World Economic Forum

The Great Reset - Wie heeft het geld? Wie heeft de macht? Wie delft het onderspit?

 

De Nederlandse regering en het World Economic Forum zijn volledig met elkaar verweven
 


 

Zie dit Twitterlijntje van Marc van Vegt
 

 


 

 

 

Het “Nieuwe Normaal” van Klaus Schwab

 

Wie is Klaus Schwab?
Klaus Schwab is een Duitse ingenieur en econoom. Hij is vooral bekend als de oprichter en directeur van het World Economic Forum, ook wel bekend als het Davos Forum. Hij heeft een plan om de hele wereld te “resetten”. Dit plan wordt gepresenteerd als een zegen voor de mensheid, maar:

De Great Reset is gebaseerd op TOTALE controle.

Zowel van onze omgeving als ons lichaam zelf.

 

 

De plannen van Klaus Schwab zijn gruwelijk – maar de marketing ervan is briljant. Er is zeer veel geld beschikbaar voor de implementatie van dit plan. Iedereen die er vragen over stelt of kritiek op heeft wordt weggezet als complotdenker.

 

Amazing Polly – ‘No one likes you Klaus’

 

 

Wat is de "Great Reset"?
In de onderstaande documentaires leggen drie verschillende makers uit wat de Great Reset inhoudt:

Totaalplaatje van de Great Reset

Grote corporaties, of beter gezegd; hun grootste aandeelhouders, zijn de hoofdrolspelers in het theaterstuk waar we op dit moment getuige van zijn. Zij vormen de drijvende kracht achter ‘The Great Reset’ van het World Economic Forum. Hun motief is geld.

 

 

James Corbett: Alles wat u dient te weten over ‘The Great Reset’

De volgende informatie van James Corbett gaat over de bewuste verandering van ons menszijn. Niet door bewustwording vanuit de vrije wil en ontwikkeling, maar verandering door van buitenaf opgelegde beperkingen, besturing en controle.

 

Del Bigtree interviewt James Corbett

Twee van de beste onderzoeksjournalisten ter wereld in gesprek met elkaar over de Great Reset.

 

 

Wat is het "nieuwe normaal"?

• Het ‘nieuwe normaal’ is in feite de benaming die de bevolking eraan moet laten wennen dat we “na de coronacrisis” niet teruggaan naar de wereld zoals we die kenden.

• Sinds het begin van de pandemie had Mark Rutte – die waarschijnlijk toen al lang en breed was geïnformeerd over de plannen van Klaus Schwab – het over het “nieuwe normaal.”

• Door aanhoudende angstpropaganda is de bevolking bereid geweest om “tijdelijke” maatregelen te accepteren “om het virus eronder te krijgen”.

• De dictatuur van het ‘Nieuwe Normaal’ wordt aangestuurd door angst voor Covid-19 en richt grote schade aan in het dagelijks leven van gewone burgers. Het ‘Nieuwe Normaal’ – gepropageerd door de media, opgelegd door politici, en afgedwongen door politie – is hoofdzakelijk in het voordeel van de 0,1% superrijken. De onderstaande video legt een diepere agenda bloot die niets te maken heeft met gevaar of gezondheid, maar met geld en macht.

 

Het nieuwe normaal

 

 

 

Wat is de "Vierde Industriële Revolutie"?

Flavio Pasquino interviewt Bob de Wit

 
We zitten in het einde van het industriële tijdperk. Gaan we naar de ‘Vierde industriële revolutie’ of Sociëty 4.0? Een elitemaatschappij of een burgermaatschappij? Of te wel: Gaan we gebruik maken van de wijsheid van de groep, of de wijsheid van de elite?
 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is het World Economic Forum?
• Het World Economic Forum (WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert jaarlijks in de winter een jaarvergadering in Davos en diverse regionale conferenties op alle continenten. Omdat in Davos de invloedrijkste personen, onder wie vele staatshoofden, samenkomen, is het een invloedrijk platform.
 
• Om lid te mogen zijn van het WEF moet een bedrijf een jaarlijkse bijdrage van 42.500 zwitserse franken betalen; dit is ongeveer 35.000 euro.
 
• Volgens de voorstanders is de WEF een ideale gelegenheid voor dialogen en debatten over de grote sociale en economische problemen van de aarde, omdat zowel vertegenwoordigers van de belangrijkste economische organisaties als vertegenwoordigers van de belangrijkste politieke organisaties als intellectuelen aanwezig zijn en omdat de gesprekken in een informele sfeer worden gehouden.
 
Volgens critici is het WEF een zakenforum waar de rijkste bedrijven kunnen onderhandelen over deals met andere bedrijven of met politici. Het doel van het WEF voor veel van de deelnemers zou persoonlijk gewin zijn in plaats van het oplossen van maatschappelijke wereldproblemen. Bovendien vinden tegenstanders dat het WEF een niet-democratisch gekozen, maar veel te machtig forum is. – Wikipedia
Wat is de invloed van het World Economic Forum op het vaccinatiebeleid?
“In de raad van toezicht hadden in 2020 zitting onder anderen Al Gore, oud-vicepresident van de Verenigde Staten, Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM en lid van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB) en Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.” Wikipedia

 
Feike Sijbesma heeft zeer veel invloed op het het COVID-19 beleid gehad. Sijbesma was de speciale ‘Coronagazant’ van Hugo de Jonge, en heeft een aandeel gehad in de aankoop van “potentiële Covid-19-vaccins” bij Astra Zeneca. Meer info: ‘pagina Hugo de Jonge’.

Sigrid Kaag zit in het Global Preparedness Monitory Board, dat toezicht houdt op de uitvoering van het corona-beleid. Meer info: pagina Sigrid Kaag

 

Welke Nederlandse politici en “hoogwaardigheidsbekleders” zijn betrokken bij het WEF?

Inmening van de Gates Foundation en het WEF bij het Nederlandse vaccinatiebeleid

 
Wob-documenten over inmenging van de Gates Foundation en het WEF bij het Nederlandse vaccinatiebeleidhttps://danielvdtuin.substack.com/p/wob-documenten-vaccins?s=r

Ons koningshuis

 

 

 

Lijst van Nederlandse politici en “hoogwaardigheidsbekleders” zijn betrokken bij het WEF

 

Mark Rutte

 

 

 

Hugo de Jonge

 

 

 

Sigrid Kaag

 

 

 

Lianne Ploumen

 

 

 

Wopke Hoekstra

 

 

 

Carola Schouten

 

 

 

Feike Seibesma

 

 

 

Sharon Dijksma

 

 

 

Femke Halsema

 

 

 

Ferdinand Grapperhaus jr.

 

 

 

Mabel van Oranje

 

 

 

 

 

“Inclusieve financiering”

 
Het is niet transparant voor de bevolking waar de gesprekken met “hoogwaardigheidsbekleders” en Klaus Schwab over gaan, maar ze vinden regelmatig plaats. Hier een gesprek met Koningin Maxima, premier Mark Rutte en Sigrid Kaag over “inclusieve financiering”. Het gaat waarschijnlijk over veel (belasting)geld.

 

https://www.facebook.com/HetKoninklijkHuis/photos/koningin-m%C3%A1xima-bezoekt-met-premier-rutte-en-minister-kaag-de-oprichter-en-voorz/1225904160891936/

 

 

Wat heeft Klaus nog meer voor ons in petto?
 

Een microchip

 

 

Een Cyberattack?

 

 

 

Voedseltekorten, verstoorde Energie en Supply Chains

Het instorten van de economie/ samenleving zoals we die kennen is niet het gevolg, maar het doel. De oude wereld wordt afgebroken en de nieuwe totalitaire maatschappij wordt opgebouwd – zonder democratisch proces (om ons te “beschermen” tegen Covid).
 


 

 

Burgerlijke onrust faciliteert de introductie van de “Great Reset”

 

 

 

Het geld voor de 1% – de rest zijn proletariërs

 

 

 
De clipjes die de “wappies” ongerust maakten zijn inmiddels bevestigd door “het WEF monster”, dat langzaam uit de kast is gekomen. Voor veel mensen is het duidelijk dat het WEF geen praatclubje is zoals ons werd verteld, maar een zeer invloedrijke groep ultra rijke mensen die de handen ineen slaat tussen politiek en multinationals. Dat is een gevaarlijke combinatie.

“Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power”
― Benito Mussolini

 

 

Internationaal Build Back Better Script

 

 

 

Stroomversnelling sinds de “coronacrisis”

 

Het geld gaat naar de rijken en een totalitaire staat vervangt de democratie?
 

De transitie naar de ‘nieuwe normaal’ is in een stroomversnelling gekomen door de “coronacrisis”. Om iets opnieuw op te bouwen moet het oude afgebroken worden. Cultuur, midden- en kleinbedrijf, onderwijs, zorg en economie zitten allemaal in een proces van “afbraak”.

Het proces van de “herverdeling” van het geld à la Klaus Schwab is sinds de “coronacrisis” ook in een stroomversnelling. De (mega)rijken worden rijker. De armen worden armer.

De transitie van een democratie naar een (medische) dictatuur zit in een stroomversnelling sinds de “coronacrisis”. Recentelijk is er 1,1 miljard Euro uitgetrokken voor het installeren van een testmaatschappij.

Deze 1,1 MILJARD euro, is niet beschikbaar voor mensen die ziek zijn. Het wordt niet aangewend voor het opschalen van IC-bedden of goede zorg. Het wordt niet gebruikt voor alle mensen die aan de grond zitten omdat ze “niet-essentieel” zijn.

Nee – die 1,1 miljard wordt ingezet om GEZONDE mensen te laten testen zodat ze kunnen bewijzen dat ze gezond zijn!

Meer info: € 1.100.000.000 vrijgemaakt voor testsamenleving – € 0,- vrijgemaakt voor opschalen IC-bedden

 

 

 

Ons kent ons

 
Het is opvallend hoeveel politici die een belangrijke rol spelen in het Covid-beleid eveneens banden hebben met het WEF.
 

 

 

De aap komt uit de mouw

Uit de zogenaamde WEF-papers blijkt dat Nederlandse politici aan het handje lopen van het WEF.

 

 

Klaus Schwab over het infiltreren van het World Economic Forum in overheden

 

 
Klaus Schwab in 2017: ‘Wij zijn er heel trots op dat wij kabinetten binnendringen’

In 2017 gaf Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, een lezing bij de Harvard Kennedy School. Tegenover moderator David Gergen deed hij enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij merkte op dat leiders als toenmalig bondskanselier Merkel en zelfs Vladimir Poetin stuk voor stuk Young Global Leaders van het World Economic Forum zijn geweest. “Waar we heel trots op zijn, is dat we met de jonge generatie – premier Trudeau, de president van Argentinië, enzovoorts – de kabinetten binnendringen,” zei Schwab.

Hij voegde toe dat hij de dag voor de lezing op een receptie van premier Trudeau was. “En ik weet dat de helft van zijn kabinet of zelfs meer dan de helft van zijn kabinet bestaat uit Young Global Leaders van het World Economic Forum,” aldus Schwab.

“Dat is ook het geval in Argentinië en in Frankrijk,” zei hij, toevoegende dat de Franse president een Young Global Leader is.

 

Davos 2022 - Nederland is goed vertegenwoordigd
Premier Mark Rutte, minister van Financiën Sigrid Kaag, Kajsa Ollongren (Defensie), Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Vivianne Heijnen (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat), en niet te vergeten Koningin Maxima zijn in 202 allemaal in Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF.1

 
Een impressie (niet vertaald)

 

 

Bron:
1. https://tpo.nl/2022/05/18/rutte-kaag-ollongren-van-gennip-schreinemacher-en-heijnen-naar-davos-voor-wef-bijeenkomst/
 

 

 

WEF en WHO en UN

 
De WHO en het WEF en UN werken nauw samen…


 

Voor meer info ga naar pagina ‘Verenigde Natie’s‘.

 

 

Meer (Engelstalige) informatie over ‘The Great Reset’:

 
Global Research E-book: ‘The 2020 Worldwide Corona Crisis: Destroying Civil Society, Engineered Economic Depression, Global Coup d’État and the “Great Reset”’– door Michel Chossudovsky

Overzicht van tientallen artikelen: https://winteroak.org.uk/the-great-reset/

Investigative Report: ‘Schwab Family Values’ door Jonny Vedmore

‘Kinderen worden klaargestoomd voor de transhumanistische agenda’ – Ella Ster
 
Klaus Schwab en zijn grote fascistische reset
 

 

 

 

Count Down 2030 - part 1 & 2 - Engelstalige documentaires

Countdown 2030 – part one

 

 

 

 


 

 
Bronnen:

Count Down 2030 – 1: Ga naar https://rumble.com/v24obui-countdown-2030-part-1.html
 
Count Down 2030 – 2: Ga naar https://rumble.com/v22cumm-countdown-2030-part-2.html
 

 

World Economic Forum staat niet op 1 bij de mondiale zakelijke elite
Het World Economic Forum (WEF) staat de afgelopen jaren veel in de belangstelling. Er zijn zelfs WOB-verzoeken ingediend en kamervragen gesteld om stukken boven tafel te krijgen over de relatie tussen het WEF en onze regering. Maar het WEF blijkt niet de enige partij om de wereldpolitiek – dus ook die van ons land – te bepalen. Er zijn 500 multinationals die de agenda van de wereldpolitiek grotendeels dirigeren. Zij maken hun plannen in elf mondiaal actieve netwerkorganisaties, waarvan het WEF er een is. Wie zijn die andere, en hoeveel macht hebben zij?

De agenda’s van de top vijf organisaties zijn vergelijkbaar en omvatten de thema’s duurzaamheid, circulaire economie, milieu, CO2 reductie, gelijke behandeling, resetten van het kapitalistisch systeem en de financiële markten. Belangrijk daarbij is te beseffen dat zij de belangen van supranationale organisaties nastreven. Niet die van burgers of het mkb.

Journalist Twan Houben schreef een belangrijk artikel over de sabotage van de democratie door ongekozen en zeer machtige, door het bedrijfsleven aangestuurde, organisaties die de politiek beheersen. Lees verder
 

 

Verdieping – selectie artikelen van het blog van Vaccinvrij

WEF-overzicht: Digitale ID’s kunnen de niet-gevaccineerden opsporen, AI kan de ontwikkeling van nieuwe vaccins versnellen

WEF-overzicht: Digitale ID’s kunnen de niet-gevaccineerden opsporen, AI kan de ontwikkeling van nieuwe vaccins versnellen

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum dit jaar eindigde met oproepen voor digitale ID’s, de snelle ontwikkeling van nieuwe vaccins, meer samenwerkingsverbanden met zakelijke mediakanalen zoals The New York Times, en een wijdverspreide acceptatie en verspreiding van kunstmatige intelligentie op alle gebieden van de samenleving, inclusief gezondheidszorg en onderwijs.

lees meer
WEF-leiders zijn meer bezorgd over ‘desinformatie’ dan over oorlog of armoede

WEF-leiders zijn meer bezorgd over ‘desinformatie’ dan over oorlog of armoede

Het WEF bracht een rapport uit op 10 januari, vlak voor de jaarlijkse bijeenkomst in Davos, Zwitserland.” Het rapport suggereert dat de verspreiding van mis- en desinformatie over de hele wereld kan leiden tot onrust onder de bevolking, maar ook een stimulans kan zijn voor censuur door de overheid, binnenlandse propaganda en controle op de vrije informatiestroom”, aldus het WEF.

lees meer
KLA.tv – WEF, Great Reset en hun meesterbreinen – een wereldwijd complot

KLA.tv – WEF, Great Reset en hun meesterbreinen – een wereldwijd complot

Deze Kla.TV documentaire onthult meedogenloos de meesterbreinen achter het WEF en hun plannen voor een werelddictatuur. Wie is Klaus Schwab? Wie steunen hem op de achtergrond? Wat wordt er besproken op de jaarlijkse vergadering in DAVOS? Onder deze video vindt u eerst een bronnenlijst en een aantal interessante linken, en daarna de hele tekst van de video uitgeschreven voor mensen die liever lezen.

lees meer
Must see: James Corbett – 5e generatie oorlogsvoering

Must see: James Corbett – 5e generatie oorlogsvoering

“We zitten op dit moment midden in een oorlog die de wereld zal veranderen”, zegt James Corbett. En hij bedoelt hiermee niet de oorlog in de Oekraïne, maar een nog veel grotere wereldwijde oorlog, die de mensheid uitholt en aanvalt. Alleen als we onze vijand kennen kunnen we ons veiligstellen, en daarom is de onderstaande video zo belangrijk. James Corbett legt uit wat vijfde generatie oorlogsvoering is.

lees meer
Maui, de media en de komende Klimaat-lockdowns

Maui, de media en de komende Klimaat-lockdowns

Op woensdag 9 augustus bericht de NOS over een ‘natuurbrand’ in het stadje Lahaina in Hawaï. Er is duidelijk meer aan de hand dan een ‘natuurbrand’. Het World Economic Forum heeft plannen om van Maui het eerste ‘Smart Island’ te maken, en er zijn talloze vragen gerezen over de bizarre branden. Is wat in Maui is gebeurd een afschuwelijk, maar perfect voorbeeld om aan te tonen dat schaduwregeringen bestaan, en waartoe zij in staat zijn?

lees meer
BLCKBX interview met Igor Beuker – ‘Als het zo doorgaat, zijn we straks China’

BLCKBX interview met Igor Beuker – ‘Als het zo doorgaat, zijn we straks China’

Beuker is een futurist die bekendstaat om zijn grensverleggende visie op technologie, marketing en de toekomst van het bedrijfsleven. Als geen ander weet hij de impact van technologische ontwikkelingen op onze samenleving te voorspellen.

Aan tafel bij Flavio Pasquino waarschuwt hij dat de geschiedenis zich dreigt te herhalen. “De rijken willen altijd hun macht en controle behouden en vergroten.” De rol van technologie is daarbij essentieel.

lees meer
Highwire – 3 juni – The great Awakening!

Highwire – 3 juni – The great Awakening!

De makers van 'Plandemic' hebben een nieuwe documentaire gecreëerd. Hij gaat op 3 juni in première bij de Highwire. Op deze pagina kunt u zich registreren voor een laatste aankondiging op de dag zelf. Het wordt wel een latertje, maar de trailer is veelbelovend! Zouden...

lees meer
Campagne Properganda.nl – Niets is wat het lijkt

Campagne Properganda.nl – Niets is wat het lijkt

De Corona injecties hebben heel veel duidelijk gemaakt. Hoeveel mensen denken inmiddels dat vaccins NIET veilig, NIET effectief, en NIET nodig zijn? En hoeveel van de onderstaande plaatjes kunt u aftikken? De campagne van Properganda.nl slaat de spijker op de kop:...

lees meer
Share This