Ernst Kuipers

Geen haar beter dan zijn voorganger?
Ernst Kuipers maakt zichzelf niet populair.

 
Een petitie tegen de permanente Coronawet – waar Ernst Kuipers voorstander van is – werd inmiddels al meer dan 100.000 keer ondertekend. U kunt hier uw naam toevoegen

“Met een permanente wet krijgt de overheid voorgoed de macht om onze levens te controleren, door nieuwe lockdowns in te voeren en onze grondrechten steeds weer van ons af te pakken.
 
Als deze wet wordt aangenomen, zal onze vrijheid voorgoed slechts voorwaardelijk zijn. Dat mogen we niet laten gebeuren. We moeten alles op alles zetten om dit tegen te houden. Dat kunnen we alleen samen!”

 

 
Ernst Kuipers wilde zooo graag minister van VWS worden

Geen enkele ervaring in de politiek
Ernst Kuipers is niet gekozen door het Volk. Hij was zelfs niet eens lid van een politieke partij, maar werd op het laatste moment gauw lid van D66. Hij heeft geen enkele politieke ervaring, maar is een kritiekloze steunpilaar van het Covid-beleid, en heeft “goede” contacten. Dat maakt hem tot een geschikte kandidaat?
 

 
Ernst Kuipers is goed in het zaaien van verwarring

Verwarren en stigmatiseren
Voorafgaand aan zijn benoeming als minister schreef journalist van BNNvara Mick blok:1

“Kuipers hengelt al sinds de zomer van 2020 openlijk naar de functie van VWS-minister en is niet weg te slaan uit talkshows. Nu hij inderdaad naar voren lijkt te zijn geschoven was de reactie op sociale media niet mals. Samen met zijn IC-medewerker Diederik Gommers vermaakt hij al sinds 2020 het publiek met een (eigenlijk helemaal niet grappige) afwisseling van “geen paniek!” en “paniek”. Hij wisselt vaak binnen enkele dagen en dan regelmatig juist in tegenspraak met wat Gommers zegt.
 
In de woorden van journalist Wouke van Scherrenburg op Twitter: “de vele tegenstrijdige en/of te optimistische uitspraken die vooral het kabinet plezierden (sollicitatie) van Ernst Kuipers”. Afgelopen week beweerde hij dat “code zwart” was afgewend in de zorg “want er is nog een IC-bed over”. Maar volgens Gommers was er juist “vandaag geen bed over”.
 
Kuipers deed op televisie ook stellige uitspraken die niet klopten. Naast het overdreven zwabberen beweerde hij onterecht dat gevaccineerden die positief testen niet welkom zijn in 3G-locaties. Ook rekende hij voor dat universele vaccinatie 1.000 gevulde IC-bedden zou schelen, wat niet waar was (of is). Hij gaf zo de schuld van de te hoge zorgbelasting aan ongevaccineerden. Dat is onbehulpzaam, en stigmatiserend naar mensen die om complexe redenen niet willen of kunnen prikken. Kuipers veegt zo ook de straat schoon van het kabinetsbeleid dat besmettingen toestaat tot de zorg overloopt. De meeste landen hebben een lagere vaccinatiegraad dan Nederland en toch meer de zorg op orde.”
– Mick Block

 
Bron:

1. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/ernst-kuipers-als-gezondheidsminister-is-een-uniek-slecht-idee

 

 

 
Ernst Kuipers – gebrek aan integriteit werd al snel doorgeprikt

Kuipers Exposed deel 1 en deel 2
 

 

 

 

 

 
Ernst Kuipers had link met bedrijf dat miljoenen claimt bij zijn ministerie

blaastesten en belangenverstrengelingen?
Gelijk bij de start van zijn ministerschap was Kuipers betrokken bij een netelige kwesten. Er zouden er nog velen volgen…

“Het ministerie van Volksgezondheid zit in een juridisch gevecht met Breathomix, een producent van blaastest-apparaten. Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat de hoogste baas van het ministerie, minister Ernst Kuipers, tot een maand geleden werkte bij een stichting die Breathomix financierde en van advies voorziet.

 
De blaastesten van Breathomix werden korte tijd ingezet bij GGD’s en tijdens het Eurovisie Songfestival om corona op te sporen. Maar volgens het ministerie werkten de apparaten niet naar behoren. Een grote bestelling werd daarom geannuleerd. Breathomix eist nu 24 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid vanwege contractbreuk.”
NOS

 

 

 
Ernst Kuipers is meerdere malen beticht van belangenverstrengelingen

De "juiste contacten" van Kuipers
Het verzwijgen van contacten en persoonlijke belangen is Kuipers niet vreemd.

“Kuipers heeft, zoals in zijn kringen gebruikelijk, banden met grote farmabedrijven. Hij wordt als spreker en adviseur van AstraZeneca betaald. Dat kan en mag, maar hij pleitte begin 2021 tegen een prikstop met het AstraZeneca vaccin zonder zijn persoonlijke belangen daarin te melden. Geen brandschone startpositie in een ministerie dat grote schade opliep door de enorme misstanden van uitgaande minister Hugo de Jonge. U weet wel, de man van dat verliezen van miljarden aan bonnetjes en de uiterst twijfelachtige masker- en testdeals met bevriende bedrijven zoals die van Sywert van Lienden.” – Mick block – BNN

 
Bron:

1. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/ernst-kuipers-als-gezondheidsminister-is-een-uniek-slecht-idee

 

 

 
Ernst Kuipers verspreidt desinformatie

Bijvoorbeeld over de A-status van Covid aan de eerste kamer
Het is duidelijk dat Kuipers wil dat de spoedwet wordt verlengd, en Covid de A-status krijgt – en dat hij alles zegt of verzwijgt wat nodig is om dit doel te bereiken. Marianne Zwagerman maakte een filmpje over het Eerste Kamer debat op 21-2-22 wat ze als volgt introduceerde:

“De Eerste Kamer stemde deze week in met de wet om corona als A-ziekte aan te merken en stemde voor de 4de verlenging van de spoedwet. Terwijl de crisis eigenlijk al voorbij is. Hoe kán dit?! Ik leg het uit aan de hand van wat fragmenten uit het debat met Minister Kuipers. Die behoorlijk feitenvrij stond te oreren daar, ik deed een factcheck. Kijk maar even.”

 

Meer info:Verlening spoedwet en acceptatie a-status is gebaseerd op wetenschap of op corruptie?

 

 

 
Ernst Kuipers houdt niet van kritiek…

De commissie die zich kritisch uitlaat wordt ontbonden
Kritische geluiden zijn niet welkom. De commissie wordt gewoon ontbonden. De belastingbetaler mag wel 29 miljoen Euro ophoesten voor het doorontwikkelen van een App die “in de ijskast staat”… Huh?

 

 
Ernst Kuipers kan niet rekenen

10 miljoen besmettigen in het najaar om voor te sorteren op nog ergere maatregelen?
Ernst Kuipers deed op 4 juni 22 een bizarre uitspraak in de Volkskrant . Maurice de Hond schreef er een artikel over.

Zoals gisteren al aangekondigd ga ik vandaag dieper in op deze uitspraak van Kuipers in het interview in De Volkskrant van gisteren:
 
De “r” van KuipeRs en van Rekenen.
 
Nu heeft Kuipers in zijn vorige functie niet zo’n goede trackrecord met grafieken en cijfers opgebouwd. Een absurde grafiek van hem uit januari 2021 was een belangrijke component bij de besluitvorming rond de avondklok. Maar hoe reëel zijn deze cijfers van Kuipers? En nog belangrijker: welke conclusies zou je moeten trekken?
De “R” van KuipeRs en van Rekenen – Lees verder

 

 

 

 
Ernst Kuipers treft wel graag voorbereidingen voor maatregelen, maar niet voor het opschalen van de IC’s

Waarom geen antwoord?
Haga stelt de vraag waar Kuipers niet naartoe wil..
 

 
 

 
Ernst Kuipers loopt aan het handje van het World Economic Forum?

Het WEF vindt transparantie wel – oh nee n.i.e.t – belangrijk
Op 22-2-22 diende Pepijn van Houwelingen schriftelijke vragen in over de WEF Alliantie. Na drie maanden heeft hij nog steeds geen antwoord gekregen. Voor de vragen klik hier

 

 

 
Ernst Kuipers wil niet aansprakelijk zijn voor bijwerkingen … hmmm

Zijn die er dan?


 
Meer info over bijwerkingen: pagina ‘Covid-19 vaccin
 
De landsadvocaat legt uit aan wie de hete aardappel wordt doorgeschoven…
 


 

 

 

 
Ernst Kuipers wil dat iedereen van 12 jaar in het najaar een prik krijgt om “immuniteit op peil te houden”

Hij is druk met de voorbereiding...
Vroeger heette dat de griep, nu heet het de “volgende variant”… en gaan ze weer een heftige strijd voeren tegen de bevolking, oh nee.. het virus..

Ernst Kuipers heeft in de zomer al bedacht dat we in de herfst weer een pandemie krijgen.. moeten we verbaasd zijn?1
 


 

 
Bron:

1. https://www.ad.nl/politiek/herhaalprik-voor-iedereen-van-12-jaar-en-ouder-huisartsen-kritisch-op-timing-kabinet~ab324320/

 

 

 
Onderzoek naar Kuipers achtergrond is gewenst

Dan zou er wel eens het een en ander aan het licht kunnen komen...
Belangenverstrengeling en misleidende informatie. Lees: #GezondVerstand, nummer 34, 9 February 2022.

 

 

 

 

 
Ernst Kuipers, houdt zich liever bezig met het klimaat dan met de zorg?

De SGD doelen, daar zijn ze weer...

“Vandaag werd een SDG-vlaggendag georganiseerd. Ook ministers Ernst Kuipers en Karien van Gennip hesen de SDG-vlag. Dat deden ze naar eigen zeggen om hun ambities te onderstrepen. “Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie en zorgsector samen aan werken. Daarom moeten we de Sustainable Development Goals in 2030 halen,” schrijft Kuipers op Twitter.
 
“De zorg is verantwoordelijk voor zo’n zeven tot acht procent van de CO2-uitstoot in ons land. Dat moet én kan echt anders,” beweert de minister. “Daarom werken we als ministerie samen met zorgpartijen aan de verduurzaming van de zorg. Ook kijken we binnen ons eigen ministerie hoe het duurzamer en beter kan.”

 
Serieus?
 
Kuipers oogst veel kritiek. “Kijk eens aan, wat een prachtige ontwikkeling. We hebben eindelijk een minister op VWS die zich met hoofdzaken bezighoudt. Niet met dat geneuzel over witte jassen en stethoscopen,” zegt data-analist Cees van den Bos sarcastisch.
 
PVV-Kamerlid Fleur Agema haalt uit: “Serieus? De zorg staat op klappen. Gierende personeelstekorten. Gierende tekorten van materialen. Inhaalzorg niet ingelopen. Zware operatie-patiënten na anderhalve dag naar huis gestuurd. Maar ga je als voormalig arts vooral bezighouden met het klimaat.” – Ninefor news

 


 

 

 

 
Ernst Kuipers wil liever niet weten waarom de mensen zo vaak ambulances bellen?

De stijging in ambulanceritten sinds 2021 komt door.... Putin?
Van Houwelingen confronteert Ernst Kuipers. ‘Waar komt de stijging van ambulance-ritten vandaan?’
 

 

 

 

 
Waarom wil Ernst Kuipers de definitie van “embryo” aanpassen?

De aanpassing van de 'Embryowet'

 

 
De integriteit van Ernst Kuipers ontbreekt

De notulen van het OMT zijn er wel!
Hoe integer is Ernst Kuipers ?

“Kuipers hield de kamer voor dat er geen opnames of notulen van de OMT vergaderingen waren bewaard.
Normaal gesproken stapt een minister op als blijkt dat hij/zij de Kamer verkeerd heeft ingelicht.
Nu blijkt dat deze opnames/stukken tóch bestaan maar nu weigert hij deze aan de Tweede Kamer af te geven omdat dit het belang van de Staat kan schaden…..
Ook ontwijkt hij zijn eindverantwoordelijk door het RIVM de schuld te geven…
Dat is wel het laagste wat een bewindsman kan doen, Hugo de Jonge had daar ook een handje van….
Het belang van de burger en transparant bestuur is kennelijk van ondergeschikt belang….
De bevolking voor meer dan 2 jaar gijzelen, met alle gevolgen van dien…, en dan achteraf geen verantwoording willen afleggen……
Het is weer een stap van democratie naar dictatuur…
Delen… graag…

 

 
Ernst Kuipers vecht voor onze gezondheid?

Niet echt...

 

 
Ernst Kuipers houdt kennelijk van avontuur

De prik is een ongecontroleerd experiment op de bevolking

 

 
Ernst Kuipers weet nog steeds niet of de avondklok nou wel of geen effect had…

2021 geen effect – 2023 wel effect! Ehhhh…

 

 
Ernst Kuipers weigert onderzoek te doen naar de oversterfte

Waarom geen onderzoek en waarom eiste Pfizer onschendbaarheid?
Gelijk tijdig met de uitrol van de experimentele prikken hebben we te maken met oversterfte. Ernst Kuipers weigert te onderzoeken of de prikken daar een rol in spelen.

 


 

 

 

 
Ernst Kuipers heeft enorme haast om de pandemiewet er doorheen te drukken

Zelf houdt hij zich niet aan de wet
Zonder dat er onderzoek is gedaan naar de oversterfte en zonder dat de maatregelen zijn geëvalueerd zet Kuipers zich 100% in voor een pandemie wet die hem ongekende bevoegdheden geeft bij zelfs een mogelijke pandemie.


 
 


 
 
Zelf houdt ij zich er niet aan…
 


 

 

 

 
Ernst Kuipers gaat in dezelfde maand door naar Geneve om zich in te zetten voor de veranderingen aan de International Health Regulations

Via de pandemiewet gaan we in Lockstep naar de veranderingen op de IHR toe naar het wereldwijde pandemieverdrag?
Alles komt neer op centraliseren van macht eerst national en dan mondiaal. De nationale pandemiewet is een voorbereiding op het wereldwijde pandemieverdrag.
alles wat we hebben meegemaakt tijdens Covid kan nog duizend keer erger als we in een staat van constante medische tirannie terecht komen.
 
Meer info: stopwho.nl
 

 

 

 
Ernst Kuipers vindt goede zorg niet belangrijk

Het afschalen van de zorg en sluiten van ziekenhuizen
 

 

 

 
Ernst Kuipers vindt dat klimaatverandering een gezondheidscrisis is

Het past precies in de plannen van de WHO, VN en het WEF
VN-Klimaatconferentie COP28 in Dubai vindt plaats op 30 november tot en met 12 december.
 
“Klimaatverandering is ook een gezondheidscrisis.” Die boodschap herhalen gezondheidsministers, onder wie demissionair minister Ernst Kuipers, zondag op de klimaattop in Dubai.
 
“Vanuit mijn achtergrond wil ik natuurlijk dat er meer onderzoek naar wordt gedaan”, voegt hij toe. “Maar ook betekent het dat er nú actie nodig is.” Zo vindt hij dat er internationaal concrete stappen moeten worden gezet om samenwerking en innovatie op te schalen.

 
Deze stappen gaan 4,5 tot 5 biljoen dollar per jaar kosten, deelde Koning Charles van Engeland mee op dezelfde top.

Meer over de plannen van het WEF, de WHO en de VN: www.stopWHO.nl
 

 

 
Ernst Kuipers is opeens met de noorderzon vertrokken

Het werd hem te heet onder de voeten en de sporen zijn gewist..
Na een rampzalige ministerstermijn is Kuipers opeens met de noorderzon vertrokken en heeft al zijn Tweets gewist De Twitter Account van Ernst is op “non-actief”

Mark Rutte weet niet waar hij is, en zijn opvolgster Pia Dijkstra ook niet.

 


 
 


 
 
Waarschijnlijk is dit de reden dat hij opeens is verdwenen..

 

 
Maar wat blijkt: de verdwijning van Kuipers is net als Cluedo. Wie iets beter kijkt, vindt al snel aanwijzingen. De timing van zijn ‘plotselinge’ vertrek blijkt namelijk helemaal niet toevallig. Vlak na zijn ontslag werd Kuipers namelijk tweemaal teruggefloten door de rechter om onzorgvuldige besluiten die hij had genomen tijdens zijn ministerschap.Nieuwrechts
 
 
Maar erger nog: Kuipers heeft ons de Pandemiewet ingeloodst – Ga naar Pagina Pandemie wet En dat betekent dat alles wat we hebben meegemaakt en waarvan we nu weten dat het niet werkt en niet veilig is (Covid-injecties en alle maatregelen) bij een volgende “pandemie” zo weer terug kunnen komen, met alle vrijheidsbeperkingen, onderdrukking van onze grondrechten en risico’s voor onze gezondheid.

Hij heeft bloed aan zijn handen – en hij weet dat.

Ahhh, vertrokken naar een WEF-land dat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland
“Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.”Indepen

Hij heeft zijn werk gedaan? Neergezet op een plek waar hij de pandemie wet er doorheen kan drukken? De Nederlandse bevolking verraden en dan een erebaantje in het WEF netwerk?
Is dit het niveau waar we mee moeten zien te dealen?

 

 

Share This