Ernst Kuipers

Geen haar beter dan zijn voorganger?
Ernst Kuipers maakt zichzelf niet populair.

 
Een petitie tegen de permanente Coronawet – waar Ernst Kuipers voorstander van is – werd inmiddels al meer dan 100.000 keer ondertekend. U kunt hier uw naam toevoegen

“Met een permanente wet krijgt de overheid voorgoed de macht om onze levens te controleren, door nieuwe lockdowns in te voeren en onze grondrechten steeds weer van ons af te pakken.
 
Als deze wet wordt aangenomen, zal onze vrijheid voorgoed slechts voorwaardelijk zijn. Dat mogen we niet laten gebeuren. We moeten alles op alles zetten om dit tegen te houden. Dat kunnen we alleen samen!”

 

 
Ernst Kuipers wilde zooo graag minister van VWS worden

Geen enkele ervaring in de politiek
Ernst Kuipers is niet gekozen door het Volk. Hij was zelfs niet eens lid van een politieke partij, maar werd op het laatste moment gauw lid van D66. Hij heeft geen enkele politieke ervaring, maar is een kritiekloze steunpilaar van het Covid-beleid, en heeft “goede” contacten. Dat maakt hem tot een geschikte kandidaat?
 

 
Ernst Kuipers is goed in het zaaien van verwarring

Verwarren en stigmatiseren
Voorafgaand aan zijn benoeming als minister schreef journalist van BNNvara Mick blok:1

“Kuipers hengelt al sinds de zomer van 2020 openlijk naar de functie van VWS-minister en is niet weg te slaan uit talkshows. Nu hij inderdaad naar voren lijkt te zijn geschoven was de reactie op sociale media niet mals. Samen met zijn IC-medewerker Diederik Gommers vermaakt hij al sinds 2020 het publiek met een (eigenlijk helemaal niet grappige) afwisseling van “geen paniek!” en “paniek”. Hij wisselt vaak binnen enkele dagen en dan regelmatig juist in tegenspraak met wat Gommers zegt.
 
In de woorden van journalist Wouke van Scherrenburg op Twitter: “de vele tegenstrijdige en/of te optimistische uitspraken die vooral het kabinet plezierden (sollicitatie) van Ernst Kuipers”. Afgelopen week beweerde hij dat “code zwart” was afgewend in de zorg “want er is nog een IC-bed over”. Maar volgens Gommers was er juist “vandaag geen bed over”.
 
Kuipers deed op televisie ook stellige uitspraken die niet klopten. Naast het overdreven zwabberen beweerde hij onterecht dat gevaccineerden die positief testen niet welkom zijn in 3G-locaties. Ook rekende hij voor dat universele vaccinatie 1.000 gevulde IC-bedden zou schelen, wat niet waar was (of is). Hij gaf zo de schuld van de te hoge zorgbelasting aan ongevaccineerden. Dat is onbehulpzaam, en stigmatiserend naar mensen die om complexe redenen niet willen of kunnen prikken. Kuipers veegt zo ook de straat schoon van het kabinetsbeleid dat besmettingen toestaat tot de zorg overloopt. De meeste landen hebben een lagere vaccinatiegraad dan Nederland en toch meer de zorg op orde.”
– Mick Block

 
Bron:

1. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/ernst-kuipers-als-gezondheidsminister-is-een-uniek-slecht-idee

 

 

 
Ernst Kuipers – gebrek aan integriteit werd al snel doorgeprikt

Kuipers Exposed deel 1 en deel 2
 

 

 

 

 

 
Ernst Kuipers had link met bedrijf dat miljoenen claimt bij zijn ministerie

blaastesten en belangenverstrengelingen?
Gelijk bij de start van zijn ministerschap was Kuipers betrokken bij een netelige kwesten. Er zouden er nog velen volgen…

“Het ministerie van Volksgezondheid zit in een juridisch gevecht met Breathomix, een producent van blaastest-apparaten. Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat de hoogste baas van het ministerie, minister Ernst Kuipers, tot een maand geleden werkte bij een stichting die Breathomix financierde en van advies voorziet.

 
De blaastesten van Breathomix werden korte tijd ingezet bij GGD’s en tijdens het Eurovisie Songfestival om corona op te sporen. Maar volgens het ministerie werkten de apparaten niet naar behoren. Een grote bestelling werd daarom geannuleerd. Breathomix eist nu 24 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid vanwege contractbreuk.”
NOS

 

 

 
Ernst Kuipers is meerdere malen beticht van belangenverstrengelingen

De "juiste contacten" van Kuipers
Het verzwijgen van contacten en persoonlijke belangen is Kuipers niet vreemd.

“Kuipers heeft, zoals in zijn kringen gebruikelijk, banden met grote farmabedrijven. Hij wordt als spreker en adviseur van AstraZeneca betaald. Dat kan en mag, maar hij pleitte begin 2021 tegen een prikstop met het AstraZeneca vaccin zonder zijn persoonlijke belangen daarin te melden. Geen brandschone startpositie in een ministerie dat grote schade opliep door de enorme misstanden van uitgaande minister Hugo de Jonge. U weet wel, de man van dat verliezen van miljarden aan bonnetjes en de uiterst twijfelachtige masker- en testdeals met bevriende bedrijven zoals die van Sywert van Lienden.” – Mick block – BNN

 
Bron:

1. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/ernst-kuipers-als-gezondheidsminister-is-een-uniek-slecht-idee

 

 

 
Ernst Kuipers verspreidt desinformatie

Bijvoorbeeld over de A-status van Covid aan de eerste kamer
Het is duidelijk dat Kuipers wil dat de spoedwet wordt verlengd, en Covid de A-status krijgt – en dat hij alles zegt of verzwijgt wat nodig is om dit doel te bereiken. Marianne Zwagerman maakte een filmpje over het Eerste Kamer debat op 21-2-22 wat ze als volgt introduceerde:

“De Eerste Kamer stemde deze week in met de wet om corona als A-ziekte aan te merken en stemde voor de 4de verlenging van de spoedwet. Terwijl de crisis eigenlijk al voorbij is. Hoe kán dit?! Ik leg het uit aan de hand van wat fragmenten uit het debat met Minister Kuipers. Die behoorlijk feitenvrij stond te oreren daar, ik deed een factcheck. Kijk maar even.”

 

Meer info:Verlening spoedwet en acceptatie a-status is gebaseerd op wetenschap of op corruptie?

 

 

 
Ernst Kuipers houdt niet van kritiek…

De commissie die zich kritisch uitlaat wordt ontbonden
Kritische geluiden zijn niet welkom. De commissie wordt gewoon ontbonden. De belastingbetaler mag wel 29 miljoen Euro ophoesten voor het doorontwikkelen van een App die “in de ijskast staat”… Huh?

 

 
Ernst Kuipers kan niet rekenen

10 miljoen besmettigen in het najaar om voor te sorteren op nog ergere maatregelen?
Ernst Kuipers deed op 4 juni 22 een bizarre uitspraak in de Volkskrant . Maurice de Hond schreef er een artikel over.

Zoals gisteren al aangekondigd ga ik vandaag dieper in op deze uitspraak van Kuipers in het interview in De Volkskrant van gisteren:
 
De “r” van KuipeRs en van Rekenen.
 
Nu heeft Kuipers in zijn vorige functie niet zo’n goede trackrecord met grafieken en cijfers opgebouwd. Een absurde grafiek van hem uit januari 2021 was een belangrijke component bij de besluitvorming rond de avondklok. Maar hoe reëel zijn deze cijfers van Kuipers? En nog belangrijker: welke conclusies zou je moeten trekken?
De “R” van KuipeRs en van Rekenen – Lees verder

 

 

 

 
Ernst Kuipers treft wel graag voorbereidingen voor maatregelen, maar niet voor het opschalen van de IC’s

Waarom geen antwoord?
Haga stelt de vraag waar Kuipers niet naartoe wil..
 

 
 

 
Ernst Kuipers loopt aan het handje van het World Economic Forum

Het WEF vindt transparantie wel – oh nee n.i.e.t – belangrijk
Op 22-2-22 diende Pepijn van Houwelingen schriftelijke vragen in over de WEF Alliantie. Na drie maanden heeft hij nog steeds geen antwoord gekregen. Voor de vragen klik hier

 

 

 
Ernst Kuipers wil niet aansprakelijk zijn voor bijwerkingen … hmmm

Zijn die er dan?


 
Meer info over bijwerkingen: pagina ‘Covid-19 vaccin
 

 

 

 
Ernst Kuipers wil dat iedereen van 12 jaar in het najaar een prik krijgt om “immuniteit op peil te houden”

Hij is druk met de voorbereiding...
Vroeger heette dat de griep, nu heet het de “volgende variant”… en gaan ze weer een heftige strijd voeren tegen de bevolking, oh nee.. het virus..

Ernst Kuipers heeft in de zomer al bedacht dat we in de herfst weer een pandemie krijgen.. moeten we verbaasd zijn?1
 


 

 
Bron:

1. https://www.ad.nl/politiek/herhaalprik-voor-iedereen-van-12-jaar-en-ouder-huisartsen-kritisch-op-timing-kabinet~ab324320/

 

 

 
Onderzoek naar Kuipers achtergrond is gewenst

Dan zou er wel eens het een en ander aan het licht kunnen komen...
Belangenverstrengeling en misleidende informatie. Lees: #GezondVerstand, nummer 34, 9 February 2022.

 

 

 

 

 
Ernst Kuipers, houdt zich liever bezig met het klimaat dan met de zorg?

De SGD doelen, daar zijn ze weer...

“Vandaag werd een SDG-vlaggendag georganiseerd. Ook ministers Ernst Kuipers en Karien van Gennip hesen de SDG-vlag. Dat deden ze naar eigen zeggen om hun ambities te onderstrepen. “Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie en zorgsector samen aan werken. Daarom moeten we de Sustainable Development Goals in 2030 halen,” schrijft Kuipers op Twitter.
 
“De zorg is verantwoordelijk voor zo’n zeven tot acht procent van de CO2-uitstoot in ons land. Dat moet én kan echt anders,” beweert de minister. “Daarom werken we als ministerie samen met zorgpartijen aan de verduurzaming van de zorg. Ook kijken we binnen ons eigen ministerie hoe het duurzamer en beter kan.”

 
Serieus?
 
Kuipers oogst veel kritiek. “Kijk eens aan, wat een prachtige ontwikkeling. We hebben eindelijk een minister op VWS die zich met hoofdzaken bezighoudt. Niet met dat geneuzel over witte jassen en stethoscopen,” zegt data-analist Cees van den Bos sarcastisch.
 
PVV-Kamerlid Fleur Agema haalt uit: “Serieus? De zorg staat op klappen. Gierende personeelstekorten. Gierende tekorten van materialen. Inhaalzorg niet ingelopen. Zware operatie-patiënten na anderhalve dag naar huis gestuurd. Maar ga je als voormalig arts vooral bezighouden met het klimaat.” – Ninefor news

 


 

 

 

 
Ernst Kuipers wil liever niet weten waarom de mensen zo vaak ambulances bellen?

De stijging in ambulanceritten sinds 2021 komt door.... Putin?
Van Houwelingen confronteert Ernst Kuipers. ‘Waar komt de stijging van ambulance-ritten vandaan?’
 

 

 

 

 
Waarom wil Ernst Kuipers de definitie van “embryo” aanpassen?

De aanpassing van de 'Embryowet'

 

 
De integriteit van Ernst Kuipers ontbreekt

De notulen van het OMT zijn er wel!
Hoe integer is Ernst Kuipers ?

“Kuipers hield de kamer voor dat er geen opnames of notulen van de OMT vergaderingen waren bewaard.
Normaal gesproken stapt een minister op als blijkt dat hij/zij de Kamer verkeerd heeft ingelicht.
Nu blijkt dat deze opnames/stukken tóch bestaan maar nu weigert hij deze aan de Tweede Kamer af te geven omdat dit het belang van de Staat kan schaden…..
Ook ontwijkt hij zijn eindverantwoordelijk door het RIVM de schuld te geven…
Dat is wel het laagste wat een bewindsman kan doen, Hugo de Jonge had daar ook een handje van….
Het belang van de burger en transparant bestuur is kennelijk van ondergeschikt belang….
De bevolking voor meer dan 2 jaar gijzelen, met alle gevolgen van dien…, en dan achteraf geen verantwoording willen afleggen……
Het is weer een stap van democratie naar dictatuur…
Delen… graag…

 

 

Share This