De workshops van De Vrije Mens Academie zijn een aanrader. Gegeven door twee universitair geschoolde docenten, maar toch toegankelijk voor iedereen. Er zijn twee categorieën: Recht en Research & Science.
De overheid, politie en de rechterlijke macht lijken zich steeds minder aan te trekken van de Nederlandse wet en internationale verdragen. In tijden dat onze grondrechten met voeten worden getreden is het daarom van groot belang dat we onze juridische weerbaarheid vergroten.
En voordat we ons met een nieuwe gentechnologie laten injecteren.. hoe werkt dat eigenlijk? Wat zijn de risico’s, en wat zijn de politieke achtergronden die bepalend zijn voor dit wereldwijde experiment?
De vrije mens academie
De Vrije Mens Academie heeft haar aanbod enigszins gewijzigd en daarnaast ook uitgebreid. Enerzijds is het tweeluik in het recht veranderd in een drieluik, aangezien uit eerdere bijeenkomsten gebleken is dat er zoveel stof te behandelen is, dat het beter is om daar iets meer tijd voor uit te trekken.
Daarom zijn er nu 2 delen over Grond- en Mensenrechten voordat er een aanvang wordt gemaakt met het Privaatrecht. Er is een aantal onderdelen toegevoegd aan de eerste twee bijeenkomsten en is er meer ruimte voor vragen en interactieve elementen. Voor meer informatie, verwijzen wij u naar de website.
Daarnaast is er besloten om voortaan ook een aantal ONLINE colleges te verzorgen (live) op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur (kosten 20-30 euro naar draagkracht). Deze colleges zullen kleinschalig zijn en zijn toegankelijk voor zowel oud-deelnemers als nieuwkomers. Als u naar de agenda gaat op de website (https://devrijemensacademie.nl/agenda) en naar beneden scrolt, dan is daar het online aanbod te vinden met daarbij ook een aanmeldknop, zodat uw mail op de juiste plek terechtkomt.
Dit betreft 2 juridische onderwerpen en 3 algemene colleges met onderzoeksvaardigheden. Er wordt aan de rechten docent Maria Louise Genet regelmatig gevraagd hoe en waar zij bepaalde informatie heeft gevonden, waardoor zij vermoedt dat er behoefte bestaat aan een aantal online colleges waarin (juridische) onderzoeksvaardigheden aan bod komen. Dat is immers niet voor iedereen gesneden koek. U kunt zich hiervoor aanmelden, waarna u een betaallink en een Zoom-link ontvangt. Helemaal onderaan deze e-mail staat een uitgebreide omschrijving van de inhoud van de 5 nieuwe ONLINE colleges.
Aanbod November
Het cursus- en workshopaanbod van de Vrije Mens Academie van zowel de categorie Recht als de categorie Research & science voor de maand november is hieronder weergegeven in 2 tabellen. Het cursusaanbod in de categorie Recht kunt u in Tabel 1 vinden en het workshopaanbod in de categorie Research & Science kunt u in Tabel 2 vinden. Als u op een link onder de tabel klikt, komt u bij de website van DVMA uit waar u de toelichting van elke afzonderlijke cursus en workshop kunt lezen. Een overzicht van het cursusaanbod kunt u ook hier vinden: https://devrijemensacademie.nl/cursusaanbod-index.
De kosten voor elke cursus in de categorie Recht bedragen 55-70 euro (naar draagkracht) en de kosten voor elke workshop in de categorie Research & Science bedragen 55 euro, inclusief koffie & thee en een versnapering tijdens de pauze. Elke locatie is voorzien van een gratis parkeermogelijkheid. De locatie in Schiphol-Rijk is tevens voorzien van een goede OV-verbinding, die van Weesp niet. Voor de mensen die afhankelijk zijn van OV faciliteren wij daarom vervoer vanaf het treinstation Weesp.
U kunt zich aanmelden voor een cursus of workshop door een email te sturen naar [email protected]. Zet uw mobiele telefoonnummer s.v.p. in de mail, zodat er telefonisch contact met u opgenomen kan worden en aanvullende informatie kan worden verstuurd.
1. Cursusaanbod in de categorie Recht
Voor meer info klik hier: deel 1, deel 2, deel 3
Meer informatie over de online colleges verder in dit artikel.
2. Workshopaanbod in de categorie Research & Science
Een drieluik van workshops samengesteld door een bevlogen researcher, connecting the dots. Over genetische injecties, de great reset & NWO agenda’s, spiritualiteit, parallelle samenleving en overleven.
Meer informatie en testimonials kunt u vinden onder de volgende linken: deel 1, deel 2, deel 3
Uitgebreide omschrijving van de bovengenoemde nieuwe online colleges:
ONLINE College Wet publieke gezondheid (inclusief “Spoedwet”) – datum NNB
• Hoe is deze wet opgebouwd? (Deze wet is in werking getreden in 2009 en bestond uit 8 hoofdstukken).
• Hoe zag de “spoedwet” eruit? (Toevoeging hoofdstuk Va aan de WPG genaamd: Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19; deze werd in de volksmond ook wel de “spoedwet” genoemd); geldend van 1 december 2020 t/m 20 mei 2022; daarna vervallen aangezien de Eerste Kamer de 5e verlenging heeft weggestemd op 17 mei 2022, waarna de regeling na publicatie van de verwerping gepubliceerd was in de Staatscourant).
• Stand van zaken Wetsvoorstel Permanente Coronawet -> 2 weken na het vervallen van de “spoedwet” is er een wetsvoorstel ingediend op 8 juni 2022 om een permanente Coronawet in te voeren. Deze krijgt een andere plek dan voorheen en zou terecht moeten komen in hoofdstuk 4 paragraaf 8 van de WPG).
• De Eerste Tranche is nu in behandeling bij de Tweede Kamer, maar het is onduidelijk * wat op dit moment de stand van zaken is. Het is daarom pas nuttig om hier een online college aan te wijden, zodra hieromtrent duidelijkheid is verkregen.
ONLINE College Mondkapjes-perikelen – datum: 9 november 19.30-21.30 (via Zoom)
• Hoe zat het met de oude mondkapjes-regeling (die inmiddels vervallen is)?
• Wat is de eventuele nieuwe wettelijke basis?
• Wat zijn de uitzonderingsgronden?
• Rechtspraak
• Praktische tips
ONLINE College Onderzoeksvaardigheden deel 1 – datum: 16 november 19.30-21.30 (via Zoom)
• Hoe zoek ik bijsluiters op en wat zijn hiervan de belangrijkste onderdelen om te begrijpen?
• Hoe zoek ik bijwerkingen op in diverse databases?
• Hoe zoek ik adviezen van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen op?
• Hoe zoek ik adviezen van de Gezondheidsraad op?
College Onderzoeksvaardigheden deel 2 – datum: 23 november 19.30-21.30 (via Zoom)
• Hoe zoek ik nationale wetgeving op?
• Hoe zoek ik de wetsvoorstellen, de memorie van toelichting en kamerstukken op?
• Hoe werkt de app Debat Direct?
• Hoe zoek ik nationale rechtspraak op?
College Onderzoeksvaardigheden deel 3 – datum: 30 november 19.30-21.30 (via Zoom)
• Hoe zoek ik internationale verdragen op?
• Hoe zoek ik Travaux Préparatoires op?
• Hoe zoek ik internationale rechtspraak op (bijvoorbeeld op HUDOC; de database van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens)
De docenten van de www.devrijemensacademie.nl stellen het zeer op prijs als u hun cursus- en workshopaanbod wilt aanbevelen in uw eigen kringen. Zij hebben veel last van censuur door de onderwerpen die ze aankaarten en moeten het met name van mond-tot-mond reclame hebben.