Ouderplatform

Het woord is aan de ouders

Ouders over: Het consultatiebureau/de huisartsenpraktijk/het ziekenhuis

Het ouderplatform is een plek waar ouders elkaar ondersteunen en inspireren door het delen van hun ervaringen. Doet u mee?

Uw bijdrage maakt verschil. 4-6 zinnen is genoeg — meer mag ook. Klik hier

 
Heeft u positieve of negatieve ervaringen met consultatiebureau-artsen/ huisartsen/ specialisten in het ziekenhuis? Wordt uw (afwijkende) keuze gerespecteerd? Voelt u zich serieus genomen wat betreft uw vermoedens omtrent vaccinatieschade? Laat u inspireren en voeg uw ervaring ook toe.

De kinderen gezien, de ouders gehoord

Vanaf het moment dat wij besloten te stoppen met vaccineren, hebben wij nooit problemen gehad bij consultatiebureau, kinderartsen of huisartsen.

Consultatiebureau
“Vanaf het moment dat wij besloten te stoppen met vaccineren, hebben wij nooit problemen gehad bij consultatiebureau, kinderartsen of huisartsen. Zelfs in het Sophia kinderziekenhuis was het alleen een notitie bij het normale dossier maar niemand die ons ergens toe wilde dwingen of er wat van zei. Op het consultatiebureau kreeg ik bij 1 persoon zelfs groot gelijk. Ze vertelde dat ze dezelfde mening deelde, maar die niet mag delen met ouders die er niet zo instaan.” ~ Jeanine Pauw


Laatst op consultatiebureau geweest met mijn 2 kinderen, van 2 jaar en 3 jaar. En ik word een beetje naar van telkens de vraag of ik nog steeds mijn kinderen niet wil vaccineren.

Consultatiebureau
“Mijn vriendin kreeg te horen van het consultatiebureau dat er kinkhoest was en dat ongevaccineerde kinderen niet op kraambezoek mochten komen.
Mijn kinderen mochten pas bij 12 weken haar tweeling zien. Ik ben daar nog steeds verbaasd over.
Laatst op consultatiebureau geweest met mijn 2 kinderen, van 2 jaar en 3 jaar. En ik word een beetje naar van telkens de vraag of ik nog steeds mijn kinderen niet wil vaccineren. Mijn dochter heeft kinkhoest gehad toen ze 1 was en ik zwanger van de 2de. Ik dacht dat ze op de Spoedeisende Eerste Hulp gek werden van mijn reactie dat ik niet vaccineer.” ~ Jolanda Wijnne


Heeft hij al zijn vaccinaties volgens het boekje gehad? Uuh nee, want wij vaccineren hem niet meer aangezien we hem bijna zijn kwijtgeraakt gelijk na zijn eerste 2 prikken!

Ziekenhuis
“Gisteravond om 21.45 met mijn zoontje de auto ingestapt nadat de dokterswacht hadden gebeld omdat hij 40 graden koorts had. Aangezien hij veel meegemaakt heeft durven wij en de dokters geen risico te nemen. En aangezien hij 3 dagen daarvoor ook al koorts had gehad… Eenmaal daar vond de arts het nodig om hem op te laten nemen omdat hij mijn zoontje wat loom vond. Dus hup in de auto (want we mochten er zelf heenrijden) en 20 min rijden naar het volgende ziekenhuis waar ons mannetje bekend is. Daar aangekomen was de koorts gelukkig gezakt naar 38.9 en keken ze hem verder na. Toen kwam de vraag van de assistent die voor de kinderarts langs kwam en zijn zuurstof etc. nakeek … ‘Heeft hij al zijn vaccinaties volgens het boekje gehad?’ Uuh nee, want wij vaccineren hem niet meer aangezien we hem bijna zijn kwijtgeraakt gelijk na zijn eerste 2 prikken! ‘OK helemaal prima, ik noteer het.’ Zo kan het dus ook gaan.” ~ Astrid van Beek


Wauw, net een super ervaring bij het consultatiebureau van kind en gezin! Het is goed dat ik me inlees over vaccineren. Dat is wat anders dan de vorige arts die me als een stuk vuil bekeek omdat ik niet vaccineer.

Consultatiebureau
“Wauw, net een super ervaring bij het consultatiebureau van kind en gezin! Ik ben super goed bezig en het is goed dat ik me inlees rond vaccineren (ook omtrent borstvoeding, dragen, kleintjes methode, samen slapen). Ik doe het perfect. Dat is wat anders dan de vorige arts die me als een stuk vuil bekeek omdat ik niet vaccineer. Ik vertrok met een heerlijk gevoel! Dit mag ook eens gezegd worden” ~ Sarinah van den Abele


De klachten worden direct onder de mat geschoven. Dat is in ieder geval gebeurd met de klacht die ik gedaan heb na de schade bij mijn zoon. Nooit meer wat van gehoord!

Consultatiebureau
“De klachten over gevolgen van vaccinatie komen vaak het eerst bij het consultatiebureau en dan bij het RIVM. Laat dat nou net de partij zijn die ook de vaccins uitgeeft en promoot. De klachten worden direct onder de mat geschoven. Dat is in ieder geval gebeurd met de klacht die ik gedaan heb na de schade bij mijn zoon. Nooit meer wat van gehoord!” ~ Aartje Siemensma


Ik heb de arts toch nog een uitdraai gegeven van feiten van vaccinvrij, en mijn twijfels geuit. Maar ze benoemde letterlijk ‘ik heb niet de energie om me daar helemaal in te moeten verdiepen’ (alle tegenargumenten dus).

Consultatiebureau
“Na 3,5 jaar heb ik uiteindelijk besloten mijn dochter toch deels in te enten voor de DKTP en meningokok. De BMR besloot ik niet te doen… Afgelopen dinsdag ging ik naar het consultatie-bureau. Wel met weerstand want het blijft frustrerend dat je ‘de waarheid’ niet weet en dat verschillende argumenten weer worden weerlegd door de verschillende partijen en het RIVM.

Ik heb de arts toch nog een uitdraai gegeven van feiten van vaccinvrij, en mijn twijfels geuit. Maar ze benoemde letterlijk ‘ik heb niet de energie om me daar helemaal in te moeten verdiepen’ (alle tegenargumenten dus).

Toen ik terugreed kreeg ik ineens de gedachte: ‘wie zegt me nou dat die vrouw de juiste prik heeft gegeven?’ Ze pakt twee prikken uit kamertje ernaast en die prikte ze zo in mijn dochter. Op dat moment gaat de telefoon… Het was de arts van het CB. Of ik al thuis was. ‘Bijna’. Ik schrik en voel dat het niet klopt. Ze zei: ‘Ik heb helaas vervelend nieuws: er is iets fout gegaan!’ (De adrenaline en stress vliegen door je lijf en met name het grote gevoel van onmacht). Ze bleek twee keer de DKTP te hebben gegeven en niet voor de meningokok. En ook nog van twee verschillende leveranciers. Ze had wel verteld dat er 1 fabrikant verdween en vervangen werd.

Ongelofelijk!! Ze had het RIVM gebeld, en ik kon gerust zijn, het kon geen kwaad. Een overdosis bestond niet werd er gezegd. Nee dat zal wel niet, maar je hebt wel net een dubbele dosering inclusief de hulpstoffen in mijn dochter geprikt!! En wie zegt me dat het waar is? Het RIVM kan wel meer zeggen. Ze zei nog: ‘Ik vind het heel vervelend dat dit juist bij u gebeurt, excuus..’ ‘Het kwam mogelijk omdat ik afgeweken had van het standaard prikschema. Normaal hoef ik er niet eens over na te denken’, zei ze.’ O, dus op de automatische piloot wordt dit werk normaliter gedaan dus. Wat ben je razend als ouder op zo’n moment. Ik moest mijn kind maar extra goed in de gaten houden. Nou wat denk je zelf? s’Nachts heb ik nog gekeken. En de dag erna heb ik het RIVM gebeld, en gevraagd naar het protocol. ‘Nee er wordt niet gewerkt met vier ogen principe zoals bij chemo’s’. Hoe vervelend ook, maar ik kreeg de melding dat de arts volgens protocol had gehandeld. (Lekker makkelijk) Maar welk protocol ligt er dan?? Vroeg ik. Nou niet speciaal iets, wel dat de arts hier zorgvuldig mee om moest gaan of iets dergelijks. En daar kon ik het mee doen.

En dan willen ze vaccinneren verplichten? Mijn kind krijgt nu in elk geval geen andere entingen meer, want het weinige vertrouwen dat er al zat is nu wel weg. We leven in een vrij land en als het RIVM als doel heeft de veiligheid van haar burgers voorop te stellen, laten ze dan eerst maar zorgen dat mensen die vaccineren weten waar ze mee bezig zijn.” ~ Rian Scholtens


We worden trouwens gelukkig wel met respect behandeld bij het consultatiebureau en de arts heeft zelfs een deel van de uitzending bekeken van ‘The Truth about vaccines’ (de waarheid over vaccinaties) op YouTube.

Consultatiebureau
“Ik ben sinds bijna 9 weken de trotse vader van ons prachtig zoontje Benjamin. Mijn vrouw had al twee dochters van 21 en 9 die beiden gevaccineerd zijn. Alleen Naomi van 9 heeft haar laatste vaccinaties niet gekregen. Mijn vrouw en ik zaten niet op een lijn want ik wilde absoluut geen vaccinaties. Mijn vrouw wel. Wij zijn beiden Christen. Ik heb er vurig voor gebeden en het gebed is verhoord! Vandaag zouden we een gesprek krijgen bij het consultatiebureau over vaccinaties. Afgelopen nacht heeft God tot mijn vrouw gesproken: Geen vaccinaties. Ik ben zo dankbaar en blij! We worden trouwens gelukkig wel met respect behandeld bij het consultatiebureau en de arts heeft zelfs een deel van de uitzending bekeken van de waarheid over vaccinaties op YouTube. Ze vond het interessant, maar was het (nog) niet overal mee eens.” ~ Ferry van der Marel


Ik zat al een tijdje te wachten op de vraag ‘wanneer krijgt hij zijn eerste prikjes’. En gisteren kwam die vraag. Ik had alleen maar onbegrip verwacht maar niets van dat alles!

Consultatiebureau
“Na de alles meevallende reactie van het CB heb ik het gisteren mijn ouders verteld dat wij niet laten vaccineren. Ik zat al een tijdje te wachten op de vraag ‘wanneer krijgt hij zijn eerste prikjes’. En gisteren kwam die vraag. Ik had alleen maar onbegrip verwacht maar niets van dat alles! Ze zeiden dat het onze keus was en dat ze het konden begrijpen. Ben zo blij! We hadden het nog even over wat er in die vaccinaties zit, wat er in de bijsluiter staat. Waarop mijn moeder antwoord: oh schat, gelukkig zat dat er vroeger nog niet in.” ~ Machteld van Veen


Wij weten dat we het niet willen en zijn uiteraard ook niet over te halen met een verkooppraatje dat alleen maar inspeelt op angst. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat als je nog onzeker bent over wel of niet of gedeeltelijk prikken het consultatiebureau een belangrijke rol speelt en vaak in mijn ogen een negatieve rol.

Consultatiebureau
“Mijn vriendin en ik (36 en 29 jaar) hebben er bewust voor gekozen om niet deel te nemen aan het Rijksvaccinatieprogramma en onze twee kleine kids geen prikken te geven. We staan hier nog steeds 100% achter alleen plaats ik dit stukje omdat we tot twee keer toe een vrij irritant consultatiebureau hebben gehad. Wij weten dat we het niet willen en zijn uiteraard ook niet over te halen door een verkooppraatje dat alleen maar inspeelt op angst. Ik kan me echter heel goed voorstellen dat als je iets minder overtuigd bent of nog onzeker bent over wel of niet of gedeeltelijk prikken het consultatiebureau een belangrijke rol speelt en vaak in mijn ogen een negatieve rol.

Bij ons eerste kindje hebben ze telkens elk consult de vaccinaties weer ter sprake gebracht. De ene keer met allerlei angst verhalen en hoe onverantwoord we zijn etc. etc. etc. Nadat we duidelijk hebben aangegeven het niet te willen en het hier ook niet elke keer weer over te hebben bleven ze stug doorgaan. Ik snap dat het waarschijnlijk bij het protecol hoort maar het was nogal irritant.

Ook bij de tweede bleef bovenstaande zich herhalen. We hadden gelijk weer aangegeven geen spam te willen het RIVM. Uiteraard kregen we dit wel weer en ook de vragen waarom en wanneer we nou eens ging vaccineren bleven maar komen. Inmiddels zijn we er klaar mee en voelen we niet de behoefte weer op bezoek te gaan om deze onzin aan te horen.

Wij zijn gelukkig nooit inhoudelijk de discussie aangegaan want dat schiet toch niet op. We zijn altijd vriendelijk gebleven en overtuigd van onze keuzes. Hoe vaak en lang ze ook zeuren, dat is eigenlijk alleen maar een bevestiging dat je de juiste keuze maakt. Heb vertrouwen in jezelf en vooral in je kindje(s). Gezonde voeding, lekker slapen en veel liefde! Meer hebben die kleine wondertjes niet nodig!!” ~ Christiaan Spaargaren


Op het consultatiebureau waren ze niet blij; ze zeiden: ‘Van uitstel komt afstel’. Daar hebben ze zowaar gelijk gekregen. Des te meer ik me erin ging verdiepen des te minder het goed voelde om nog te vaccineren.

Consultatiebureau
“Wij hebben 3 kinderen van 6 jaar, 4 jaar en 1,5 jaar geen van allen zijn gevaccineerd. Mijn man kreeg van zijn kindervaccinaties uiteindelijk astma. (Eerst eczeem, dit zit in hetzelfde kringetje). Ik kreeg als kind heftige koorts van de BMR. Toen het tijd was voor de eerste inenting van mijn oudste zoon stond ik in dubio. Mijn gevoel zei niet doen, maar iedereen deed het en het hoorde er toch gewoon bij? Mijn man nam uiteindelijk de beslissing om het uit te stellen. Op het consultatiebureau waren ze niet blij; ze zeiden: ‘Van uitstel komt afstel’. “Op het consultatiebureau waren ze niet blij; ze zeiden: ‘Van uitstel komt afstel’. Daar hebben ze zowaar gelijk gekregen. Des te meer ik me erin ging verdiepen des te minder het goed voelde om nog te vaccineren.

Op dit moment is de discussie van wel of niet vaccineren best heftig. Ik merk dat als je zegt niet te vaccineren de meeste mensen niet eens naar je willen luisteren om te horen waarom je hiervoor hebt gekozen, maar meteen hun oordeel klaar hebben. Dat is ontzettend jammer, want ik merk ook dat degenen die voorstanders zijn geen tot weinig informatie hebben. De meeste weten niet eens welke inentingen er ingespoten worden. Ook de media is erg eenzijdig en de politiek nog erger, zo jammer.
Natuurlijk, vreselijk dat er mensen zijn die aan een ziekte zijn overleden of schade hebben opgelopen, maar al die mensen die schade hebben opgelopen of zijn overleden door de inentingen dan? Waarom komen die niet in het nieuws of worden daar geen politieke kwesties op losgelaten?!” ~ Fam. Jansen


Hij dacht dat ze gevaccineerd was en gaf dit als reden dat ze waarschijnlijk niet zieker is geworden. Toen ik zei: ‘Nee, ze is niet gevaccineerd’ zei hij ‘Oh nee, dat is waar ook. Uhm… nou elk kind maakt de ziekte anders door.

Kinderarts – ongevaccineerd, baby met kinkhoest
“Ik wil graag even iets met jullie delen. Kortgeleden hadden we te horen gekregen dat ons zoontje kinkhoest had en we allemaal aan de antibiotica moesten om te voorkomen dat mijn dochtertje van 4 maanden het ook zou krijgen. Ik heb mijn zoontje, mijn dochtertje en mijn man de eerste dosis die dag gegeven. Zelf ben ik niet gestart omdat ik niet wilde dat mijn dochtertje via de borstvoeding nog meer antibiotica binnen zou krijgen. De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik gevraagd om een kinkhoest kweek voor mijn dochtertje. Ze had afgelopen woensdag geen klachten maar op 4 december heeft zij óók al koorts en verkoudheidverschijnselen gehad. Aan het eind van de dag werden we gebeld dat zij het inderdaad ook had, waarschijnlijk al vanaf 4 december, en uit voorzorg werd ze opgenomen. We mochten van de kinderarts direct allemaal stoppen met de kuur aangezien dit totaal geen nut had (sowieso niet). Natuurlijk zijn we geschrokken en waren we bang dat mijn dochtertje heel ziek zou worden maar na 2 nachten aan de monitor te hebben gelegen kwam er vanmorgen een andere kinderarts bij ons. Hij zei dat we haar mee naar huis mochten nemen aangezien hij een gezonde blije baby zag. Hij dacht dat ze gevaccineerd was en gaf dit als reden dat ze waarschijnlijk niet zieker is geworden. Toen ik zei “nee, ze is niet gevaccineerd” zei hij “oh nee, dat is waar ook. uhm… nou elk kind maakt de ziekte anders door, niet elk kind wordt even ziek, het is duidelijk dat ze antistoffen heeft aangemaakt. Eigenlijk is ze nu op natuurlijke wijze alsnog gevaccineerd”. Dat ze antistoffen heeft aangemaakt komt waarschijnlijk doordat ik zelf begin deze maand ook héél ziek en verkouden was (aangestoken door mijn zoontje). De antistoffen heeft ze in de borstvoeding waarschijnlijk mee gekregen. Ook mijn zoontje maakt de ziekte goed door (wel mede dankzij de hulp van een goede homeopaat). Natuurlijk weet ik dat dit lang niet voor ieder kindje met kinkhoest op gaat maar mijn vertrouwen in mijn kids en hun immuunsysteem én in de kracht van borstvoeding is weer gegroeid” ~ Laura Mahespalsing


Ik ben trots op onze vaccinvrije kinderen

Consultatiebureau
Vandaag intake gehad voor onze zoon van het consultatiebureau… ‘Enne jullie vaccineren nog steeds niet?’ ‘Nee, wij vaccineren onze kinderen inderdaad niet.’ ‘Ah, oké… en ook niet als je denkt dat je andere kinderen in gevaar kunt brengen met jullie keuze?’
Reallyyy??? Stond even perplex… Het gesprek heb ik snel afgekapt maar achteraf nog zoveel willen zeggen tegen haar. Ik ben trots op onze vaccinvrije kinderen!” ~ Alaam Aldrj


De reactie van CB-wijkverpleegkundige: ‘Ik sta echt met mijn mond vol tanden! Waar heb je die bijsluiter gevonden? Wacht, ik haal de bijsluiter die we hier gebruiken om te kijken wat hier in staat.’ (bleek uiteraard exact dezelfde te zijn). Ze snapte heel goed dat je met deze info en gezond verstand heel goed de keuze kunt maken om niet te vaccineren.

Consultatiebureau
“Vandaag met onze dochter van 8 weken naar het CB geweest. Tijd voor de 1e enting… not!). We hadden veel discussie verwacht maar niets was minder waar. De jeugdverpleegkundige begon uiteraard over de vaccinatie. Uitgelegd dat we er veel over onderzocht hebben de afgelopen weken en dat ik de bijsluiter via het RIVM vol ongeloof heb gelezen (had hem bij me op mijn mobiel). Gevraagd of we hem samen konden doornemen.
De volgende punten kwamen natuurlijk aan de orde: – Dat we volgens de bijsluiter vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de inhoud van de bijsluiter. Waarom heb ik moeten zoeken naar de bijsluiter? – Een hele rij met contra-indicaties voor geven van vaccinatie. Er staat letterlijk: Geef de vaccinatie niet als… Natuurlijk de vraag gesteld wanneer ze onze dochter eerst gaan onderzoeken op een van deze contra-indicaties voordat ze de vaccinaties krijgt). – Dat je het vaccin niet mag gebruiken wanneer je allergisch bent voor de stof formaldehyde. Ik heb de volgende link laten zien: https://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde
Eigenschappen en dan ook de gevaren logo’s aan de rechterkant. Dit spuit je toch niet in een mens, laat staan een baby??? – De tekst ‘buiten bereik van kinderen houden’ en ‘gooi dit vaccin niet in de prullenbak of gootsteen omdat het op een verantwoorde manier vernietigd moet worden zodat het niet in het milieu terecht komt.’ En wel in mijn baby? – Dat er wordt gesproken over ‘prikje’ maar dat er hele zware bijwerkingen staan in de bijsluiter. De reactie van CB-wijkverpleegkundige: ‘Ik sta echt met mijn mond vol tanden! Waar heb je die bijsluiter gevonden? Wacht, ik haal de bijsluiter die we hier gebruiken om te kijken wat hier in staat.’ (bleek uiteraard exact dezelfde te zijn). Ze snapte heel goed dat je met deze info en gezond verstand heel goed de keuze kunt maken om niet te vaccineren. Ze vond het goed dat we dit onderzocht hebben. Ze vertelt dat er wel vaker mensen aangeven niet te vaccineren maar dat dit de eerste keer is dat er daadwerkelijk concrete argumenten liggen die zij in ieder geval niet kon weerleggen. Ze raadde ons aan dit voor te leggen aan het RIVM (dat lijkt me zonde van de energie). Ze heeft ons zelf de papieren bijsluiter meegegeven om aan andere mensen te kunnen laten zien. We hadden veel tegengas verwacht, maar ze leek zelf echt niet op de hoogte te zijn van de bijsluiter en leek hier zelf van te schrikken. Ze was verder heel open-minded en we voelden ons zeer gehoord. Zou mooi zijn dat ze er verder nog iets mee doet, maar ik vrees dat het lopende band vaccinatie werk, zonder mensen te informeren over de bijsluiter, gewoon verder is gegaan de rest van de dag en de volgende dagen.
Met dank aan Door Frankema die afgelopen zaterdag in de lezing weer eens heeft benadrukt hoe absurd de bijsluiter is. Ons meisje ligt nu lekker te slapen, nog exact hetzelfde als gisteren en de dag ervoor. Dit willen we zo houden!” ~ Jelle de Boer


Het is deels fout van het CB, zij halen je gewoon over. Maar het is ook fout van mij dat ik het heb laten gebeuren. Ik heb er nog iedere dag spijt van.

Consultatiebureau
“3 jaar geleden toen ik met mijn eerste zoontje voor de keuze stond wel/niet vaccineren dacht ik nog dat er alleen informatie te vinden was die erg pro was (CB, RIVM) of juist extreem tegen (vaccinvrij, vaccinatieraad). Tenminste, dit is hoe het op mij overkwam. Nu weet ik wel beter, maar gedane zaken nemen ook in dit geval geen keer en in de wirwar van tegenstrijdigheden aan informatie zijn toch de eerste 2 prikken in mijn baby gezet… Ik weet nog dat ik veel vragen had op de ochtend dat ik bij de kinderverpleegkundige aanschoof. Maar je baby is op dat moment al bloot vanwege het wegen en meten en voor ik het zelf doorhad zat de spuit er al in. Het is voor hun vanzelfsprekend en routine. Het is deels fout van het CB, zij halen je gewoon over. Maar het is ook fout van mij dat ik het heb laten gebeuren. Ik heb er nog iedere dag spijt van. Ik mag hopen dat hij er niets aan overhoudt. Mijn 2e zoon is volledig vaccinvrij en daar ben ik zo trots op! Ik sta nu zoveel sterker in mijn schoenen. De discussie gaan ze niet (meer) aan. En toen laatst bij de 1e jaarscontrole mijn jongste stevig naar binnen stapte en in de prullenbak onder haar bureau begon te graaien zei ik voor de grap dat hij op moest passen dat er geen besmette naalden in lagen, omdat hij dan een Hep B vaccinatie zou krijgen. De verpleegkundige kon er hartelijk om lachen! Bewijst ook maar weer hoe onzinnig en onnodig die Heb B prik is!” ~ Sarah Zevenaar


Toen ik zei dat ik genoeg volledig gevaccineerde kinderen ken die kinkhoest gehad hebben viel ze stil en kapte ze het gesprek af.

Consultatiebureau
“Deze week bij de 9 maanden afspraak met onze dochter bij de CB-arts uitgesproken (na de opmerking: ‘deze keer geen prikjes’), dat wij niet wensen verder te vaccineren…Onze dochter is in 9 maanden tijd maar 1 keer een volle week ziek geweest, en dat was juist de week na de eerste vaccinaties. Daarna zelfs geen snotneusje meer. De CB-arts gaf aan het jammer te vinden, en ze gaf toe dat de BMR ziektes niet zulke erge ziektes waren. Maar zei dat kinkhoest wel dodelijk was bij baby’s, die er regelmatig aan overlijden en dat daarom die vaccinatie wel erg belangrijk is. Toen ik vervolgens zei dat wij ons er heel erg in verdiept hebben, en dat ik genoeg volledig gevaccineerde kinderen ken die kinkhoest gehad hebben viel ze stil en kapte ze het gesprek af. Het was verwonderlijk dan ook dat vandaag, nog maar 3 dagen na de afspraak de afmeldingsbrief voor vaccinaties op de mat viel. Ik had niet gedacht dat ze zich er zo snel bij neer zou leggen” ~ Jolanda van Kolthorn


When we signed that we didn’t want to vaccinate the baby anymore, they said: “What happens from now on to your child is YOUR RESPONSABILITY”, as it is ever been theirs.

My child got the Hepatitis B injected in 2010 without asking permission – first vaccination because I´m Italian (as you get the Hb strolling down the street in Rome) and because it was to be introduced also for Dutch kids anyway in a couple of years… this was their reasoning. When we signed that we didn’t want to vaccinate the baby anymore, they said: “What happens from now on to your child is YOUR RESPONSABILITY”, as it is ever been theirs. My kid had fever 3 times in 9 years, never ever had to take an antibiotica. I guess we did the right thing considering my son – fully vaccinated – had a complete different experience with his health: light autism, allergies, cronicle bronchitis… ~ Livia Galassi


Mijn CB-arts zei: u weet meer dan ik. En maakte notities van mijn adviezen voor kinderen met vaccinatieschade. Ik ben nooit onder druk gezet goddank.

Consultatiebureau
Mijn medisch onderlegde osteopaat waarschuwde mij voor vaccins, ze konden hersenbloedingen veroorzaken zei hij bijna terloops. Ik heb me als kersvers moeder minstens 100 uur ingelezen.
– Suzanne Humpries, MD the forgotten history
– Hans Moolenburgh, U kunt veel meer dan u denkt
– Documentairereeks The Truth about Vaccines
-Neil Z. Miller 400 critical vaccin studies
-Door Frankema, Vaccinvrij
– NVKP site
– Follow the Money – dossier Mexicaanse griep
-Vele artikelen NRC, Volkskrant, Trouw, de Correspondent (allemaal even teleurstellend eenzijdig)
– gesproken met een kinderarts (antroposofisch CB Haarlem)
– homeopathische huisarts (dus ook regulier)
– RIVM

Er is voor mij maar één conclusie: vaccineren geeft kleine kans op grote schade (hersenschade, tot en met overlijden: ‘wiegendood’) en grote kans op ‘kleine’ schade (allergieën, o.a. pinda-allergieën vanwege de pindaolie die in sommige vaccins zit, oorontsteking, peuterastma en ga zo maar door).
Ik heb een kansberekening gedaan: wil ik een halfbakken bescherming tegen een aantal kinderziektes of een intacte volledige bescherming? Ik heb het laatste gekozen en dat betekent niet-inenten.
Dr. Peter Aaby heeft in Guinee Buissau aangetoond dat kinderen gemiddeld tien keer sneller doodgaan na vaccineren (zeker met ‘doodgemaakte’ vaccins’) en adviseert Unicef om het vaccinbeleid aan te passen (dat doen ze niet). En dan zou het wel goed zijn voor onze kinderen? Eerst maar eens de ongevaccineerde kinderen meenemen in élk onderzoek als controlegroep. Én een fatsoenlijke longitudinale studie naar de algemene gezondheid van gevaccineerde, deels gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen. Dan kunnen we verder praten.
Mijn CB-arts zei: u weet meer dan ik. En maakte notities van mijn adviezen voor kinderen met vaccinatieschade. Ik ben nooit onder druk gezet goddank.
Dochterlief is kerngezond: borstvoeding, vitamine c, d, gezonde voeding, weinig suiker, genoeg slaap, homeopathie en homeoprofylaxe (alle alternatieven hierboven zijn voldoende wetenschappelijk onderzocht en vaak met onderzoeken van een betere kwaliteit dan de meeste van de farmaceutische onderzoeken, Zie boekje Dick Bijl).” ~ J. Willems


Ze vroeg of ze nog ziek was geweest. Ik zei: nee, helemaal niks… nog geen snotneus gehad ondanks dat ze wel naar het kinderdagverblijf gaat.

Consultatiebureau
“Wij komen zojuist van het consultatiebureau. Myrthe (bijna 15 weken oud) was 100% in orde.. Ze vroeg of ze nog ziek was geweest. Ik: nee helemaal niks… nog geen snotneus gehad ondanks dat ze wel naar het kinderdagverblijf gaat. Zij: ik zie dat je niet wil vaccineren, wil je dat helemaal niet of wil je uitstellen? Ik: Nou voorlopig niet en ik neig toch eerder naar helemaal niet. Zij: je weet wel wat de risico’s zijn? Ik: ja ik heb er hele studies op los gegooid. Zij: Mag ik vragen waar je bang voor bent… Ik: nou voor van alles; ik denk dat we hier lang over kunnen discussiëren. Niet vaccineren vind ik eng maar wel doen vind ik nog enger. Zij: ja dat is zo en in principe loopt jouw dochter weinig gevaar doordat er een hoge vaccinatiegraad is, maar ik wil je er toch op wijzen dat er een nieuwe site is waarin alles heel duidelijk word uitgelegd en wat de ziektes zijn en de risico’s en ik wil je toch benadrukken om die even goed te bekijken Maar… ik vind het oprecht nog steeds dood eng.. maar die andere huilende zojuist gevaccineerde kindjes in de wachtruimte… pff hartverscheurend” ~ Margreet Bakker


Ik kom net van het consultatiebureau en mijn bloed kookt.

Consultatiebureau
“Ik kom net van het consultatiebureau en mijn bloed kookt. Ik had de afspraak al een paar keer afgezegd omdat ik vorige keer al een heel vervelend gevoel kreeg bij de arts. Maar nu ben ik er echt klaar mee en ik kom niet nog eens bij het CB. Eerst commentaar over dat ik mijn zoontje geen melk geef, vervolgens weer de eeuwige vaccinatie discussie. Ze zei ineens: ‘ja, maar omdat de rest van de mensen wel vaccineert kun jij je het natuurlijk veroorloven om niet te vaccineren’…. Op een héle nare toon. En daarna zei ze tegen mijn zoontje: ‘als jij later met je fietsje valt en je krijgt kapot knieën dan kun je tetanus krijgen en hele andere nare dingetjes’… Wie zegt dat nou tegen een kind? Mijn zoontje is anderhalf, gaat ze het ook zeggen tegen een kind van 4? Daarna kregen we het over de nachtvoedingen en dat mijn zoontje nog 2 à 3 keer een slokje borstvoeding wil. Daarop zei ze: ‘Dan moet je hem overdag maar meer eten geven’, het was echt een heel naar gesprek, de vorige keer ging het ook al zo. En ze moet een melding aan de huisarts geven omdat ik niet vaccineren wil. Ik heb een bewuste levensstijl en ik trek me er niet zoveel van aan behalve dat het me boos maakt. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als ouders nog twijfelen, of nog onzeker zijn, ze zich zo laten ompraten. Ze heeft mij echt in het vizier en is enorm denigrerend naar mij toe. Kan ik hier iets mee? Brief schrijven, klacht indienen? Ik wil er gewoon niet meer heen…” ~ Simone de Graaf


Wat me wel stoort en waar ik me erg ongemakkelijk bij voel is het wijzende vingertje van zowel de verpleegkundige als de arts in opleiding als de kinderarts. Is het een keer noemen dat je vaccineren aanraadt niet genoeg?

Kinderarts
“Mijn lieve kleine meisje heeft waarschijnlijk de bof of de zesde ziekte. Maar de kinderarts waar ze door gecontroleerd is was zeker van de bof. Liet de arts in opleiding nog maar even kijken want zoiets zou ze niet vaak gaan zien in haar carrière. Tsja daarom vaccineren we dus zegt de kinderarts. En ik ben niet boos om zijn visie en geloof in vaccinaties; eenieder is vrij om zijn of haar overtuigingen te hebben. Wat me wel stoort en waar ik me erg ongemakkelijk bij voel is het wijzende vingertje van zowel de verpleegkundige als de arts in opleiding als de kinderarts. Is het een keer noemen dat je vaccineren aanraadt niet genoeg? Nee ik moest toch een afspraak bij het CB gaan maken hoor! En toen we weggingen werd nog even gevraagd dus je gaat een afspraak maken bij het CB voor de vaccinaties? Kunnen we niet gewoon van elkaar respecteren dat we er anders instaan? En dat je het een keer noemt echt voldoende is? Nu maar lekker mijn meisje knuffelen!” ~ Els ter Weel


De arts heeft de film VAXXED gezien en was best wel onder de indruk volgens mij.

Consultatiebureau
“Kom net bij het consultatiebureau vandaan. Ik had vantevoren al bedacht wat ik wilde zeggen. Gelukkig vroeg de arts er naar. “Jullie wilden tot een jaar wachten met vaccineren?” Ik zei dat we besloten hebben helemaal niet te vaccineren.”Mag ik vragen waarom niet?” Ik: er zijn heel veel redenen, maar hebt u VAXXED al gezien? Had de arts niet. Ik heb aangeraden VAXXED te gaan kijken. “Komt waarschijnlijk binnenkort uit in NL. Het gaat over het verduisteren van onderzoeksresultaten binnen het CDC. Als je overheidsinstanties al niet meer kunt vertrouwen, wat kun je dan nog wel vertrouwen.” De arts heeft de titel opgeschreven en zou ernaar kijken. Natuurlijk afwachten of dat ook echt gaat gebeuren, maar ik dacht ik ga niet echt argumenten noemen tegen het vaccineren, dan krijg je alleen maar een welles-nietes discussie. Hier valt niet zo veel tegen in te brengen omdat je er niet over kunt oordelen als je de film niet gezien hebt. Overigens is het een hele vriendelijke arts en ben ik altijd respectvol behandeld daar. Update: De arts heeft de film VAXXED gezien en was best wel onder de indruk volgens mij.” ~ Sonja Maasdijk


Er waren daar meerdere ouders die de vaccinaties uitstelde helemaal niet lieten zetten. Dit waren allemaal artsen of in opleiding voor medici.

Ziekenhuis
“Jaren terug werkte op een kinderdagverblijf naast een ziekenhuis. Er waren daar meerdere ouders die de vaccinaties uitstelde helemaal niet lieten zetten. Dit waren allemaal artsen of in opleiding voor medici. Daar werd toen ook niet moeilijk over gedaan, er werd niet eens naar gevraagd. Hoe anders is het nu.” ~ Sonja Bakker


En ik heb duidelijk en stellig gezegd dat hij geen vaccins meer krijgt. Kreeg geen discussie verder. Het kan gewoon hoor.

Consultatiebureau
“Ik ben 3 maanden geleden voor het laatst naar het CB geweest. Mijn zoontje was 3 jaar en 9 maanden. En ik heb duidelijk en stellig gezegd dat hij geen vaccins meer krijgt. Kreeg geen discussie verder. Het kan gewoon hoor.” ~ Kim van Eijk


We waren gisteren op het CB, 3 maanden, 6 kg en ‘blakend van gezondheid’ zoals de arts zei. We sloegen de prikdag wederom over!

Consultatiebureau
“We waren gisteren op het CB, 3 maanden, 6 kg en ‘blakend van gezondheid’ zoals de arts zei. We sloegen de prikdag wederom over!” ~ Mieke Benjamins


Komt vrouw met baby van 4 weken binnen, vrouw die meet en weegt dramt gelijk over vaccinaties ‘Want er is een protocol, er heerst kinkhoest.’ Vreselijk dat ze dat altijd zeggen.

Consultatiebureau
“Met jongste dochter bij CB. Komt vrouw met baby van 4 weken binnen, vrouw die meet en weegt dramt gelijk over vaccinaties “Want er is een protocol, er heerst kinkhoest.” Vreselijk dat ze dat altijd zeggen. Bij ons ook gedaan en helaas hebben onze meiden alles gehad t/m 14 maanden. Baby heeft de prikjes niet gehad zei ze later. Heb stiekem nog even gezegd dat ze altijd zeggen dat er kinkhoest heerst en er niks van waar is en goed nadenken over de prikjes dat het eventueel altijd nog kan als ze het echt zou willen.” ~ Chantal Pol-de Jong


Je raadt het al: nu is ze 6.5 maanden en ik mag nog altijd langskomen voor een vaccinatie als ik me bedenk…

Consultatiebureau
“Vandaag bij CB geweest. Zo zeiden ze met 2/3/4 maanden dat ik haar moest vaccineren want na 6 maanden zou ik het zelf moeten betalen. Je raadt het al: nu is ze 6.5 maanden en ik mag nog altijd langskomen voor een vaccinatie als ik me bedenk… Ze vroeg namelijk of ik vaccineer dus ik zei: ‘nee’. Toen zei die mevrouw: ‘Je denkt er nog hetzelfde over?’ Dus ik zei: ‘Ja, want tot nu toe gaat het allemaal goed (4x max verkouden geweest in 6 maanden en de laatste x dat ik verkouden was en tegen de griep aan zat en mijn zoon ook had zij nergens last van)’ . Toen zei die mevrouw iets van: ‘Ja dat zeggen ze allemaal..’ Zoooo apart weer.” ~ Martha de Groot


De arts vertelde me dat kinkhoest ‘heerste’ en het dus onverstandig was niet te vaccineren. Na vele telefoontjes met andere CJG’s in de stad hoorde ik dat er 1 geval gemeld was in een andere wijk. Ik was boos en verontwaardigd.

Consultatiebureau
Ik ben twee keer naar het consultatiebureau geweest. De tweede keer sprak ik mijn twijfels uit omtrent het vaccineren. De arts vertelde me dat kinkhoest ‘heerste’ en het dus onverstandig was niet te vaccineren. Ik heb toen later thuis het GGD gebeld om te vragen waar dit dan heerste en hoeveel kinderen het hadden. Ze konden me geen goed antwoord geven. Na vele telefoontjes met andere CJG’s in de stad hoorde ik dat er 1 geval gemeld was in een andere wijk. Ik was boos en verontwaardigd. Dit was de eerste aanraking met dit ‘systeem’ , al zal die arts dat niet eens in de gaten hebben gehad. Zij deed gewoon haar werk.. toch? Een hoofdmedewerker van het GGD bood haar excuses aan want deze arts was net nieuw en nee, dat had niet helemaal zo gemoeten. Ik dacht: Ik kom daar niet meer terug, en ik ben er niet meer geweest. Ruim een jaar later… geen kinkhoest. Ook geen andere ziektes. En geen vaccinaties.” ~ Ineke Eebes


Toen brak mijn klomp. Sinds wanneer is het CB verplicht en sinds wanneer staat het CB niet bezoeken gelijk aan verwaarlozing?

Consultatiebureau
“Ik heb hier vaker gelezen dat het CB nogal dwingend en dreigend kan over komen, maar wist niet dat ik dat ooit mee zou hoeven maken. Ik ben in sept voor de tweede en laatste keer naar het CB geweest. Dit was geen prettig bezoek, ik werd nogal gediscrimineerd, waarschijnlijk dachten zowel de assistente als verpleegkundige dat ik vast niet zo goed Nederlands zou spreken. Er werd over mij geroddeld en een meneer die met zijn zoontje na mij kwam en ook na mij een afspraak had, werd eerder naar binnen geroepen door de verpleegkundige. Mijn zoontje, toen drie maanden, was wat onrustig dus ik nam maar even van de tijd gebruik om hem te voeden in de wachtkamer. Nadat ik 3 kwartier heb moeten wachten werd ik eindelijk binnen geroepen. Jullie snappen vast wel dat ik heel erg duidelijk heb laten merken niet gediend te zijn van racisme en dat dit onmogelijk de gang van zaken zou moeten zijn binnen een zorginstelling. Mevrouw verpleegkundige schrok en reageerde alsnog denigrerend met een opmerking. Ik gaf toen aan dat ook ik geboren en getogen in NL ben en een over een master titel bezit en absoluut niet wens zo bejegend te worden. Afijn, ik heb aangegeven heel duidelijk geen gebruik meer te willen maken van hun diensten. Ik heb diezelfde dag nog gebeld met het GGZ, klacht gemeld en mezelf en mijn zoontje afgemeld bij het CB. Wat wil nu het verhaal dat het CB meerdere afspraken plant zonder overleg. Ik heb niet op die afspraken gereageerd en ben natuurlijk ook niet geweest. Aangezien ik me al vier maanden geleden heel netjes heb afgemeld en duidelijk heb aangegeven geen gebruik te willen maken van de diensten die CB biedt. Zodoende werd afgelopen week mijn voicemail ingesproken en dwingend vermeld dat ze opnieuw zouden bellen om een nieuwe afspraak te maken. Dit hebben ze verder niet gedaan. Wel hebben ze vandaag een brief gestuurd waarin gedreigd werd met een melding in het computersysteem en dat zij contact met mijn huisarts zouden nemen omdat zij ernstige zorgen om het welzijn van mijn zoontje maken. Toen brak mijn klomp. Sinds wanneer is het CB verplicht en sinds wanneer staat het CB niet bezoeken gelijk aan verwaarlozing? Ook stond er een nieuwe afspraak gepland. Ik heb ze uiteraard weer gebeld en heel duidelijk nogmaals aangegeven geen gebruik te willen maken van het CB en absoluut niet gediend te zijn van hun dreigementen. Gaf mevrouw aan hoe ik dat dan doe met prikjes? Nou ik vaccineer mijn zoontje niet. En toen, ja toen werd binnen 10 seconden de verbinding verbroken. Ik denk dat dit nog een staartje gaat krijgen. Ik heb een klacht ingediend…” ~ Sophia Hajjaji


Ik zei nou die afspraak is niet noodzakelijk want ze krijgt die spuiten niet.

Consultatiebureau
“In een volle wachtkamer bij het CB, moest de afspraak verzetten van de dag dat vele andere kindjes hun prikjes krijgen. Ik zei nou die afspraak is niet noodzakelijk want ze krijgt die spuiten niet… Nou ik werd door 5 paar ogen verschrikt aan gekeken, dacht heel trots dat mijn meisje ze niet krijgt” ~ Kelly Krekels


Vorige keer heb ik de verpleegkundige verteld dat hij meerdere ademstops had en blauw werd na vaccinatie en ik dus niks meer wilde geven. Dat is netjes in het systeem gezet. De CB-arts zei: Ik snap helemaal waarom je niet meer vaccineert.

Consultatiebureau
“Gister ben ik naar het CB geweest met mijn zoon van bijna 6 maanden. De arts was verbaasd over hoe ver hij al voor liep (ik trots!), en normaal zou hij een vaccinatie krijgen. Vorige keer heb ik de verpleegkundige verteld dat hij meerdere ademstops had en blauw werd na vaccinatie en ik dus niks meer wilde geven. Dat is netjes in het systeem gezet. Ik bereidde mezelf voor op een preek, maar tot mijn verbazing zei ze: “Mijn god wat een verhaal zeg, ik begrijp helemaal waarom je niet vaccineert, Ik zou hem zelf ook nooit vaccineren. Ik zou niet kunnen slapen wetende dat hij er zo op kan reageren. Mocht je ooit beslissen het wel te doen dan stuur ik je door naar de kinderarts want daar hebben ze alles klaarstaan, maar ik doe het niet” Toen ik zei dat ik er wel klaar mee was juichte ze dat alleen maar toe. Ze gaf ook toe dat vaccinaties niet altijd werken en beschermen. Ik ben met een glimlach naar buiten gegaan. Zo kan het dus ook” ~ Jenneke Verldhuizen


We werden geholpen door een allervriendelijkste, vrouwelijke arts. Totdat zij vroeg of mijn dochter alle vaccinaties heeft gekregen. Ik antwoorde dat ze niet gevaccineerd is. Vanaf dat moment was de arts in kwestie meer dan bot en kortaf. Hoezo professioneel?

Huisartsenpost
“Aangezien mijn dochter ziek was en de koorts opliep tot ruim 40 graden, ben ik met haar naar de huisartsenpost in Alkmaar gegaan. We werden geholpen door een allervriendelijkste, vrouwelijke arts. Totdat zij vroeg of mijn dochter alle vaccinaties heeft gekregen. Ik antwoorde dat ze niet gevaccineerd is. Vanaf dat moment was de arts in kwestie meer dan bot en kortaf. Hoezo professioneel? De koorts zakte gelukkig direct weer. Maar ik vraag me wel af waar ik heen kan, indien ik in de toekomst een arts nodig heb.” ~ C. Duin


Er stond alleen dat mijn baby is opgeroepen omdat ik als ouder uit een risicogebied kom. Ik ben de derde generatie in Nederland. Mijn kind is alweer de vierde generatie. Ik vond de reden van de oproep zo zwak dat ik niet ben gegaan.

Consultatiebureau
“Ik heb een oproep gekregen van de GGD om mijn dochter in te enten met de BCG vaccin (tuberculose). In de brief stond zo weinig informatie vermeld. Alleen de ziekte en gevaar ervan werd genoemd. Er stond alleen dat mijn baby is opgeroepen omdat ik als ouder uit een risicogebied kom. Ik ben de derde generatie in Nederland. Mijn kind is alweer de vierde generatie. Ik vond de reden van de oproep zo zwak dat ik niet ben gegaan.” ~ Fatima Ellyacoubi


Mijn dochter is dan welgeteld op een dag na een maand oud. Ze willen haar dan al vaccineren! 4 weekjes oud! Nu ga ik mijn kleintje sowieso niet laten vaccineren maar ik stond er echt verbaast van dat ze dat met 4 weekjes al willen doen.

Consultatiebureau
“Ik was gister bij het CB met mijn 3 weken oude dochtertje omdat ik haar graag even wilde laten wegen. Vervolgens krijg ik een herinneringspapiertje mee van de mevrouw die daar werkt met de afspraak die ik heb op 13 december. Mijn dochter is dan welgeteld op een dag na een maand oud. Ze willen haar dan al vaccineren! 4 weekjes oud! Nu ga ik mijn kleintje sowieso niet laten vaccineren maar ik stond er echt verbaast van dat ze dat met 4 weekjes al willen doen.” ~ Lesley Kimani


Recent sprak ik met een verpleegkundige die bij een consultatiebureau heeft gewerkt. Zij vertelde dat zij de bijwerkingen van vaccinaties moest noteren.

Consultatiebureau
“Recent sprak ik met een verpleegkundige die bij een consultatiebureau heeft gewerkt. Zij vertelde dat zij de bijwerkingen van vaccinaties moest noteren. Als een moeder vertelde dat een kind na vaccinatie chronische verkoudheid had gekregen, moest er verteld worden dat dit zeker niet aan de vaccinatie kon liggen. Dit op instructie van het RIVM.” ~ Willem van Veen


De verpleegkundige zei alleen ‘Ik hoorde dat je hem niet wilt laten vaccineren, dan gaan we dat niet doen.

Consultatiebureau
“Maandag ‘mochten’ we weer naar het consternatie-bureau, maar we hadden al besloten: die geplande DKTP vaccinatie komt er niet in! Het is prima gegaan: kindje gewogen, gemeten en de ogentest ging goed. De verpleegkundige zei alleen ‘Ik hoorde dat je hem niet wilt laten vaccineren, dan gaan we dat niet doen.’ Dat was alles, dus met een goed gevoel naar huis” ~ Monique Dogger


Ik hoop dat iedereen de juiste beslissing kan nemen en wens iedereen geluk.

Consultatiebureau
“Ik heb zelf pas kleine gekregen 8 dec staat er een afspraak gepland voor de vaccinaties. Ik heb veel vragen in me hoofd en ben eerlijk gezegd een beetje bang of ik het wel of niet moet doen. Na wat ik allemaal gelezen heb is het mij vrij duidelijk dat ik de beslissing ga nemen om het niet te doen. De reden daarvan is dat andere ouders voor mij de laatste druppel waren om te beslissen mijn eigen logica te gebruiken in de zin van: je krijgt een brief van de OVERHEID – met andere woorden: het lijkt alsof je stiekem gedwongen wordt om vaccins aan je kind te geven. Daarbij maken ze je ook bang met andere brieven dat het slecht is als je het niet doet. Er zijn nog geen bewijzen die ik heb kunnen vinden dat de vaccins wel goed zijn voor je kind. Tot nu toe is mijn zoontje heel erg gezond. Hij is bijna anderhalve maand oud en heeft gelukkig nog niks ergs meegemaakt. Ik was zelf 1x verkouden geweest en ik knuffelde en kuste hem maar hij werd niet ziek. Ik hoop dat iedereen de juiste beslissing kan nemen en wens iedereen geluk.” ~ Sanel Azirovic


Toen ik bij de arts kwam, zei die alleen maar: ‘Oh, u geeft homeopatische vaccinatie? OK, dat zijn druppels toch? Of korreltjes? En u weet precies hoe dat toegediend moet worden? Mooi! Alles in orde. Fijne dag.

Consultatiebureau
“Wow, ik ben verbaasd en blij verrast!! Vanochtend voor de laatste keer naar het consultatiebureau met mijn zoontje. Zou ook de arts moeten zien. Dus ik ging er naar toe, met de verwachting dat de vraag over wel/niet vaccineren nog een laatste keer aan bod zou komen. Ik had mijn huiswerk gedaan en me voorbereid. Eerst een gesprekje met de verpleegkundige. Vaccineren kwam aan bod. Na drie vragen van haar kant, was haar duidelijk dat ik helemaal niet vaccineer. ‘Waarom niet?’ Ik vroeg: ‘Heeft u een uurtje of twee de tijd?’ Ze moest lachen en zei dat ik het ook in het kort kon vertellen. Dus ik zei: ‘Heel in het kort: omdat de kinderziektes lang niet zo eng zijn als ze ons doen geloven en vanwege allerlei schadelijke stoffen in de vaccinaties.’ ‘Ja’, beaamde ze!! Dus ik vroeg of ze ervan wist, waarop ze positief antwoordde. Om een lang verhaal kort te maken: ze heeft zich ook in de materie verdiept, weet er een hoop van en gaf toe dat ze haar kinderen (ook) pas op latere leeftijd heeft laten vaccineren, maar wel alles apart. Dus geen cocktails. Toen ik aangaf blij verrast te zijn, zei ze: ‘Ja, maar u moet eens weten hoeveel clashes ik hier al met collega’s heb gehad!’ Ik vertelde over de homeopatische profylaxe. Wilde ze meteen gaan opzoeken en had schijnbaar iets in het systeem gezet. Want toen ik bij de arts kwam, zei die alleen maar: ‘Oh, u geeft homeopatische vaccinatie? OK, dat zijn druppels toch? Of korreltjes? En u weet precies hoe dat toegediend moet worden? Mooi! Alles in orde. Fijne dag.’ We zijn er nog niet helemaal, maar wel een eindje op weg! Joepie! N.B. Wij wonen op Curacao.” ~ Karolien Versteeg


De arts zei: ‘Ja want ze moet ook prikjes he?’ Waarop ik zei: ‘Nee hoor, en staat het nu na bijna een jaar nog niet in het systeem?

Consultatiebureau
“Vandaag weer naar het consultatiebureau. De arts zei: ‘Ja want ze moet ook prikjes he?’ Waarop ik zei: ‘Nee hoor, en staat het nu na bijna een jaar nog niet in het systeem? Is dit jullie methodiek om mensen toch over de streep te halen ofzo?’ Mevrouw kreeg een rood hoofd en zei: ‘Ik ga het er meteen wel even inzetten.’ Krijg het idee dat ze betrapt was?? Een andere mama naast me had nog tranen in haar ogen en hoorde mij. Ze was verbaasd dat het een vrije keuze was. Ik heb haar direct op de gang doorverwezen naar Vaccinvrij!” ~ Chanel Egbertzen


Dat was het moment om te besluiten dat ik geen ‘preventieve medicatie’ zou laten toedienen door iemand die duidelijk zelf niet wist waar ze mee bezig was.

Consultatiebureau
“Mijn oudste dochter werd geboren met een gewicht van 2500 gram. Toen ik de eerste keer op het CB kwam heb ik gevraagd of de dosis vaccin ook lager was vanwege het lagere gewicht, net zoals bij alle medicatie het geval is. Het antwoord was volmondig ‘NEE’ , en als toegift werd ik recht in mijn gezicht uitgelachen door de arts. De vraag waarom dat zo was werd weggewuifd in plaats van beantwoord. Dat was het moment om te besluiten dat ik geen ‘preventieve medicatie’ zou laten toedienen door iemand die duidelijk zelf niet wist waar ze mee bezig was. Inmiddels heb ik er 5 jaar zelf onderzoek doen op zitten en ben er volledig van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.” ~ Myrna van der Meulen


Mijn antwoord was: ‘Weet u wat er in zit? Heeft u bijsluiter voor mij? Kunt u mij garanderen dat mijn kind niet weer een klap in z’n ontwikkeling krijgt?’ ‘Uhhh, neen maar…’ Ik zei: ‘Dank u, prettige dag!’ En toen heb ik opgehangen.

Consultatiebureau
“Ik heb de laatste keer afgezegd bij het consultatiebureau. Daarna ben ik erover gebeld dat ik mijn zoon heel veel ontneem, en of ik alle risico’s ken als ik een 4-jarige geen vaccinatie geef. Mijn antwoord was: ‘Weet u wat er in zit? Heeft u bijsluiter voor mij? Kunt u mij garanderen dat mijn kind niet weer een klap in z’n ontwikkeling krijgt?’ ‘Uhhh, neen maar…’ Ik zei: ‘Dank u, prettige dag!’ En toen heb ik opgehangen. Nu word ik continu gebeld door mevrouw, dan weer met nummerherkenning en dan weer anoniem. Waaaaaaaarom! Nee is nee… Opdringerig gedoe! Mijn zoontje heeft direct na vaccinatie een stilstand in z’n spraak gehad. Daarom hebben wij besloten niet meer te vaccineren. Bij nader onderzoek zijn wij erg geschrokken over de bijwerkingen en troep die er in zit.” ~ Sanne Martens


Vervolgens zei de CB-arts dat ze kon zien dat we goed hebben nagedacht en een weloverwogen beslissing hebben genomen. Zo kan het dus ook!

Consultatiebureau
“Vlak na de bevalling kwam er een medewerker van het consultatiebureau langs. Ze kwam Nolan nog even wegen nadat de kraamzorg weg was. Ook werd er gevraagd of we Nolan zouden vaccineren. Dat vond ik al bijzonder, want je zou toch verwachten dat ze daar niet eens naar zouden vragen, maar er van uit gaan dat je dat gewoon doet. Toen we aangaven dat we Nolan niet zouden laten vaccineren, werd er ook nog eens vermeld dat we dan bij de eerste afspraak de vaccinatie kaarten mee konden nemen. Dan zouden ze het met een berichtje terug sturen naar het RIVM om te zorgen dat we er niet steeds post over zouden krijgen. Tijdens de eerste afspraak zag de CB-arts dat we geen vitamine K gaven, maar wel vitamine D en dat hij geen vaccinaties zou krijgen. Ook bij bijzonderheden stond er iets over de halve lotusbevalling geloof ik. Vervolgens zei de CB-arts dat ze kon zien dat we goed hebben nagedacht en een weloverwogen beslissing hebben genomen. That’s it! Dit is dus onze ervaring tot nu toe. Zo kan het dus ook!” ~ Eva Rianca Velthuis


Wij gaven aan niet te vaccineren waarop ze zei: ‘Dat is prima, maar er heerst in jullie omgeving wel kinkhoest’.

Consultatiebureau
Vanmiddag kwam iemand van het CB langs voor een weegmoment (omdat ons 4e kindje nog niet op haar geboortegewicht zat toen de kraamzorg wegging). Wij gaven aan niet te vaccineren waarop ze zei: ‘Dat is prima, maar er heerst in jullie omgeving wel kinkhoest’. Even later zei ze: ‘Ik heb nog geen datum voor de 4 weken afspraak’. Ik zei: ‘Dat is niet erg, want ze hoeft dan toch geen vaccinaties dus geen haast’. ‘Ooh, maar wij vaccineren niet met 4 weken tenzij er kinkhoest heerst maar nu is het rustig’, zei ze. Hoe bedoel je ik spreek mezelf tegen??! ~ Melanie van Veenen


Al met al vind ik het respectloos dat als ik kom voor een consult ik haar mening op een agressieve manier opgedrongen krijg!

Consultatiebureau
“Ik ben pas naar de dokter geweest met mijn zoontje van 8 maanden. Ik maakte me wat zorgen omdat hij koorts had gehad en dat is de eerste keer sinds hij geboren is; hij is nog nooit ziek geweest. Ik vertelde aan de dokter dat dit de eerste keer was dat hij ziek was, nou niks ernstig gelukkig, maar nu komt het… Ze zegt: ‘Ja, wat een sterke baby heb je dan, en wat goed zeg!’, waarop ik antwoord: ‘Ja en dat terwijl hij geen enkele enting heeft gehad’ . Nou toen kon ze me wel schieten. Wat ik allemaal over me heen kreeg; of ik wel goed bij me hoofd was, en dat ze er een notitie van ging maken en wat nou als hij polio krijgt enz. Allemaal gal wat ik over me heen kreeg. Ik antwoordde: ‘Nou kindjes die geënt zijn lopen ook risico’s’. Ze zei: ‘Nee, dat niet zo en hoe kan je dat nou doen blablabla…. en ik moest hem vaccineren.. pfff Al met al vind ik het respectloos dat als ik kom voor een consult ik haar mening op een agressieve manier opgedrongen krijg! Ik vond het simpel weg respectloos. Haar manier van praten haar toon, en houding of ik wel goed bij mijn hoofd was. Lopen die mensen dan zo achter of wat is het? Ik las net weer dat er 3 baby’s zijn overleden na inentingen. Ik word er naar van als ik zie wat voor rotzooi er allemaal in die kleine baby’s wordt gespoten. Ben er kwaad over!” ~ Maaike van der Linden


Dag Kind & Gezin, ik kom nooit meer terug!!!

Consultatiebureau
“Zojuist bij Kind & Gezin geweest… Mijn kleine lieverd is vandaag 9 weken en ze wou de polio zetten. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik dat niet wil. Nou, ik kreeg een preek en ze zij dat ik de politie kon verwachten. En of ik überhaupt besef dat er nog heel veel polio voorkomt. Ik vroeg haar: ‘Waar dan?’ Ze zei: ‘Lees dat maar in die boekjes waar je ook info uit haalt om niet te vaccineren!!!’Ik vroeg haar of ze me een papier kom opmaken waarin staat dat het geheel veilig is, en dat ze de volle verantwoording op zich neemt (ik blufte) ‘Nee mevrouw dat doen we niet.’ Ze wou niet eens naar mijn argumenten luisteren. De wet is de wet en daar hoor je je aan te houden. Ook belachelijk is dat ze mijn kind wegen met een plasluier aan terwijl ik zeg dat ik hem wel uit doe. Logisch dat hij zwaarder is. Ik ben net ook nog bij de kinderarts geweest en daar was zijn gewicht in blote bips toch lager. Dag Kind & Gezin, ik kom nooit meer terug!!!” ~ Samantha Berger


Ik had me heel goed ingelezen, maar hoe dichterbij die afspraak kwam hoe doller het in m’n hoofd werd. Maar het is echt meegevallen.

Consultatiebureau
“Ik vond het ontzettend spannend en eng om te zeggen op het CB dat ik de vaccinaties wil uitstellen totdat ik een juiste keuze heb gemaakt…. Aangezien ik weet dat ze hier best fel kunnen reageren! Ik had me heel goed ingelezen, maar hoe dichterbij die afspraak kwam hoe doller het in m’n hoofd werd. Maar het is echt meegevallen. Voor ze over prikjes begon was de tijd eigenlijk al voorbij en ik heb gewoon duidelijk aangegeven dat we het wilden uitstellen. Natuurlijk vroeg ze wel waarom en kwam ze met de standaard verhaaltjes waarom het niet slim was maar totaal niet dreigend. Gewoon van OK jullie keus, denk er nog goed over en als je het toch wel wilt kun je zo volgende week komen. Dat was een grote opluchting.” ~ Elise de Graaf


Dinsdag bij het consultatiebureau geweest voor onze dochter van 3. Ik heb verteld dat ik stop met vaccineren nadat ze na de BMR epilepsie heeft gekregen. Ik kreeg alle begrip hiervoor.

Consultatiebureau
“Dinsdag bij het consultatiebureau geweest voor onze dochter van 3. Ik heb verteld dat ik stop met vaccineren nadat ze na de BMR epilepsie heeft gekregen. Ik kreeg alle begrip hiervoor. De arts gaf nog aan dat het kinkhoest-component zorgt voor epilepsie, en zolang wij toch niet van plan zijn naar het buitenland te gaan de DKTP helemaal niet nodig is.” ~ Penny Balk-Visser


Ik ben kinderverpleegkundige. Ben zelf niet gevaccineerd (althans alleen polio en hepatitis B) en mijn dochtertje is nu 1,5 en krijgt helemaal geen prikken.

Ziekenhuis
“Ik ben kinderverpleegkundige. Ben zelf niet gevaccineerd (althans alleen polio en hepatitis B) en mijn dochtertje is nu 1,5 en krijgt helemaal geen prikken. Zelf zet ik wel vaccinaties wat erg tegen mijn gevoel in gaat. Vaak ook bij prematuur geboren kindjes. Die soms nog niet eens op de uitgerekende datum zitten als ze ‘2 maanden oud’ zijn. Erg moeilijk vind ik dit. Maar aan de grote klok hangen doe ik het niet. Dan heb ik gelijk iedereen over me heen. Vooral de artsen. Maar als ze ernaar vragen lieg ik er niet om.” ~ Marjolein B.


Onze zoon van 4 jaar is in maart geopereerd. Er werd bij de screening gevraagd of hij onlangs was gevaccineerd onder andere voor de BMR, want dan mocht hij de komende maand niet geopereerd worden omdat er nog kans was op besmetting naar de andere kinderen toe op de afdeling.

Ziekenhuis
“Onze zoon van 4 jaar is in maart geopereerd. Er werd bij de screening gevraagd of hij onlangs was gevaccineerd onder andere voor de BMR, want dan mocht hij de komende maand niet geopereerd worden omdat er nog kans was op besmetting naar de andere kinderen toe op de afdeling. Gek genoeg weten ze dus dat het vaccin nog levende virussen met zich meedraagt. Ze vroegen dit omdat ze wisten dat ik uitgesteld vaccineerde.” ~ Linda Schokker


De CB-arts zei, nadat zij haar onderzocht had: “Mevrouw dit meisje ziet er heel erg gezond uit, prachtig sterke bouw, wat staat ze sterk en recht op haar benen, en wat is ze gezond. Dit zie je niet vaak.” Ik zei: “Ja borstvoeding, en ongevaccineerd. Ik was met 10 minuten weer buiten.

Consultatiebureau
“Ik wil even een klein succesje met jullie delen. Ik ben net terug van het CB, waar ik zelden tot nooit kom, maar ze hadden nu al zo vaak gebeld. Sara is nu bijna 5 jaar. De arts zei, nadat zij haar onderzocht had: “Mevrouw dit meisje ziet er heel erg gezond uit, prachtig sterke bouw, wat staat ze sterk en recht op haar benen, en wat is ze gezond. Dit zie je niet vaak.” Ik zei: “Ja borstvoeding, en ongevaccineerd.” Ik was met 10 minuten weer buiten. Wat een bezoek zou zijn van 45 minuten voor mijn bijna 5 jarige, was zo gepiept… Geen vragen over niet vaccineren, wel of ze vaak ziek was. Nou nee, en als ze ziek is, dan is dat een keertje koorts en verder geen klachten… Ik ben super trots op mijn meissie!” ~ Amber Graafsma


Er moeten ongelooflijk veel patiëntjes met vaccinatieschade hun spreekuren passeren maar toch blijven ze zwijgen. Wat doet zoiets met je geweten vraag ik mij dan af…

Huisarts
“Vandaag hoorde ik van een kennis dat een klasgenootje van haar kind de 9 jaars BMR vaccinatie niet kreeg. Omdat papa zegt dat het gevaarlijk is. Papa blijkt huisarts te zijn… Zo zijn er dus heel veel artsen die hiervan weten en hun mond niet opendoen. Er moeten ongelooflijk veel patiëntjes met vaccinatieschade hun spreekuren passeren maar toch blijven ze zwijgen. Wat doet zoiets met je geweten vraag ik mij dan af…” ~ Mirre Schouten


Zegt de arts: “Maar er heerst Kinkhoest op de Gerardusschool! Als hij die ziekte krijgt dan kan hij doodgaan!” Ik zei: “Dan bel ik even om te vragen hoe erg het is”. Dus ik bellen die dag. Bleek dat er helemaal geen kinkhoest was!!!

Huisarts
“Mijn man en ik hadden al vele jaren een gezamenlijke onvervulde kinderwens en toen ons kindje eenmaal geboren was wilden graag alles zo gezond en goed mogelijk doen. Op een beurs kwam ik in gesprek met iemand van de NVKP. Die dame vroeg mij of ik wist dat vaccineren niet verplicht is. Dat wist ik niet. Ze gaf me wat folders van Tinus Smits en ik heb ze goed doorgenomen en meer info opgevraagd hier en daar. Er was toen nog niet veel te vinden over dat onderwerp, maar met de site van Tinus Smits kwamen we een heel eind. We besloten voorlopig nog niet te vaccineren omdat de dame van de NVKP had gezegd dat als er astma in de familie is en allergieën, dat het dan beter is om de vaccinaties uit te stellen. Allergieën en astma komen bij ons veel voor. Mijn man heeft altijd last van allergieën gehad en nog steeds. Op het CB zei ik dat we wilden uitstellen tot nader orde. En dat ik volledig borstvoeding gaf, zelf alle kinderziektes heb gehad, en onze zoon zijn eerste jaren bij ons thuis blijft en niet naar een kinderdagverblijf of iets dergelijks gaat. Zegt de arts: “Maar er heerst Kinkhoest op de Gerardusschool! Als hij die ziekte krijgt dan kan hij doodgaan!” Ik zei: “Dan bel ik even om te vragen hoe erg het is”. Dus ik bellen die dag. Bleek dat er helemaal geen kinkhoest was!!! Ik terug naar het CB. Gezegd dat de directeur van de school van geen kinkhoest weet en of ze hem even willen spreken – ik kon hem wel even weer bellen. ”Nee, dat hoeft niet” , zei ze. En ineens mocht ik gerust de vaccinatie uitstellen (als ik maar gauw wegging, leek het wel). Nou ja zeg. Jaren later, in de facebookgroep van vaccinvrij las ik dat een ouder elders in het land hetzelfde was overkomen. Die had ook twijfels om te vaccineren, wilde het uitstellen en toen kwam dat Broodje Aap verhaal. Buurtschool met Kinkhoest enz. Ze had het ook gecheckt en wat denk je? Geen Kinkhoest! Tsssssssk. En nog 1 en nog 1. Toen heb ik een klacht ingediend bij de GGD. Ik werd gebeld en men zei dat het iets zou zijn wat nooit eerder was voorgekomen. Ik heb verteld dat het elders in het land ook zo gaat. Dat ik dat op de facebookgroep van Vaccinvrij heb vernomen. Daar wilden ze niet op reageren, dat was een andere regio blablabla. Bij deze. Indien u twijfels heeft en men komt met het kinkhoest verhaal betreffende de buurtschool: check het even. Bel de directeur van die school en u weet snel genoeg of het waar is.” ~ Claudia van Beek


Het blijft mij verbazen hoe makkelijk hoop mensen over vaccinaties denken en hoe lui ze kunnen zijn om erover na te denken als het om hun kinderen gaat.

Consultatiebureau
“Het blijft mij verbazen hoe makkelijk hoop mensen over vaccinaties denken en hoe lui ze kunnen zijn om erover na te denken als het om hun kinderen gaat. Er is heel veel informatie – bijvoorbeeld op de site vaccinvrij. Gisteren even langs het CB. Ik kleedde mijn dochter uit en toen hoorde ik een baby huilen achter de deur bij de arts, later nog krijsen. Ik keek mijn dochter aan met tranen in mijn ogen en dacht: “Ik zal dit bij jou nooit toelaten!” Het was kleine belofte voor haar, maar ze keek me aan alsof ze dacht, dat ik dondersgoed weet wat ik wel of niet moet doen. Ze rekent op mijn juiste beslissing. Ik vond het een heel bijzonder moment.” ~ Lucie van Dijk


Ik kon me bijna niet meer inhouden, maar toch maar gedaan. Pffffft, alsof IK mijn kind niet bescherm… Bah, bah, bah.

Consultatiebureau
“Ik kom net bij het consultatiebureau vandaan en moet even wat van mij afschrijven. Ik was mijn dochtertje aan het uitkleden en er kwam een moeder uit de spreekkamer, nogal overstuur. Ze zei: ‘Dat hoef ik niet te zien’(ik nam aan de vaccinatie). Even later ging haar kleine ventje hard huilen en ze had het er echt moeilijk mee. Ze liep weer terug naar de spreekkamer waar haar partner de kleine aan het troosten was (neem ik aan). Toen ze weer buiten kwam was ze hem helemaal aan het troosten. Ik zei: “Je hoeft niet te vaccineren. Het is niet verplicht.” En ze antwoordde: “Ja dat weet ik.” Zij wilde niet, maar haar partner wilde het wel. Ze zei: “Ik wil het ook liever niet, ik heb zulke enge verhalen gehoord, van een kleintje dat niet meer wakker werd en zo.” Daarna probeerde die assistente haar een beetje gerust te stellen met dat “haar partner niet gevaccineerd was en veel last van de ziektes heeft gehad.” Ze zei: Het voelt dubbel, maar weet wel dat je kindje voor de rest van zijn leven beschermd is. Ze zijn in goede handen bij ons hoor.” Ik kon me bijna niet meer inhouden, maar toch maar gedaan. Pffffft, alsof IK mijn kind niet bescherm… Bah, bah, bah. Toen ik naar buiten liep realiseerde ik me dat ik haar had kunnen zeggen dat er ook zoiets als “Homeopatisch vaccineren” bestaat. Maar was al te laat. Vond het ook zo zielig; dat gehuil van die kindjes gaat door merg en been. En nee het is niet voor hun eigen bestwil. Dat is nog het allerergste.” ~ Juliette Heugen


Volg je hart en lees je in. Vaccineren hoeft helemaal niet, het wordt ons aangepraat.

Consultatiebureau
“Vanmorgen met mijn meissie (bijna 4 mnd) naar het consultatiebureau geweest.. Zit je daar te wachten tot dat je aan de beurt bent en hoor je al die kindjes huilen/gillen van de prikjes. Ik kon het net aan droog houden. En ik zei tegen mijn meissie jij krijgt het niet dus ook geen verdrietjes. Ik ben echt blij dat ik het niet heb gedaan. En op CB deden ze ook helemaal niet moeilijk over dat ik niet wilde enten. Ik was voorbereid maar gelukkig niet nodig geweest” ~ Bianca De Vries Zandsta


Het Rijksvaccinatieprogramma is pure propaganda. De brieven die je krijgt, de informatie die ze geven, het is allemaal zo eenzijdig.

Consultatiebureau
“Heb mijn dochter in eerste instantie wel laten vaccineren, maar ze krijgt nu geen prikken meer (ze is 8 jaar). De dubbele prik die iedereen klakkeloos neemt, krijgt zij niet meer. Waarom ook? Ik heb lezingen van Dr. Hans Moolenburgh gezien en dacht, waarom zou ik mijn dochter blootstellen aan allerlei schadelijke stoffen? Het Rijksvaccinatieprogramma is pure propaganda. De brieven die je krijgt, de informatie die ze geven, het is allemaal zo eenzijdig. Het begon bij mij te dagen toen ik las hoeveel meisjes ziek worden of zelfs sterven na het HPV vaccin. Dit vaccin is totaal nutteloos en niet goed getest. Verder is het consultatiebureau erg eenzijdig onwetend en ouderwets. Ik ben in 3 verschillende woonplaatsen naar het consultatiebureau geweest en overal was het even slecht. Ze zeiden een paar weken na de bevalling dat ik maar moest stoppen met de borstvoeding, dat dit toch niets uithaalde. O nee? Heb 20 maanden borstvoeding gegeven en mijn kind is nooit ziek. Toen ik zelf tijdens die periode een paar weken medicijnen moest en daarom geen borstvoeding kon geven, heb ik het daarna gewoon weer opgepakt. Geen punt. Als ik alles had gedaan wat het consultatiebureau had gezegd, dan was het qua gezondheid heel anders gelopen denk ik. Volg je hart en lees je in. Vaccineren hoeft helemaal niet, het is ons aangepraat. De griepprik is mij aangepraat (geadviseerd) omdat ik een chronische ziekte heb (MS). Sinds ik gestopt ben met die prik en verder ook alle medicijnen laat staan, voel ik me 1000 x beter. Verkouden en grieperig was ik vroeger elke winter, maar nu nooit meer! Gek he? Nou toeval bestaat niet”. ~ Trix Vertogen


Je zou dus verwachten als je het RIVM mag geloven dat 90% van de patiënten daar ongevaccineerde kindjes zouden zijn met een bepaalde ziekte, die ze opgelopen hadden omdat ze niet gevaccineerd waren. Maar het tegenovergestelde is waar.

Ziekenhuis
“Ik ben verpleegkundige en hoor af en toe dat mensen toch wel een beetje angst hebben dat hun kindjes een kinderziekte oplopen en het verloop heel onprettig gaat zijn. Misschien helpt mijn verhaal een beetje om angst weg te nemen. Ik woonde vroeger in Tholen. Het merendeel van de mensen daar heeft een bepaald geloof dat vaccinaties niet ondersteund. In die tijd deed ik de verpleegkundige opleiding, en het ziekenhuis waar ik stage liep en later ook werkte, was het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor al deze mensen. Ik werkte grotendeels op de kinderafdeling. Je zou dus verwachten als je het RIVM mag geloven dat 90% van de patiënten daar ongevaccineerde kindjes zouden zijn met een bepaalde ziekte, die ze opgelopen hadden omdat ze niet gevaccineerd waren. Maar het tegenovergestelde is de waarheid, ik heb in mijn 5 jaar durende looptijd daar 4 ongevaccineerde kindjes behandeld die vervolgens enige tijd later lachend het ziekenhuis uitliepen. In de 10 jaar tijd dat ik in deze regio woonde is er 1 meisje van 17 overleden aan de gevolgen van de mazelen. Daarbij moet gezegd worden dat dit meisje ook een auto immuunziekte had. Al die andere kindjes die plots na hun vaccinaties ziek werden heb ik nooit in een krantenartikel zien staan.” ~ Chantal Bakker


Toen zei ze: ‘Wat een fijne keuze, en dan lijkt het me inderdaad verstandig dat je niet naar het reguliere CB gaat want die zitten je dan alleen maar op de hals.’ Wat een fijne bevestiging van een arts!

Consultatiebureau
“Onze antroposofische huisarts belde ons gisteren om te feliciteren met de geboorte van onze nieuwe zoon. Daarna vroeg ze of we naar het reguliere CB willen gaan. Toen zei ik: ‘Nee, we hebben net samen overlegd dat we dat niet gaan doen want we gaan niet vaccineren.’ Toen zei ze: ‘Wat een fijne keuze, en dan lijkt het me inderdaad verstandig dat je niet naar het reguliere CB gaat want die zitten je dan alleen maar op de hals.’ Wat een fijne bevestiging van een arts! Ik heb mijn kindje geknuffeld en in zijn oor gefluisterd: ‘Welkom lieve kleine Noah, jij mag je hele eigen immuunsysteem opbouwen, sterk worden en groeien!!” ~ Sanne van Hillegondsberg


Niemand lijkt écht te weten wat er in een vaccin zit en of het schadelijk zou zijn. De huisarts niet en op het CB weten ze je al evenmin goed te kunnen informeren. Dat vind ik bijzonder kwalijk.

Consultatiebureau
“Mijn dochtertje is nu drie maanden oud. Ze is onze eerste en dus zijn we ook voor de eerste keer voor de moeilijke beslissing komen te staan om wél of niét in te enten. Het allergrootste probleem waarbij ik hier tegenaan liep was het gebrek aan informatie. Ik zou graag, net als iedere ouder, een goed geïnformeerde beslissing willen maken, maar helaas bleek dat onmogelijk. Hoewel ik in principe tegen vaccineren ben (het is een illusie te denken de natuur de baas te kunnen worden en alle ziekten uit te roeien), voelde ik mij uiteindelijk niet werk genoeg om nee te zeggen en ik zou de gevolgen van een mogelijk fatale afloop van meningitis niet kunnen dragen. Dat gezegd hebbende, zou ik echter niet weten wáárom ik voor dan wel tegen vaccineren zou zijn. Dat lijkt de kern van het probleem. Niemand lijkt écht te weten wat er in een vaccin zit en of het schadelijk zou zijn. De huisarts niet en op het CB weten ze je al evenmin goed te kunnen informeren. Dat vind ik bijzonder kwalijk. En onverantwoord ook om ouders te ontmoedigen zélf hun verantwoordelijkheid te nemen en in plaats daarvan maar gewoon aan te nemen dat we hun advies maar klakkeloos volgen. Ik heb zelf het één en ander geprobeerd uit te zoeken, maar ben niet veel wijzer geworden. Ook weet ik niet zeker of de informatie die ik heb gevonden betrouwbaar is. Bijvoorbeeld, ik schrok me wezenloos toen ik las dat er formaldehyde in vaccins zit. Dat zit ook in sigaretten en is kankerverwekkend. Maar wat blijkt, het is ook een lichaamseigen stof die voorkomt in ons bloed en helpt bij de spijsvertering. Een kleine hoeveelheid is blijkbaar niet schadelijk. Echter, ik kon geen informatie vinden over de precieze hoeveelheid formaldehyde die wordt gebruikt in vaccins. Dit en nog tal van onbeantwoorde vragen en zorgen die ik heb, hebben mij met een ongerust gevoel achtergelaten. Ik ben er oprecht van overtuigd dat met goede voorlichting wij wel een voor ons gevoel juist besluit hadden kunnen nemen.” ~ Rochelle Curtis


Toen ik de flyers uit ging delen kwam ik terecht bij het consultatiebureau en stuitte daar op een boze arts nadat ik verteld had over de lezing.

Consultatiebureau
“Samen met een verloskundige heb ik (29 jaar kraamverzorgster geweest) een lezing over vaccin vrij opgroeien georganiseerd met Door als spreker. Toen ik de flyers uit ging delen kwam ik terecht bij het consultatiebureau en stuitte daar op een boze arts nadat ik verteld had over de lezing. ‘Ze mochten geen folders neerleggen, en ze vertelden al aan de gezinnen dat ze niet verplicht waren om te enten (wat op een tijdstip gebeurt dat de ouders extra beïnvloedbaar zijn) en op het moment dat ze de prik komen halen’ (waardoor er geen bedenktijd meer is en ze worden overvallen…) Ik vroeg waarom ze boos werd en zei dat ik het tijd vond om samen te werken om de ouders te helpen een goed en onafhankelijk geïnformeerde keus te laten maken. Ik werd doorverwezen naar iemand die hier meer over te vertellen had. Ze vond dat ik het op een agressieve manier bracht terwijl ik alleen vroeg om samenwerking en ook waarom ze boos werd toen ik een flyer achter wilde laten. Na de opmerking over boos zijn werd ze wat vriendelijker maar ik voelde dat het een lading lag op het woord vaccineren. JAMMER….!!” ~ Sonja Janssen


We zijn 1 keer geweest op het consultatiebureau, maar ik voel niet de behoefte er nog eens heen te gaan.

Consultatiebureau
“Bij mijn dochter (geboren in 2008) gingen we gewoon. Want iedereen ging net als dat iedereen prikken kreeg. Ik dacht er niet over na, maar bleef wel mijn nuchtere zelf. Mijn dochter sliep op haar buik en ik wist zelf ook wel welke voedingsstoffen wel of niet gezond waren voor haar. Ik maakte me niet druk om haar gewicht of lengte, het is allemaal goed gekomen. Ik liet me dus niet lijden of leiden door hen maar door mijn eigen moederinstinct. Ergens na haar 4e jaar zijn bij ons de ogen geopend. Door de manier waarop de HPV-prik erin kwam. Maar onze dochter was inmiddels volledig gevaccineerd tot dan toe. Maar er komt geen vaccinatie meer in! Inmiddels heeft onze dochter een lief klein broertje, geboren in 2015. Hij krijgt geen prikjes, maar ook geen gezever van het consultatiebureau over hem. Ik heb de intake gedaan en toen een superfijn gesprek gehad. We worden in onze waarde gelaten als bewuste ouders. We zijn 1 keer geweest op het bureau, puur omdat ik ook de sfeer wilde voelen en die was prettig. Wederzijds vertrouwen over jouw keuzes, complimenten voor de borstvoeding en katoenen luiers en óók voor onze bewuste keuzes. Maar ik voel niet de behoefte er nog eens heen te gaan. Wie weet of er nog eens iets is, maar dan is onze huisarts dichterbij. Want inmiddels wonen we niet meer in de randstad maar in het mooie Friesland! Voor het wegen hebben we een weegschaal gekocht en het meten doen we wel met een meetlint. Komt wel goed!” ~ Joke Vermanen


De CB-arts begon haar verhaaltje en sloot af met: en als laatste krijgt hij dan die en die prik… Ik zei meteen: “Nee die krijgt hij niet; ik ben er al over uit dat we niet meer laten vaccineren, en mijn vriend heeft nog wat twijfels dus we stellen het sowieso uit.

Consultatiebureau
Even een fijne ervaring delen! Net op controle geweest bij het cb, en mijn zoontje zou de 11 maanden prik (die vreselijke cocktail) “moeten” krijgen. CB arts begon haar verhaaltje en sloot af met: en als laatste krijgt hij dan die en die prik. Ik zei meteen nee die krijgt hij niet, ik ben er al over uit dat we niet meer laten vaccineren en mijn vriend heeft nog wat twijfels dus we stellen het sowieso uit. (Al weet ik al zeker dat het gewoon niet gaat gebeuren, alleen mijn vriend nog even dat laatste stukje over de streep trekken). Ik zat al klaar voor een tegenwoord van de CB arts, maar tot mijn verbazing zei die: “Oke prima dan leggen we de vaccin kaart weer weg. Ieder mag zijn eigen keuze maken.” En ze heeft er geen woord meer over gezegd! Dit had ik niet verwacht omdat bij ons vorige bezoek de CB arts die toen dienst had al helemaal zenuwachtig en opdringerig begon te doen toen ik enkel de bijsluiters vroeg om deze aan mijn vriend te laten zien. Misschien voor sommige mensen niet zo bijzonder dat er zo gereageerd wordt, maar ik voelde me er erg fijn bij dat ik me niet hoefde te verantwoorden waarom we niet vaccineren. Bravo voor deze CB arts! ~ Danielle Devin


Ik heb het boek van Door Frankema vandaag meegenomen naar het consultatiebureau.

Consultatiebureau
“Ik heb het boek van Door Frankema vandaag meegenomen naar het consultatiebureau. Was een superleuke arts, fijn consult (alles gaat prima, nee geen vragen) onze zoon deed het helemaal perfect, dus toen durfde ik het boek wel uit mijn tas te trekken. Ze was erg geïnteresseerd… Ik heb ook gezegd dat Door open staat voor gesprek, dat vond ze ook erg interessant. Dus wie weet. Ze zou het boek op het GGD-intranet (of zoiets) zetten zodat andere GGD’ers het ook konden zien… Mijn bezoek aan het consultatiebureau was geslaagd!” ~ Marie José van Rijn


Het moet niet gekker worden…

Consultatiebureau
Het moet niet gekker worden… Vanochtend bezoekje CB gehad! Ik werk sinds kort in visspeciaalzaak… ZL is 9 maanden vaccinatie vrij (en dat blijft zo) dus ik vertel dat die klein stukje haring op had. De reactie van de arts: Zooo, wat knap dat je dat durft zonder zijn prikjes.. ???? moest ik gewoon even delen. ~ Sandy Gosselink


Ik heb het RIVM meerdere keren tijdens telefoongesprekken gewezen op de dubieuze voorlichting maar daar afgezien van een heftige discussie wordt er verder niet veel mee gedaan.

Consultatiebureau
“We hebben gewoon zoals dat “normaal is” een hielprikje laten doen en zijn daarmee meteen het circus ingegaan van consultatiebureau en vaccins. We schrokken heel erg van de reactie op de prikken; een blij, vrolijk kind was na de vaccinaties helemaal ons kind niet meer! Vrijwel meteen na de eerste prik was het: huilen, huilen, huilen — het hield maar niet op. De huisarts zei dat het allemaal normaal was en wel overging, en we legden zelf in eerste instantie eigenlijk ook niet direct het verband tussen zijn tranen en de prikken. We kwamen erachter omdat het gebeurde in een tijd dat er veel geduvel was met het kinkhoestvaccin en berichten hierover sijpelden door in de media. Toen dachten we al snel: ‘Kan het iets met zijn vaccinaties te maken hebben?’

Dat was les 1 — neem nooit klakkeloos aan wat de heren en dames in witte jassen je vertellen. Het is je eerste kindje en je gelooft alles, maar toen we zelf op zoek gingen naar informatie was dat snel over. Wat ook nog wel belangrijk is om te zeggen is dat de bevalling heel zwaar was -met een vaccuüm-extractie die bovendien nog twee keer mis ging ook. Eerst schoot een kabel en later een dop los en ik zag de verloskundige twee keer voor mijn ogen achterstevoren door de verloskamer vliegen. Onze baby had een hoofd als een paasei en achteraf gezien had ik zoiets van: ‘Dit is zo’n zware bevalling geweest, dat kind had helemaal nog geen vaccins mogen hebben. Maar er wordt ‘volgens schema’ gewerkt en geen rekening gehouden met de geboorte. Tussen de 1e en de 2e ronde ben ik me helemaal gaan verdiepen in die vaccinaties. Ik was behoorlijk fanatiek in mijn onderzoek. Ik heb gepraat met kinderartsen, de site van de NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) bestudeerd, en ik ben ook (mogelijk door mij felle optreden richting CB-arts) een aantal keren opgebeld door het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu). Elk verhaal heeft twee kanten en ik wilde allebei de kanten horen. Ik dacht: “Ik ga door tot het gaatje” , wilde elk detail weten. Ik heb in die tijd een aantal vervelende ontdekkingen gedaan. Ten eerste met betrekking tot de voorlichting die we krijgen. Een voorbeeld: Op de site van het RIVM kwam ik een vage grafiek tegen waarop geïnsinueerd werd dat vanaf het moment dat het RIVM is begonnen met vaccineren de kindersterfte omlaag gegaan is. Dit is helemaal niet het geval. De babysterfte is afgenomen door o.a. verbeterde hygiëne nog voordat er überhaupt op grote schaal gevaccineerd werd! (zie: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/C03EE294-1EB4-4A87-BADF-0EB96E602AF5/0/2008k1b15p23art.pdf) Ik heb het RIVM meerdere keren tijdens telefoongesprekken gewezen op de dubieuze voorlichting maar daar afgezien van een heftige discussie wordt er verder niet veel mee gedaan. Ik kwam er toen ook achter wat er allemaal gespeeld heeft met betrekking tot het kinkhoestvaccin. Niet zo fraai. In een notendop. Het vaccin werkte niet en werkt nog steeds niet. Eerst is de dosis stilzwijgend aangepast, daarna een extra prik, daarna een zogenaamd veiligere prik, en de realiteit is dat gevaccineerde kinderen nog steeds kinkhoest kunnen krijgen en dat het vaccin nog steeds berucht is om ernstige bijwerkingen. Maar goed, toen dacht ik dat het echt veiliger zou zijn.

Dat was les 2 – de voorlichting van de overheid is gekleurd. Heel veel mensen denken bv. dat vaccins verplicht zijn; wat óók niet het geval is maar ze zullen je echt niet wijzer maken dan je bent. Als het erop aan komt zijn het, wat mij betreft gewoon een stelletje oplichters — ze willen dat je die prikken gaat halen — meer niet. Er zijn enorme financiële belangen mee gemoeid. Mijn vrouw en ik waren vier handen op een buik maar om je heen is de maatschappij zo geïndoctrineerd; ze verklaren je voor gek dat je weigert je kind te vaccineren — hele familieruzies hebben we erover gehad. Toen ik tegen de CB-arts zei dat de tweede spuit er voorlopig niet in ging omdat ik mijn kind niet sterk genoeg achtte op dat moment werd er heel vervelend gedaan. Ze begon aan alle kanten druk uit te oefenen. Eerst zei ze dat er niet meer dan zoveel tijd tussen de vaccins mag zitten, en toen ik vroeg: ‘Waarom eigenlijk niet?’ werd ze boos en vroeg of ik wel wist waar ik mee bezig was. Ze had de spuit al in haar handen, maar ik hield voet bij stuk en zei: ‘Leg hem maar weer neer want hij gaat er NIET in. Ik wil sowieso eerst het rapport van de Gezondheidsraad inzien.’ ‘Die club heeft ook haar belangen’ was haar reactie. ‘Dat is een interessante uitspraak’ vond ik, ‘u zegt min of meer dat u er belang bij heeft om te vaccineren.’ Haar antwoord was dat ze in het belang van het kind werkte maar ik antwoordde: ‘Op dit moment waag ik dat in twijfel te trekken.’ De kinkhoestcomponent werd verantwoordelijk geacht voor ernstige bijwerkingen en zij als arts wist dat natuurlijk net zo goed als ik. ‘Zolang er de kinkhoestcomponent in de prik zit komt die spuit er niet in. Desnoods ga ik naar België.’ Toen begon ze erover dat het dan niet vergoed zou worden, alsof dat me een worst zou wezen. De gezondheid van mijn kind gaat mij boven alles. Ik wilde eerst uitzoeken of er een veilige manier was om te vaccineren. Iets waar de arts zich niet om leek te bekommeren. Uiteindelijk heb ik het rapport van de Gezondheidsraad gelezen. Nederland was in die tijd het enige land waar nog gevaccineerd werd met het cellulair kinkhoestvaccin. Overal elders werd er gevaccineerd met het a-cellulair kinkhoest vaccin omdat dat geacht werd veiliger te zijn. Onze baby was destijds onder behandeling van een kinderarts — hoewel die ook ‘pro-vaccins’ was zei hij: ‘Grote gedeeltes zie ik anders maar wat betreft het kinkhoest vaccin ben ik het helemaal met u eens — gewoon een centenkwestie.’ Het oude verhaal van de slager die zijn eigen worst keurt. Als je de wetgevende, uitvoerende en controlerende macht in één hand hebt — zoals destijds met het RIVM het geval was – noem je dat in de politiek een dictatuur. Het RIVM was vroeger zelf producent; nu hebben ze om de belangenverstrengeling tegen te gaan een deel van het RIVM afgesplitst naar het NVI (Nederlands Vaccin Instituut), maar dit is wat mij betreft een wassen neus; dezelfde mensen op dezelfde bureaus met een ander naambordje erop. Afijn, we moeten gewoon onze hersens gebruiken. We hebben die dingen niet voor nop gekregen. Om kort te gaan; de tweede vaccinatie is er nooit ingegaan. Voor ons geldt absoluut geen vaccins meer! Dit is allemaal zo’n 8 jaar geleden en het gaat super goed. Nummer twee is nooit gevaccineerd en hij mankeert echt nooit wat. Hij is net zes geworden en één keer ziek geweest en ook de oudste is heel gezond. Wij geloven in natuurlijke weerstand en gewoon normaal, natuurlijk eten. De kinderen gaan nooit naar school zonder stevig ontbijt — samen aan tafel en we zorgen ervoor dat ze een regelmatig eetpatroon hebben en voldoende afwisseling krijgen. Het zijn ook echte ‘buiten-kinderen’— altijd in de frisse lucht spelen en ze zijn dus opgegroeid met minimaal televisie kijken. Eigenlijk is het toch ook heel simpel — als je kijkt wat voor bestanddelen er in vaccins zitten — gevaarlijke micro-organismen, chemische giftige ‘hulpstoffen’, lichaamsvreemd DNA en RNA, chemische conserveer- en stabiliseermiddelen, vervuilingen van de kweek en ga zo maar door, dan zeg je toch ook ben je nou helemaal debiel geworden om dat bij een baby in te spuiten. Toen ik daar achter kwam was het voor mij echt helemaal streep eronder! Mijn vrouw is nu 33 weken zwanger en ga er maar vanuit, bij de derde komt die spuit er ook echt niet in!” ~ Frank Zegers


De dokter reageerde amper, ze zei alleen maar: “Ja, soms reageren ze zo, vaccins doen een beetje pijn, maar over een paar uur is ze weer helemaal O.K.

Consultatiebureau
“Mijn dochtertje is gevaccineerd totdat ze de herhalingsprik zou moeten krijgen toen ze vier jaar was. Iedereen om me heen had zijn kinderen gevaccineerd en mijn man geloofde dat dit de juiste stap was; dat we het advies van deskundigen moesten volgen. Diep van binnen heb ik altijd geweten dat inenten niet O.K. is, maar ik had destijds niet de benodigde kennis om mijn intuïtie te onderbouwen. Ik had geen ervaring met het vinden van informatie op het internet: toen ik een google search deed op ‘gevaren van vaccinaties’ kwamen alle gevaren van ziekten op het scherm! Alles wat ik las deed me verstijven van angst dus, zelfs al wilde ik eigenlijk niet, ik ben er toch in mee gegaan en mijn dochter kreeg de injecties volgens schema. Elke keer weer een nachtmerrie! De eerste keer heeft ze meteen nadat ze het vaccin toegediend had gekregen drie uur gekrijst. Ze was naakt toen de spuit erin ging en trok direct haar benen op in een fetus-achtige positie, zo verkrampt dat ik haar niet eens kon aankleden! Ik heb daar letterlijk drie uur met haar gezeten totdat ze rustig genoeg was geworden om haar kleren weer aan te trekken. De dokter reageerde amper, ze zei alleen maar: “Ja, soms reageren ze zo, vaccins doen een beetje pijn, maar over een paar uur is ze weer helemaal O.K.” Toen we eindelijk thuis kwamen sliep ze dagen achterheen en was verre van haar gebruikelijke zelf. Elke keer als we weer naar het consultatiebureau gingen herhaalde dit scenario zich min of meer op dezelfde manier. Soms was ze na haar prik wekenlang nukkig en geïrriteerd — helemaal niet zoals ze normaal was — en meteen na de eerste BMR injectie ontwikkelde ze eczeem; een rode, schrale, droge plek in de binnenkant van haar elleboog in de arm waarin ze geënt was. En haar hele eerste levensjaar had ze vrijwel constant koorts. Als ik tegen de arts mijn bezorgdheid over al deze reacties uitte was het allemaal ‘normaal’. “Soms gebeurt dit, maar kinderen hebben echt vaccinaties nodig anders kunnen ze doodgaan. De nadelen van vaccineren wegen niet op tegen de voordelen” , vertelde ze me keer op keer. In de tussentijd kregen we ons tweede kind — een zoontje. Het eerste jaar van zijn leven was zwaar voor hem; hij had een zware koliek voor de eerste 9 weken van zijn leven en huilde 5 tot 6 uur per nacht vanwege de krampen. Hij kon ook niet goed zijn melk binnenhouden, wat zich uitte in projectiel overgeven, meerdere keren per dag. Ik dacht: “Ik denk er niet aan om hem met al die ziekten in te spuiten als hij het al zo moeilijk heeft” , en besloot zijn vaccinaties twee jaar uit te stellen om zijn immuunsysteem de kans te geven zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. De consultatiebureau-arts was het hier natuurlijk niet mee eens. Ze zei me dat ik zijn leven op het spel zette door de prikken uit te stellen. Ik kwam er niet uit en vroeg me af of ik het vaccinatieschema toch moest volgen of ervoor moest kiezen om alleen een paar prikken te geven. Er was nog meer wat me zorgen baarde. Ik sprak uit dat ik de BMR injectie niet vertrouwde vanwege het verband met autisme en ook dat ik een onveilig gevoel had over vaccins in het algemeen. Er werd mij verteld dat het verband met autisme ‘niet aangetoond’was en dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken. Wetend wat ik nu weet over de Engelse arts Andrew Wakefield en zijn onderzoek met betrekking tot vaccins en autisme ben ik veel meer geneigd de bevindingen van Andrew Wakefield te geloven dan het huidige medische standpunt. Alles pleitte in zijn voordeel en hij had geen enkel financieel belang of zelfs maar carrièrewinst te behalen met het publiceren van zijn bevindingen. Ik vroeg of ik alleen de vaccinatie tegen meningitis zou kunnen krijgen omdat ik het zelf een keer gehad heb en bezorgd was hierover omdat het meer en meer in kleinere kinderen voor lijkt te komen. Er werd me verteld dat de prikken niet werken tenzij ik ze allemaal zou geven volgens het schema en dat aparte vaccinaties niet mogelijk zijn. Wat een onzin! Weer, wetende wat ik nu weet over vaccinaties kan ik niet geloven dat me dit verteld werd door iemand die vaccins toedient. Ze was duidelijk meer gefocust op het toedienen van de prikken dan op het vertellen van de waarheid! In die tijd had ik niet de kennis om in discussie te gaan maar ik heb me door haar niet van mijn wens om de vaccins uit te stellen af laten brengen. Maar ik stond onder grote druk. Terwijl de meeste mensen een verpleegkundige te zien kregen tijdens de routine bezoeken, moest ik elke keer naar de arts die trachtte me een rot gevoel te geven over het uitstellen van de vaccins waardoor ik mijn baby ‘onnodig risico liet lopen’. Toen werd mijn dochter 4 jaar en moest haar herhalingsprikken krijgen. Ik had nog steeds geen beslissing kunnen maken en voerde een innerlijke strijd met mijzelf. Weer oefende iedereen om mij heen een hoop emotionele druk op mij uit om haar te laten vaccineren, met name mijn man en mijn familie. Ik probeerde mijn dochter zachtjes voor te bereiden op wat haar te wachten stond maar ze trapte en schreeuwde zo hard als ze kon en was niet bereid mee te werken. Ik kon zien dat de arts geïrriteerd raakte en ze zei me dat ik mijn dochter in bedwang moest houden zodat ze de injectie kon toedienen. Alles in me zei: ‘Dit is zo verkeerd’. Ik voelde me vreselijk; ik moest mijn kind fysiek overmeesteren en haar vastklemmen terwijl ze tegen me gilde: “Mama, hou haar tegen, mama nee, nee, niet doen!” De naald stak al in haar arm, maar viel op de grond nog voordat het vaccin ingespoten was. Mijn dochter was hysterisch en ik voelde me vreselijk om wat ik haar aandeed. Dit incident was mijn wake-up call. Mijn moeder-instinct werd eindelijk wakker. Ik pakte mijn kind op en zei: “Ze krijgt geen vaccin; hier houdt ze voor haar leven nachtmerries aan over en dat ga ik haar niet aandoen.” De dokter was woedend — ze zei dat ze de prik moest hebben, en dat ze niet de deur uit zou gaan zonder. De naald had al in haar arm gezeten dus kon niet meer gebruikt worden voor een ander kind en vaccins kosten veel geld dat ze niet van plan was te verspillen. Het kon me geen bal schelen — genoeg is genoeg — mijn kind kreeg géén vaccin. Een tijdje later kwam ik Door tegen; ik moest wat kopieën ophalen die haar man voor me gemaakt had en we raakten aan de praat over vaccins. Voor de eerste keer hoorde ik dat iemand haar kinderen niet gevaccineerd had! Ik herinner me dat we aan haar keukentafel een uur gepraat hebben en ik enorm veel te weten kwam over vaccins. Daarna heb ik mijn man meegenomen naar een van haar lezingen en zijn we beiden het onderwerp grondig gaan bestuderen. Hoewel ik erin toegestemd heb dat mijn dochter ingeënt werd, had ik meteen vanaf het begin het gevoel dat vaccineren niet O.K. is. Helaas had ik niet de kennis om dat te staven, noch steun om me heen om bij mijn gevoel te blijven. Toen mijn man en ik informatie vonden die als een bus klopte met onze ervaring besloten we dat we het beste ‘worst case scenario’ moesten kiezen waar we mee zouden kunnen leven. Nu ik weet wat voor vreselijke bijwerkingen vaccins kunnen veroorzaken, zou ik geen verantwoordelijke moeder meer zijn als ik door zou gaan met tegen mijn diepere gevoel in te gaan. Ik voel wel dat het een enorme verantwoordelijkheid is om niet te vaccineren. Als je wel ent ga je met het systeem mee dus als er iets fout gaat wordt dit geaccepteerd. ‘Oh, het vaccin werkte niet goed, een ander type virus, slechte partij etc., maar als je kind niet gevaccineerd is en er zou iets gebeuren zouden wij er de schuld van krijgen. Dit kan een behoorlijk overweldigend gevoel zijn, dus ik heb niet alleen zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar vaccins maar ook naar de ziekten waartegen we vaccineren. Niet alle ziekten zijn zo erg als men ons wil doen geloven en de realiteit dat onze kinderen serieus door een ziekte beschadigd zouden worden of het zelfs maar zouden oplopen is zeer klein. De trieste waarheid is dat het hele vaccinatieverhaal een hypocriete farce is die vooral veel geld oplevert! Ik kan nog steeds amper geloven dat er geen onafhankelijke onderzoeken gedaan worden of dat er geen officiële vergelijking bestaat tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen. Die miljarden verdienende farmaceutische bedrijven hebben veel te veel te verliezen bij het open en eerlijk zijn over de ware aantallen van vaccinfalen en de onherstelbare schade die erdoor veroorzaakt wordt. Talloze keren hebben we gezien dat er financiële banden bestaan tussen farmaceutische bedrijven en de hooggeplaatste heren die ons bijvoorbeeld waarschuwen voor de komende pandemie. Ik heb alleen de gezondheid, het welzijn en leven van mijn kinderen op het oog. Ik heb een zeer holistische kijk op de gezondheid van mijn familie en geloof dat de beste manier om mijn gezin te beschermen tegen ziekte is; goed te eten, actief te blijven, frisse lucht, een gezonde geest met min mogelijk stress en trachten toxische stoffen uit onze voeding te houden (ik ben daar nog steeds niet helemaal over uit maar leer elke dag bij). Voor mij was het een gigantische les als moeder. Ik ben tegen mijn intuïtie ingegaan en heb mijn vertrouwen gegeven aan de zogenaamde ‘deskundigen’. Als mijn dochter op een dag één van de vele gezondheidsproblemen ontwikkeld die met de giftige stoffen die in vaccins zitten geassocieerd worden, zal ik me daarvoor verantwoordelijk voelen — zonder twijfel. Dat is gewoon iets waar ik mee te leven heb. Het enige dat ik nu kan doen is over mijn ervaring praten, want als ik iemand gehad had die me in mijn intuïtie had kunnen ondersteunen toen ik net moeder werd, had het allemaal een totaal ander verhaal geweest, dat is zeker. ~ Seija Beth Kingston


Ik vroeg aan haar weet u eigenlijk wel precies wat u in mijn kindje spuit en wat er allemaal in zit? ‘Nee’, zei ze. Dan zijn we gauw klaar’, zei ik.

Consultatiebureau
“Hallo allemaal, vandaag hadden we een afspraak bij het CB voor ons zoontje Jan van 11 maanden oud. We gingen er al heen met in onze achterhoofd dat ze ons gingen overhalen om toch de prik voor DKTP-Hib-HepB te geven, maar verre van dat ze vroeg hebben jullie je goed ingelezen om het niet te doen? JA dat hebben we, ik vroeg aan haar weet u eigenlijk wel precies wat u in mijn kindje spuit en wat er allemaal in zit? ‘Nee’, zei ze ‘Dan zijn we gauw klaar’, zei ik, verder was ze vrij relaxed en verder geen discussies. Een paar uur later waren we thuis en werden we gebeld door het CB. Ik dacht eerst: ‘daar gaan we.’, maar tot onze stomme verbazing zei ze: ’Ik heb nog eens nagedacht over wat jullie zeiden, er komen hier namelijk meer mensen die hun kinderen niet laten vaccineren, misschien is ontstoren wat voor jullie?’We wisten niet wat we hoorde we zijn blij dat er toch nog iemand bij het CB mee denkt en niet hun zin proberen door te drijven! Dat wou ik toch even kwijt hier” ~ Sylvana Ravesteyn


En ik laat mijn zoon eerst ontstoren. Zegt ze ontstoren? Ik zeg ja bij een homeopaat. ‘Oooh’ zegt ze. En daarna is ze erover opgehouden. Dat wist ze dus niet. Wat ontstoren was. Beetje eenzijdig veel gelezen als je het mij vraagt.

Consultatiebureau
“Ben vanmorgen bij het CB geweest. Van tevoren had ik al aangegeven dat er niet gevaccineerd wordt. Kom ik binnen begint ze over de vaccinaties. Ik heb gezegd dat dat niet nodig is. Loopt ze naar de CB arts. Die roept ons op. ‘Ga maar vast naar binnen, ik zal even de vaccinaties ophalen.’ zegt ze. Ik zeg dat is niet nodig. Doen we niet meer. Heel gesprek over dat alle verhalen over vaccinatieschade onzin zijn. En ze heeft er heel veel over gelezen. Ik zeg… ik ook. En ik laat mijn zoon eerst ontstoren. Zegt ze ontstoren? Ik zeg ja bij een homeopaat. ‘Oooh’ zegt ze. En daarna is ze erover opgehouden. Dat wist ze dus niet. Wat ontstoren was. Beetje eenzijdig veel gelezen als je het mij vraagt.” ~ Lize Talsma


Ik dacht dat ze gelijk met de spuit klaar zouden staan, maar niets bleek minder waar. Fijn gesprek gehad, er werd goed geluisterd en goed advies gegeven.

Consultatiebureau
“Bij het consultatiebureau uitte ik mijn zorgen over de mazelenepidemie in Europa, zeker in het licht van onze vakantie in augustus. De verpleegkundige deelde mijn zorgen en legde uit dat onze baby nog antistoffen van de moeder had, waardoor een vervroegd mazelenvaccin niet nodig is. Na alle indianenverhalen op Facebook dacht ik dat ze gelijk met de spuit klaar zouden staan, maar niets bleek minder waar. Fijn gesprek gehad, er werd goed geluisterd en goed advies gegeven.” ~ Simon de Heus


Ik zou willen dat mensen zich niet zouden laten leiden door angst, ziek zijn hoeft niet slecht te zijn ons lichaam heeft een super immuunsysteem tenzij het aangetast is.

Consultatiebureau
“Omdat ik en mijn broer vroeger erge last hebben gehad van de vaccinaties (bleek achteraf doordat mijn moeder naar de homeopaat is geweest), ben ik het uit gaan zoeken. Bij het CB aangegeven dat ik twijfelde en vroeg om uitstel. Ze vroeg waarom ik twijfelde en zei dat wij daar vroeger veel last van hebben gehad. Daar nam ze genoegen mee, waarschijnlijk dat ze dacht dat ik uit angst het toch wel zou laten doen. Toen ze het een aantal weken later weer vroeg heb ik aangegeven dat ik het niet wilde laten doen, dit werd aangenomen en in haar dossier gezet. Ze zei telkens als ik kwam “ze kan erg ziek worden hoor” wat mij dan weer aan het twijfelen bracht maar hield me groot en belde meteen mijn moeder zodra ik weer in de auto zat. Mijn moeder verzekerde mij ervan dat ik het uitgezocht had en dat ik niet aan mijn eigen kunnen moest twijfelen ook al was ik net moeder geworden. De keer daarop was ik zo boos, ze werd onderzocht en toen zei ze ineens “zo en dan is het nu tijd voor haar eerste prikje” waarop ik schrok en zei “dat dacht ik niet” . Ze keek verschrikt op en vroeg belangstellend(?) waarom niet, kort en bondig aangegeven dat ik weet wat erin zit. Hier had ze niets maar dan ook niet op in te brengen. Onze meid wordt 2 en heeft misschien 2 dagen koorts gehad, is altijd vrolijk, iedereen is gek op haar. Ik zou willen dat mensen zich niet zouden laten leiden door angst, ziek zijn hoeft niet slecht te zijn ons lichaam heeft een super immuunsysteem tenzij het aangetast is.” ~ Angela Maandag


Share This