Persconferentie – de data die we niet krijgen en de vragen die niet worden gesteld

door | 4 nov 2021 | COVID-19 ziekte

De regering van Nederland kondigde op dinsdag 2 november jl. opnieuw corona-maatregelen af die de vrijheid van de bevolking ernstig inperken. De belangrijkste verordeningen zijn dat de mondkapjes weer uit de kast gehaald worden en de QR-code breder wordt ingezet.[1]

De persconferentie was een groteske vertoning, compleet met leugens en weglatingen, zeker gezien hetgeen onze politici slechts een paar maanden geleden nog verkondigden. We vatten het graag even samen met hulp van Tisjeboy.
 

 

 
Een zeer uitgebreide analyse en nabespreking van de persco is overigens gedaan door Blckbx en kunt u hier bekijken.

Maar in één zin komt het erop neer dat de ongevaccineerden de schuld krijgen. De overbelasting van de IC’s zou veroorzaakt worden doordat er zoveel ongevaccineerde patiënten op de IC’s liggen en niet door de jarenlange bezuinigingen door het kabinet waardoor de zorg op instorten staat. En enige transparantie met betrekking tot de cijfers is te veel gevraagd?

Op 28 oktober heeft Pepijn van Houwelingen in een Tweede Kamerdebat aan Hugo de Jonge om de cijfers gevraagd van de vaccinatiestatus van de mensen op de IC’s per ziekenhuis. De Jonge weigert ze te geven. Het wekt de indruk dat de cijfers niet bestaan, of niet compleet zijn. Of nog erger, dat er glashard wordt gelogen en er juist meer gevaccineerde patiënten op de IC’s liggen, precies zoals in de ons omringende landen.2,3

Let wel: Hugo de Jonge is demissionair. De politicus – de persoon die om transparantie vraagt is een gekozen volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer, en het is zijn WERK om te controleren. Het is niet aan de Jonge om commentaar of kritiek te leveren op dit verzoek – hij moet de cijfers aanleveren! Komt dit niet gewoon neer op werkweigering, of zelfs een ambtsmisdrijf?

Van Houwelingen heeft op 3 november dezelfde vraag gesteld aan Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Kuipers vindt het niet belangrijk. Bizar. Transparantie is nodig in een democratie. Waarom wordt er zo schimmig gedaan over de vaccinatiestatus van patiënten op de IC?4
 

Vervolgens dient van Houwelingen een motie in. De Tweede kamer doet haar bijnaam de Slaapkamer wederom eer aan…

“De Kamer stopt de waarheid over de ziekenhuiscijfers in de DOOFPOT. De Jonge wordt blind vertrouwd. Zelfs de meest dubieuze bewering van Hugo over “ongevaccineerden” op de IC, die de samenleving nu volledig verscheurt, wordt niet op feitelijkheid gecontroleerd.”Pepijn van Houwelingen op Twitter

Hij geeft niet op en doet een directe oproep naar de zorg om de cijfers van het aantal gevaccineerden en ongevaccineerden op de IC in hun ziekenhuis door te sturen naar het Forum.

Er zijn veel ziekenhuismedewerkers die gehoor geven aan deze oproep. En hopelijk zal dit voldoende zijn om een realistisch beeld te krijgen van de situatie voordat de cijfers afgeschermd zijn, want kennelijk zijn er ziekenhuizen die deze data sinds de oproep afschermen voor hun eigen personeel. Het is overduidelijk dat er iets niet aan het licht mag komen…
 

 

Drie vragen

In feite zijn drie hele belangrijke vragen. Van elke patiënt die op de IC ligt zou ons inziens het volgende helder en transparant moeten zijn:

1. Wat is de vaccinatiestatus?
2. Wat is de leeftijd?
3. Is er een onderliggende aandoening – en zo ja wat is die?

Als we afgaan op de cijfers in het buitenland, die door Maurice de Hond zijn verzameld en geanalyseerd, is 75% van de mensen op de IC gevaccineerd.3 Hoeveel van hen – of van de ongevaccineerden op de IC – is op hoge leeftijd? En hoeveel van hen hebben niet alleen een positieve test, maar ook een ernstige aandoening? Nog afgezien van de vaccinatiestatus is transparantie over de leeftijd en de algemene gezondheid van cruciaal belang. Waarom is dit niet transparant?

 

 

Het klopt niet

De sterfte aan Corona is wereldwijd vastgesteld op 0,15% van de mensen die het krijgen. Dat komt ongeveer overeen met een gevaarlijke griep. Komt dat door de (onbewezen) maatregelen? De mondkapjes, de 1,5 meter afstand, het hoesten in onze elleboog? In het onderstaand interview laat Thierry Baudet zien dat naast “de ongevaccineerden zijn de schuldigen” ook “de Lockdown en/of het vaccin werkt”- argument geen hout slaat.5

 

 

Juridisch gezien klopt het ook niet

Juridisch gezien klopt het ook niet. Althans de maatregelen dat werkgevers naar een QR- code mogen vragen. Nog voor de persconferentie werd het onderstaand interview opgenomen met oud-advocaat Frank Stadermann. Wettelijk gezien klopt het kennelijk niet, maar de overheid heeft in de persco al aangegeven dat ze onderzoeken of de wet aangepast kan worden. Hoeveel mensen zullen beseffen hoeveel wetten er al zijn “aangepast” en hoeveel rechten en vrijheden we daarmee kwijtgeraakt zijn?

 

 

 
De overheid neemt draconische maatregelen op basis van waarschijnlijk bewuste misleiding. De angst voor Covid-19 onder de bevolking is bij een groot deel van de bevolking flink afgenomen. De angst voor machtsmisbruik van de Nederlandse regering neemt toe. Wat zijn ze nu weer van plan? Door wie worden ze aangestuurd? Zijn er al genoeg mensen voldoende geïnformeerd om tegenwicht te bieden?

 

 

Bronnen:

1. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/mediateksten/2021/09/14/letterlijke-tekst-persconferentie-minister-president-rutte-en-minister-de-jonge-14-september-2021
2. https://www.youtube.com/watch?v=DrgGegieh8g
3. https://hetanderenieuws.nl/maurice-de-hond-rivm75-in-ziekenhuis-ongevaccineerd-klopt-niet/
4. https://www.youtube.com/watch?v=UylfNMd0dcY
5. https://www.fvd.nl/alle-absurditeiten-van-het-coronabeleid

 
Gerelateerd artikel: https://stichtingvaccinvrij.nl/ic-bezetting-ziekenhuisopnames-en-de-leugen-over-de-oorzaak-van-de-overbelaste-zorg/

 
Over de auteurs:

Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen, en zeer actief met verzamelen en verspreiden van informatie onder andere op sociale media.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This