Boem! – weer een stukje waarheid boven water – in de reguliere media nog wel

door | 11 feb 2021 | COVID-19 ziekte

Er is een lichte kentering opgetreden in de berichtgeving in de reguliere media. Nog net voordat het schip helemaal zinkt staan de eerste journalisten op om de andere kant van het verhaal te belichten? Dezelfde media die een jaar lang weinig anders hebben gedaan dan angst genereren laten nu voorzichtig een ander geluid horen? Laten we niet te vroeg juichen…

 

De Volkskrant schrijft:

Politiek en wetenschap werkten in Duitsland samen om burgers rijp te maken voor de harde lockdown
 
Tijdens de eerste lockdown heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wetenschappers tips gevraagd om de geesten rijp te maken voor nog hardere ingrepen in de persoonlijke vrijheid van burgers. Dat blijkt uit e-mailcorrespondentie tussen politici en de betrokken wetenschappers, die in handen is van de krant Die Welt.
 
De wetenschappers werd gevraagd om te helpen bij ‘het plannen van verdere maatregelen van preventieve en repressieve aard’. Dat klinkt als een bedenksel van een complotdenker, maar de passage stamt uit 200 pagina’s e-mailverkeer tussen het ministerie dat wordt geleid door Horst Seehofer (CSU), en een aantal wetenschappers. In de documenten die Die Welt na een lange juridische strijd verkreeg via een Wob-verzoek, zijn hun namen zwart gemaakt.”
– Volkskrant1

 
Het klinkt als een bedenksel van een complotdenker?

 

 

Elsevier zegt in ‘Het verhaal van de dag’:

Duitse overheid gebruikte wetenschap om bevolking bang te maken tijdens eerste golf
 
“De minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), vreesde vorig jaar maart dat de lockdown te snel zou worden versoepeld. Hij was daarvoor gewaarschuwd door wetenschappers van de Duitse tegenhanger van het RIVM, het Robert Koch Institute. Na die waarschuwing zette Seehofer zijn staatssecretaris, Markus Kerber, aan het werk. Die moest steun verzamelen voor het invoeren van ingrijpende maatregelen, zoals de sluiting van winkels en scholen.
 
Wetenschappers waren bereidwillig
 
Kerber verzon een plan, zo schrijft Die Welt, hij bracht toonaangevende wetenschappers bijeen om onder meer het ernstigst denkbare scenario te schetsen om zo grip te krijgen op de situatie en de geesten rijp te maken om grote ‘preventieve en repressieve’ maatregelen te kunnen nemen. In dat scenario schreven zij dat een miljoen mensen konden sterven voor de pandemie voorbij was.
 

De wetenschappers gingen bereidwillig in op het verzoek van Kerber. Binnen vier dagen lag er een geheim rapport dat zelfs beschreef hoe het maximale ‘schokeffect’ op te wekken zodat het ernstigste scenario zou worden vermeden. Bij mensen zou het beeld ingeprent moeten worden dat ‘ernstig zieke mensen door familieleden naar het ziekenhuis worden gebracht, waar geen plaats meer voor hen is, zodat zij happend naar adem een pijnlijke dood sterven’.
 
Ook blijkt dat de betrokken wetenschappers zich niet op de wetenschap van dat moment baseerden. Zo werd gesuggereerd te kiezen voor het hoogst mogelijke sterftepercentage. In het uiteindelijke rapport kwamen twee percentages voor, een van het RKI, en het zo hoog mogelijke getal.”
– Elsevier2,3

 

 

NOS-teletekst geeft toe:

Berlijn wilde Corona-angst zaaien
 
“De Duitse regering heeft vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten, om zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken. Dat meldt de krant ‘Die Welt’. Uit mailwisselingen van maart en april 2020 blijkt dat wetenschappers werd gevraagd om “worstcasescenario’s’. Ook werd “onderhandeld” over het mogelijke dodental dat genoemd zou kunnen worden. Er kwamen volop suggesties “om angst en volgzaamheid” op de agenda te zetten, bijvoorbeeld een campagne met beelden van mensen die in ademnood sterven omdat geen IC-bed beschikbaar was”
– NOS-teletekst4

 

 
Is de reden dat dit bericht de Nederlandse pers heeft gehaald dat dit “voorval” zich in Duitsland heeft afgespeeld? Onze wetenschappers lenen zich toch zeker niet voor het zaaien van paniek?

 

 

Een recent voorbeeld…

 

Van Dissel somber: Zelfs met lockdown lijkt nieuwe mutant er nog niet onder te krijgen
 
“De gevreesde coronavariant verspreidt zich in het Verenigd Koninkrijk zo snel dat zelfs een lockdown de R-waarde nog niet onder de één krijgt, vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel vanochtend in de Tweede Kamer. Extra maatregelen lijken ook hier nodig, de situatie is ‘zeer zorgelijk’.”
– AD 13-01-215

 

‘Bijna 170.000 nieuwe besmettingen per dag als Britse variant Nederland overspoelt’
 
“Als de Britse variant van het coronavirus Nederland totaal in zijn greep krijgt, dan kan dat begin volgende maand al zorgen voor bijna 170.000 nieuwe besmettingen per dag. Dat blijkt uit een presentatie die afgelopen zondag in het Catshuis is gebruikt.”
– AD 13-01-216

 

 
Maar op 09-02-21 is het aantal nieuw gemelde positief geteste personen 936.7 Dat is een ander getal dan 170.000.

 

 

 
En dat komt door de maatregelen? Volgens Jaap van Dissel was zelfs de Lockdown niet genoeg om de nieuwe mutant eronder te krijgen. Hij heeft dus kennelijk ook de waarheid niet in pacht. Hoe vaak hebben we al gezien dat de voorspellingen en de berekeningen niet kloppen? Het lijkt onwaarschijnlijk dat er in Nederland geen sprake zou zijn van strategieën die de volgzaamheid van het publiek moeten bewerkstelligen

 

 

Hoe lang laten we ons nog bang maken?

 
Het voortbestaan van talloze ondernemers staat op het spel: 68.000 horecazaken gesloten, 86.000 winkels, 17.000 schoonheidssalons, 45.000 kappers, 650 theaters… 8 De middenstand, het onderwijs, de zorg, cultuur en de economie worden kapot gemaakt. De IFR (kans om te sterven aan COVID-19) is 0,23% wereldwijd en 0,4% in Nederland.9,10 Als er iets is dat ons welzijn bedreigt is het niet het virus, maar een totale instorting van de economie en de maatschappij. En het gaat net zo lang door als dat wij erin meegaan. Angst verlamt ons, en de grootste uitdaging op dit moment is waarschijnlijk dat wij onze angsten onderzoeken.
 
Als de gevestigde orde en de massa zich niet zouden bezighouden met het genereren van of geloven in angst, zou het complot tegen de mensheid dan nog enige kans van slagen hebben?

 

 

 

Bronnen:
1. https://www.volkskrant.nl/editie/20210209/politiek-en-wetenschap-werkten-in-duitsland-samen-om-burgers-rijp-te-maken-voor-de-harde-lockdown~b713ee28/
2. https://www.ewmagazine.nl/buitenland/achtergrond/2021/02/duitse-overheid-gebruikte-wetenschap-om-bevolking-bang-te-maken-tijdens-eerste-golf-804398/
3. https://www.welt.de/politik/deutschland/plus225868061/Corona-Politik-Wie-das-Innenministerium-Wissenschaftler-einspannte.html
4. https://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=128
5. https://www.ad.nl/binnenland/van-dissel-somber-zelfs-met-lockdown-lijkt-nieuwe-mutant-er-nog-niet-onder-te-krijgen~a1a241fae/
6. https://www.ad.nl/politiek/bijna-170-000-nieuwe-besmettingen-per-dag-als-britse-variant-nederland-overspoelt~af4ba9b3/
7. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
8. https://www.waarheid.tv/64-het-failliet-van-het-mkb
9. https://stichtingvaccinvrij.nl/ramon-bril-er-komt-een-moment-dat-iedereen-het-doorheeft/
10. https://www.maurice.nl/2020/11/13/sterftepercentage-covid-19-geinfecteerden-in-nederland-is-nu-circa-028/

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This