Apenpokkenvirus – zinloze mediahype, gevaarlijke bijwerking, de start van ‘germ games’…?

door | 20 mei 2022 | COVID-19 ziekte

De laatste paar dagen lijkt het startschot gegeven te zijn voor de campagne “Apenpokken-virus” in de media:

NOS: Opvallende toename van apenpokkenvirus in West-Europa, ook geval in VS[1]
BRN.nl: Zeldzaam apenpokkenvirus in opmars[2]
Eenvandaag Avro-Tros: Apenpokken-virus in steeds meer Europese landen: ‘Eén patient neemt plek in van meerdere patiënten in het ziekenhuis’[3]
Trouw: Apenpokken-virus virus duikt nu ook op in Europa[4]
Telegraaf: Apenpokken duiken steeds vaker op in Europa: wat is het en hoe kun je het krijgen?[5]
Volkskrant: Uitbraak apenpokkenvirus in Europa – nu ook in Italië en Zweden[6]
Algemeen Dagblad: Apenpokken-virus rukt gestaag op in Europa: viroloog maakt zich zorgen[7]
Reformatorisch Dagblad: Apenpokken ook vastgesteld in Italië en Zweden[8]
Telegraaf: Eerste besmetting met apenpokken virus in België – hoe bang moeten we zijn voor het virus?[9]
NOS:Eerste geval van apenpokken in Nederland vastgesteld[10]
 

 

Het constateren van de besmettingen die “oprukken” is hot news. Hoeveel zijn dat er?

 
In Zweden is er één bevestigde besmetting. En dit is de stand voor de rest van Europa op 19-5-22:

“In het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen dagen zes gevallen bevestigd. In de meeste gevallen gaat het om mannen die seksueel contact met mannen hebben, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en in alle gevallen gaat het om een besmetting met de West-Afrikaanse stam van het virus, die minder gevaarlijk is dan de Centraal-Afrikaanse virusstam.
 
Portugal telt veertien bevestigde gevallen van apenpokken, allemaal deze maand bij mannen in de omgeving van Lissabon. Geen van hen is in het Verenigd Koninkrijk of Afrika geweest.
 
In Spanje zijn zeven gevallen vastgesteld, allemaal in en rond Madrid. Ook daar zijn het in meerderheid mannen die seks met andere mannen hebben gehad. “Mogelijk komen daar de komende dagen gevallen bij”, zei de hoogste gezondheidsambtenaar van de regio Madrid.”
– NOS11,12

 
En vandaag 20-5-21 – vers van de pers – is er ook één besmettingsgeval in België en één geval in Nederland (vastgesteld met de PCR test, dezelfde test die bekend staat om de vele fout positieven wat betreft Covid-19).10, 13 En dit soort berichten zullen voorlopig nog wel even doorgaan.
 
In totaal gaat het om een handjevol (voornamelijk) mannen, maar het lijkt nooit te vroeg te zijn om angst voor virussen te genereren in de media. Ook Marion Koopmans van het OMT heeft – voordat er ook maar één geval in Nederland is vastgesteld – al getwitterd dat “het zorgelijk is”.14 Is dat zo?

 

 

Geen gevaar, of mogelijk een gevaar?

 
Als het echt gaat om de ziekte apenpokken is het gevaar voor de Europese bevolking niet groot. Wat is er bekend over de ziekte? Het RIVM zegt:

“Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt. Soms komt er een reiziger uit die regio naar Europa met deze ziekte. In Nederland zijn er op dit moment geen mensen waarvan bekend is dat zij het virus hebben gehad. Deze zoönose (ziekte die van dier op mens kan overgaan) komt vooral voor bij knaagdieren in Afrika. De ziekte verloopt bij mensen meestal mild.”
 
Symptomen
 
De verschijnselen van een besmetting met monkeypox lijken op die van een besmetting met pokken, maar verloopt in het algemeen veel milder. De ziekte begint vaak met:
 
• koorts
• hoofdpijn
• spierpijn
• gezwollen lymfeklieren
• rillingen
• moeheid
 
Na 1-3 dagen krijg je een uitslag die meestal in het gezicht begint en die daarna over het hele lichaam verschijnt. Deze uitslag begint met vlekken die overgaan in blaasjes. Na het indrogen van de blaasjes blijven korsten over die uiteindelijk na 2-3 weken van de huid afvallen
. – RIVM15

In tegenstelling tot de smerige plaatjes in de media van extreme gevallen heeft het RIVM het over een “mild verloop”. Ongeveer zoiets als een kruising tussen een flinke griep en de waterpokken. Vervelend natuurlijk, maar het is ook nog eens bijna onmogelijk om het te krijgen…

“De meeste mensen krijgen de ziekte na contact met een besmet mens of dier die het virus bij zich heeft”, zegt het RIVM. Hoe vaak komen we die knaagdieren uit Afrika tegen? “Het virus kan binnendringen via je slijmvliezen (bijvoorbeeld mond, neus, ogen), open wondjes (niet per se zichtbare wonden). Het virus kan zich ook verspreiden via druppels uit blaasjes of uit de mond-keelholte, maar niet via zwevende druppeltjes in de lucht.”

Zwevende druppeltje in de lucht kunnen een heel eind komen, maar het lijkt erop dat je met je neus op een ziek dier moet zitten – of het opeten? – om überhaupt besmet te raken.

Er is nog iets…

“In mei 2022 is bekend geworden dat er verschillende mensen in Europa de ziekte hebben gekregen. Opvallend is dat bij het merendeel van deze mensen geen link met de gebieden in Afrika gevonden kon worden. Dit betekent mogelijk dat het virus zich in Europa heeft kunnen verspreiden. Daarnaast begon bij het merendeel van de nu bekende gevallen de uitslag rond de anus en schaamstreek. Hierna verspreidde deze zich naar de rest van het lichaam.”

Het lijkt vooralsnog op een ziekte die mogelijk met name voor homoseksuele – als ik dat woord nog mag gebruiken – mannen gevaarlijk is?

“Verschillende mensen hebben het mogelijk via MSM (mannen die seks hebben met mannen)- contact gekregen. Er wordt nu door gezondheidsautoriteiten uitgezocht hoe verspreiding plaatsvindt en welke risicogroepen moeten worden gewaarschuwd. De variant die nu in Europa is gevonden is meestal niet heel besmettelijk, maar veel is nog onduidelijk over de verspreiding ervan bij de personen die nu ziek zijn.” – RIVM15

 

 

Het goede nieuws. Het vaccin ligt al klaar. Geheel toevallig

 
Op 24 sept. 2019 doet de FDA het volgende persbericht uitkomen:

“De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft vandaag de goedkeuring aangekondigd van ‘Jynneos’, een pokken- en apenpokkenvaccin voor de preventie van pokken- en apenpokkenpokken-ziekte bij volwassenen van 18 jaar en ouder van wie is vastgesteld dat zij een hoog risico lopen op pokken- of apenpokkenpokken-infectie. Dit is momenteel het enige door de FDA goedgekeurde vaccin voor de preventie van de ziekte van apenpokken.” – FDA16

Het vaccin lag al klaar en op 19-5-22 bericht het Amerikaanse ‘New York Post’ naar aanleiding van één ziektegeval:

“De Verenigde Staten hebben 13 miljoen extra doses van het apenpokken-vaccin besteld nadat een man uit Massachusetts het zeldzame – maar potentieel ernstige – virus had opgelopen, aldus gezondheidsambtenaren donderdag.
 
De enorme bestelling van 119 miljoen dollar aan Jynneos-vaccins – die zowel tegen het apenpokken-virus als tegen pokken kunnen worden gebruikt – is volgens Newsweek gemaakt door het biotechnologiebedrijf Bavarian Nordic.”
– New York Post17

Het bedrijf Bavarian Nordic is de producent van Jynneos. Het is een “volledig geïntegreerd vaccin-bedrijf “, opgericht in 1994, dat zich toelegt op de “ontwikkeling, productie en commercialisering van levensreddende vaccins.” Dit zijn onder andere vaccins tegen (apen)pokken, rabiës en Ebola.18,19,20

Het laatste nieuws op de website van Bavarian Nordic is dat het bedrijf “een contract heeft binnengehaald met een niet nader genoemd Europees land als reactie op nieuwe gevallen van apenpokken die zich in de loop van mei 2022 ontwikkelen”.21

 

 

Wat weten we over de bijwerkingen en de effectiviteit van Jynneos?

“De mogelijkheid bestaat dat het gebruik op grote schaal van Jynneos bijwerkingen aan het licht brengt die niet in klinische studies zijn waargenomen.
 
Het totale klinische onderzoeksprogramma omvatte 22 studies en in totaal 7.859 personen van 18 tot 80 jaar die ten minste 1 dosis Jynneos kregen.”
22,23

De onderzoeksgroep is veel te klein om een goede prognose te geven van de bijwerkingen die we kunnen verwachten. En de vraag is natuurlijk ook hoe ze vast hebben kunnen stellen dat dit vaccin werkt als de ziekte zo zeldzaam is – zelfs in Afrika – dat de testpersonen hem waarschijnlijk überhaupt niet hadden gekregen, met of zonder vaccin.24

 

 

De oorzaak is nog niet bekend

 
Waarom is er een “oprukkende uitbraak” van apenpokken in Europa? Omdat het in de media staat? Laten we wel zijn – het gaat om enkele tientallen gevallen. Er zijn nog geen sterfgevallen, maar de ons inmiddels bekende mediahype lijkt al los te barsten. Wordt het alleen maar aangegrepen om ons er even aan te herinneren dat virussen “onbekend zijn”, “oprukken” en vooral gevaarlijk zijn? Dan zal het waarschijnlijk overwaaien en horen we er over een week niets meer over.

Of is er wel degelijk sprake van een mogelijk gevaar, en wat zou dat dan kunnen zijn? De oorzaak van de uitbraak van de apenpokken is niet bekend. Virologe Marion Koopmans breekt zich er het hoofd over:

“De apenpokken zoals wij die kennen zijn niet zo besmettelijk. De vraag is dus: was er iets speciaals aan de hand dat deze situatie verklaart? Een zeer ongebruikelijke index met veel directe contacten bijvoorbeeld? Of is er iets bijzonders aan de hand met het virus? Dringend behoefte aan meer info.” Marion Koopmans25

De vraag die zij achterwege laat is: kan de onverklaarbare uitbraak iets te maken hebben met de experimentele Astra-Zeneca injectie? De “nieuwe techniek” is nog nooit eerder op grote schaal toegepast. En op de bijsluiter staat:

Een dosis bevat:
 
Chimpansee-adenovirus coderend voor de spike-glycoproteïne (ChAdOx1-S) van SARS-CoV-2*, niet minder dan 2,5 × 108 infectieuze eenheden (Inf.U).
 
*Geproduceerd in genetisch gemodificeerde menselijke embryonale 293-niercellen (human embryonic kidney, HEK) en door recombinant-DNA-technologie.
26

Niet minder dan? Kan dus een heleboel meer zijn? Chimpansee-adenovirus coderend? Het klinkt naar aap. En het is ook nog eens geproduceerd op menselijk embryonale niercellen. Lekker goedje…

AstraZeneca heeft een zwarte driehoek op de bijsluiter: dat wil zeggen dat het “geneesmiddel wordt onderworpen aan aanvullende monitoring.” Met als toevoeging: “Daardoor kan snel nieuwe veiligheidsinformatie worden vastgesteld. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg wordt verzocht alle vermoedelijke bijwerkingen te melden.”

Maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe kun je vaststellen – of uitsluiten – dat bijvoorbeeld deze (nieuwe?) versie van apenpokken door het vaccin wordt opgewekt? Als er een verband zou zijn kunnen er mogelijk wel grotere aantallen ziektegevallen in aantocht zijn, maar de kans dat aanbevolen wordt om allemaal het nieuwe Jynneos vaccin te gaan halen lijkt mij eerlijk gezegd groter dan dat het verband tussen de aandoening en het AstraZeneca-vaccin officieel wordt gelegd. De farmaceutische industrie geeft niet graag toe dat haar producten ziektes kunnen veroorzaken. Het poliovaccin is daar een mooi voorbeeld van.
 

 

Het vaccin tegen polio veroorzaakt polio en daar is nu een nieuw vaccin tegen

 
Er bestaat een businessmodel waar elke industrie van zou kunnen profiteren. Creëer een probleem en ontwikkel dan het product om het op te lossen. De farmaceutische industrie past het al tijden toe met de verkoop van medicijnen die worden gebruikt om de bijwerkingen van vaccins onder controle te houden. Of in het geval van polio: een vaccin om vaccin-geïnduceerde polio onder controle te krijgen. In het kort:

In ontwikkelingslanden wordt gebruik gemaakt van orale poliovaccins. Die zijn goedkoop, maar ze bevatten levende, verzwakte virussen. Die virussen kunnen met de ontlasting mee uitgescheiden worden. In landen met slechte sanitaire voorzieningen verspreiden ze zich in het afvalwater, en kinderen die hiermee in contact komen kunnen dus besmet worden met virussen uit het vaccin.

“Vorig jaar hebben 25 landen gevallen gemeld en volksgezondheidsfunctionarissen hebben alarm geslagen.
De afgelopen jaren hebben Andino en zijn medewerkers een nieuw oraal vaccin ontwikkeld als gevolg van de recente uitbraken van polio met een vaccin en een toestroom van financiële middelen van de Bill & Melinda Gates Foundation. Het nieuwe vaccin bevat nog steeds een verzwakte versie van het virus, maar het is nog verder verzwakt.”
17

Misschien zou er meer bereikt kunnen worden met de erkenning dat het orale polio-vaccin gevaarlijk is voor kinderen en uit de handel genomen moet worden. En dan kan het geld voor de vaccins besteed worden aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Vaccins zijn heilige melkkoetjes, en of ze nu ernstige bijwerkingen veroorzaken of niet, en zelfs of ze (nieuwe) ziektes veroorzaken of niet, de oplossing is altijd meer van hetzelfde. Meer propaganda. Meer onzin. Meer vaccins.

 

 

De voorspellingen van Bill Gates

 
Terugkomend op apenpokken-virus: er is nóg een mogelijkheid. En ook daar is Bill Gates bij betrokken. Op 9 november 21 waarschuwt hij dat bio-terrorisme een grotere bedreiging kan vormen dan natuurlijk voorkomende epidemieën. De Engelse krant ‘Independant’ bericht:

“Bill Gates heeft regeringen gewaarschuwd dat zij zich moeten voorbereiden op pokkenaanvallen en toekomstige pandemieën door miljarden te investeren in onderzoek en ontwikkeling.
 
Hij zei dat landen als de VS en het VK “tientallen miljarden” moeten uitgeven om het onderzoek te financieren en voegde eraan toe dat het weliswaar veel geld is, maar dat het kan leiden tot de uitroeiing van griep en verkoudheid.”

De volgende opmerkingen van Gates zijn in het kader van de voorbereidingen voor het “pandemic preparedness plan”, dat de WHO een ongekende hoeveelheid macht zal geven, bijzonder verontrustend.

“Het zal waarschijnlijk ongeveer een miljard per jaar kosten voor een pandemische Task Force op het niveau van de WHO, die zich bezighoudt met surveillance en wat ik ‘germ-games’ noem, waarmee je oefent met bacteriën.”
 
De Microsoft-oprichter suggereerde dat de ‘germ games’ naties zouden kunnen voorbereiden op bioterrorisme, zoals pokkenaanvallen op luchthavens. Gates waarschuwde dat door bioterrorisme veroorzaakte epidemieën erger zouden kunnen zijn dan epidemieën die zich op natuurlijke wijze voordoen.”
– Independant18

Ik vul het even in, maar wat ik lees is dat de heren Elite dromen van het volgende plan:

De WHO doet wetenschappelijk onderzoek, vergaart alle kennis, en daarmee macht om dit ‘uit te laten lekken’ voor bio-terroristische aanvallen. De wereldbevolking financiert het. En Bill Gates, als ingewijde van de WHO strijkt de winsten op met de oplossingen – op de “games” afgestelde vaccins – die hij verkoopt voor de bio-terroristische uitbraken waarvoor hij waarschuwt…

Zou het apenpokken virus gewoon een experimentje zijn?

 

 

Bronnen:

 1. https://nos.nl/artikel/2429439-opvallende-toename-van-apenpokken-in-west-europa-ook-geval-in-vs
 2. https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10476451/zeldzaam-apenpokkenvirus-in-opmars
 3. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/apenpokken-virus-in-steeds-meer-europese-landen-een-patient-neemt-plek-in-van-meerdere-patienten-in-het-ziekenhuis/
 4. https://www.trouw.nl/zorg/apenpokkenvirus-duikt-nu-ook-op-in-europa~bdac270b/
 5. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1116840663/apenpokken-duiken-steeds-vaker-op-in-europa-wat-is-het-en-hoe-kan-je-het-krijgen
 6. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/uitbraak-apenpokken-in-europa-nu-ook-in-italie-en-zweden~bf9f28e2/
 7. https://www.ad.nl/buitenland/apenpokkenvirus-rukt-gestaag-op-in-europa-viroloog-maakt-zich-zorgen~a56ab2f9/
 8. https://www.rd.nl/artikel/976128-apenpokken-ook-vastgesteld-in-italie-en-zweden
 9. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1784551738/eerste-besmetting-met-apenpokkenvirus-in-belgie-hoe-bang-moeten-we-zijn-voor-het-virus
 10. https://nos.nl/artikel/2429588-eerste-geval-van-apenpokken-in-nederland-vastgesteld
 11. https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2022-DON383
 12. https://nos.nl/artikel/2429439-opvallende-toename-van-apenpokken-in-west-europa-ook-geval-in-vs
 13. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1784551738/eerste-besmetting-met-apenpokkenvirus-in-belgie-hoe-bang-moeten-we-zijn-voor-het-virus
 14. https://twitter.com/MarionKoopmans/status/1527155020130656261
 15. https://www.rivm.nl/monkeypox-apenpokken
 16. https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-live-non-replicating-vaccine-prevent-smallpox-and-monkeypox
 17. https://nypost.com/2022/05/19/us-buys-millions-of-monkeypox-vaccines-after-massachusetts-case/
 18. https://en.wikipedia.org/wiki/Bavarian_Nordic
 19. https://www.bavarian-nordic.com/about.aspx
 20. https://www.bavarian-nordic.com/what-we-do/products.aspx
 21. https://www.bavarian-nordic.com/investor/news/news.aspx?news=6574
 22. https://www.drugs.com/pro/jynneos.html
 23. https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/jynneos
 24. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/monkeypox
 25. https://twitter.com/MarionKoopmans/status/1527155020130656261
 26. https://www.lareb.nl/media/e4kdkodd/spc-astrazeneca.pdf
 27. https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2022/04/26/1092867458/vaccine-derived-polio-is-on-the-rise-a-new-vaccine-aims-to-stop-the-spread
 28. https://www.independent.co.uk/news/science/bill-gates-smallpox-terror-attack-b1958789.html

 

 

 
Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en de initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This