Blckbx – “De feiten doen er niet meer toe” concluderen Jan Bonte & Raisa Blommestijn…

door | 28 jan 2022 | COVID-19 ziekte, Rechten

“De aannames rondom het corona-toegangsbewijs – of het nu gaat om 2G of 3G – zijn ondeugdelijk, slecht onderbouwd en niet wetenschappelijk bewezen.” zegt jurist en rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. Samen met neuroloog dr. Jan Bonte schoof zij aan bij programmamaker Flavio Pasquino voor een interview over het hoger beroep dat Maes Law heeft aangespannen tegen de Staat inzake de coronapas. Advocaat Bart Maes eist dat de verplichting tot het tonen van de corona-pas wordt opgeheven. Zowel Bonte als Blommestijn schreven mee aan de pleitnota van Maes. Tijdens het interview lichten zij onder meer de 4 grieven uit de pleitnota toe.

Iedereen zou moeten beseffen hoe belangrijk het is dat wij ons informeren. Het is vijf voor twaalf en we dienen in de maatschappij het gesprek aan te gaan. De grootste fout die we kunnen maken is meegaan in de maatregelen omdat ze “versoepeld” zijn…

 

 

 

Kuipers is overtuigd van effectiviteit 2G, TU Delft niet

De nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is daarentegen ervan overtuigd dat invoering van het 2G-systeem de samenleving weer kan openen. Komende week zullen de ‘wetsvoorstellen bredere inzet corona-toegangsbewijs en 2G’ worden behandeld in de Tweede Kamer.

Tijdens de persconferentie van 14 januari jl. liet Kuipers weten dat hij 2G wel ziet zitten: “2G gaat in ieder geval op de lange termijn absoluut kunnen helpen bij het sneller openen en langer openhouden van de samenleving. Wij krijgen volgende week het resultaat van een modellering en onderzoek van de TU Delft wat specifiek kijkt naar de mogelijke impact van de corona-toegangsbewijzen bij de omikron-variant.”

Dinsdag 18 januari werd het onderzoek van de TU Delft gepresenteerd en de onderzoekers concluderen echter dat het 2G-beleid zeer beperkt effect zal hebben op de besmettingen.

Hoger beroep Maes Law vs. Staat der Nederlanden inzake corona-pas
Advocaat Bart Maes voerde 23 september 2021 een kort geding tegen de Staat inzake de afschaffing van het corona-toegangsbewijs die hij verloor. Maar hij gaf niet op. Op 14 januari jl. ging hij in hoger beroep en de uitspraak volgt 15 februari en de kaarten liggen er inmiddels goed voor, althans als je kijkt naar de feiten. Maar wat betekenen feiten nog anno 2022?

“Al zou Rutte klungelsmurf en brilsmurf aangesteld hebben als adviseur dan nog zou de rechter zich beperken tot het controleren van de naambordjes en kijken of daar expert op staat.” zegt neuroloog dr. Jan Bonte in het interview tegen Pasquino.

Bekijk hieronder het live-verslag dat blckbx deed van het kort geding dat door Maes is verloren.

https://www.blckbx.tv/coronavirus/kort-geding-maes-lenting-coronapas

Ook voor het hoger beroep wilde blckbx een live-verslag op locatie verzorgen. Een verzoek bij de rechtbank voor de noodzakelijke toegang tot de livestream op rechtspraak.nl werd door ons ingediend, maar helaas niet gehonoreerd.

https://www.blckbx.tv/corona/hoger-beroep-maes-law-vs-staat-der-nederlanden-inzake-coronapas

 

 
Wilt u op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This