E-learning

Ouders hebben geen toegang
Als onderdeel van de “verbeterde voorlichting” heeft het RIVM een E-learning programma opgezet dat is gestart in 2017.

Het vertrouwen in de overheid neemt af, en het vertrouwen in de media neemt af. Ouders “luisteren” nog het beste naar de artsen op het consultatiebureau. Luisteren als in: “geloven wat de arts zegt en doen wat zij hen aanraadt”.

 
Consultatiebureau-artsen hebben al jarenlang problemen met het beantwoorden van lastige vragen van ouders die twijfelen of ze hun kinderen willen laten vaccineren.

Op nascholingsdagen werd hen via rollenspellen geleerd hoe zij om moeten gaan met “twijfelaars”.

Vanaf 2017 is er een E-learning programma waarin de korte antwoorden op de meeste vragen staan. Met andere woorden de juiste dingen die een arts moet zeggen om ouders over de streep te trekken.

Het E-learning programma is NIET toegankelijk voor ouders, maar de informatie is WEL bedoeld voor ouders.

De meeste ouders die doorvragen merken dat de arts wel heeft geleerd wat ze moet zeggen, maar niet heeft geleerd op welke specifieke onderzoeken of cijfers haar uitspraken zijn gebaseerd. Transparante informatie betekent dat de arts voor elke uitspraak over de ziekte (het is gevaarlijk) en het vaccin (het is veilig, nodig, werkt, geen bijwerkingen) het specifieke wetenschappelijk onderzoek, en de specifieke cijfers kan overleggen.

 
Er is ook een E-learning programma voor zwangere vrouwen, een een voor COVID-19.

 

 

Share This