Avondklok van kracht – oorlog tegen een virus neemt extreme proporties aan

door | 22 jan 2021 | COVID-19 ziekte

De avondklok doet onherroepelijk denken aan de Tweede wereldoorlog. De onderstaande tekst is afkomstig van de website isgeschiedenis.nl:1

“Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers Nederland binnen. Daarna werd Nederland door een civiel bestuursorgaan onder leiding van Arthur Seyss-Inquart bestuurd. Deze Duitse overheid bepaalde de regels in Nederland, die er vooral op toegespitst waren om de bevolking in bedwang te houden. De Duitsers probeerden op allerlei manieren het verzet te ontmoedigen, bijvoorbeeld door verzetsacties met zware represailles te bestraffen. Een andere maatregel om het Nederlandse verzet tegen te gaan was de avondklok.”

 
“De bevolking mocht van 12 uur ’s nachts tot 4 uur ’s ochtends niet de straat op gaan. Als een burger in die tijd toch de straat op wilde, moest hij eerst een ausweis, Duits voor ‘vergunning’, verkrijgen van de Duitse overheid.”

 
Avondklok als straf

 
“In het begin van 1942 pleegde het Amsterdamse verzet een aantal aanslagen op gebouwen van de Duitse bezetter. De Duitsers voerden daarop voor straf een langere avondklok in. Al vanaf 8 uur ’s avonds moest de Amsterdamse bevolking binnen blijven. Het Duitse bestuur van Amsterdam hief de maatregel na een maand weer op, maar het gebeurde vaker dat de avondklok werd ingezet om verzetsdaden te bestraffen.”

 
Avondklokken nu
 
“Avondklokken worden nog steeds ingezet. Tijdens de corona-pandemie in het voorjaar van 2020 werden veel avondklokken ingevoerd om te voorkomen dat mensen voor hun plezier hun huis verlieten. Zo probeerden overheden te voorkomen dat het aantal besmettingen met het coronavirus te snel opliep.” – isgeschiedenis.nl

 

 

De geschiedenis herhaalt zich

De geschiedenis herhaalt zich. “Regels zijn erop toegespitst om de bevolking in bedwang te houden”, “verzet te bestraffen”, en om op onze angstknoppen te blijven drukken.

Uit onderzoek blijkt dat hoe langer de maatregelen voortduren, des te minder de bevolking bereid is om zich eraan te houden. We zijn een corona-moe, en steeds beter geïnformeerd. De vele alternatieve informatiebronnen zorgen ervoor dat de bevolking toegang heeft tot kennis die de media censureren en natuurlijk leidt dat tot demonstraties en verzet. De politici zijn totaal de weg kwijt; de “verhaallijn” klopt niet, de maatregelen missen wetenschappelijk onderbouwing, en leiden niet tot het ‘einde van de coronacrisis’.

 

 

De avondklok

Op 21-01-21 bericht de Volkskrant dat de kamer instemt met de avondklok:

“Niet alleen komt er dus een avondklok, ook het advies om bezoek voortaan tot één persoon per dag te beperken en een quarantaineplicht voor alle mensen die uit het buitenland komen, gaat door. Volgens Rutte liggen er in gereedschapskist alleen nog instrumenten die nóg onaantrekkelijker zijn dan de avondklok. Hij noemde daarbij de optie om helemaal geen bezoek meer toe te laten of een ‘blijf-thuis-advies’. ‘Dan heb je feitelijk dag en nacht een avondklok.’” – Volkskrant2

Wetenschap ontbreekt. Jaap van Dissel geeft toe dat hij het effect van de avondklok niet kent, maar zegt dat hij het adviseert vanwege het “gevoel van urgentie”. Mark Rutte kan niet aantonen hoe groot de daling in het aantal besmettingen zal zijn die deze maatregel tot gevolg zal hebben, maar geeft als belangrijkste argument dat er in het buitenland gebruik wordt gemaakt van een avondklok3 Beleidsmakers en politici draaien zich in vreemde bochten om de burgers in de greep te houden.

De avondklok is een maatregel die op onze knoppen drukt. De tweede wereldoorlog komt onherroepelijk in beeld, “dus dan zal het wel heel erg zijn”. Is dat zo?

 

 

Sterfte aan hart-, en vaatziekte is veel groter dan sterfte aan corona

De eerste coronadode was een 86-jarige man die overleed op 6 maart 2020.4 In totaal zijn er nu, ruim 10 maanden later – 13.337 corona-doden geregistreerd op 21-01-21.5

In 2019 stierven er in totaal 37.433 mensen aan hart-, en vaatziekten.6 Toegegeven, deze sterfte betreft 12 maanden, maar het zijn dan ook bijna drie keer zoveel mensen die overleden zijn aan hart-, en vaatziekten in 2019, dan aan corona vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Heeft u Rutte in 2019 horen spreken over het “onder controle krijgen van hart-, en vaatziektes”?

 
Het gevaar van COVID? De onderstaande afbeelding komt uit een presentatie van Panda – Pandemics data & Analytics. Het is een overzicht van de overlevingskans van COVID, die gemiddeld wereldwijd uitkomt op 99,947%.
 

 

 

 

 

Vaccinatiepaspoort in plaats van “ausweis”

 

“Hoewel het vaccineren tegen Covid-19 in geen enkele lidstaat verplicht is, bereidt de EU een maatregel voor die als prikkel kan dienen om ook de grootste vaccin-sceptici over de streep te trekken. Het gaat om een soort vaccinatiepaspoort.”
 
Hiermee wordt reizen zonder de verplichting een PCR test af te nemen of in quarantaine te gaan gefaciliteerd. Daarnaast zou een dergelijk paspoort ook toegang tot grote publieksevenementen zoals concerten of sportwedstrijden kunnen garanderen.” – inspanje.nl8

Techgiganten werken aan wereldwijd al sinds mei aan een vaccinatiepaspoort.9,10 De opmerkzame burger ziet de stappen die worden genomen. Eerst last en chaos veroorzaken door verplichte testen en quarantaine en dan de oplossing aanbieden – niet verplicht, maar wel heel verleidelijk om van alles af te zijn – het vaccin en vaccinatiebewijs.11

De bijwerkingen? De propaganda-machine draait op volle toeren. Ook daarin zijn de paralellen met WO-II onmiskenbaar. We hebben het over een experimenteel vaccin, dat zich nog in de testfase bevindt, maar wie waarschuwt voor bijwerkingen is een wappie.

Wat er nu gebeurt is bijna onwerkelijk en zeer beangstigend – we raken steeds verder verstrikt in een manipulatieve fuik van angst en leugens.

We raden u aan om te kijken naar het verhelderende interview van Maurice de Hond en Mattias Desmet om te begrijpen hoe we in deze bizarre situatie terecht zijn gekomen. En liever nog: hoe we er weer uit komen.

 

 

 

Bronnen:
1. https://isgeschiedenis.nl/nieuws/avondklok-in-de-tweede-wereldoorlog
2. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kamer-stemt-in-met-avondklok-vanaf-21-00-uur~bfa2dace/
3. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kamer-stemt-in-met-avondklok-vanaf-21-00-uur~bfa2dace/
4. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/eerste-coronadode-in-nederland
5. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/
6. https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/hart-en-vaatziekten/cijfers-context/sterfte#:~:text=Ruim%2037.000%20mensen%20overleden%20aan%20hart-%20en%20vaatziekten,%2825%25%29%20van%20alle%20sterfgevallen%20in%20Nederland%20in%202019.
7. https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMGVjYjhkMjMtMzhjMy00OWRkLWJlNWItNjM0NzI0NjhiNTlkIiwidCI6IjlkZWYwNTBlLTExMDUtNDk1ZC1iNzUzLWRhOGRiZTc5MGVmNyJ9
8. https://inspanje.nl/algemeen/15335/europees-vaccinatiepaspoort-om-vrij-te-kunnen-reizen/
9. https://businessam.be/techgiganten-werken-aan-wereldwijd-vaccinatiepaspoort/
10 https://stichtingvaccinvrij.nl/digitaal-corona-paspoort-in-de-maak/
11.https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/verplichte-negatieve-covid-19-testuitslagen/eisen-pcr-test

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This