Artsencollectief: een COVID-19 vaccin voor tieners is onethisch en onverantwoord!

door | 1 jul 2021 | COVID-19 vaccin, COVID-19 ziekte

Op 29-06-21 heeft de Gezondheidsraad een positief advies uitgebracht voor het vaccineren van tieners van 12 tot 17 jaar oud.

“Geef tieners van 12 tot en met 17 het Pfizer-vaccin tegen corona, want ook voor henzelf zijn de voordelen groot, luidt het advies van de Gezondheidsraad.” – Trouw1

De Gezondheidsraad is het wetenschappelijke orgaan dat de overheid adviseert over gezondheidskwesties. Het is in Nederland niet gebruikelijk om kinderen te vaccineren voor het algemeen belang, maar, zo stelt Trouw: “de opkomst van de deltavariant heeft het speelveld veranderd.”

 

 

“Variants are scariants”

?

 

“Variants are scariants” zegt ex-directeur van Pfizer Mike Yeadon. Virussen muteren constant en varianten worden gebruikt om de mensen angst aan te jagen. Maar het is bekend dat varianten onder normale omstandigheden besmettelijker, maar minder gevaarlijk worden. Het UMC zegt:

“Echt besmettelijke virussen veroorzaken vaak minder ernstige klachten. Dat is op zich ook logisch, want als je je niet echt ziek voelt ben je meer actief en kun je meer mensen besmetten. Iemand die heel ziek wordt, blijft thuis in bed. Als een virus iemand snel ernstig ziek maakt, kan het zich dus minder goed verspreiden en zal het minder dominant worden.” – UMC2

 
Trouw vervolgt:

“Maar ook voor de tieners zelf heeft een vaccin veel voordelen, benadrukt de Raad.”1

Die “vele voordelen” komen neer op pure chantage. We leggen het zo uit.

“Corona kan bij kinderen in zeldzame gevallen bijvoorbeeld leiden tot MIS-C, een ernstige ontstekingsreactie waarbij opname in het ziekenhuis nodig is. Ook lopen zij het risico op long covid.”1

De cijfers ontbreken. En dat komt in dit geval omdat ze er nog niet zijn. Het RIVM doet onderzoek, waarvoor “16-jarigen zich kunnen melden”.3 Het is de vraag of ze dat zullen doen, want hoe weten 16-jarigen dat het onderzoek loopt? De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, dus de bovenstaande opmerking is zeer speculatief.

“Daarnaast kent de Raad een ‘aanzienlijk gewicht toe’ aan de beperkende maatregelen die dreigen bij een vierde golf. Van die maatregelen is inmiddels duidelijk dat ze juist op het mentale welzijn van jongeren een groot effect hebben. Dat kan door vaccinatie worden voorkomen, is de redenatie. Het gaat om ongeveer een miljoen tieners in Nederland.”1

Hier komt de aap uit de mouw. Niet COVID-19, maar een ziek systeem is gevaarlijk voor tieners. De maatregelen zijn niet nodig voor de doelgroep. De IFR, dat wil zeggen de Infection Fatality Rate – de kans om te sterven aan COVID-19 als je besmet bent – is wereldwijd, gemeten op 2 miljard mensen, vastgesteld op 0,15%.4 Dit betreft alle leeftijden, en het is dus een vele malen minder bij kinderen en tieners. Het is nagenoeg 0.

 
Maar tieners hebben om gezond te blijven sociale contacten nodig en zelfs virussen. Hoe gaaf is dat: het immuunsysteem wordt weerbaar door de blootstelling aan virussen. En de immuniteit verzwakt door isolement. Dus zowel fysieke als sociale oorzaken maken dat onze tieners weerbaar of juist kwetsbaar worden. En de redenatie dat dat beperkende maatregelen door vaccins kunnen worden voorkomen is onzin. We kunnen namelijk wachten op de volgende variant en dan begint het hele verhaal weer opnieuw.

“Tieners moeten zelf de afweging kunnen maken of ze de prik willen, zegt Bart-Jan Kullberg, voorzitter van de Gezondheidsraad. “16- en 17-jarigen zijn autonoom in hun besluit om wel of niet te vaccineren.” 12 tot 16-jarigen nemen dit besluit in principe samen met hun ouders. “Als er sprake is van een conflict, dan is de wens van het kind doorslaggevend.”1

Geweldig. Leg het gewicht maar op de schouders van een 15-jarige.

 

 

Nog meer emotionele chantage…

 

Trouw zette in een artikel op 29-06-21 de voor en nadelen van het vaccineren van kinderen op een rij.6

“Bij het zien van de nieuwsberichten over de besmettelijke deltavariant van het coronavirus, die ook in Nederland in opkomst is, verzuchten veel mensen: daar gáán we weer, het is een kwestie van tijd of we zitten weer in lockdown. Het RIVM sprak al over een ‘mogelijke vierde golf’.”
 
“Jaap van Dissel was er vorige week duidelijk over: de tieners kunnen dat voorkomen. Als deze groep, bestaand uit naar schatting een miljoen adolescenten, wordt ingeënt, zou het reproductiegetal, dat aangeeft hoeveel andere personen een coronapatiënt besmet, volgens het RIVM kelderen met 20 tot 35 procent.” -Trouw6

We weten dat experimentele COVID-19 “vaccins” voor tieners zelf alleen maar risico met zich meebrengen en geen enkel voordeel. Tieners kunnen een vierde Lockdown voorkomen? Het komt neer op nog meer emotionele chantage en het slaat kant nog wal. Tieners kunnen er niets aan veranderen. Die volgende Lockdown gaat er sowieso komen. Dat kunnen we toch allemaal op onze vingers aftellen? Lockdowns zijn het instrument om de burger weer een prik te laten halen in de illusie om van de Lockdown verlost te worden. En nu worden niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen deel van het experiment. Gewillige soldaten in de oorlog tegen een virus dat nog duizenden keren gaat muteren?

 

 

Het artsen collectief

 
Het artsencollectief – een organisatie van 1.572 geverifieerde medici en 21.032 vrienden – reageerde ontzet op de aanbeveling van de Gezondheidsraad.7

“Het Artsen Collectief is zeer bezorgd en ontstemd over het advies van de Gezondheidsraad die vandaag stelt om ‘het Covid-19-vaccin van BioNTech/Pfizer beschikbaar te stellen voor alle adolescenten van 12 tot en met 17 jaar die daarvan zelf gebruik wensen te maken’.
 
De ruim 1.500 medische professionals van het collectief stellen: “De overgrote meerderheid van kinderen en jongeren krijgt geen of slechts milde klachten, kinderen hebben nauwelijks aandeel in de verspreiding van het coronavirus. Als kinderen voor het eerst in de historie gevaccineerd worden ‘voor een ander’, dient de veiligheid op (middel)lange termijn onomstotelijk vast te staan. Die veiligheidsdata zijn er echter nog niet.
 
Serieuze bijwerkingen worden echter steeds meer bekend, zoals hartspierziekten (myocarditis). We weten inmiddels dat de kans dat een jongere tot 17 jaar myocarditis krijgt na vaccinatie 13x groter is dan de kans op overlijden na een Covid-19-infectie. Andere eventuele ernstige bijwerkingen zijn nog onbekend.
 
Dat de Gezondheidsraad aan deze feiten en de ethiek voorbijgaat, is ongelooflijk. Het vaccineren van kinderen met vaccins die nog in een onderzoeksfase zijn, is onverantwoord.”
– Artsencollectief7

 

 

Gokken met onze kinderen

 

“Laten we geen gok nemen met onze kinderen”, stelt het artsencollectief in een brief die op 14 juni al is gestuurd naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport is verstuurd.8 Het collectief schrijft hierover:
 
In deze brief wordt erop gewezen dat het Europees medicijnagentschap (EMA) het Pfizer-vaccin voorwaardelijk heeft goedgekeurd op basis van één onderzoek, waarin slechts duizend gevaccineerde tieners zijn vergeleken met duizend ongevaccineerde controles.
 
Daarbij beperkte het veiligheidsonderzoek zich tot slechts twee maanden. Het onderzoek was daarmee veel te kort en te beperkt in aantal om eventuele bijwerkingen op (middel)lange termijn op te kunnen sporen. Over mogelijke schade op de lange duur tasten we volledig in het duister. En dit terwijl de drama’s door het Mexicaanse griepvaccin helaas nog in het geheugen staan gegrift.
 
Nogmaals: de kans dat gezonde kinderen ernstig ziek worden van Covid-19 is zeer klein. De kans te overlijden is nagenoeg nul. De overgrote meerderheid krijgt meestal geen of slechts milde klachten. Voor volwassenen hebben de coronavaccins een ‘voorwaardelijke’ EMA-goedkeuring gekregen vanwege emergency of noodzaak.
 
Voor gezonde kinderen is er echter geen enkele noodzaak of emergency. Kinderen hebben evenmin een belangrijk aandeel in de verspreiding van het coronavirus.
 
De hamvraag is daarmee: moeten we gezonde kinderen met een heel leven voor zich gaan vaccineren om kwetsbare ouderen te beschermen?”8

 

Wij vinden het waanzin.

 

 

 

Bronnen:

1. https://www.trouw.nl/zorg/gezondheidsraad-nodig-alle-tieners-uit-voor-een-coronavaccin~b497c090/
2. https://www.umcutrecht.nl/nieuws/klunzige-virussen-overleven-niet
3. https://www.rivm.nl/nieuws/rivm-gestart-met-onderzoek-naar-long-covid
4. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13554
5. https://artsencollectief.nl/over-ons/
6. https://www.trouw.nl/zorg/kinderen-vaccineren-de-voors-en-tegens-op-een-rij~bed38774/
7. https://artsencollectief.nl/artsen-collectief-gezonde-kinderen-vaccineren-is-onverantwoord/
8. https://artsencollectief.nl/geen-gok-nemen-met-onze-kinderen/

 

 

 
Het artsen collectief is gebanned van Linked in. U kunt hen op Telegram blijven volgen. hier is de link: https://t.me/artsencollectief

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Over de auteurs:
Joris Baas is ouders van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en actief op het gebied van het verzamelen en verspreiden van informatie rondom vaccineren.

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This