Tweede Kamerlid Van Gerven en minister De Jonge – vragen en antwoorden

door | 29 jun 2020 | COVID-19 ziekte, Nationale politiek

Op 17-06-20 heeft het lid Henk van Gerven (SP) vragen gesteld aan de minister van VWS Hugo de Jonge over de bestelling van 300 miljoen vaccins bij AstraZeneca. Het woord veiligheid kwam in de 37 vragen één keer voor, en die vraag had niet betrekking op het ‘potentiële’ het COVID-19 vaccin, maar op een medicijn (AstraZeneca’s bloedverdunner Exanta).

 

 
Alleen vraag 24 heeft betrekking op de veiligheid van het ‘potentiële’ COVID-19 vaccin:

Vraag 24: Bent u niet bang dat de bevolking wordt blootgesteld aan een vaccin dat onvoldoende werkt en waarbij er sprake is van een medisch experiment?

 
Natuurlijk worden we blootgesteld aan een experiment. De deal is al gesloten, dus de fabrikant kan de vaart erin houden en veiligheidstesten houden de boel maar op. Hier hebben wij al een artikel over geschreven:

Europa bereidt zich voor op Covid-vaccinaties – eerst het vaccin op de markt, dan pas onderzoek naar veiligheid

 
De Jonge heeft precies drie zinnen nodig om deze vraag van tafel te vegen.

Antwoord 24: Nee, een vaccin zal alleen worden toegelaten als de werkzaamheid en veiligheid zijn gegarandeerd door het European Medicines Agency (EMA). Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt met hoe andere vaccins beoordeeld worden. Aan de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin worden absoluut geen concessies gedaan.

 
De Jonge legt de verantwoordelijkheid volledig neer bij het European Medicines Agency. Het probleem is alleen dat het EMA voor 75% wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie. Het zou niet zo moeten zijn, maar het is wel zo. EMA is geen onafhankelijk instituut. Meer info: ‘European Medicine Agency’ .

 

 

De hamvraag

Op 25-06-20 heeft de minister van VWS in een brief aan de Tweede Kamer antwoord gegeven. U kunt de vragen en antwoorden hier downloaden.                                        

 
Een vaccin om ons te beschermen tegen het virus, lijkt het enige te zijn dat telt, maar is de Nederlandse overheid eigenlijk wel in staat om de burgers te beschermen tegen de multinationals?

 
Voor meer informatie over het gebruik van geaborteerde foetussen voor (COVID-19)-vaccinproductie van het bedrijf AstraZeneca, lees de geupdate versie van ons artikel: ‘De deal van Hugo de Jonge – coronavaccin contract(en) in Europa’

 

 

 

Over de auteurs
Ellen Vader verzamelt en verspreidt informatie over vaccins en aanverwante onderwerpen. Zij maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij en is moderator van de facebookgroep.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This