Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Wie financiert de WHO?

Wereldwijde machtsovername door WHO is in voorbereiding

 
In mei 2022 heeft de World Health Assembly (besluitvormingsorgaan van de WHO) zich gebogen over de 13 controversiële wijzigingsvoorstellen van president Joe Biden op de ‘International Health Regulations’, waar alle 194 lidstaten van de WHO zich achter zouden moeten scharen. Ook Ernst Kuipers was als vertegenwoordiger van Nederland aanwezig bij de besprekingen die van 22-28 mei in Genève, Zwitserland hebben plaatsgevonden. In het najaar wordt verder over deze plannen gesproken.

De onderstaande video van James Corbett legt uit wie achter dit pandemie verdrag zit, en hoe hiermee de wereldbevolking onder het corrupte WHO-regime zal komen te staan.
 

 
Meer info op Twitter: https://twitter.com/CriticalSway/status/1526464386386345984

Biden geeft Amerikaanse soevereiniteit over aan WHO – en Kuipers die van Nederland?
We hebben een jaar respijt – Afrikaanse en BRICS-landen stemmen tegen controversiële machtsovername WHO

 

 
De WHO is geen democratisch gekozen instantie, maar desalniettemin stuurt zij wereldpolitiek aan omdat zij bepaalt wat de “pandemie-protocollen” zijn. Willen we geen Lockdowns meer, dan zullen we de rol van de WHO moeten kunnen herkennen en haar macht moeten breken. Dr. Astrid Stuckelberger is 20 jaar werkzaam geweest voor WHO en VN. “Zij legt verbanden tussen het grote geld en de groeiende macht van de WHO..”

 

 

 

Nederland is een (financiële) steunpilaar van de WHO
“Nederland is een belangrijke steunpilaar en strategische partner van de WHO. Tussen 2020 en 2021 heeft Nederland meer dan 94 miljoen dollar aan de WHO verstrekt, waaronder 16 miljoen dollar aan volledig flexibele vrijwillige kernbijdragen, waarmee Nederland de op drie na grootste flexibele contribuant aan de organisatie is.”

Nederland is ook de op drie na grootste contribuant aan het noodfonds van de WHO, dat een cruciale rol speelt bij de snelle reactie van de WHO op uitbraken van ziekten en andere noodsituaties op gezondheidsgebied in de wereld. – Bron: WHO

 
Voor meer info over de invloed van de WHO op het Covid-19 beleid ga naar de ‘Gerelateerde pagina’s’ rechtsboven op deze pagina.
 

 

 

De WHO en het ‘Global Vaccine Action Plan’

 
De rest van deze pagina gaat over de invloed van de WHO op het Rijksvaccinatieprogramma. De WHO was ver voor Covid-19 al bezig met een wereldwijd aangestuurd vaccinatieprogramma voor kinderen.
 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (VN), met als doel:

• wereldwijde aspecten van de gezondheidszorg in kaart te brengen
• activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg te coördineren
• de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen.1,2

Dit zou heel mooi kunnen zijn, maar de VN en de WHO hebben beiden helaas een slechte reputatie. De VN komt al jaren in het nieuws vanwege corruptie. 3, 4, 5 Hoe zit het met de WHO?

Er is geen enkele organisatie die de WHO controleert. En politici, medici, academici, journalisten en andere belanghebbenden laten zich allemaal informeren door de WHO en volgen het Global Vaccine Action Plan (zie verder).

Deze rest van deze pagina adresseert drie onderwerpen: geld, invloed en vertrouwen (I. II. en III.)

 

I. Door wie wordt de WHO gefinancierd?

De WHO is geen onafhankelijke organisatie. De donaties van (particuliere) instanties en het bedrijfsleven overtreffen de donaties van de lidstaten van de WHO (democratisch gekozen overheden).6

 

De belangen van de donateurs beïnvloeden de WHO

Prominente financieringsbronnen zijn: de Bill & Melinda Gates Foundation; de farmaceutische industrie (o.a. vaccin-fabrikanten GlaxoSmithKline, Merck, Sanofi-pasteur); de Europese Unie; universiteiten; banken; particuliere stichtingen met banden met de farmaceutische industrie; het George Soros Open Society Institute etc. – Bron: Rapport World Health Assembly (WHA is het besluitvormingsorgaan van de WHO).6,7,8

 

De WHO beïnvloed het wereldwijde vaccinatiebeleid

Vanaf 2010 is hard gewerkt aan het opzetten van de infrastructuur die nodig is om in tien jaar tijd “de hele wereld te vaccineren.” Onder leiding van de op een na grootste donateur van de WHO, zakenman Bill Gates, zijn onder andere de ‘Decade of Vaccines Collaboration’ en het ‘Global Vaccine Action Plan’ opgezet om dit te bereiken. Meer informatie: pagina Bill Gates

 

 

II. Global Vaccine Action Plan

Het Global Vaccine Action Plan is misschien nog het beste te vergelijken met een militaire operatie – compleet met strategische mensen op alle niveaus van de samenleving. Alles is tot in de details beschreven. De politiek, de media, de medici, de academici, de industrie, de donateurs etc. zijn allemaal een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken. Het lijkt wel of de hele gevestigde orde nu betrokken is bij dit plan. Hoe heeft de WHO alle neuzen dezelfde kant opgekregen?

 

Het GVAP heeft zes doelen die voor de hele wereld hetzelfde zijn:

De medische doelen zijn:

1. het behouden van polio-vrije status
2. het elimineren van de mazelen en de rodehond
3. het onder controle krijgen van hepatitis B-infectie

Deze doelen zijn voor de meeste Westerse landen niet van toepassing. Nederland is bijvoorbeeld al tientallen jaren ‘polio-vrij’; volgens de WHO waren de mazelen en rodehond al in 2017 geëlimineerd; en hepatitis is een ziekte die amper bij kinderen voorkomt.9,10,11 De medische impact is zeer gering.

Maar de volgende drie doelen hebben een enorme economische impact:

4. het bereiken van de nagestreefde vaccinatiegraad bij alle ent-administraties in de hele regio
5. het maken van evidence-based beslissingen voor introductie van nieuwe vaccins
6. het bereiken van duurzame financiering voor nationale immunisatie-programma’s

De vaccinatiegraad daalt, en het grote taboe van het vaccinatiebeleid is dat een afname van de bereidheid van de bevolking om te vaccineren gigantische financiële consequenties heeft. En het GVAP is economisch interessant omdat het gericht is op het verhogen van de vaccinatiegraad, het creëren van nieuwe markten, en het vrijmaken van budgetten om het Rijksvaccinatieprogramma te promoten.

De macht van het geld is groot. En de medische belangen lijken ondergeschikt te zijn aan de economische. Alle ‘partners’ en ‘stakeholders’ die zich achter het GVAP hebben geschaard, hebben zelf financiële belangen bij dit plan; van het maken van winsten tot het ontvangen van ‘fundings’, ‘grants’, het veilig stellen van salarissen etc.

 

“Partnerorganisaties van de ‘Decade of Vaccine Collaboration’, overheden, medici, academici, vaccinproducenten de media en andere belanghebbenden zijn een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken.”12

 

De vragen waar we met zijn allen – politici, medici, journalisten, burgers – over na zouden moeten denken:

 

• In hoeverre worden miljoenendonaties gebruikt voor een ‘one-size-fits-all’ wereldwijd vaccinatiebeleid dat niet elk land past?

• In hoeverre zijn miljoenendonaties, grants, fundings etc. investeringen?

• In hoeverre is de WHO een uitvoerende instantie die zich primair laat leiden door de belangen van haar donateurs?

• In hoeverre misleidt de WHO gezondheidsautoriteiten en de bevolking?

 

WHO – EVAP

Het Global Vaccine Action Plan (GVAP) heeft een op Europa toegespitste versie ervan: het European Vaccine Action Plan (EVAP). Beide plannen hebben dezelfde doelen. Deze plannen bepalen in hoge mate het Nederlandse vaccinatiebeleid, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de inhoud van deze plannen op de pagina te bespreken.

 

 

GVAP = EVAP = NL?

Wat is het GVAP? Wat is het EVAP? Hoe groot is de invloed van het GVAP/EVAP op het Nederlands vaccinatiebeleid? Deze pagina bevat belangrijke informatie.

Ga naar pagina: GVAP = EVAP = NL

 

III. Kunnen we de WHO vertrouwen?

Recentelijk is er een aflevering geweest van de Amerikaanse talkshow HIGHWIRE, waarin filmmateriaal van een vergadering van de top van de WHO wordt besproken. Achter gesloten deuren geeft de top van de wetenschappelijke wereld toe dat de ‘anti-vaxxers’ wel een punt hebben. Er schort het een en ander aan de wetenschappelijke onderbouwing van vaccinatieprogramma’s. We hebben de aflevering voor u ondertiteld.

 

 

En deze clip – eveneens voorzien van Nederlandse ondertiteling die u rechtsonder in het scherm kunt aanzetten bevestigt het gelieg en gedraai van de WHO.

 

En de onderstaande trailer van de documentaire ‘Trust WHO’ laat zien dat het in feite al jarenlang bekend is dat de WHO niet functioneert omdat zij de belangen van het bedrijfsleven (geld en macht) boven de belangen van de wereldbevolking (gezondheid) plaatst.

 

De hele aflevering is onlangs van Youtube verwijderd en alleen hier nog te bekijken

 

 

COVID-19

 
Voor meer informatie over de ziekte ga naar: pagina Covid-19

Voor meer informatie over het vaccin ga naar pagina Covid-19 vaccin

 

 

Verdieping – selectie artikelen van het blog van Vaccinvrij

Nederlandse parlement keert zich tegen WHO verdrag

Nederlandse parlement keert zich tegen WHO verdrag

Minister Pia Dijkstra staat zwaar onder druk om niet akkoord te gaan met het ondertekenen van de wijzigingsvoorstellen van het WHO verdrag. Zij draaide zichzelf in een politieke kronkel om noch ja, noch nee te hoeven zeggen. Toine de Graaf deed in ‘De Andere Krant’ verslag van het wiebelende Nederlandse standpunt van ons demissionair kabinet.

lees meer
Indepen: De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen

Indepen: De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen

Nieuwsplatform Indepen interviewde advocaat een WHO-deskundige Meike ter Horst over de houding van het kabinet ten opzichte van de omstreden verdragen van de WHO die de Nederlandse overheid gaat ondertekenen. Volgens het demissionair kabinet is er helemaal niks mis met de WHO en de nieuwe WHO-verdragen. Ons land zal ze eind mei met plezier ondertekenen. Advocaat Meike Terhorst maakt zich echter grote zorgen. “De coronacrisis was misschien nog een slap aftreksel van wat ons straks staat te wachten.”

lees meer
De WHO beweert ten onrechte dat ze het definitieve ontwerp van het pandemie-verdrag op tijd heeft gepubliceerd

De WHO beweert ten onrechte dat ze het definitieve ontwerp van het pandemie-verdrag op tijd heeft gepubliceerd

De WHO heeft zich onlangs verdedigd tegen het feit dat ze haar eigen wettelijke vereisten heeft geschonden bij de stemmingsprocedure voor wijzigingsvoorstellen op de Internationale Gezondheidsregeling (IHR). Dit was een reactie op verschillende zorgen die in parlementen en maatschappelijke organisaties zijn geuit. Zijn nog meer leugens de oplossing?

lees meer
Stop het pandemieverdrag – teken alstublieft

Stop het pandemieverdrag – teken alstublieft

Als de huidige voorstellen voor een Pandemieverdrag en de voorgestelde wijzigingen van de Internationale Gezondheidsregeling in werking treden, dan is het voortaan de WHO die bepaalt wanneer sprake is van een ‘potentiële gezondheidscrisis’ en is het de WHO die vervolgens bepaalt welke maatregelen zouden moeten worden opgelegd.

Quarantaine, isolatie, reisbeperkingen, digitale vaccinatiepaspoorten – de WHO kan het straks allemaal voorschrijven, met alle ontwrichtende gevolgen voor onze samenleving van dien.

lees meer
De andere tafel: De plannen van de WHO voor een nieuw Pandemieverdrag

De andere tafel: De plannen van de WHO voor een nieuw Pandemieverdrag

Interviewer Pieter Stuurman praat met advocaat Meike Terhorst en journalist Toine de Graaf van De Andere Krant over de plannen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een nieuw Pandemieverdrag en nieuwe Internationale Gezondheidsrichtlijnen. Deze zullen de WHO, een organisatie van de VN, die zwaar wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie, veel meer macht geven over het Nederlandse gezondheidsbeleid. Waar staan we nu?

lees meer
Top WHO functionaris getuigt: Vaccinpaspoorten waren een zwendel om nep-vaccinaties te promoten

Top WHO functionaris getuigt: Vaccinpaspoorten waren een zwendel om nep-vaccinaties te promoten

Een topambtenaar van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tijdens een indrukwekkende getuigenis toegegeven dat de vaccinpaspoorten die door deze organisatie werden gepushed slechts een zwendel waren om de wereldwijde vaccinatieagenda te bevorderen. Dr. Nohynek zegt dat de WHO de vaccinatiepaspoorten gebruikte om het publiek te dwingen zich aan de vaccinatieagenda te houden, ondanks dat ze wist dat de injecties niet effectief waren tegen Covid.

lees meer
James Corbett – Hoe roepen we de WHO een halt toe?

James Corbett – Hoe roepen we de WHO een halt toe?

We kennen inmiddels allemaal het probleem: de WHO probeert je medische vrijheden te overrulen en je lichamelijke autonomie af te schaffen in naam van hun gewetenloze agenda. Maar wat is de oplossing? Sluit je aan bij James voor een verkenning van de ideeën, organisaties en acties die al in beweging zijn om de WHO-tirannie te stoppen en onze medische soevereiniteit terug te krijgen.

lees meer
De WHO negeert – of geeft bewust een verkeerde voorstelling van – haar eigen gegevens over COVID

Is het nu de WHO die zich schuldig maakt aan nepnieuws?

Volgens Tedros zou de wereld ‘s nachts rustiger kunnen slapen, ware het niet dat er “twee grote obstakels zijn voor het halen van de deadline (van mei)”. De eerste is “een groep onderwerpen waarover landen nog geen consensus hebben bereikt” – die vervelende lidstaten die hun recht om autonoom van mening te verschillen uitoefenen! En het tweede is “de litanie van leugens en complottheorieën over de overeenkomst”. Oh jah?

lees meer
 

 

Share This