Britse regering & World Economic Forum willen klinische proeven vervangen door AI-projecties

door | 2 feb 2024 | COVID-19 vaccin, WEF

Wat kan er misgaan? Helemaal niets toch? Of zou één foutje in de input-data een totaal vertekend beeld kunnen geven zodat het hele met AI (Kunstmatige Intelligentie) ondersteunde onderzoek niets waard is… Maar hoe zouden we daarachter komen? En hoe sluiten we fraude uit? Childrens Health Defense deed de volgende aankondiging van het plan van de Britse regering en het WEF.
 
 

Britse regering & World Economic Forum willen klinische proeven vervangen door AI-projecties

 
Vijf jaar geleden kondigde de Britse regering een samenwerking aan met het toen nog weinig besproken World Economic Forum om onderzoek te doen naar innovatieve methoden van regulering. Het is niet precies duidelijk welke administratieve of financiële rol het WEF speelt in dit project, maar in de praktijk kent het Britse ministerie van Economische Zaken beurzen toe om verschillende “>futuristische concepten te onderzoeken. Er zijn projecten aangekondigd in 2021 en 2022, waarvan de onderstaande tot de meest gestoorde behoort:

Project geleid door de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA)
Projectnaam: Gebruik van high-fidelity synthetische gegevens als “synthetische controle-armen” en om de steekproefomvang in klinische proeven te vergroten.
Projectsubsidie: £750.387
 
 

Beschrijving van het project

 
Klinisch onderzoek is een cruciaal onderdeel van de manier waarop nieuwe medicijnen worden getest voordat ze worden gebruikt in de NHS om de zorg voor en het welzijn van patiënten te verbeteren. In standaard klinisch onderzoek krijgen patiënten willekeurig een behandeling of niet. Bij sommige aandoeningen kan dit een uitdaging zijn, omdat de willekeurige toewijzing aan een controlegroep patiënten de toegang kan ontzeggen tot behandelingen die hun leven zouden kunnen verlengen of hun symptomen zouden kunnen verbeteren. Bij veel klinische onderzoeken is het ook moeilijk om genoeg patiënten te werven, vooral bij onderzoeken naar zeldzame ziekten.

Recente verbeteringen in rekenkracht hebben onderzoekers in staat gesteld om kunstmatige patiënten te creëren met vergelijkbare gezondheidsinformatie die dienen als “echte patiënten” in klinische onderzoeken. Deze kunstmatige gegevens zouden kunnen helpen om kleinere klinische onderzoeken een ‘boost’ te geven, waardoor er minder patiënten nodig zijn om succesvol te zijn. Kunstmatig gegenereerde informatie zou ook gebruikt kunnen worden om een betere afspiegeling te vormen van groepen in de samenleving die minder goed vertegenwoordigd zijn in klinische onderzoeken, zoals verschillende leeftijdsgroepen en etniciteiten.

Dit project zal zich richten op het gebruik van computergegenereerde gegevens om kleine klinische onderzoeken te stimuleren en om te zien of dit de kwaliteit van deze onderzoeken kan verbeteren. Vervolgens zullen we een volledig kunstmatige controlegroep creëren voor een klinisch onderzoek. In de toekomst zouden deze benaderingen gecombineerd kunnen worden met, of zelfs in de plaats komen van, echte patiënteninformatie. Als dit project slaagt, kan het de manier veranderen waarop klinische onderzoeken worden uitgevoerd voor veelvoorkomende en zeldzame ziekten, de kosten verlagen en de manier verbeteren waarop nieuwe behandelingen worden getest voordat ze worden toegepast in de NHS.
 
 

Jeremy Hunt

 
Jeremy Hunt, de minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk, zei tijdens een paneldiscussie op donderdag dat “we bij de volgende pandemie geen jaar willen hoeven wachten voordat we een vaccin krijgen. Als AI de tijd die nodig is om dat vaccin te krijgen kan terugbrengen tot een maand, dan is dat een enorme stap voorwaarts voor de mensheid,” zei Hunt.

Tegen een achtergrond waar het WEF, de WHO en de Britse regering voorstellen om een nieuw “vaccin” klaar te hebben binnen 100 dagen na hun verwachte nieuwe pandemie, is dit vermoedelijk hoe ze de veiligheid en effectiviteit van een product zouden modelleren met weinig of geen proefdeelnemers. Het is om te huilen.

 
 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This