Mythe 20

Ongevaccineerde kinderen lopen onnodig risico

De Mythe:

Ongevaccineerde kinderen lopen onnodig risico. Klopt dat?

De Werkelijkheid:

Ongevaccineerde kinderen lopen géén risico op vaccinatieschade.

De ouders van ongevaccineerde kinderen hebben zich bijna altijd langdurig verdiept in vaccins en ziektes. Zij denken dat de kans op het krijgen van een complicatie bij een infectieziekte voor gezonde kinderen vele malen kleiner is dan het risico op het krijgen van bijwerkingen door de vele (combi)-vaccins die kinderen op steeds jongere leeftijd krijgen. Zij maken zich zorgen over het gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat vaccineren veilig is, over de vele verhalen van ernstige bijwerkingen die jarenlang circuleerden op het internet – en ook over het feit dat deze ervaringen de laatste paar jaren gecensureerd worden. Deze ouders willen hun kinderen beschermen tegen de hebzucht van een gewetenloze industrie.

 

Ongevaccineerd, sterk en gezond

Kinderen van ongevaccineerde ouders rapporteren bijna zonder uitzondering dat hun kinderen sterk en gezond zijn. In het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccinvrij opgroeien’ staan ervaringsverhalen van ongevaccineerde kinderen. Op het ‘Ouderplatform’ op deze site kun ervaringsverhalen lezen.

 

 

Kinderarts in de Vaxxed Bus

In het onderstaande interview over het verschil tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen vertelt een arts met 30 jaar ervaring over de toenemende gezondheidsproblemen die gelijk oplopen met de toename aan kindervaccins.

 

 

Terug naar de overzichtspagina met alle mythes

 

 

Share This