerpark in Amsterdam. Kindertjes tussen de geiten en ik in het zonnetje bezig met het zoveelste gesprek of boek over vaccinaties.

In het Westerpark werden de dieren ook gevaccineerd, en dat vond de beheerster eigenlijk niets. Ze was zelf opgegroeid op een boerderij en vertelde me: “Bij ons thuis kwam er geen prik in!” Haar vader dacht er anders over dan de meeste boeren nu. Hij zei altijd: “Als er iets uitbreekt bezitten de beesten die gezond zijn de kracht om zichzelf te genezen en in stand te houden en als er een paar zwakke dieren dood gaan is dat een natuurlijke selectie: dat houdt het ras sterk”.

Vandaag de dag worden niet alleen mensen, maar ook (huis)dieren gevaccineerd. Ze worden beschermd worden tegen van alles en nog wat, maar krijgen net als wij steeds meer last van allerlei aandoeningen. Klachten waarover de vader van de beheerster waarschijnlijk zijn wenkbrouwen gefronst zou hebben. Dieren met allergieën en arthritis? Waarom neemt dat toe? Wat zou er gebeuren als we zouden stoppen met het inenten van (huis)dieren?

Het onderstaande verhaal kreeg ik toegestuurd van een iemand die al 37 jaar ‘tussen de paarden zit’. Zij vaccineert haar beesten niet meer, en heeft gemerkt dat ze weer dezelfde sterke en robuste gezondheid hebben als vóór de periode waarin ze ‘bescherming nodig hadden.”

Henny: “Ik heb 4 paarden. Twee merries die aldoor gezondheidsklachten hadden totdat ik in 2004 ben gestopt met het jaarlijks vaccineren tegen influenza en tetanus. Dat is in Nederland verplicht als je wedstrijden rijdt en het wordt sowieso voor alle beesten aangeraden. Nadat ik gestopt ben met vaccineren knapten de dieren zienderogen op.

In 2010 hebben we beide merries eenmalig laten dekken met het doel de veulens aan te houden. Tegen alle dierenarts adviezen in heb ik de merries tijdens de dracht niet laten vaccineren en de veulens geen veulenspuit laten geven binnen 24 uur na de geboorte. Beide veulens zijn inmiddels 1 1/2 jaar oud en hebben geen enkele vaccinatie gehad. Eén veulen is een keer een paar dagen zwaar verkouden geweest en één heeft er een keer een flinke diepe snee opgelopen onderaan de voorvoet, net boven de hoef. Bij uitstek de plek om een tetanusinfectie op te lopen. Ik heb de wond aldoor schoongehouden met schoon water, een mengsel met perubalsem en nadien eigengemaakte calendulazalf. Er is geen tetanus, zelfs geen litteken ontstaan, ondanks dat het een flinke brede en erg diepe wond was.

Het enige wat me eigenlijk nog dwars zat, is dat de hengst binnenkort gecastreerd moet worden. Dat houd in, minstens één week een open wond. Ik heb de website vaccinvrij.nl gelezen en het verhaal van de dochter die een verwonding opgelopen had waar een tetanusbesmetting uit voort had kunnen komen was voor mij een bevestiging en geruststelling tegelijkertijd.

Toen ik het verhaal zo las dacht ik: ‘waar maak ik me in vredesnaam zorgen over: de jonkies zijn kerngezond!’ En weet je, paarden worden aan de lopende band een beetje blootgesteld aan tetanus omdat het nu eenmaal constant in hun omgeving aanwezig is. Dus: ‘What is the problem???’

Ik heb al vele reacties gehad van paardenmensen dat ik zwaar onverantwoord bezig ben met mijn dieren. Nou ik zit er niet meer mee. Ik zit nu 37 jaar tussen de paarden en we hebben nog nooit zulke intelligente en vrije veulens gehad dan deze 2 die nooit gevaccineerd zijn.

Vorig jaar ben ik zelf begonnen met een manuscript. Het gaat over genezen van zomereczeem en de gevaren van vaccinaties. In de paardenvaccinaties zit bijvoorbeeld ook nog steeds de zeer gevaarlijke hulpstof thiomersal. Ik ben van mening dat veel moderne ziektes bij de paarden, van de laatste decennia terug te leiden zijn op vaccinatieschade.

Teuni Kuiper – schrijfster van ‘De verborgen gevaren van vaccinaties’ – is een goede kennis van ons. Ik heb veel aan haar uitzoekerij op het humane gebied. Immers voor mens en dier gelden in principe dezelfde problemen door de vaccinaties. Bovendien zijn dieren vaak de proefkonijnen voor de humane vaccinaties en andere medicaties.

Wat me erg aansprak in je schrijven is dat het zo treffend overeen komt met wat ik meegemaakt heb met de paarden. Naast de paardenvaccinatie influenza en tetanus zijn er inmiddels nog veel meer op de markt gekomen en er komen er steeds meer bij. In 2004 heb ik rigoreus de vaccinaties achterwege gelaten; ik heb het Hollandse paardenvoer links laten liggen en ben overgegaan om Duits krachtvoer. Hoog in alle nutriënten en een natuurlijk voer zonder allerlei toevoegingen. Het enige paardenvoer notabene dat geen genetisch gemanipuleerde soja producten bevat.

Verder heb ik het weidebeleid omgegooid. Voortaan natuurlijke bemesting in de weides zoals vercomposteerde stalmest, zeemineralen, kleimineralen en zeeschelpenkalk. Eer je de wei aardig biologisch hebt ben je echter een paar jaar verder. Stoppen met vaccineren en daarnaast gezond krachtvoer heeft de paarden er zeker weten door gesleept. Ze raakten hun zomereczeem kwijt; een huidaandoening die volgens alle dierenartsen van Nederland niet te genezen is. En de steeds weer terug kerende verkoudheden zijn ook helemaal weg sinds ik niet meer laat vaccineren!

Eén ding weet ik zeker. De eigen weerstand van een paard ligt vele malen hoger dan het veel lager gekunstelde weerstandsniveau door de vaccinaties.

Er een petitielijst van meer dan 30 Engelse dierenartsen die weigeren nog langer routinematig te vaccineren. Zij zien wat de gevolgen zijn en zeggen: “We hebben beroepsmatig een eed afgelegd om dieren gezond te houden, niet om ze ziek te maken.”1

Verder heb ik nog 2 leuke anekdotes:

– Vorig jaar heb ik onze dierenarts benaderd met de vraag of zo’n veulenspuit nou wel zo gezond is voor een net geboren veulen omdat er o.a. thiomersal in zit. Hij reageerde gelijk met: “Welnee joh, ze stoppen er geen kwikverbinding in hoor.”
Deze dierenarts pakte direct een bijsluiter om mij te willen overtuigen. Hij begon te lezen en zei: “Verhip, je hebt gelijk, dat heb ik nog nooit geweten!” Deze dierenarts is dit jaar met pensioen gegaan. Hij is zijn hele leven dierenarts geweest!

– Onze honden 4 stuks, worden ook al een aantal jaren niet meer gevaccineerd. De oudste is een Golden Retriever. Een herplaatshond met een super stamboom erbij. Hij had echter 1 probleem. Hij verhaarde verschrikkelijk en er lieten constant huidschilfers los. We kregen hem toen hij 7 maanden oud was. Hij had al een paar adressen gehad. Ik vermoed dat hij door zijn huidprobleem meerdere eigenaren heeft gehad.

Het reguliere voer wat ik toen voerde aangevuld met div. supplementen, olie enz. hielpen niets. Ik wist niet wat ik ermee aan moest totdat ik een avond heb bijgewoond van Mogens Eliasen: een Deense onderzoeker die samen met een dierenarts als doel heeft om wereldwijd honden en katten weer gezond te krijgen met versvlees voeding. Net zoals het eten van de wolf. Elke hond, ongeacht ras blijkt nog steeds hetzelfde maag-darmstelsel te hebben van zijn oerafstamming, de wolf dus.

Het verschil is dit; versvlees voeding geeft een eiwitpercentage van tussen de 11 en 15 % eiwit. Dat is het percentage dat een wolf in de natuur ook binnenkrijgt. Maar de tegenwoordige fabrieksbrok zit vol met 60 tot 70 % graan en een eiwitpercentage van 22 tot soms zelfs wel 38 % eiwit. Honden hebben zo’n kort en specifiek verteringsstelsel, ze kunnen eigenlijk granen niet eens aan. Laat staan al die kleurstoffen, anti-oxidanten, smaakstoffen en Joost mag weten wat ze er nog meer door knoeien. Dus krijg je huidproblemen, gewrichtsklachten zoals HD, ADHD gedrag, tandsteen enz. Een hond heeft een super korte darm en een zuurgraad in de maag van 1. Zéér zuur dus maar daardoor vernietigen ook direct allerlei ongewenste stoffen. Zelfs Salmonella. Een hond kan dus ook prima rauwe eieren eten. Maar dit terzijde.

Bij navraag bij de fokster bleek dat het nestje waar onze Golden uit komt bijna bezweken is aan de puppy-entingen. Dat nestje is zo mega ziek geworden na die vaccinatie dat zelfs de dierenarts bang was dat de pups het niet zouden overleven. Ze zijn verschrikkelijk aan de dunne geweest. Ik weet vrijwel zeker dat daardoor de stofwisseling van de darmen aangetast is. En een slechte darmwerking geeft vaak huidproblemen. Trouwens de rest van de honden uit dat bewuste nest hebben allemaal een flink vachtprobleem.

Ik heb het advies van Mogens Eliasen opgevolgd en heb al onze honden eerst een week op rauwe pens gezet zodat hun darmen natuurlijke enzymen gingen aanmaken en vervolgens zijn ze helemaal op rauw voer over gegaan. De vacht van de Golden knapte op. De huidschilfers verdwenen en hij begon zelfs soepeler te lopen. Hij heeft hier nooit een vaccinatie gehad, dat is sinds 2003. De andere honden zijn jonger maar worden ook niet gevaccineerd.

Vorig jaar was hier in de buurt een behoorlijke uitbraak van Parvo. Een ernstige levensbedreigende hondenziekte. Ik heb onze honden gewoon zoals altijd uitgelaten in ‘de gevaarlijke gebieden’ en je raad het vast al; er heeft er niet één Parvo gekregen en ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht!”

Onlangs ontving ik nog een bericht van Henny

Beste Door,

Bij toeval kwam ik het artikel op je website weer tegen wat ik je een paar jaar terug gestuurd heb.Ik heb nog een aanvulling voor je.Een jaar na dat schrijven heb ik onze hengst laten castreren ZONDER gevaccineerd te zijn dus met een ‘groot risico’ voor tetanus.Twee dagen na de castratie werd hij sloom en voelde zich duidelijk ziek. Ik schrok me eerst rot. Echter er was iets heel geks aan de hand. Zo’n castratiewond hoort normaliter een klein weekje open te blijven zodat overtollig vocht eruit kan. Bij onze hengst was na 2 dagen de castratiewond dicht gegaan. Degene die hem gecastreerd heeft had dit nog nooit eerder meegemaakt. De wond is weer iets geopend zodat het vocht er verder uit kon maar wederom genas de wond weer onwerkelijk snel. Dit keer gelukkig zonder verdere problemen. Feit is dus dat onze hengst kennelijk TE gezond was waardoor een toch wel fikse wond dubbel zo snel genas als normaal gebeurd. Nou ja wat is normaal? Ik ben zo blij dat ik hem van te voren niet met tetanus heb laten vaccineren. Het bleek niet nodig 🙂

Met vriendelijke groeten,
Henny Wittenaar

Bronnen:

  1. Vets issue animal vaccine warning news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/3588457.stm
    Dangers of vaccine equations sandra-judy.suite101.com/equine-vaccinations-a273278

 

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde kinderen. Zij is schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This