Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Wie financiert de WHO?

Wereldwijde machtsovername door WHO is in voorbereiding

 
In mei 2022 heeft de World Health Assembly (besluitvormingsorgaan van de WHO) zich gebogen over de 13 controversiële wijzigingsvoorstellen van president Joe Biden op de ‘International Health Regulations’, waar alle 194 lidstaten van de WHO zich achter zouden moeten scharen. Ook Ernst Kuipers was als vertegenwoordiger van Nederland aanwezig bij de besprekingen die van 22-28 mei in Genève, Zwitserland hebben plaatsgevonden. In het najaar wordt verder over deze plannen gesproken.

De onderstaande video van James Corbett legt uit wie achter dit pandemie verdrag zit, en hoe hiermee de wereldbevolking onder het corrupte WHO-regime zal komen te staan.
 

 
Meer info op Twitter: https://twitter.com/CriticalSway/status/1526464386386345984

Biden geeft Amerikaanse soevereiniteit over aan WHO – en Kuipers die van Nederland?
We hebben een jaar respijt – Afrikaanse en BRICS-landen stemmen tegen controversiële machtsovername WHO

 

 
De WHO is geen democratisch gekozen instantie, maar desalniettemin stuurt zij wereldpolitiek aan omdat zij bepaalt wat de “pandemie-protocollen” zijn. Willen we geen Lockdowns meer, dan zullen we de rol van de WHO moeten kunnen herkennen en haar macht moeten breken. Dr. Astrid Stuckelberger is 20 jaar werkzaam geweest voor WHO en VN. “Zij legt verbanden tussen het grote geld en de groeiende macht van de WHO..”

 

 

 

Nederland is een (financiële) steunpilaar van de WHO
“Nederland is een belangrijke steunpilaar en strategische partner van de WHO. Tussen 2020 en 2021 heeft Nederland meer dan 94 miljoen dollar aan de WHO verstrekt, waaronder 16 miljoen dollar aan volledig flexibele vrijwillige kernbijdragen, waarmee Nederland de op drie na grootste flexibele contribuant aan de organisatie is.”

Nederland is ook de op drie na grootste contribuant aan het noodfonds van de WHO, dat een cruciale rol speelt bij de snelle reactie van de WHO op uitbraken van ziekten en andere noodsituaties op gezondheidsgebied in de wereld. – Bron: WHO

 
Voor meer info over de invloed van de WHO op het Covid-19 beleid ga naar de ‘Gerelateerde pagina’s’ rechtsboven op deze pagina.
 

 

 

De WHO en het ‘Global Vaccine Action Plan’

 
De rest van deze pagina gaat over de invloed van de WHO op het Rijksvaccinatieprogramma. De WHO was ver voor Covid-19 al bezig met een wereldwijd aangestuurd vaccinatieprogramma voor kinderen.
 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (VN), met als doel:

• wereldwijde aspecten van de gezondheidszorg in kaart te brengen
• activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg te coördineren
• de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen.1,2

Dit zou heel mooi kunnen zijn, maar de VN en de WHO hebben beiden helaas een slechte reputatie. De VN komt al jaren in het nieuws vanwege corruptie. 3, 4, 5 Hoe zit het met de WHO?

Er is geen enkele organisatie die de WHO controleert. En politici, medici, academici, journalisten en andere belanghebbenden laten zich allemaal informeren door de WHO en volgen het Global Vaccine Action Plan (zie verder).

Deze rest van deze pagina adresseert drie onderwerpen: geld, invloed en vertrouwen (I. II. en III.)

 

I. Door wie wordt de WHO gefinancierd?

De WHO is geen onafhankelijke organisatie. De donaties van (particuliere) instanties en het bedrijfsleven overtreffen de donaties van de lidstaten van de WHO (democratisch gekozen overheden).6

 

De belangen van de donateurs beïnvloeden de WHO

Prominente financieringsbronnen zijn: de Bill & Melinda Gates Foundation; de farmaceutische industrie (o.a. vaccin-fabrikanten GlaxoSmithKline, Merck, Sanofi-pasteur); de Europese Unie; universiteiten; banken; particuliere stichtingen met banden met de farmaceutische industrie; het George Soros Open Society Institute etc. – Bron: Rapport World Health Assembly (WHA is het besluitvormingsorgaan van de WHO).6,7,8

 

De WHO beïnvloed het wereldwijde vaccinatiebeleid

Vanaf 2010 is hard gewerkt aan het opzetten van de infrastructuur die nodig is om in tien jaar tijd “de hele wereld te vaccineren.” Onder leiding van de op een na grootste donateur van de WHO, zakenman Bill Gates, zijn onder andere de ‘Decade of Vaccines Collaboration’ en het ‘Global Vaccine Action Plan’ opgezet om dit te bereiken. Meer informatie: pagina Bill Gates

 

 

II. Global Vaccine Action Plan

Het Global Vaccine Action Plan is misschien nog het beste te vergelijken met een militaire operatie – compleet met strategische mensen op alle niveaus van de samenleving. Alles is tot in de details beschreven. De politiek, de media, de medici, de academici, de industrie, de donateurs etc. zijn allemaal een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken. Het lijkt wel of de hele gevestigde orde nu betrokken is bij dit plan. Hoe heeft de WHO alle neuzen dezelfde kant opgekregen?

 

Het GVAP heeft zes doelen die voor de hele wereld hetzelfde zijn:

De medische doelen zijn:

1. het behouden van polio-vrije status
2. het elimineren van de mazelen en de rodehond
3. het onder controle krijgen van hepatitis B-infectie

Deze doelen zijn voor de meeste Westerse landen niet van toepassing. Nederland is bijvoorbeeld al tientallen jaren ‘polio-vrij’; volgens de WHO waren de mazelen en rodehond al in 2017 geëlimineerd; en hepatitis is een ziekte die amper bij kinderen voorkomt.9,10,11 De medische impact is zeer gering.

Maar de volgende drie doelen hebben een enorme economische impact:

4. het bereiken van de nagestreefde vaccinatiegraad bij alle ent-administraties in de hele regio
5. het maken van evidence-based beslissingen voor introductie van nieuwe vaccins
6. het bereiken van duurzame financiering voor nationale immunisatie-programma’s

De vaccinatiegraad daalt, en het grote taboe van het vaccinatiebeleid is dat een afname van de bereidheid van de bevolking om te vaccineren gigantische financiële consequenties heeft. En het GVAP is economisch interessant omdat het gericht is op het verhogen van de vaccinatiegraad, het creëren van nieuwe markten, en het vrijmaken van budgetten om het Rijksvaccinatieprogramma te promoten.

De macht van het geld is groot. En de medische belangen lijken ondergeschikt te zijn aan de economische. Alle ‘partners’ en ‘stakeholders’ die zich achter het GVAP hebben geschaard, hebben zelf financiële belangen bij dit plan; van het maken van winsten tot het ontvangen van ‘fundings’, ‘grants’, het veilig stellen van salarissen etc.

 

“Partnerorganisaties van de ‘Decade of Vaccine Collaboration’, overheden, medici, academici, vaccinproducenten de media en andere belanghebbenden zijn een commitment aangegaan om de doelen van het GVAP te bereiken.”12

 

De vragen waar we met zijn allen – politici, medici, journalisten, burgers – over na zouden moeten denken:

 

• In hoeverre worden miljoenendonaties gebruikt voor een ‘one-size-fits-all’ wereldwijd vaccinatiebeleid dat niet elk land past?

• In hoeverre zijn miljoenendonaties, grants, fundings etc. investeringen?

• In hoeverre is de WHO een uitvoerende instantie die zich primair laat leiden door de belangen van haar donateurs?

• In hoeverre misleidt de WHO gezondheidsautoriteiten en de bevolking?

 

WHO – EVAP

Het Global Vaccine Action Plan (GVAP) heeft een op Europa toegespitste versie ervan: het European Vaccine Action Plan (EVAP). Beide plannen hebben dezelfde doelen. Deze plannen bepalen in hoge mate het Nederlandse vaccinatiebeleid, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de inhoud van deze plannen op de pagina te bespreken.

 

 

GVAP = EVAP = NL?

Wat is het GVAP? Wat is het EVAP? Hoe groot is de invloed van het GVAP/EVAP op het Nederlands vaccinatiebeleid? Deze pagina bevat belangrijke informatie.

Ga naar pagina: GVAP = EVAP = NL

 

III. Kunnen we de WHO vertrouwen?

Recentelijk is er een aflevering geweest van de Amerikaanse talkshow HIGHWIRE, waarin filmmateriaal van een vergadering van de top van de WHO wordt besproken. Achter gesloten deuren geeft de top van de wetenschappelijke wereld toe dat de ‘anti-vaxxers’ wel een punt hebben. Er schort het een en ander aan de wetenschappelijke onderbouwing van vaccinatieprogramma’s. We hebben de aflevering voor u ondertiteld.

 

 

En deze clip – eveneens voorzien van Nederlandse ondertiteling die u rechtsonder in het scherm kunt aanzetten bevestigt het gelieg en gedraai van de WHO.

 

En de onderstaande trailer van de documentaire ‘Trust WHO’ laat zien dat het in feite al jarenlang bekend is dat de WHO niet functioneert omdat zij de belangen van het bedrijfsleven (geld en macht) boven de belangen van de wereldbevolking (gezondheid) plaatst.

 

De hele aflevering is onlangs van Youtube verwijderd en alleen hier nog te bekijken

 

 

COVID-19

 
Voor meer informatie over de ziekte ga naar: pagina Covid-19

Voor meer informatie over het vaccin ga naar pagina Covid-19 vaccin

 

 

Verdieping – selectie artikelen van het blog van Vaccinvrij

Wijzigingen Internationale Gezondheidsregeling WHO – medische totalitaire dictatuur staat voor de deur?

Wijzigingen Internationale Gezondheidsregeling WHO – medische totalitaire dictatuur staat voor de deur?

“De WHO wordt gefinancierd door vastgestelde en vrijwillige bijdragen van lidstaten, en door donaties van onder meer NGO’s. De vrijwillige bijdragen van lidstaten zijn echter dubbel zo groot als hun vastgestelde bijdragen, die berekend worden volgens het inkomen en de bevolking van elke lidstaat. Vrijwillige bijdragen en donaties kunnen door de schenker specifiek toegewezen worden aan bepaalde projecten, en dat was in 2019 het geval voor bijna 70% van de financiële middelen.” – Wikipedia

lees meer
Nieuwe website – www.stopwho.nl

Nieuwe website – www.stopwho.nl

Graag vragen we uw aandacht voor een nieuwe website. Hoe kunnen we de plannen van de WHO, of moeten we zeggen de plannen van de donateurs van de WHO, tegenhouden? De website www.stopwho.nl geeft uitleg over het Pandemie Verdrag en de wijzigingsvoorstellen op de Internationale Gezondheidsregeling – twee aparte zaken – waarover op dit moment wordt vergaderd door de WHO. Potentieel kan dit ons leven totaal veranderen omdat wij ons moeten onderwerpen aan eindeloze controle en pandemie maatregelen.

lees meer
Honderden globale organisaties opereren buiten de wet

Honderden globale organisaties opereren buiten de wet

Honderden internationale organisaties genieten diplomatieke immuniteit, waardoor zij buiten de wet opereren, en aan niemand verantwoording schuldig zijn. Het gaat om (centrale) banken, voedsel- en landbouworganisaties, telecommunicatiebedrijven, VN-organisaties als de WHO en publiek-private samenwerkingsverbanden zoals vaccinatie-alliantie Gavi. “Dit is het controlenetwerk van de nieuwe wereldorde”, zegt onderzoeksjournalist Corey Lynn in een exclusief interview met De Andere Krant.

lees meer
WHO benoemt Jeremy Ferrar als nieuwe hoofd wetenschapper – waarom dit een gevaar voor de mensheid betekent

WHO benoemt Jeremy Ferrar als nieuwe hoofd wetenschapper – waarom dit een gevaar voor de mensheid betekent

Dit is een belangrijk artikel. Er is een ongekende machtsverschuiving gaande en het publiek wordt er niet over geïnformeerd. Wie is Jeremy Ferrar? Waarom is hij zo gevaarlijk? Waar ligt de grens van ethische wetenschap en ethisch leiderschap? Kim Iverson spreekt erover met Witney Webb – een van de beste onderzoeksjournalisten die op deze aardbol rondloopt.

lees meer
Catherine Austin Fitts: “Via de WHO wordt een staatsgreep gepleegd”

Catherine Austin Fitts: “Via de WHO wordt een staatsgreep gepleegd”

Elze van Hamelen interviewt voor De Andere Krant Catherine Austin Fitts over de voorgestelde wijzigingen van de International Health Regulations van de WHO. Wat betekenen deze wijzigingen? Als je het er niet mee eens bent, welke acties kun je dan ondernemen? Catherine Austin Fitts: “…de grootste leugen is dat één persoon niets kan uitrichten.

lees meer
 

 

Share This