Canada voert verplichte quarantaine in voor apenpokken – Steden bieden nu vaccinatie aan

door | 24 jun 2022 | Apenpokken

Het onderstaande artikel is voor u vertaald. Het verscheen eerder op ‘Survive the news

 

Canada voert verplichte quarantaine in voor apenpokken – Steden bieden nu vaccinatie aan

 
Het wordt met de dagen duidelijker dat Justin Trudeau Canada in een dictatuur wil veranderen.

Het ‘Public Health Agency of Canada’ (PHAC) dringt er bij reizigers op aan extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van monkeypox tegen te gaan.

Canada heeft zijn Covid-19 reisbeperkingen niet laten vallen sinds de invoering van deze regeling.

Nu al heeft de regering zijn monkeypox alert verhoogd tot niveau 2, wat betekent dat reizigers kunnen worden onderworpen aan “isolatie,” met inbegrip van verplichte quarantaine, ook al blijven de aantallen laag en kan monkeypox niet gemakkelijk worden overgedragen.

Volgens Canada’s hoofd van de volksgezondheid waren er slechts 112 bevestigde gevallen in het land, en alle besmette personen waren mannen.

Er werden 98 gevallen gemeld in Quebec, 9 in Ontario, 4 in Alberta, en 1 in British Columbia, terwijl andere verdachte gevallen worden onderzocht, meldde CTV News op 10 juni.

 
Het Canadese Agentschap voor Volksgezondheid kondigde aan:

“Clusters van gevallen van monkeypox zijn internationaal gemeld in verschillende landen, buiten de gebieden in Centraal- en West-Afrika waar normaliter gevallen worden aangetroffen. Het optreden van gevallen zonder directe reis naar die gebieden, of zonder vastgestelde banden met een reiziger uit die gebieden, is ongebruikelijk.
 
Bij de huidige uitbraak lopen degenen die nauw of intiem contact hebben gehad met een persoon die monkeypox heeft, het risico te worden besmet.
 
Tijdens uw reis kunt u op uw bestemming worden onderworpen aan procedures die zijn ingesteld om de verspreiding van monkeypox te beperken, zoals isolatie, mocht u besmet raken. U kunt beperkte toegang hebben tot tijdige en passende gezondheidszorg, mocht u ziek worden, en er kunnen vertragingen optreden bij uw terugkeer naar huis.
 
PHAC werkt nauw samen met internationale, provinciale en territoriale gezondheidspartners om informatie over dit evoluerende probleem te verzamelen. Er wordt verder onderzoek gedaan om de waarschijnlijke besmettingsbron te bepalen en verdere verspreiding te beperken.”

 
Ottawa Public Health legde de volgende verklaring af:

“Monkeypox is een zeldzame ziekte die hier in Canada normaal gesproken niet voorkomt en de meeste mensen herstellen vanzelf zonder behandeling. Toch moeten we ons bewust zijn van de symptomen, hoe de ziekte zich verspreidt en hoe we onszelf en anderen kunnen beschermen”.

 

 

 
In Quebec biedt de stad nu vaccinatie aan voor monkeypox.

Een Twitter-gebruiker merkte op: “Ik had nooit gedacht dat mensen echt zo goedgelovig en roekeloos met hun gezondheid om zouden gaan.”

 


 

 
Op zondag opende de stad Toronto zijn eerste van verschillende vaccinatieklinieken speciaal voor werknemers van badhuizen in Toronto.

“Uitgevoerd door Toronto Public Health (TPH) in samenwerking met Gay Men’s Sexual Health Alliance (GMSH) en andere gemeenschapsorganisaties, is het doel van dit programma om bescherming te bieden aan degenen die nauw contact hebben gehad met iemand die positief is getest op monkeypox, degenen met risicovolle contacten en degenen die een hoger risico lopen om te worden blootgesteld aan het virus”, meldde nieuwssite CP 24.

 

 
Dr. Simone Gold van America’s Frontline Doctors zei het volgende: “Dit is niets meer dan na-apen. Heeft niemand deze mensen geleerd om niet te luisteren naar degenen die gezakt zijn voor hun laatste examen? Amerikanen laten zich niet voor de gek houden.”
 

 

 

Een andere gebruiker twitterde: “Theresa Tam en Trudeau hebben zichzelf niet onder controle. Ze zullen hun pandemische machtsvertoon niet loslaten, en ze zullen keer op keer ergere maatregelen nemen totdat we breken.”

 

 

 

Voor meer informatie over de apenpokken en wat ons – en waarschijnlijk de hele wereld – te wachten staat: ga naar de pagina ‘Apenpokken

Alleen al het uitklapblok over de A-status voor apenpokken die er in Nederland ongemerkt in één dag doorheen is gedrukt – en quarantaine kan afdwingen – zou ons aan het denken moeten zetten…

 

 
Vertaling: Door Frankema

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This