Vaccins zijn gratis

Misvatting 12

De misvatting

Vaccins zijn gratis.

 

De werkelijkheid

Het is niet duidelijk hoeveel de burger jaar in jaar uit betaalt om het Rijksvaccinatieprogramma te financieren. En de grootste winsten worden niet gemaakt op vaccins, maar op langdurig medicijn gebruik tegen de chronische aandoeningen die in de bijsluiters van vaccins worden vermeld. Het Rijksvaccinatieprogramma is een peperduur programma.

 

Lees verder – Gerelateerde blogpost

 

Vaccins ontworpen als ‘toegangspoort-medicijn’: over winst die leidt naar nóg meer winst

De huidige vaccinmarkt wordt geschat op $ 50 miljard. Slechts vier bedrijven (GKS, Merck, Sanofi en Pfizer) hebben bijna alle kinderen ter wereld als regelmatig terugkerende klant. En bovendien kunnen zij erop vertrouwen dat overheden wereldwijd hun best doen [..] Lees meer

Lees verder – Gerelateerde pagina

 

Geld

Wat kosten vaccins? Hoeveel verdient een consultatiebureau-arts? Wie betaalt de beleidsmakers? Wat zijn de kosten van huisvesting en onderhoud van consultatie-bureau’s? Wie betaalt de media-campagnes? De websites van het RIVM? De logistiek van het RVP? Wat zijn de kosten van het behandelen van niet (h)erkende bijwerkingen? Waarom is er geen openheid van zaken over de financiële aspecten van het Rijksvaccinatieprogramma? Lees meer

 

 

Klopt de voorlichting die we krijgen?

 

waar zijn de cijfers?

“We breidden het vaccinatiepakket de afgelopen decennia almaar uit, met één gedachte: als dit vaccin kosteneffectief is en ziekte voorkomt, dan voegen we het toe.” ~ Roel Coutinho, voormalig directeur van het RIVM – Klopt het wat Roel Coutinho zegt?

“Ouders die hun baby niet laten inenten, krijgen voortaan een uitnodiging van het consultatiebureau om dat toch te doen. Jongeren die als kind niet zijn gevaccineerd, krijgen een oproep om zich alsnog gratis te laten inenten.” ~ Rosanne Hertzberger NRC  – Klopt het wat Rosanne Hertzberger zegt?

“In Nederland worden de meeste vaccinaties gratis aangeboden door de overheid.” ~ RIVM – Klopt het wat het RIVM zegt?

Er wordt veel gezegd, maar financiële transparantie ontbreekt…

 

 

Share This