“Plotseling verdwenen” – Deense documentaire over HPV-slachtoffers niet langer te bekijken

door | 5 jul 2018 | Farmaceutische industrie, HPV-vaccin

De vaccineerde piger
Gisteren (04-07-2018) ontdekte ik dat de Deense documentaire ‘De vaccinerede Piger’ (2015) van het internet is verdwenen. De film staat scherp in mijn geheugen gegrift. Hij begint met een bijeenkomst van jonge meisjes die als vermoeide oude vrouwtjes een ruimte binnenschuivelen. Ze hebben ondraaglijke pijnen, epileptische aanvallen, chronische vermoeidheid, zitten in een rolstoel of zijn de menopauze al begonnen nog voordat ze ooit een kind hebben gebaard.

De meisjes hebben één ding gemeen: ze denken allemaal dat hun klachten komen door het HPV-vaccin. En er is meer dan voldoende wetenschappelijk onderzoek dat dit zeer aannemelijk maakt. Maar de gevestigde orde steekt nog steeds haar kop in het zand en komt met opmerkingen als ‘meisjes op die leeftijd zijn wel vaker moe’.

De film heeft jarenlang op de oude site van Vaccinvrij gestaan, maar nu is hij dus niet langer beschikbaar. Op de oude link staat een mededeling dat dit zo is vanwege ‘copyrights van de Deense TV’. En dat moeten we geloven? Pas na jarenlang probleemloos circuleren van de documentaire bedenkt de Deense TV dat ze dit niet OK vindt en verwijdert de film vanwege ‘copyrights’?

 

 

De maatregelen van de Europese Uni

Op 18 April 2018 heeft de het Europese parlement vóór nieuwe maatregelen gestemd die de dalende vaccinatiegraad tegen moeten gaan.

De maatregelen zijn samengevat in 36 punten waaronder:

 

Het Europese parlement,

 

  1. Laakt de verspreiding van onbetrouwbare, misleidende en onwetenschappelijke informatie over vaccinatie, die nog verergerd wordt door controverses en sensatiebeluste berichtgeving in de media en povere journalistiek; verzoekt de lidstaten en de Commissie verder werk te maken van de bestrijding van de verspreiding van dergelijke desinformatie, het opzetten van bewustmakings- en voorlichtingscampagnes te bevorderen om het vertrouwen in vaccins te herstellen, en te zorgen voor meer educatie en dialoog, met name voor ouders, onder meer door de oprichting van een Europees platform dat erop gericht is de vaccinatiedekking te vergroten en te voorkomen dat misleidende informatie gevolgen heeft;

 

  1. Is ingenomen met de bemoedigende vorderingen die zijn geboekt in de strijd tegen door het humaan papillomavirus (HPV) veroorzaakte ziekten en vormen van kanker dankzij vaccinatieprogramma’s tegen het HPV-virus; vraagt dat de lidstaten deze programma’s verder ontwikkelen en op zoek gaan naar manieren om de vaccinatiegraad te verhogen en andere vormen van kanker te voorkomen, bijvoorbeeld door ook jongens op te nemen in de vaccinatieprogramma’s;

 

 

Censuur?

Meisje met vraagtekenZou het kunnen dat het verwijderen van Deense documentaire deel uitmaakt van het ‘verwijderen van misleidende en onwetenschappelijk informatie over vaccinatie’? Dat de maatregelen ten uitvoer gebracht worden en dat de censuur alleen maar toe zal nemen? Zaken die tegen het reguliere denken ingaan verdwijnen veelvuldig. Niet alleen deze film. Het team van Vaccinvrij heeft dit helaas al vele malen moeten constateren.

 

 

De media zwijgen over wat ons aan het denken zou kunnen zetten.

Terwijl het akelig stil bleef in de media heeft Vaccinvrij twee blogs gepubliceerd over de maatregelen die onze vrijheid van meningsuiting totaal onder de voet lopen. Ik wil ze graag nog een keer onder de aandacht brengen:

 

Europees ParlementHet blog: Europese commissie heeft voor gestemd – nieuw maatregelen moeten de daling van de vaccinatiegraad tegengaan

“Lobbyen in Brussel is een industrietak waar jaarlijks miljarden Euro’s in omgezet worden. Volgens ‘Corporate Europe’, een organisatie die campagne voert voor meer transparantie, zijn er minstens 30.000 lobbyisten in Brussel. Een aantal dat bijna overeenkomt met de 31.000 personeelsleden van de Europese Commissie.

Dit heeft tot gevolg dat dagelijks duizenden lobbyisten – in dienst van grote (farmaceutische) bedrijven, advocatenkantoren, banken, PR-firma’s etc. – naar schatting driekwart van de Europese wet,- en regelgeving beïnvloeden. Zij voorzien politici en ambtenaren van de voor hun zaak ‘juiste’ achtergrondinformatie, data, opinies, invalshoeken en benodigde argumenten tijdens [..]”

 

 

zakenliedenEn het blog: Europese Unie luidt de noodklok en onderzoeksjournalistiek bestaat niet meer in Nederland?

De aan genomen voorstellen zijn drastisch en betreffen elk kind in Europa. Vaccinvrij postte er nog dezelfde dag een blog over maar het was akelig stil in de reguliere media. Noch de Volkskrant, noch het NRC, noch het Parool hebben de burger geïnformeerd over de maatregelen die onze keuzevrijheid en onze vrije meningsuiting willen inperken. En – bekeken vanuit het gezichtspunt van vele goed-geïnformeerde ouders – het allerergste: maatregelen die de gezondheid van onze kinderen bedreigen. Alle vaccins ten spijt [..]

 

Bestaat onze democratie nog?

Madeleine Albreight, ex minister van buitenlandse zaken in USA schijnt gezegd te hebben dat een democratie de wens is van de meerderheid met respect voor de minderheid. Hoeveel van onze democratie is nog in tact? Het lijkt misschien heel wat dat we naar de stembus kunnen gaan, maar de praktijk laat zien dat de industrie de politiek in haar greep heeft. En dat daardoor zowel onze keuzevrijheid als vrije meningsuiting bedreigd worden.

Misschien kan ik het laatste beetje van uw aandacht vragen voor het aantal bijwerkingen dat er officieel is gerapporteerd bij Vigiaccess, een instituut dat onder toezicht van de Wereldgezondheidsorganisatie de bijwerkingen van het HPV-vaccin bijhoudt. Op 05-07-2018 staat de teller op 83757 gemelde gevallen. [1] Besef alstublieft dat dit een fractie is van het totaal. Naar schatting wordt er maar een paar procent van de bijwerkingen gemeld bij Vigiaccess. [2] Alstublieft deel (de link van) dit blog in uw netwerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

1. http://www.vigiaccess.org/

2. https://www.nvic.org/nvic-vaccine-news/january-2015/cdc-changes-restrict-vaccine-reaction-reports.aspx

 

 

 

 

 

Over de auteur:

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This