Vaccineren

Feiten en vragen over veiligheid, effectiviteit, voorlichting en meer

Een vaccin is een medisch preparaat waarmee tegen een ziekte wordt ingeënt. Is dit veilig? Is dit nodig? Werkt het? Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over vaccineren betreffende het Rijksvaccinatieprogramma. 

Voor informatie over het COVID-19 Vaccin ga naar de pagina: ‘Covid-19 Vaccin

Voor informatie per vaccin ga naar de pagina ‘Specifieke vaccins

 

Inhoudsstoffen & veiligheid

Wat spuiten we precies in? Hoe en door wie is onderzocht of dat veilig is? Op deze pagina vindt u een uitgebreide lijst met inhoudsstoffen en wat hierover bekend is.

Ga naar de pagina

Bijsluiters

Op deze pagina kunt u de bijsluiters downloaden van de vaccins die gebruikt worden in het Rijksvaccinatieprogramma – volgens het geactualiseerde vaccinatieschema.

Ga naar pagina

Lekkende vaccinnaalden

Kunnen vaccinnaalden epoxylijm lekken? Wat is Bisphenol A? Wat zegt het RIVM hierover? Het IGZ? Hoeven we ons geen zorgen te maken? Of is er meer onderzoek nodig!

Ga naar pagina

Stichting Vaccinvrij Kinderen

Effectiviteit & Noodzaak

Waarom namen epidemieën drastisch af vóórdat vaccins werden geïntroduceerd? Waarom kunnen gevaccineerde kinderen de ziekte waartegen ze zijn gevaccineerd tóch nog krijgen? Wat is nodig voor gezondheid?

Ga naar de pagina

Twijfelen & bewustwording

Reguliere voorlichting is pro-vaccins en het liefst ‘gebaseerd op vertrouwen’. De belangrijkste informatie die ouders nodig hebben om zelfstandig te kunnen nadenken ontbreekt

Ga naar pagina

Documentaires & filmfragmenten

Wat zijn de bijwerkingen op korte en op lange termijn van het injecteren van vaccins? Hoe kunnen we ze herkennen? Hoe kunnen we ermee omgaan? En hoe met onze omgeving?

Ga naar pagina

 

Share This