Alleen gevaccineerde Israëliërs krijgen “groen” paspoort – voor de ongevaccineerden staat toegang tot openbare gelegenheden op rood

door | 25 feb 2021 | COVID-19 ziekte

Na de fase van de maatregelen – die dermate schadelijk zijn voor ons lichamelijk, sociaal, maatschappelijk en economisch welbevinden – dat mensen in de rij staan om hiervan verlost te worden met de belofte van een “veilig en effectief vaccin”, gaat de volgende fase in. Het discrimineren en marginaliseren van kritische, zelfstandige denkers.

In Nederland is volgens het OMT 98% van de mensen die positief zijn getest “weinig ziek tot vrijwel zonder klachten.1

Er is dus geen noodzaak voor een “vaccin”. We kunnen het af met groepsimmuniteit, die afgeleid uit dit percentage allang bereikt moet zijn. We hebben helemaal geen behoefte aan een risicovol experiment, waarvan de EMA bovendien zegt dat het nog niet zeker is dat het experimentele vaccin in staat is om besmetting te voorkomen.2,3 Dat mensen er nog intrappen is bijna onvoorstelbaar. Of toch niet?

Het is een kwestie van manipulatie en machtsmisbruik van overheden waardoor vele burgers in een positie komen waarbij ze alles willen doen wat ervoor nodig is om gewoon te kunnen leven. Maar velen beseffen nog steeds niet welke gezondheidsrisico’s ze lopen, en ook niet – zoals u zult direct zult zien – hoe ver het stadium van vrijheidsbeperking van vaccin-weigeraars al is gevorderd. Laten we eerst kijken hoe dat er uit ziet in Israël waar het paspoort reeds is geïmplementeerd.

 

 

Het groene paspoort

Israël loopt een stapje voor op wat ons ook te wachten staat. Op 20-02-21 publiceert de Israëlische krant “Jerusalem Post” het volgende artikel: ‘Alles wat u moet weten over het groene paspoort’. We vatten het kort voor u samen.4

Het groene paspoort maakt onderdeel uit van een “Groen Paspoort Programma”. Alleen sportscholen, theaters, hotels, concerten en synagogen die onder het groene paspoort programma geregistreerd staan kunnen weer open.

En alleen mensen die gevaccineerd zijn komen in aanmerking voor een groen paspoort. Bezoekers van geregistreerde gelegenheden dienen een groen paspoort te tonen om toegang te krijgen en deel te kunnen nemen aan activiteiten.

 

“Dit is de eerste stap terug naar een bijna normaal leven.” zei minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein een uitgebreide briefing over het gebruik van het groene paspoort. En hij voegde eraan toe dat er binnenkort werkplekken zullen zijn die zullen moeten eisen dat hun personeel gevaccineerd is of anders elke 48 uur een coronavirus-test moeten ondergaan.”

Dat dit een puur politieke aangelegenheid is zegt de minister van Volksgezondheid er niet bij. Ik raad u ten zeerste aan om het artikel ‘Regering stemt in met gebruik Israëlische bevolking als testpersonen in massaal experiment’ te lezen. Wat er nu gebeurt in Israël is wreed en onrechtmatig, en de paniek onder de wakkere bevolking moet gigantisch zijn.

 

 

Segregatie – een bevolkingsgroep wordt afgezonderd in de maatschappij

De behandeling die de vaccin-weigeraars krijgen zal de Joodse bevolking bekend voorkomen – segregatie. Of te wel: één groep mag niet deelnemen aan de maatschappij. Het onderscheid wordt niet gemaakt door een gele ster, maar door een groen paspoort.

Het groene paspoort wordt verleend aan degenen die een week voorbij de tweede vaccinatie tegen het corona-virus zijn, of aan de ongeveer 740.000 mensen die van het virus zijn hersteld en momenteel niet voor het vaccin in aanmerking komen. Het kan worden gedownload via de “verkeerslicht smartphone applicatie”, de “verkeerslicht-website” van het ministerie van Volksgezondheid, of via het callcenter van het ministerie.

De instructies voor de mensen die “in aanmerking komen” voor het groene paspoort zijn als volgt:

Via de telefoon:
“Download de app op uw Apple- of Android-telefoon. Werk uw persoonlijke gegevens bij, waaronder uw persoonlijke ID-nummer, of paspoortnummer, telefoonnummer en geboortedatum. Bevestig dat de informatie correct is en er wordt een code naar uw telefoon gestuurd. Voer de code in om te bevestigen. De applicatie zal uw medewerkers verifiëren en u een groen paspoort met animatie tonen.”

Via de website:
“Op de website werkt u uw persoonlijke gegevens bij en krijgt u een groen paspoortcertificaat dat een scanbare QR-code bevat die uitgeprint kan worden. Dit is een streng beveiligde code met een digitale handtekening.”

Het groene paspoort is zes maanden geldig vanaf een week na de tweede dosis. Het paspoort van kinderen staat bijgeschreven op het paspoort van hun ouders.

 

 

Geen andere keuze dan groen?

Als mensen een winkel of bedrijfsruimte binnenkomen, zal worden gevraagd om het groene paspoort te tonen. De afdruk kan worden gescand of de app geopend zodat de digitale bevestiging zichtbaar wordt. Men wordt ook gevraagd om een identiteitsbewijs te tonen.

Mensen die proberen een groen paspoort te vervalsen, zullen strafrechtelijk worden vervolgd en kunnen zelfs in de gevangenis belanden, zo waarschuwde de minister van Volksgezondheid. “Iedereen die denkt dat het een kinderspel is en een certificaat zal afdrukken ook al is hij niet gevaccineerd, zal uiteindelijk worden betrapt en deze activiteit kan ook eindigen met een gevangenisstraf”, zei Edelstein.

 

 

Maar deelname blijft “vrijwillig”

Alleen de mensen die gevaccineerd zijn kunnen deelnemen aan de maatschappij. Maar de minister van volksgezondheid zei in zijn briefing naar de bevolking dat er “geen verplichting” is, en zal zijn, in Israël om te vaccineren.

“Wie ervoor kiest om zich niet te laten vaccineren, heeft zijn recht,” zei Edelstein. Er zullen ook geen persoonlijke sancties worden opgelegd aan iemand die zich niet laat vaccineren. Mensen moet begrijpen dat zich laten vaccineren een groot voorrecht is dat ons is gegeven, iets wat veel landen in de wereld niet hebben bereikt.”

 

De EU en haar vazallen

Het is mogelijk dat het niet zo lang meer zal duren voordat dit “grote voorrecht” van Israel is ingehaald. Op 24-02-21 bericht het AD:
‘Hugo de Jonge kondigt grof geschut aan: in de loop van de lente 2,5 miljoen prikken per week’

“In de race tussen het virus en zijn bestrijders kondigt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) grof geschut aan: hij bereidt nu grootschalige vaccinatie voor om maximaal 2,5 miljoen inentingen per week te zetten vanaf ‘de loop van het tweede kwartaal’. Ook het testen moet massaler: de PCR-capaciteit moet naar dagelijks 200.000 tests.” – AD5

En de EU is al jaren druk bezig met een Europees vaccinatiepaspoort. Op 25 en 26 februari vergadert de Europese Raad middels een video-conferentie over de huidige situatie van de COVID-pandemie.6

Europese leiders bespreken op deze video-conferentie het idee om in alle landen van de EU vaccinatiepaspoorten te implementeren.

“Zij doen een oproep aan Europese Commissie om een gemeenschappelijke nationale maatregel in te voeren om reizen ‘mogelijk te maken’.”

 

“Naarmate regeringen massale COVID-19-vaccinatieprogramma’s uitrollen, is het debat gegroeid over de kwestie van vaccin-paspoorten en status-apps over het wel of niet gevaccineerd zijn. De EU-leiders zullen de mogelijkheid bespreken van gemeenschappelijke nationale maatregelen om reizen tussen de lidstaten mogelijk te maken.De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, verklaarde in januari dat zij het idee steunde.”

 
Wat is er voor nodig om onze vrijheid te behouden?

 

 
Bronnen:
1. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2020/12/14/catshuis-briefing-13-december-presentatie-rivm-jaap-van-dissel
2. https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty
3.https://ahrp.org/pfizer-admitted-its-vaccine-does-not-prevent-covid-infection/
4. https://www.jpost.com/israel-news/everything-you-need-to-know-about-israels-green-passport-program-659437
5.https://www.ad.nl/politiek/hugo-de-jonge-kondigt-grof-geschut-aan-in-de-loop-van-de-lente-2-5-miljoen-prikken-per-week~a4d4194e/
6. https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/european-council/2021/02/25-26/

 

 

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.
 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This