Voor U vertaald: Griepprikken veroorzaken meer dan 5 keer zoveel ademhalingsinfecties – Een gevaccineerden vs ongevaccineerden studie

door | 31 okt 2017 | Farmaceutische industrie

jongen met de griepZou jij geïnteresseerd zijn in een vaccinatie die meer dan 5 keer zoveel ziekte veroorzaakt? Als je de seizoensgebonden griepvaccinatie neemt, dan is dat wat je doet. Het seizoensgebonden griepvaccin resulteert in 5,5 keer meer incidenten van luchtweginfecties, volgens een studie gepubliceerd in ‘Klinische Infectieziekten’.

De studie is vooral opmerkelijk omdat het een dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek is. Voor de placebogroep gebruikten de onderzoekers een zoutoplossing, een inactieve placebo, als vervanging voor het griepvaccin. In de meeste onderzoeken met vaccins maakt men gebruik van actieve placebo’s, wat substanties zijn die ingrediënten bevatten, waardoor de studies geen echte placebo`s bevatten en de studies wellicht minder betrouwbaar zijn.

De deelnemers werden voor een gemiddelde duur van 272 dagen gevolgd. Het actieve influenza-vaccin dat toegediend werd, was het Sanofi Pasteur’s Vaxigrip. Het onderzoek omvatte kinderen van 6 tot 15 jaar. 69 daarvan kregen Vaxigrip en 46 kregen de zoutoplossing toegediend.

De auteurs concludeerden:

“Er was geen statistisch significant verschil in het risico op bevestigde seizoensgebonden infectie tussen de ontvangers van TIV [trivalent influenza geïnactiveerd vaccin] of de placebo.

“TIV-ontvangers hadden een significant lager risico op infectie van seizoensgebonden influenza, op basis van serologisch bewijs.”

De auteurs suggereren dat, ondanks het feit dat vaccinontvangers net zoveel echte griep hadden gekregen als degenen die een placebo hadden ontvangen, dat ze nog steeds profiteerden vanwege ‘serologisch bewijs’, dat bestaat uit antilichamen die geproduceerd worden als het resultaat van een vaccin. Dit is de standaardmethode om de effectiviteit van een vaccin te bepalen. Met andere woorden, de effectiviteit van het vaccin wordt niet bepaald door het voorkomen van ziekte (griep in dit geval), maar door hoe het de aanmaak van antilichamen veroorzaakt.

De studie laat ook zien dat het vaccin er voor zorgde dat de deelnemers die het vaccin kregen 5,5 keer meer luchtweginfecties kregen. Je ziet dit op de afbeelding hieronder. Zoals je kunt zien blijkt de realiteit heel anders te zijn. Hoewel de auteurs beweren dat er geen verschil is in de gevallen van influenza tussen de deelnemers die een vaccin kregen en een placebo. De ratio en ziekte in de gevaccineerde groep is duidelijk hoger dan in de placebogroep die een zoutoplossing kregen.

De auteurs lijken aannames te gebruiken over de vraag of mensen eigenlijk wel ziektes hadden, aangezien er veel gevallen waren die niet geverifieerd konden worden. Ze kwamen op een relatief risico van 4.4. In ieder geval is een relatief risico eigenlijk een betekenisloze statistiek, omdat het vereist dat de blootstelling aan het veroorzakende middel bekend is, wat in deze studie niet het geval is.

Als we naar de tabel kijken zien we vooral een verhoging van infecties van de luchtwegen zoals; rhino, Coxsackievirus/echo en other respiratory virus met een ratio van samen 487 (gevaccineerd) tegen 88 (placebo) wat laat zien dat degenen die gevaccineerd waren 5,5 keer meer kans hadden op een bevestigde infectie van de luchtwegen.

Laten we de ziekten die deze gevaccineerde deelnemers zouden oplopen als een waarschijnlijk gevolg van vaccinatie nader bekijken. Het rhinovirus is een algemene verkoudheid, dus geen groot probleem. Coxsackievirus en echovirus zijn echter heel anders. Van beiden is bekend dat ze de veroorzakers kunnen zijn van meningitis, verlamming, hepatitis en hartstoornissen, ook al is dat niet gebruikelijk…het is wel een extra risico die het met zich mee brengt.

Implicaties

De implicaties van deze studie zijn ernstig. De auteurs suggereren:

“Ontvangst van TIV zou de influenza-immuniteit kunnen verhogen
ten koste van verminderde immuniteit tegen niet-influenza respiratoire virussen, door een of ander onbekend biologisch mechanisme.
Als alternatief kunnen onze resultaten worden verklaard door tijdelijke niet-specifieke immuniteit
na influenzavirusinfectie, door middel van de celgemedieerde respons,
of, waarschijnlijker, de aangeboren immuunrespons op infectie.”

Met andere woorden, het injecteren van antistoffen kan het aangeboren celgemedieerde immuunrespons beschadigen, het deel van het immuunsysteem dat beschermt zonder de noodzaak om antistoffen te ontwikkelen.

Samenvatting van wat de studie laat zien:

  • Influenza vaccins bieden geen significant voordeel.
  • Influenza vaccins kunnen een verhoogd aantal luchtweginfecties veroorzaken.
  • Influenza vaccins kunnen het aangeboren cel gemedieerde immuunrespons schaden. Dit resulteert weer in een significante toename van incidenten van infectieziektes.

Het onderzoek laat wel degelijk verschillen zien tussen de groep gevaccineerden en de placebogroep. Dat de griepprik minder effectief is dan gedacht komt steeds vaker naar voren en wordt steeds meer aangetoond door verschillende studies. Artsen spreken steeds vaker hun wantrouwen uit en de bevolking is steeds minder bereid een griepvaccin in te laten spuiten, dat geen significante voordelen biedt.

Vertaald door Mara Gabriëlle Bewerkt door Daphne Knipping

 

Bron:

Increased Risk of Noninfluenza Respiratory Virus Infections Associated With Receipt of Inactivated Influenza Vaccine; Clinical Infectious Diseases;
Benjamin J. Cowling, Vicky J. Fang, Hiroshi Nishiura, Kwok-Hung Chan, Sophia Ng, Dennis K. M.lp, Susan S. Chiu, Gabriel M. Leung} and J. S. Malik Peir; DOI: 10.1093/cid/cis307
https://pdfs.semanticscholar.org/c9ef/74536726aa77425d32c760b6b3d768842bd4.pdf

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This