Bill Gates Foundation is na de Amerikaanse regering de grootste donateur van WHO

door | 7 feb 2019 | Bill Gates, WHO

Bill Gates & Margaret Chan

Margaret Chan (right) Director-General World Health Organization (WHO) with Bill Gates (left) Co-Chair the Bill & Melinda Gates Foundation during the press conference. UN Photo / Jean-Marc FerrŽ

 

De onafhankelijkheid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is ernstig aangetast. Dit bewijst een document van de jaarlijkse vergadering van de Wereldgezondheidsassemblee (WHA – het besluitvormingsorgaan van de WHO) uit 2018 dat onthult wie deze organisatie financiert.

In 2017 is het totale bedrag dat de WHO heeft ontvangen van landen (lidstaten), overschreden door het bedrag van deelnemers die geen overheden zijn, waaronder de farmaceutische industrie. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft bijna $ 327 miljoen bijgedragen aan het Algemeen Fonds van de WHO, en is daarmee de op één na grootste donateur geworden. De enige donatie die hoger was dan die van de Gates Foundation kwam van de regering van de Verenigde Staten.

Het geld dat door landen aan de Algemeen Fonds van de WHO werd geschonken, bedroeg in 2017 $ 1,06 miljard. Dit was minder dan de bijdragen van de deelnemers die geen overheden zijn, die samen $ 1,08 miljard schonken. Naast de Gates Foundation waren prominente financieringsbronnen de EU in Brussel die meer dan $ 84 miljoen gaf; het ‘Wereldfonds voor de bestrijding van aids, tuberculose en malaria’, een organisatie die het gebruik van antiretrovirale geneesmiddelen en andere farmaceutische benaderingen promoot en meer dan $ 16 miljoen gaf; en UNITAID, eveneens een organisatie die het gebruik van geneesmiddelen promoot en bijna $ 30 miljoen bijdroeg.

 

 

Schenkingen van de farmaceutisch industrie aan de WHO

De medicijn, – en chemische industrie en hun investeerders staan prominent op de lijst van WHO-donoren. Het geld dat deze bronnen in 2017 bijdroegen aan het Algemeen Fonds van de WHO omvatte de volgende multinationals:

 

Andere prominente WHO-donoren in 2017 waren onder meer banken, particuliere stichtingen met links naar de farmaceutische industrie en het George Soros Open Society Institute.

 

 

Gates wordt behandeld als een staatshoofd door de WHO

Met bijdragen van de Gates Foundation die hoger zijn dan die van elke nationale regering aan de WHO behalve de Verenigde Staten, heeft de WHO duidelijk geen onafhankelijkheid meer op het gebied van gezondheid. Nadat zij wetenschappelijke geloofwaardigheid heeft ingeruild voor financiering door zakelijke belangen, kan het advies van de WHO over de preventie en beheersing van ziektes niet meer worden vertrouwd.

Met het geld dat door Gates wordt geschonken, koopt hij ongetwijfeld veel aandacht bij de WHO. Ter illustratie van de mate waarin hij de organisatie ‘in bezit heeft genomen’,laat de afbeelding bovenaan dit artikel hem zien naast Margaret Chan, WHO-directeur tussen 2007 en 2017, op een persconferentie in Genève. De toegenomen invloed van Gates tijdens de ambtstermijn van Chan op de WHO, heeft ertoe geleid dat hij door sommigen wordt aangeduid als ‘s werelds machtigste arts’. Persbureau Politico heeft erop gewezen dat de omvang van zijn donaties Gates buitengewoon veel invloed op de agenda van de WHO heeft opgeleverd. De eerste persoon die tijdens een WHA-vergadering een keynote speech hield, zei dat het gezag van Gates bij de WHO vergelijkbaar is met dat van een staatshoofd.

Dit in beschouwing genomen is het niet moeilijk om te veronderstellen dat, als Gates ooit zou dreigen zijn gigantische financiering in te trekken, de WHO onvermijdelijk haar beleid zou aanpassen aan zijn wil. Er wordt zelfs gezegd dat de benoeming in 2017 van Tedros Adhanom Ghebreyesus als de nieuwe directeur-generaal van de WHO met de steun van Gates is gemaakt.

Het is duidelijk dat de WHO, na haar ziel te hebben verkocht aan Gates en andere zakelijke donoren, niet langer de belangen van patiënten behartigt. Daarom is de tijd gekomen om deze organisatie te vervangen door een nieuw mondiaal orgaan dat als taak heeft natuurlijke preventieve gezondheidszorg tot een mensenrecht te maken. Om dit te bereiken, moet er een organisatie worden opgericht die echt onafhankelijk is. Het vermijden van de fouten van de WHO en haar leiders, is cruciaal om een dergelijk orgaan te laten slagen.

 

 

 

 

Bron van het originele artikel:

‘World Health Organization: Gates Foundation Now Second Largest Funder After U.S. Government’ – Paul Anthony Taylor, CEO van Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het verbeteren van de menselijke gezondheid op wereldwijde schaal door middel van onderzoek, onderwijs en de verdediging van de rechten van patiënten om natuurlijke gezondheidstherapieën te kiezen.

Vertaling: Door Frankema, initiatiefneemster Stichting Vaccinvrij.

 

 

Meer informatie over dubieuze donaties van Bill Gates

 

gezin in derde wereld

‘Wereldgezondheidsorganisatie – in de greep van Farma?’

De lijst waarin Bill Gates, GAVI, de WHO en UNICEF genoemd worden in verband met vaccin-schandalen is aanzienlijk en waarschijnlijk komt maar een deel van wat er zich werkelijk afspeelt naar buiten. De reguliere media en medici zijn of niet op de hoogte, of zetten deze verhalen weg als ‘complotdenken’. En tot nog toe heeft het Gates imperium carte blanche om [..] Lees meer

 

Bill Gates

Bill Gates globale financiering: “wonder” voor de mensheid of grote winst voor Big Farma?

Zelfs als je de vitale statistieken van de 20ste eeuw niet meerekent, is er schokkend bewijs dat de beweringen van Bill Gates ‘vaccinwonderen’ leugens bevatten, vaccins zijn niet echt goed voor de gezondheid van een kind. De campagne van The World Mercury Project, “Restore Child Health”, documenteerde getuigenissen van ouders over de ernstige gevolgen van het vaccineren van hun kinderen. Deze ervaringen, die [..] Lees meer

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This