World Economic Forum

The Great Reset - Wie heeft het geld? Wie heeft de macht? Wie delft het onderspit?

Klaus Schwab en zijn grote fascistische reset

Het artikel ‘Klaus Schwab en zijn grote fascistische reset’ is een uitgebreid en zeer goed onderbouwd overzicht van het denken en de plannen van Klaus Schwab – oprichter van het World Economic Forum (WEF). Des te beter we hierover zijn geïnformeerd, des te beter we ons ertegen kunnen wapenen. Schwab houdt niet van wakkere […] Lees meer

 

Het “Nieuwe Normaal” van Klaus Schwab

 

Wie is Klaus Schwab?
Klaus Schwab is een Duitse ingenieur en econoom. Hij is vooral bekend als de oprichter en directeur van het World Economic Forum, ook wel bekend als het Davos Forum. Hij heeft een plan om de hele wereld te “resetten”. Dit plan wordt gepresenteerd als een zegen voor de mensheid, maar:

De Great Reset is gebaseerd op TOTALE controle.

Zowel van onze omgeving als ons lichaam zelf.

 

 

 
De plannen van Klaus Schwab zijn gruwelijk – maar de marketing ervan is briljant. Er is zeer veel geld beschikbaar voor de implementatie van dit plan. Iedereen die er vragen over stelt of kritiek op heeft wordt weggezet als complotdenker.
 

 

Amazing Polly – ‘No one likes you Klaus’

 

 

Wat is de "Great Reset"?
In de onderstaande documentaires leggen drie verschillende makers uit wat de Great Reset inhoudt:
 

Totaalplaatje van de Great Reset

 
Grote corporaties, of beter gezegd; hun grootste aandeelhouders, zijn de hoofdrolspelers in het theaterstuk waar we op dit moment getuige van zijn. Zij vormen de drijvende kracht achter ‘The Great Reset’ van het World Economic Forum. Hun motief is geld.
 


 

 

James Corbett: Alles wat u dient te weten over ‘The Great Reset’

 
De volgende informatie van James Corbett gaat over de bewuste verandering van ons menszijn. Niet door bewustwording vanuit de vrije wil en ontwikkeling, maar verandering door van buitenaf opgelegde beperkingen, besturing en controle.
 

 

 

Del Bigtree interviewt James Corbett

 
Twee van de beste onderzoeksjournalisten ter wereld in gesprek met elkaar over de Great Reset.
 

 

 

Wat is het "nieuwe normaal"?
• Het ‘nieuwe normaal’ is in feite de benaming die de bevolking eraan moet laten wennen dat we “na de coronacrisis” niet teruggaan naar de wereld zoals we die kenden.

• Sinds het begin van de pandemie had Mark Rutte – die waarschijnlijk toen al lang en breed was geïnformeerd over de plannen van Klaus Schwab – het over het “nieuwe normaal.”

• Door aanhoudende angstpropaganda is de bevolking bereid geweest om “tijdelijke” maatregelen te accepteren “om het virus eronder te krijgen”.

• De dictatuur van het ‘Nieuwe Normaal’ wordt aangestuurd door angst voor Covid-19 en richt grote schade aan in het dagelijks leven van gewone burgers. Het ‘Nieuwe Normaal’ – gepropageerd door de media, opgelegd door politici, en afgedwongen door politie – is hoofdzakelijk in het voordeel van de 0,1% superrijken. De onderstaande video legt een diepere agenda bloot die niets te maken heeft met gevaar of gezondheid, maar met geld en macht.

 

Het nieuwe normaal

 

 

 

Wat is de "Vierde Industriële Revolutie"?

Flavio Pasquino interviewt Bob de Wit

 
We zitten in het einde van het industriële tijdperk. Gaan we naar de ‘Vierde industriële revolutie’ of Sociëty 4.0? Een elitemaatschappij of een burgermaatschappij? Of te wel: Gaan we gebruik maken van de wijsheid van de groep, of de wijsheid van de elite?
 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is het World Economic Forum?
• Het World Economic Forum (WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert jaarlijks in de winter een jaarvergadering in Davos en diverse regionale conferenties op alle continenten. Omdat in Davos de invloedrijkste personen, onder wie vele staatshoofden, samenkomen, is het een invloedrijk platform.
 
• Om lid te mogen zijn van het WEF moet een bedrijf een jaarlijkse bijdrage van 42.500 zwitserse franken betalen; dit is ongeveer 35.000 euro.
 
• Volgens de voorstanders is de WEF een ideale gelegenheid voor dialogen en debatten over de grote sociale en economische problemen van de aarde, omdat zowel vertegenwoordigers van de belangrijkste economische organisaties als vertegenwoordigers van de belangrijkste politieke organisaties als intellectuelen aanwezig zijn en omdat de gesprekken in een informele sfeer worden gehouden.
 
Volgens critici is het WEF een zakenforum waar de rijkste bedrijven kunnen onderhandelen over deals met andere bedrijven of met politici. Het doel van het WEF voor veel van de deelnemers zou persoonlijk gewin zijn in plaats van het oplossen van maatschappelijke wereldproblemen. Bovendien vinden tegenstanders dat het WEF een niet-democratisch gekozen, maar veel te machtig forum is. – Wikipedia
Wat is de invloed van het World Economic Forum op het vaccinatiebeleid?
“In de raad van toezicht hadden in 2020 zitting onder anderen Al Gore, oud-vicepresident van de Verenigde Staten, Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM en lid van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB) en Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.” Wikipedia

 
Feike Sijbesma heeft zeer veel invloed op het het COVID-19 beleid gehad. Sijbesma was de speciale ‘Coronagazant’ van Hugo de Jonge, en heeft een aandeel gehad in de aankoop van “potentiële Covid-19-vaccins” bij Astra Zeneca. Meer info: ‘pagina Hugo de Jonge’.

Sigrid Kaag zit in het Global Preparedness Monitory Board, dat toezicht houdt op de uitvoering van het corona-beleid. Meer info: pagina Sigrid Kaag

 

Welke Nederlandse politici en “hoogwaardigheidsbekleders” zijn betrokken bij het WEF?

Mark Rutte

 

 

 

Hugo de Jonge

 

 

 

Sigrid Kaag

 

 

 

Lianne Ploumen

 

 

 

Wopke Hoekstra

 

 

 

Carola Schouten

 

 

 

Feike Seibesma

 

 

 

Sharon Dijksma

 

 

 

Femke Halsema

 

 

 

Ferdinand Grapperhaus jr.

 

 

 

Mabel van Oranje

 

 

 

“Inclusieve financiering”

 
Het is niet transparant voor de bevolking waar de gesprekken met “hoogwaardigheidsbekleders” en Klaus Schwab over gaan, maar ze vinden regelmatig plaats. Hier een gesprek met Koningin Maxima, premier Mark Rutte en Sigrid Kaag over “inclusieve financiering”. Het gaat waarschijnlijk over veel (belasting)geld.

 

https://www.facebook.com/HetKoninklijkHuis/photos/koningin-m%C3%A1xima-bezoekt-met-premier-rutte-en-minister-kaag-de-oprichter-en-voorz/1225904160891936/

 

 

Wat heeft Klaus nog meer voor ons in petto?
 

Burgerlijke onrust faciliteert de introductie van de “Great Reset”


 

 

Chantage…


 

 

Een Cyberattack?

 

 

 

 

Stroomversnelling sinds de “coronacrisis”

 

• De transitie naar de nieuwe normaal is in een stroomversnelling gekomen door de “coronacrisis”. Om iets opnieuw op te bouwen moet het oude afgebroken worden. Cultuur, midden- en kleinbedrijf, onderwijs, zorg en economie zitten allemaal in een proces van “afbraak”. Het wordt niet beter maar slechter.

• Het proces van de “herverdeling van het geld à la Klaus Schwab is sinds de “coronacrisis” in een stroomversnelling. De (mega)rijken worden rijker. De armen worden armer. WIJ HET VOLK willen niets bezitten en gelukkig zijn? Het World Economic Forum heeft als missie ’s werelds rijkdommen eerlijk te verdelen zodat iedereen gelukkig is?

• De transitie van een democratie naar een (medische) dictatuur zit in een stroomversnelling sinds de “coronacrisis”. Recentelijk is er 1,1 miljard Euro uitgetrokken voor het installeren van een testmaatschappij.

Deze 1,1 MILJARD euro, is niet beschikbaar voor mensen die ziek zijn. Het wordt niet aangewend voor het opschalen van IC-bedden of goede zorg. Het wordt niet gebruikt voor alle mensen die aan de grond zitten omdat ze “niet-essentieel” zijn.

Nee – die 1,1 miljard wordt ingezet om GEZONDE mensen te laten testen zodat ze kunnen bewijzen dat ze gezond zijn!

 

 

Ons kent ons

 
Het is opvallend hoeveel politici die een belangrijke rol spelen in het Covid-beleid eveneens banden hebben met het WEF.
 

 

 
De WHO en het WEF werken nauw samen…


 

 

Meer (Engelstalige) informatie over ‘The Great Reset’:

 
Global Research E-book: ‘The 2020 Worldwide Corona Crisis: Destroying Civil Society, Engineered Economic Depression, Global Coup d’État and the “Great Reset”’– door Michel Chossudovsky

Overzicht van tientallen artikelen: https://winteroak.org.uk/the-great-reset/

 

 

 

Share This