Alle wijzers in het rood? – hoe het RIVM ons misleidt

door | 5 apr 2021 | COVID-19 ziekte

Op 30-03-2021 bericht het RIVM: Alle wijzers in het rood[1]

“In de week van 24 tot en met 30 maart kregen 51.866 mensen een positieve testuitslag, dit is een toename van 13% vergeleken met de week daarvoor. Het reproductiegetal was 1,07 op 15 maart en is iets gedaald in vergelijking met het getal van de week ervoor maar is nog steeds volledig boven de 1. Dat betekent dat het aantal besmettingen met SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 in Nederland nog steeds toeneemt. In de afgelopen week werden 1.578 mensen met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis, 65 opnames meer dan de week ervoor. Op de IC intensive care afdelingen werden 317 mensen opgenomen, dit is ongeveer gelijk aan de week ervoor. Het percentage positieve testen steeg in de afgelopen week naar 8,5% ten opzichte van 8,1% een week eerder.”

De boodschap is ‘gevaar: we zitten in het rood’. De media nemen het braaf over en de massa blijft braaf bang.

 

 

Zwarte Leugens en witte leugens

 
Een zwarte leugen is iets zeggen wat niet waar is. Bijvoorbeeld het cijfer is gedaald terwijl het gestegen is. Dat is niet wat het RIVM doet. Alle wijzers zijn omhoog gegaan.

Het RIVM gebruikt geen zwarte leugens, maar is een meester in witte leugens. Dat wil zeggen: cruciale informatie wordt weggelaten, waardoor de boodschap in feite een leugen is.

 

 

IC-opnames 2020

 
Weglating 1: Alle cijfers zijn gestegen ten opzichte van vorige week, maar niet ten opzichte van vorig jaar.

Op 25-05-20 bericht te NOS: ‘Coronacijfers van 2 mei: IC-bezetting onder 700, verschil tussen regio’s.

“Het aantal coronapatiënten op intensive-careafdelingen in Nederland is voor het eerst sinds de piek van begin april weer onder de 700 gekomen, namelijk op 680 patiënten”.2

Op 29 maart 2020 lagen er volgens NICE zelfs 900 mensen op de IC.3

 

Weglating 2: ‘Toenemende positieve testen’ valt te manipuleren met toenemend aantal mensen dat wordt getest. Des te meer testen er worden afgenomen, des te groter het aantal positieve testen, De PCR-test is niet geschikt is om SarsC0v2- virus te diagnosticeren en geeft een schrikbarend hoog aantal vals positieven. Hoeveel mensen zijn er vorige week getest? Hoeveel vorig jaar in deze periode? En hoeveel (vals)positieven hadden we toen? Als de test niet werkt… zijn de meetresultaten niet belangrijk.

Belangrijker is het aantal mensen op de IC met COVID-19.

 

Weglating 3: We zitten met 317 IC-opnames ver onder de kritieke grens van 700.

 
Uit het eerdergenoemde artikel komt het volgende citaat:

“Het aantal coronapatiënten op intensive-careafdelingen in Nederland is voor het eerst sinds de piek van begin april weer onder de 700 gekomen, namelijk op 680 patiënten.
 
De grens van 700 bedden is vaak genoemd als een belangrijke kritieke grens waar het aantal coronapatiënten onder moet komen en blijven. Zo zouden versoepelingen pas kunnen plaatsvinden als het aantal IC-patiënten met corona onder die grens daalt, en kan de reguliere zorg dan pas weer echt goed worden opgestart. Op het hoogtepunt lagen 1424 coronapatiënten op de IC, twee keer zoveel als nu.”

 
U leest het goed.

1. De kritieke grens is 700 (maar dat vertellen we u natuurlijk niet).
2. We hebben 317 opnames in de laatste week van maart 2021.
3. De versoepelingen zouden dus allang kunnen plaatsvinden, evenals het aanpakken van het structurele probleem van een tekort aan IC-bedden met een vergrijzende bevolking.

 
We zitten in het groen. Het gaat goed. Maar het RIVM/ OMT/ Overheid/ Media zullen net zolang blijven liegen totdat het niet meer lukt – omdat iedereen het doorheeft.

 

 

 

Bronnen:

1. https://www.rivm.nl/nieuws/alle-wijzers-in-het-rood
2. https://nos.nl/artikel/2332526-coronacijfers-van-2-mei-ic-bezetting-onder-700-verschil-tussen-regio-s.html
3. https://www.skipr.nl/nieuws/nice-aantal-coronapatienten-op-ic-nadert-duizend/

 

 

Over de auteurs:

Ellen Vader verzamelt en verspreidt informatie over vaccins en aan vaccin gerelateerde onderwerpen. Zij maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij.

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This