Quarantaine kampen komen dichterbij – Nieuw-Zeeland, Duitsland, Nederland…

door | 6 feb 2021 | COVID-19 ziekte

De eerste keer dat ik hoorde van een quarantainekamp was de draconische maatregel die de premier van Nieuw-Zeeland nam met het oprichten van een quarantainekamp. Daarna hoorde ik dat er een in Duitsland was, en nu krijgen we een dergelijke “opvang” in Nederland. Hugo de Jonge besloot dat het tijd was voor de volgende aanpassing in de wet Publieke Gezondheid:

“Het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt aangewezen als ziekenhuis waar gedwongen isolatie van (vermoedelijke) patiënten met covid-19 (geïnfecteerd met SARS-CoV-2-virus) plaatsvindt als bedoeld in artikel 31 Wpg.”https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-4662.htm”>Staatscourant

Allemaal voor ons eigen bestwil? Er zijn mensen die daarover hun gegronde twijfels hebben. Hoe ver ligt een quarantaine kamp af van een quarantaine gevangenis voor het opsluiten van onwillige burgers? “Vermoedelijke” patiënten mogen al worden geïsoleerd? Is dit het begin van… wat precies? Onderstaande info over de kampen in Duitsland en Nieuw-Zeeland stelt mij niet gerust.

 

 

Duitsland

 

 
Dit is de tekst van het filmpje.

“Dit is ‘m dan: de eerste quarantainegevangenis in Duitsland voor mensen die weigeren in quarantaine te gaan. In deze voormalige jeugdgevangenis in Sleeswijk-Holstein worden binnenkort mensen opgesloten die menen zich niet aan de quarantainemaatregelen te hoeven houden. “Het is geen hotel, maar deze plek is bestemd voor mensen die zich om welke reden dan ook niet aan de quarantainemaatregelen van onze gemeente houden,” aldus Jan Peter Schröder, de Landraad van de gemeente Segeberg.
 
Dat betekent dat wie na meerdere waarschuwingen van de politie toch z’n huis verlaat terwijl hij in quarantaine hoort te zijn, nog een laatste kans krijgt met een justitiële aanwijzing. https://de.wikipedia.org/wiki/Gef%C3%A4hrder
 
Sönke E. Schulz, manager en bedrijfsbestuurslid zegt: “Zo iemand wordt dan nog bezocht nadat hij thuis niet aangetroffen is. Dan wordt hij gewaarschuwd dat als hij zich er nu nog niet aan houdt, er een mooie inrichting op hem wacht.”
 
Wie hierin moet, heeft trieste dagen voor de boeg. Zes cellen van 12 vierkante meter staan tot z’n beschikking. Lichte vloer, houten bed, plankje, tafel, stoel. Echt minimalistisch. Dit is het uitzicht door het tralieraam, dat hermetisch is afgesloten.
 
Daniel Peter, verslaggever bij Bild zegt: “We staan hier op het plein bij de jeugdgevangenis Moltsfelde. Op het plein kan de jeugd even in de buitenlucht zijn, basketballen en onder elkaar zijn. Quarantaineweigeraars zullen deze luxe niet hebben. Zij moeten in hun cel van 12 m2 blijven en die is niet erg comfortabel, zo heb ik net gezien. Men kan zich dus beter maar twee keer bedenken alvorens de quarantaineregels aan z’n laars te lappen. Thuis is het echt aangenamer.”
 
In een team van drie ploegendiensten passen gepensioneerde politiemensen en cipiers op de gevangenen.
 
Jan Peter Schröder zegt: “Dit doen we alleen in uiterste gevallen, want het gaat hier om een grondrecht, namelijk vrijheid van verplaatsing. Verder dan dit gaan we niet.”
 
De opsluiting is maximaal zolang als de officiële quarantainetijd, maar meestal minder dagen. Maar dat kunnen wel lange dagen zijn in de coronagevangenis van Moltsfelde. Vanaf februari gaat de deur op slot. Noord-Duitsland maakt er werk van.”

 

 

Nieuw-Zeeland

 

Dit is de tekst van het filmpje.

Op 11 augustus, 2020, werd Auckland in een alarmniveau 3 lockdown geplaatst nadat er slechts vier besmette gevallen van corona waren geconstateerd in een Auckland’s huishouden. De rest van Nieuw-Zeeland werd in alarmniveau 2 geplaatst.
 
Het is opvallend dat de premier, Jacinda Ardern, zulke strenge maatregelen heeft toegepast sinds de laatste draconische lockdown en na een coronavrije periode van 102 dagen. Het land heeft tot op heden, 15 september 2020, een dodental van slechts 24, met 1801 bevestigde besmettingen, waarvan er 1624 hersteld zijn (zie de bronnen onderin).
 
Op 13 Augustus, 2020, kondigde de Directeur-Generaal van Gezondheid, Dr. Ashley Bloomfield, aan dat hij de opdracht had gegeven om corona besmette mensen, en mensen in hetzelfde huishouden, verplicht buitenshuis in quarantaine faciliteiten te laten plaatsen.
 
De premier liet ook weten dat in hun medische faciliteiten coronatesten niet meer geweigerd kunnen worden, en dat mensen langer dwangmatig in een quarantaine faciliteit zullen worden gehouden als ze geen test afnemen.
 
Een voetganger in Auckland filmde één van de zwaarbewaakte quarantaine faciliteiten van buitenaf.

 

 

Het filmpje is gemaakt door Avalerion Awakes, een organisatie die zich bezighoudt met bewustwording.
 
Bronnen:
1. Nieuw-Zeeland zegt dat alle nieuwe covid besmette gevallen & hun familieleden in quarantaine faciliteit zal plaatsen: https://summit.news/2020/08/14/new-zealand-says-it-will-put-all-new-covid-infectees-their-family-members-in-quarantine-facilities/
2. Nieuw-Zeeland gaat in lockdown na slechts vier nieuwe coronavirus besmette gevallen: https://summit.news/2020/08/11/new-zealand-goes-into-lockdown-after-just-four-new-cases-of-coronavirus/
3. Auckland vastgezet terwijl Jacinda Ardern Nieuw-Zeeland’s eerste coronavirusbesmettingen aankondigt na 102 dagen
https://www.abc.net.au/news/2020-08-11/coronavirus-new-zealand-jacinda-ardern-auckland-stage-three/12547678

4. Volle persconferentie Dr. Ashley Bloomfield over verplichte quarantaine faciliteiten: https://www.youtube.com/watch?v=hYe7AaFIBqk
5. Volle persconferentie Jacinda Ardern waar de nieuwe lockdown wordt aangekondigd na een coronavrije periode van 102 dagen: https://www.youtube.com/watch?v=z1fcHiXxxxk
6. De premier kondigt verplichte coronatesten in de quarantaine faciliteiten aan: bron is verwijderd
7. Originele video van het Cross the Rubicon Kanaal van de quarantaine faciliteit in Auckland: https://www.youtube.com/watch?v=-dN6Oly0Ufs
8. Nieuw-Zeeland’s Covid-19 alarmsysteem: https://covid19.govt.nz/alert-system/alert-system-overview/
9. Nieuw-Zeeland’s Covid data: https://corona.help/country/new-zealand

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This