Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Wie financiert de WHO?
Deze pagina gaat over de invloed van de WHO op het Rijksvaccinatieprogramma. Voor de invloed van de WHO op het COVID 19-beleid ga naar gerelateerde pagina’s.
 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (VN), met als doel:

• wereldwijde aspecten van de gezondheidszorg in kaart te brengen
• activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg te coördineren
• de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen.1,2

Dit zou heel mooi kunnen zijn, maar de VN en de WHO hebben beiden helaas een slechte reputatie. De VN komt al jaren in het nieuws vanwege corruptie. 3, 4, 5 Hoe zit het met de WHO?

Er is geen enkele organisatie die de WHO controleert. En politici, medici, academici, journalisten en andere belanghebbenden laten zich allemaal informeren door de WHO en volgen het Global Vaccine Action Plan (zie verder).

Deze pagina adresseert drie onderwerpen: geld, invloed en vertrouwen (I. II. en III.)

 

I. Door wie wordt de WHO gefinancierd?

De WHO is geen onafhankelijke organisatie. De donaties van (particuliere) instanties en het bedrijfsleven overtreffen de donaties van de lidstaten van de WHO (democratisch gekozen overheden).6

 

De belangen van de donateurs beïnvloeden de WHO

Prominente financieringsbronnen zijn: de Bill & Melinda Gates Foundation; de farmaceutische industrie (o.a. vaccin-fabrikanten GlaxoSmithKline, Merck, Sanofi-pasteur); de Europese Unie; universiteiten; banken; particuliere stichtingen met banden met de farmaceutische industrie; het George Soros Open Society Institute etc. – Bron: Rapport World Health Assembly (WHA is het besluitvormingsorgaan van de WHO).6,7,8

 

De WHO beïnvloed het wereldwijde vaccinatiebeleid

Vanaf 2010 is hard gewerkt aan het opzetten van de infrastructuur die nodig is om in tien jaar tijd “de hele wereld te vaccineren.” Onder leiding van de op een na grootste donateur van de WHO, zakenman Bill Gates, zijn onder andere de ‘Decade of Vaccines Collaboration’ en het ‘Global Vaccine Action Plan’ opgezet om dit te bereiken. Meer informatie: pagina Bill Gates

 

 

II. Global Vaccine Action Plan

Het Global Vaccine Action Plan is misschien nog het beste te vergelijken met een militaire operatie – compleet met strategische mensen op alle niveaus van de samenleving. Alles is tot in de details beschreven. De politiek, de media, de medici, de academici, de industrie, de donateurs etc. zijn allemaal een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken. Het lijkt wel of de hele gevestigde orde nu betrokken is bij dit plan. Hoe heeft de WHO alle neuzen dezelfde kant opgekregen?

 

Het GVAP heeft zes doelen die voor de hele wereld hetzelfde zijn:

De medische doelen zijn:

1. het behouden van polio-vrije status
2. het elimineren van de mazelen en de rodehond
3. het onder controle krijgen van hepatitis B-infectie

Deze doelen zijn voor de meeste Westerse landen niet van toepassing. Nederland is bijvoorbeeld al tientallen jaren ‘polio-vrij’; volgens de WHO waren de mazelen en rodehond al in 2017 geëlimineerd; en hepatitis is een ziekte die amper bij kinderen voorkomt.9,10,11 De medische impact is zeer gering.

Maar de volgende drie doelen hebben een enorme economische impact:

4. het bereiken van de nagestreefde vaccinatiegraad bij alle ent-administraties in de hele regio
5. het maken van evidence-based beslissingen voor introductie van nieuwe vaccins
6. het bereiken van duurzame financiering voor nationale immunisatie-programma’s

De vaccinatiegraad daalt, en het grote taboe van het vaccinatiebeleid is dat een afname van de bereidheid van de bevolking om te vaccineren gigantische financiële consequenties heeft. En het GVAP is economisch interessant omdat het gericht is op het verhogen van de vaccinatiegraad, het creëren van nieuwe markten, en het vrijmaken van budgetten om het Rijksvaccinatieprogramma te promoten.

De macht van het geld is groot. En de medische belangen lijken ondergeschikt te zijn aan de economische. Alle ‘partners’ en ‘stakeholders’ die zich achter het GVAP hebben geschaard, hebben zelf financiële belangen bij dit plan; van het maken van winsten tot het ontvangen van ‘fundings’, ‘grants’, het veilig stellen van salarissen etc.

 

“Partnerorganisaties van de ‘Decade of Vaccine Collaboration’, overheden, medici, academici, vaccinproducenten de media en andere belanghebbenden zijn een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken.”12

 

De vragen waar we met zijn allen – politici, medici, journalisten, burgers – over na zouden moeten denken:

 

• In hoeverre worden miljoenendonaties gebruikt voor een ‘one-size-fits-all’ wereldwijd vaccinatiebeleid dat niet elk land past?

• In hoeverre zijn miljoenendonaties, grants, fundings etc. investeringen?

• In hoeverre is de WHO een uitvoerende instantie die zich primair laat leiden door de belangen van haar donateurs?

• In hoeverre misleidt de WHO gezondheidsautoriteiten en de bevolking?

 

WHO – EVAP

Het Global Vaccine Action Plan (GVAP) heeft een op Europa toegespitste versie ervan: het European Vaccine Action Plan (EVAP). Beide plannen hebben dezelfde doelen. Deze plannen bepalen in hoge mate het Nederlandse vaccinatiebeleid, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de inhoud van deze plannen op de pagina te bespreken.

 

 

GVAP = EVAP = NL?

Wat is het GVAP? Wat is het EVAP? Hoe groot is de invloed van het GVAP/EVAP op het Nederlands vaccinatiebeleid? Deze pagina bevat belangrijke informatie.

Ga naar pagina: GVAP = EVAP = NL

 

III. Kunnen we de WHO vertrouwen?

Recentelijk is er een aflevering geweest van de Amerikaanse talkshow HIGHWIRE, waarin filmmateriaal van een vergadering van de top van de WHO wordt besproken. Achter gesloten deuren geeft de top van de wetenschappelijke wereld toe dat de ‘anti-vaxxers’ wel een punt hebben. Er schort het een en ander aan de wetenschappelijke onderbouwing van vaccinatieprogramma’s. We hebben de aflevering voor u ondertiteld.

 

 

En deze clip – eveneens voorzien van Nederlandse ondertiteling die u rechtsonder in het scherm kunt aanzetten bevestigt het gelieg en gedraai van de WHO.

 

En de onderstaande trailer van de documentaire ‘Trust WHO’ laat zien dat het in feite al jarenlang bekend is dat de WHO niet functioneert omdat zij de belangen van het bedrijfsleven (geld en macht) boven de belangen van de wereldbevolking (gezondheid) plaatst.

 

De hele aflevering is onlangs van Youtube verwijderd en alleen hier nog te bekijken

 

 

COVID-19

 
Voor meer informatie over de ziekte ga naar: pagina Covid-19

Voor meer informatie over het vaccin ga naar pagina Covid-19 vaccin

 

 
Advocaat Reiner Fuellmich in gesprek met klokkeluider Astrid Stückelberger van de Wereldgezondheidsorganisatie – een instantie die is opgezet met de beste intenties, maar die inmiddels is gecorrumpeerd door het grote geld.
 

 

 

Share This