Mythe 4

Ongevaccineerde kinderen zijn een gevaar voor gevaccineerde kinderen

De misvatting – 4

Ongevaccineerde kinderen zijn een gevaar voor gevaccineerde kinderen. Het is niet mogelijk dat gevaccineerde kinderen ongevaccineerde kinderen kunnen besmetten. Klopt dat?

 

De werkelijkheid

Het argument dat 95% van de kinderen gevaccineerd zou moeten zijn wordt gebruikt om een vaccinatiebeleid te voeren dat ongevaccineerde kinderen op de kinderopvang mag weigeren en zelfs om vaccineren verplicht te kunnen stellen. Maar het houdt geen stand zoals we hieronder zullen zien. Bovendien kunnen gevaccineerde kinderen de virussen uit virale vaccins verspreiden. Des te meer kinderen op het kinderdagverblijf zijn gevaccineerd, des te groter de kans is op shedding!

 

I. Vaccinatiegraad en de kinderopvang

De vaccinatiegraad wordt gebruikt als argument om vaccins te verplichten voor toelating in kinderdagverblijven. Het argument houdt geen stand, want het is onmogelijk om een vaccinatiegraad van 95% – “nodig” voor groepsimmuniteit – te bereiken. Zowel binnen als buiten het kinderdagverblijf.

I. Een vaccinatiegraad van 95% betekent dat 95% van de kinderen in een bepaald geboortejaar aan de oproep gehoor hebben gegeven om te vaccineren. Een vaccinatiegraad is dus verschillend per jaar, en zelfs per vaccin.

De BMR wordt met 14 maanden gegeven.

Op een gemiddelde kinderopvang zitten veel kinderen die jonger zijn dan 14 maanden. Dus zelfs al zouden alle kinderen van 14 maanden en ouder gevaccineerd moeten zijn om toegang te krijgen, dan nog wordt door alle jongere kinderen de vaccinatiegraad van 95% niet gehaald op het kinderdagverblijf.

 

II. Bovendien slaat bij vijf procent van de kinderen die gevaccineerd worden “het vaccin niet aan”. Bron: RIVM

III. De vaccinatiegraad van de kinderen op de creche zegt niets over de volwassen die het kind, binnen en buiten het kinderdagverblijf ontmoet. Alle volwassenen die geboren zijn vóór 1976 zijn niet gevaccineerd. Men begon pas te vaccineren tegen de mazelen in 1976.

Ten tweede zijn alle volwassenen die langer dan 5 – 10 jaar geleden zijn gevaccineerd niet meer 100% immuun, omdat antilichamen die worden geproduceerd als reactie op het vaccin binnen 5 – 10 jaar zijn afgebroken. Deze informatie was voorheen te vinden op de website van het RIVM, maar is van hun site afgehaald. Niemand weet precies hoe lang de antilichamen uit een vaccin aanwezig zijn in een gevaccineerde persoon. Ook dit gegeven maakt dat een vaccinatiegraad van 95% niet haalbaar is.

 

 

Meer info

VaxXed Tour: ‘Forrest Maready en Dr. Suzanne Humphries bespreken het idee van ‘kudde-immuniteit’, en waarom dat concept – als je het op vaccinaties betrekt – een denkfout is.’

 

 

II. Shedding en de kinderopvang

Er bestaan bacteriële vaccins (die dode bacteriën bevatten) en virale vaccins (die verzwakte, levende virussen bevatten). Kinderen die recentelijk zijn gevaccineerd met virale vaccins kunnen levende virussen uitscheiden en hiermee andere kinderen besmetten. Shedding is het verspreiden van virussen afkomstig van het vaccin.

 

Dr. Suzanne Humphries legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

 

 

Meer informatie over ‘Shedding’:

Shedding kan plaatsvinden bij alle virale vaccins. Meer informatie over shedding kunt u vinden in het uitstekende artikel van Barbara Loe Fisher, oprichtster van het National Vaccine Information Center in U.S.A: ‘The Emerging Risks of Live Virus & Virus Vectored Vaccines: Vaccine Strain Virus Infection, Shedding & Transmission’ – Barbara Loe Fisher

 

 

III. Maternale immuniteit en de kinderopvang

Een ander aspect dat totaal over het hoofd wordt gezien is de maternale immuniteit. De antilichamen van moeders die zelf de mazelen hebben gehad, zijn levenslang aanwezig en worden doorgegeven via de placenta en via de borstvoeding. Antilichamen die zijn opgebouwd als reactie op het vaccin zijn naar schatting 10-15 jaar in het lichaam van de moeder aanwezig. Dus tegen de tijd dat de gevaccineerde moeder zelf kinderen heeft kan ze niets meer doorgeven. Maar de ongevaccineerde moeder kan haar baby vlak na de geboorte, en zolang als zij borstvoeding geeft beschermen.

De meeste kinderen krijgen de mazelen en andere kinderziektes niet als zuigeling, maar als peuter, kleuter of zelfs nog later. Op die leeftijd kunnen gezonde kinderen de kinderziektes goed doormaken, en zelf bescherming opbouwen voor de volgende generatie. Het Rijksvaccinatieprogramma vernietigt de bescherming van de allerkleinsten via de maternale immuniteit!

Vaccinaties vernietigen de maternale immuniteit>

Op de pagina ‘Voor kudde-immuniteit is een vaccinatiegraad van 95% nodig’ legt Dr. Wakefield dit duidelijk uit op de door ons ondertitelde Youtube ‘Vaccinaties vernietigen kudde-immuniteit en verzwakken de populatie’.

 

Meer informatie:
Mythe 11 – Voor kudde-immuniteit is een vaccinatiegraad van 95% nodig
Pagina BMR-vaccin
Pagina Keuzevrijheid of verplichting

Terug naar de overzichtspagina met alle mythes

 

 

Share This