Ferdinand Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid

Ferdinand Grapperhaus maakte deel uit van Kabinet Rutte III. Hij heeft in 2021 de politiek verlaten.
 

Ferdinand Grapperhaus was pro-maatregelen. Op nu.nl sprak hij zich fel uit tegen mensen die zich niet aan de maatregelen houden.1

 

Dan ben je een stel aso’s

“…en ik kan alleen maar één ding zeggen, als je nu, in deze omstandigheden een huisfeest houdt waar gewoon iedereen kan raden dat het niet mogelijk is om die 1,5 meter aan te houden, dan ben je een stel aso’s. Ik zeg het gewoon keihard, dan ben je echt een stel aso’s.” – Ferdinand Grapperhaus – Nu.nl

De heer Grapperhaus houdt er een dubbele moraal op na. Op zijn eigen bruiloft – midden in de Lockdown – houdt hij zich zelf niet aan de 1,5 meter afstand.

 

Toen foto’s van zijn bruiloft waarmee het bewijs dat hij en al zijn gasten lak hadden aan de 1.5. meter afstand in de media verschenen, vond Grapperhaus dat hij toch nog steeds geloofwaardig kan optreden als baas van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zijn ministerie moet erop toezien dat de coronaregels worden nageleefd. Ironischer kan bijna niet.

Ferdinand Grapperhaus en zijn vrouw hebben allebei 390 euro overgemaakt aan het Rode Kruis, als boetedoening voor het overtreden van de coronaregels tijdens hun huwelijk.2 Het bedrag van 390 euro staat gelijk aan de boete voor het overtreden van de 1,5 meterregel. Er is alleen een verschil tussen een boete en een gift. Een boete van meer dan €100,= komt neer op een strafblad.3 Maar Grapperhaus mag zijn gift aftrekken van zijn belastingplichtig inkomen.

Ferdinand Grapperhaus vindt dat de politie zich netjes gedraagt. Onderstaand filmpje laat een van de vele keren zien dat dit niet het geval was.

De buitenparlementaire onderzoekscommissie heeft inmiddels 80 politieverhoren over de misstanden bij de politie. Zeer de moeite waard om te beluisteren hoe het er echt aan toegaat bij de Nederlandse politie onder leiding van Grapperhaus. Ga naar www.bpoc2020.nl/politieverhoren 

 

Bronnen:

1. https://www.youtube.com/watch?v=CC2lo-ljd1I
2. https://www.ad.nl/politiek/grapperhaus-en-zijn-vrouw-betalen-boete-van-390-euro-aan-rode-kruis~a12a3268/
3. https://www.ls-advocatenstrafrecht.nl/vraag-5-Wanneer+krijg+ik+een+strafblad#:~:text=Wanneer%20u%20wordt%20veroordeeld%20voor,boete%20van%20minimaal%20100%20euro.&text=Voor%20deze%20overtredingen%20hoeft%20u,en%20krijgt%20u%20geen%20strafblad.

Share This