Uitvinder sociaal krediet systeem China over succesvolle controle van de bevolking

door | 19 jul 2022 | Overig

Lin Junye is de ontwerper van het sociaal krediet systeem dat in China is geïmplementeerd. De overheid heeft het gedrag van 1382 miljoen Chinezen onder controle met dit systeem. Het is zo “succesvol” dat andere landen het over gaan nemen.. In de onderstaande fragement spreekt Junye over zijn uitvinding. Het is een gedeelte uit en een Franse documentaire: “Tous surveillés : 7 milliards de suspects” (‘Allemaal onder toezicht gesteld – 7 miljard verdachte mensen’).
 

 

 
Afgelopen juni zagen we (weer eens) hoe dit ingezet kan worden.
 
Op banken.nl, een blog met nieuws van het bankwezen verscheen in juni een opmerkelijk bericht: ‘China voorkomt bankrun met behulp van corona-app

“Een protest gepland door honderden demonstranten in Centraal-China om toegang te krijgen tot hun bevroren tegoeden werd op een wel erg opmerkelijke manier gedwarsboomd: de lokale Chinese autoriteiten veranderden de code van de corona-gezondsheidsapp op rood. Hierdoor werd het de demonstranten onmogelijk gemaakt om naar de provincie te reizen waar de betreffende banken zich bevonden.
 
De boze spaarders waren van plan om vanuit heel China naar de centrale provincie Henan te reizen om te protesteren tegen een bijna twee maanden durende bevriezing van tegoeden ter waarde van $179 miljoen. Door de blokkade zouden bedrijven werknemers niet meer kunnen betalen en particulieren geen toegang meer hebben tot hun spaargeld.
 
Rechtenorganisaties waarschuwden in het verleden al dat China zijn “enorme COVID-surveillance-infrastructuur” kan inzetten om afwijkende meningen te onderdrukken. Zonder groene code op hun smartphone app verliezen burgers de toegang tot openbaar vervoer en ruimtes zoals restaurants en winkelcentra, evenals het recht om door het land te reizen. “Ze doen ons digitale handboeien om”, stelt een anonieme demonstrant tegenover nieuwsplatform Reuters.
 
China voorkomt bankrun met behulp van corona-app
 
Volgens de Nationale Gezondheidscommissie van China mag het gebruik van de gezondheidscodes niet worden uitgebreid anders dan in verband met de preventie en bestrijding van de coronapandemie. Het provinciale bestuur evenals het Ministerie van Openbare Veiligheid reageerden niet op Reuters verzoeken om commentaar.
 
Drie lokale banken – Yo Zhou Xin Min Sheng Village Bank, Shangca Huimin Country Bank en Zhecheng Huanghuai Community bank – bevroren alle deposito’s op 18 april. De banken zelf stelden dat dit te maken had met het uitvoeren van een upgrade van hun interne systemen. De banken hebben sindsdien geen nieuwe mededelingen gedaan over wanneer te tegoeden weer beschikbaar worden gesteld.”

 
Dat zou hier niet kunnen hoor. Alleen de regering in China (of Canada) kan zoiets bedenken. Stel je voor zeg: mensen blokkeren om hun geld van de bank te halen…

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This