Bomshell studie concludeert dat natuurlijke immuniteit superieur is aan vaccinatie

door | 1 okt 2021 | COVID-19 ziekte, Wetenschap

Een belangrijke studie uitgevoerd door Israëlische onderzoekers naar natuurlijke immuniteit heeft aangetoond dat immuniteit die is verworven via infectie met Covid-19 superieur is aan immuniteit door het Pfizer-vaccin.

Onderzoekers van Maccabi Healthcare en de Universiteit van Tel Aviv vergeleken de resultaten van meer dan 76.000 Israëli’s in drie groepen: de dubbel gevaccineerde personen (met het Pfizer-vaccin), de eerder geïnfecteerde maar ongevaccineerde mensen, en de eerder geïnfecteerde met slechts een enkele vaccinatiedosis.

Zij ontdekten dat volledig gevaccineerde maar niet-geïnfecteerde mensen aanzienlijk meer kans hadden op een “breakthrough” Covid-infectie (d.w.z gevaccineerd en toch ziek) dan mensen die eerder waren geïnfecteerd en van de ziekte waren hersteld.

“Deze studie toonde aan dat natuurlijke immuniteit een langduriger en sterkere bescherming biedt tegen infectie, symptomatische ziekte en ziekenhuisopname veroorzaakt door de Delta-variant,” concluderen de auteurs.

De studie is in dit stadium alleen als voorpublicatie gepubliceerd en is niet aan peer review onderworpen. Critici, waaronder de Britse immunoloog Andrew Croxford, hebben gewezen op mogelijke beperkingen, maar de studie is door infectieziektedeskundige professor Francois Balloux beschreven als een “bombshell”-ontwikkeling.

Als de bevindingen worden bevestigd, zullen de implicaties voor het wereldwijde Covid-beleid ingrijpend zijn.

Het belang van vaccinatie voor kwetsbaardere groepen in de samenleving zou er niet door worden ondermijnd. Het zou echter het pleidooi voor het vaccineren van kinderen verzwakken, aangezien zij (en de mensen om hen heen) in de toekomst een superieure bescherming tegen het oplopen van de ziekte zouden krijgen. En het zou een fundamentele uitdaging vormen voor de bijzondere nadruk op vaccinatiepaspoorten voor reizen en grote evenementen, als blijkt dat niet-gevaccineerde mensen die al Covid hebben gehad in feite een kleiner risico vormen.

 

 
Bron originele artikel:
https://unherd.com/thepost/bombshell-study-finds-natural-immunity-superior-to-vaccination/

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This