CDC heeft 4 dagen om gegevens vrij te geven over COVID-vaccinatieschade die is verzameld via V-safe app, oordeelt de rechtbank

door | 27 sep 2022 | Bijwerkingen, COVID-19 vaccin

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Childrens Health Defense Moet de Amerikaanse CDC met de billen bloot over bijwerkingen? Het lijkt er op!

 
Een federale rechtbank in Texas geeft de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tot vrijdag de tijd om de eerste partij gegevens vrij te geven over bijwerkingen na COVID-19 vaccinatie die het agentschap heeft verzameld via zijn V-safe app.

Het bevel van de ‘U.S. District Court for the Western District of Texas-Austin Division’ volgt op een reeks rechtszaken aangespannen door het Informed Consent Action Network (ICAN), een in Austin gevestigde non-profit organisatie “gericht op de wetenschappelijke integriteit van vaccins en de farmaceutische industrie.”

Volgens ICAN vereist het gerechtelijk bevel dat het CDC de eerste partij van 19 maanden gegevens vrijgeeft die zijn verzameld van miljoenen deelnemers die bijwerkingen hebben gemeld in verband met COVID-19-vaccinatie via de V-safe app tussen 14 december 2020 en 31 juli 2022.
 
In totaal zal de CDC meer dan 137 miljoen gezondheids V-safe-items moeten vrijgeven.
 
De CDC beschrijft V-safe als een smartphone-app die “gepersonaliseerde en vertrouwelijke check-ins biedt via tekstberichten en enquêtes op het internet,” waardoor gebruikers “snel en gemakkelijk met CDC kunnen delen hoe u, of uw kind, zich voelt na het krijgen van een COVID-19-vaccin.”

Volgens de CDC “helpt deze informatie CDC om de veiligheid van COVID-19-vaccins in near real time te controleren”, en voegt eraan toe dat het doel van de V-safe app “is om snel het veiligheidsprofiel van COVID-19-vaccins te karakteriseren wanneer deze buiten een klinische proefsetting worden toegediend.”
 

 

Publiek moet “zelf de gerapporteerde gegevens kunnen inzien”

 
De via de V-safe app verzamelde gegevens worden “verzameld, beheerd en ondergebracht op een beveiligde server door Oracle”, waarbij alleen het CDC “toegang heeft tot de geïndividualiseerde onderzoeksgegevens”.

De toegang van Oracle is beperkt tot “samengevoegde, niet tot de persoon te herleiden gegevens voor rapportage.”

Dit onderscheid leidde tot de belangrijkste strekking van ICAN’s rechtszaken tegen het CDC. ICAN voerde aan dat “gebaseerd op de documentatie van de CDC. zelf, de gegevens die aan V-safe zijn verstrekt al beschikbaar zijn in niet-ïdentificeerbare vorm (zonder persoonlijke gezondheidsinformatie) en onmiddellijk kunnen worden vrijgegeven aan het publiek.”

ICAN heeft drie Freedom of Information Act (FOIA) verzoeken ingediend voor de “niet tot de persoon te herleiden” gegevens die via V-safe zijn verzameld, “in dezelfde vorm waarin Oracle er momenteel toegang toe heeft.”

Maar, aldus ICAN, het CDC “had blijkbaar zijn eigen documentatie over V-safe niet gelezen” en weigerde de verzoeken van ICAN, met het argument dat “informatie in de app niet geanonimiseerd is”.

Zelfs toen ICAN haar FOIA-verzoek verduidelijkte om specifiek te vragen naar “alle gegevens die zijn geanonimiseerd nadat ze zijn ingediend bij de V-safe app”, “sloot het CDC dit verzoek administratief af met de mededeling dat het een herhaling was van het oorspronkelijke verzoek”.

ICAN reageerde door de CDC in december 2021 via haar advocaat, Aaron Siri, aan te klagen bij de federale rechtbank voor het vrijgeven van deze gegevens.

Siri vertegenwoordigde ook Public Health and Medical Professionals for Transparency, de organisatie die de Amerikaanse Food and Drug Association (FDA) aanklaagde voor het vrijgeven van gegevens van de Pfizer COVID-19 vaccintesten – een rechtszaak die succesvol was.

Na een nieuw FOIA-verzoek van ICAN in april 2022, voor het vrijgeven van “alle gegevens die sinds 1 januari 2020 bij V-safe zijn ingediend,” en de daaropvolgende weigering van de CDC, diende ICAN in mei 2022 een tweede rechtszaak in.

ICAN zei dat deze opeenvolgende weigeringen van de kant van het CDC kwamen “ondanks het vermogen van het CDC om deze “niet tot de persoon te herleien gegevens” onmiddellijk vrij te geven overeenkomstig zijn eigen protocol,” gebaseerd op de bewering dat “de informatie in de app niet is geanonimiseerd.”
 
ICAN gaf commentaar op het belang van de uitspraak en verklaarde in een persbericht:

“Dit is een enorme overwinning voor ICAN en voor het Amerikaanse publiek, dat eindelijk in staat zal zijn om voor zichzelf de werkelijke zelfgerapporteerde landelijke gegevens over de veiligheid van de COVID-19 vaccins in te zien.”

Brian Hooker, wetenschappelijk hoofdmedewerker van Children’s Health Defense, noemde de uitspraak een “absoluut reusachtige ontwikkeling”.

Hooker vertelde The Defender:

“Dit is absoluut een reusachtige ontwikkeling en ik kijk uit naar het moment dat de V-safe gegevens worden vrijgegeven.
 
“De terughoudendheid van de CDC om deze informatie vrij te geven, kan alleen maar betekenen dat dit niet goed zal uitpakken voor het hele COVID-19 vaccinatieprogramma, vooral gezien de onregelmatigheden met VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) rapportage en het verschuivende narratief van de CDC met betrekking tot het COVID-19 beleid.”

Hooker is op soortgelijke obstakels gestuit als ICAN bij het opvragen van gegevens bij het CDC. Hij zei dat hij “vroeg in het proces een FOIA indiende voor de V-safe zwangerschapsgegevens en dat die werd geweigerd.”

“Ik ben blij dat Aaron Siri en ICAN volhielden,” zei Hooker. “Ik kan alleen maar denken aan de levens die gespaard hadden kunnen worden als het CDC in de eerste plaats deze informatie had verstrekt.”

De gegevens die via de V-safe app worden verzameld verschillen van de gegevens die bij VAERS worden ingediend. ICAN beschreef het onderscheid:

“De FDA en CDC hebben toegegeven dat hun bestaande programma om bijwerkingen te melden VAERS genaamd, niet in staat was om causaliteit (oorzaak) vast te stellen en daarom onbetrouwbaar was.
 
“De CDC heeft daarom een nieuw programma om bijwerkingen te melden voor COVID-19 vaccins ingevoerd, V-safe genaamd, en beweert nu dat deze ‘vaccins worden toegediend onder de meest intensieve veiligheidsbewaking van vaccins in de geschiedenis van de VS’.”

In het verleden is gebleken dat het bijwerkingen meldings programma VAERS slechts 1% van de werkelijke bijwerkingen van vaccins meldt.

 

 
Bron originele artikel: https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-data-covid-vaccine-injuries-vsafe-app/
Vertaling: Door Frankema
 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This