Infectieziektes

Wat zijn infectieziektes? Wat zijn kinderziektes?
Aangezien de visie van Vaccinvrij op bepaalde punten afwijkt van de reguliere visie willen wij u wijzen op de disclaimer.
Wat zijn infectieziektes?
Een infectieziekte is een natuurlijke reactie van het lichaam om zich te ontdoen van ongewenste micro-organismen.

 
De reguliere voorlichting over infectieziektes is gericht op het gevaar van infectieziektes. Onder bepaalde omstandigheden kan een infectieziekte gevaarlijk zijn, maar in de meeste gevallen heeft de ‘ziekte’ een functie; het lichaam ontdoet zich van ongewenste indringers.

 
Het volgende citaat komt uit het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ – Door Frankema

Laten we eens beginnen met de functie van infectieziekten. Je kunt je angst voor infectieziekten namelijk alleen loslaten als je begrijpt waartoe ze dienen en onder welke omstandigheden ze gevaarlijk kunnen zijn.

 
Wat is eigenlijk een infectieziekte?

Een simpele vorm van een infectieziekte is voedselvergiftiging ‒ veroorzaakt door het eten van besmet voedsel. Stel je voor, je gaat naar een visrestaurant en eet lekkere mosseltjes en je komt thuis en vergaat van de kramp in je buik. Je rent naar het toilet en bent nog maar net op tijd om helemaal leeg te lopen op de wc.

 
Wat is er aan de hand?

Een of meerdere van die lekkere mosseltjes waren niet zo vers meer maar in staat van ontbinding en dus besmet met bacteriën die dat mosseltje op zitten te eten. Bacteriën worden actief waar het leven ophoudt; het zijn de opruimers in de natuur. Alles wat dood is verrot; het wordt afgebroken en opgeruimd onder invloed van bacteriën. Maar als die opruimers in jouw lichaam komen, zegt je lijf terecht: ‘Hé, wacht eens even, het is mijn tijd nog niet, wegwezen jullie!’ En diarree of overgeven is de manier waarop het lichaam zich zo snel mogelijk ontdoet van ongewenste bezoekers. Ben je dan ziek of is dit een snelle, effectieve reactie van het immuunsysteem, die voorkómt dat bepaalde, ongewenste bacteriën schade kunnen aan- richten?

 
Wanneer is een infectieziekte gevaarlijk?

In de derde wereld is de oorzaak van diarreeziektes vaak het drinken van besmet water. Als je water drinkt uit een riviertje, waarin een eindje verderop een dode rat ligt te rotten, kun je ook leeglopen. Maar het probleem is niet dat je leegloopt, het probleem is dat je geen toegang hebt tot een paar liter, schoon ‒ zuiver ‒ drinkwater om het lichaamsvocht dat je kwijtraakt, weer aan te vullen. Als je alleen maar meer van hetzelfde besmette water kan drinken omdat er niets anders is, loop je nog meer leeg en sterf je uiteindelijk aan uitdroging in combinatie met vergiftiging door de toxische stoffen van die ongewenste bacteriën. En bij baby’s of zwakke, ondervoede mensen kan dat heel snel gaan.

Je zou kunnen zeggen dat wat de medische wereld een acute infectie- ziekte noemt, variaties zijn van de volgende symptomen: koorts, overgeven, hoesten, diarree, zweten enzovoorts. Allemaal handelingen van het lichaam om zo snel mogelijk ongewenste zaken naar buiten te werken. Je kindje is dan vaak moe of hangerig want dat kost veel energie. Soms heb je hoofdpijn, of pijn in je keel of spieren vanwege afvalstoffen die vrijkomen die nog afgevoerd moeten worden (drink vooral genoeg water als je ziek bent, want het lichaam heeft vocht nodig om ze af te voeren).

Maar al die symptomen op zich zijn niet het probleem. Ze duiden op een verhoogde activiteit van het immuunsysteem. Ik noem het ook niet een ziekte maar een ‘genezingscrisis’. Het kan heftig zijn; een tijdje duren ‒ maar als het achter de rug is en we weer beter zijn, voelen we ons ook beter. Het lichaam is weer schoon en in balans. En het mooie is: we hoeven er niets voor te doen! De ongelofelijke intelligentie van het organisme zelf weet precies wat het doet en wat het nodig heeft. En iemand die ziek is voelt dat; die wil liggen, beetje drinken, slapen, spugen. Het wordt pas een probleem als dat allemaal niet kan (of niet mag). Als er geen schoon drinkwater voorhanden is, of geen bed, of geen kracht genoeg om koorts te genereren (bijvoorbeeld bij ondervoeding, of bij het gebruik van koortsremmers). Dan slaat de ziekte niet naar buiten maar naar binnen en als de bacteriën dieper in het lichaam terechtkomen en zich blijven vermenigvuldigen is het mogelijk dat je complicaties krijgt en de meest extreme complicatie is natuurlijk dat je doodgaat.

 

Conclusie:

Er is dus een bepaalde context waarin een infectieziekte heel gevaarlijk kan zijn, en een andere context waarin het juist een zelfgenezend mechanisme is. Maar deze nuance wordt niet gerespecteerd in het medische denken. Daar geldt: infectieziekten moeten we ‘bestrijden’ ‒ voornamelijk met vaccins, antibiotica en koortsremmers.

Wat zijn kinderziektes?
Een kinderziekte is een infectieziekte die specifiek optreedt bij kinderen – meestal ergens tussen de 2 en 9 jaar.

Kinderziektes maken deel uit van de natuurlijke ontwikkeling van het immuunsysteem van elk kind.

Over de zin van het onderdrukken van deze natuurlijke ontwikkeling bestaat grote tegenstrijdigheid.

Het argument dat wordt aan gevoerd om ziekte te onderdrukken is ALTIJD: dat de ziekte gevaarlijk is.

Maar de volledige cijfers dit argument zouden moeten kunnen bewijzen ontbreken in de voorlichting.

Veel mensen denken dat dit argument in feite een verkoopargument is.

Want de manier waarop we een ziekte onderdrukken is met vaccins.

Op de rest van de pagina kunt u de kennis nemen van de daling van de sterftecijfers aan kinderziektes – en andere infectieziektes.

Wat zijn complicaties?
Complicaties zijn bijkomende problemen. Complicaties zijn géén vast onderdeel van de ziekte, maar kunnen voorkomen, als een ziekte niet op een normale manier doorgemaakt kan worden.

Redenen dat een infectieziekte niet op een normale manier doorgemaakt kan worden zijn:

 
In ontwikkelingslanden:

• Honger en ondervoeding, waardoor het organisme is verzwakt. Hierdoor is het kind bijvoorbeeld niet in staat is om koorts te genereren, wat een onderdeel is van een normaal ziekteproces.
• Geen schoon drinkwater – nodig om vochttekort aan te vullen – met diarree kun je snel veel vocht verliezen.
• Geen mogelijkheid om voldoende te rusten of het ontvangen van zorg omdat de ouders werken, of erger nog er sprake is van kinderarbeid.

 
In het rijke westen:

• Medicijnen- bijvoorbeeld koortsremmers.
• Onderliggende aandoeningen – bijvoorbeeld kanker, hartproblemen of aandoeningen van het immuunsysteem.

Infectieziektes waartegen wordt gevaccineerd

Polio
Onze zuster-organisatie in België ‘Preventie Vaccinatieschade’ heeft een uitstekende Polio Brochure samengesteld van 31 pagina’s waarin deze ziekte zeer uitgebreid wordt besproken.

De pdf-versie van het dossier polio is gratis te downloaden – klik hier.

De geprinte versie kunt u bestellen op de website van ‘Preventie Vaccinatieschade’ – klik hier.
 

 
 

Deze pagina wordt nog aangevuld met andere ziektes van het Rijksvaccinatieprogramma.

Verdieping – selectie artikelen van het blog van Vaccinvrij

Polio: Toxicologie versus virologie

Polio: Toxicologie versus virologie

In deze glasheldere video behandelt Sam Bailey die onderzoekswerk van F. William Engdahl, die o.a. gediplomeerd politicoloog is. Polio was en is nog steeds een politieke kwestie. Net als corona en alle andere vermeende virusziektes.

Lees meer
Gouwe ouwe – Vaxxed I en Vaxxed II

Gouwe ouwe – Vaxxed I en Vaxxed II

De media blijven doorgaan met hun campagne om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen.
Waar deze artikelen met een grote boog omheen lopen is vaccinatieschade! Er is zoveel wat een herhaling van zetten is met de vorige media-campagne van een aantal jaren geleden, dat ik besloten heb om een aantal Gouwe Ouwe’s uit de kast te halen. Helaas zijn ze nog steeds actueel. Kijk en deel!

Lees meer
Waterpokken – genezing op een natuurlijke manier

Waterpokken – genezing op een natuurlijke manier

De medische wereld heeft een overduidelijke voorkeur voor pillen en prikken. Voeding, kruiden, alternatieve geneeswijzen zijn allemaal zaken die ons gezond kunnen maken of houden, maar waar we niet over worden geïnformeerd. Het onderstaande artikel is geschreven door...

Lees meer
Share This