‘We zijn bedrogen’ – veel resultaten van klinisch wetenschappelijk onderzoek worden nooit gepubliceerd!

door | 11 jan 2017 | Farmaceutische industrie, Wetenschap

Onder de titel: ‘We’ve been deceived’: Many clinical trial results are never published’ 1 verscheen een artikel op het Canadese CBC News dat tot nadenken stemt. Het komt erop neer dat grote (farmaceutische) bedrijven en overheidsinstanties zeer veel onderzoek doen, maar dat de testresultaten ‘selectief’ worden gepubliceerd. Dus de uitkomsten die niet passen in het medisch acceptabele straatje kunnen zonder problemen onder het vloerkleed geveegd worden? Niet volgens de voorschriften, maar in de praktijk kennelijk wel.

ClinicalTrials.gov en Trials.tracker

Het Amerikaanse FDA (Food en Drug Administration) is het orgaan dat toezicht houdt op onder andere medisch wetenschappelijk onderzoek. Zij eist voor de meeste onderzoeken dat zij geregistreerd worden op de Amerikaanse overheidswebsite www.clinicaltrials.gov. En ook dat de resultaten van het geregistreerde onderzoek korte tijd na het beëindigen ervan eveneens op clinicaltrials.gov openbaar worden gemaakt. Of dat zij in een medisch tijdschrift worden gepubliceerd. Maar recentelijk is naar buiten gekomen dat veel overheidsinstanties en farmaceutische bedrijven deze voorschriften negeren.1 Met andere woorden zij bepalen kennelijk zelf welke testresultaten zij wel, en welke zij niet willen delen met de buitenwereld.

Bad Farma houdt zich bezig met bad science?!

Ben Goldacre is een Britse psychiater, wetenschapsjournalist en schrijver van meerdere bestsellers waaronder: ‘Bad Farma’ ,‘Bad Science’, en ‘I think you’ll find it’s a bit more complicated than that’. Hij en zijn collega’s van de Universiteit van Oxford zijn de ontwerpers van Trials tracker, een programma waarmee men onderzoek kan doen naar de publicatie van klinisch wetenschappelijk onderzoek. 2

In een begeleidend schrijven dat de lancering van Trials Tracker eind 2016 vergezelde schreef Goldacre dat ongeveer de helft van de geregistreerde klinische onderzoeken hun uitkomsten niet openbaar maakten. En eveneens dat onderzoek met een negatieve of onbeduidende uitkomst twee keer zo vaak niet gepubliceerd werd. De door Goldacre en zijn team ontwikkelde Trials Tracker bevestigt deze bevindingen. Met gebruikmaking van deze methode vonden de onderzoekers dat tussen 2006 en 2014 bij 45% van de onderzoeken die bij clinicaltrials.gov geregistreerd staan – wat neerkomt op 12.000 onderzoeken – er testresultaten ontbraken.

In de praktijk komt dat – zoals een moeder op facebook postte –  hierop neer:

“ 1987. Canada. Toen ik 25 jaar oud was, en me totaal niet bewust van de gevaren van vaccins heb ik heel naïef erin toegestemd dat mijn zoon deelnam aan wetenschappelijk onderzoek. Het betrof de prikken met 2/4/6/12 en 18 maanden. Onze zoon kreeg zeer heftige epileptische aanvallen bij de derde prik. Wat er niet aan de ouders verteld werd (en waar ik pas twee jaar later achter kwam) is dat ELK kind dat niet alle vijf prikken krijgt uit de testresultaten geschrapt wordt. Dat betekent dat de aanvallen die onze zoon bijna fataal geworden zijn nergens geregistreerd zijn, want we zijn gestopt met vaccineren om zijn leven niet in gevaar te brengen. Er waren 130 baby’s aan de start van het onderzoek, en de studie eindigde met minder dan 100 baby’s. Maar de conclusie van het onderzoek was dat het a-cellulaire kinkhoest vaccin 100% veilig is. Gemakshalve worden degenen die schade oplopen, of overlijden uit de testresultaten geschrapt. Het is één grote farce!!! De studies worden zo opgezet dat ze de juiste testresultaten opleveren. NIET de waarheid.” ~ Kathy Kreg

Maar dit geldt niet voor Nederland?  Ehhh, ik zou er mijn hand niet voor in het vuur willen steken. De farma giganten die onderzoek sponseren leveren hun ‘veilige’ vaccins wereldwijd. In de praktijk komen we nu al jaren tegen dat – om maar bij het bovenstaande voorbeeld te blijven – het a-cellulaire kinkhoest vaccin ernstige bijwerkingen heeft. Maar tegen ouders die melden dat hun kind epileptische aanvallen gekregen heeft door het DKTP-vaccin zeggen veel artsen nog steeds dat dit niet kan, want vaccins worden – denken ze – ‘heel goed onderzocht’.

Hopelijk lukt het Ben Goldacre om met zijn Trials Tracker de aandacht te krijgen voor de wantoestanden in wetenschap. Onnodig om te zeggen dat selectieve rapportage inhoudt dat de feiten verdraaid worden en patiënten en artsen op het verkeerde been gezet worden, met alle gevolgen van dien. Wilt u dat alle wetenschappelijke onderzoeken, op basis waarvan medicijnen en vaccins goedgekeurd worden volledig openbaar gemaakt worden? Ben Goldacre is een petitie gestart die u kunt tekenen op:  www.alltrials.net/petition/

Bronnen:
  1. www.scientificamerican.com/article/hidden-side-effects-medical-studies-often-leave-out-adverse-outcomes/
  2. trialstracker.ebmdatalab.net/#/

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde kinderen, schrijfster van ‘Vaccinvrij! – Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de Stiching Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This