Covid-19 verdwijnt door vaccinaties, daarom kunnen we versoepelen en andere leugens

door | 29 mei 2021 | COVID-19 ziekte

“Het is geweldig om te zien hoe hard de daling van de ic-bezetting doorzet, zegt Gommers, voorzitter Nederlandse Vereniging Intensive care. ‘Het is beter dan de verwachting en dat betekent dat er ruimte komt voor versoepelingen. In Nederland liggen er nu ten opzichte van eind april 32 procent minder mensen met Covid op de ic’s en 40 procent minder in de ziekenhuizen.”
 
“Het gaat ook echt hard met het vaccineren, constateert Gommers. ‘Ik geloof dat we nu rond de 47-jarigen zitten, dat is geweldig. We kunnen aan vakanties denken.” – Diederik Gommers BNL.nl1

 
De verhaallijn van politici en deskundigen is dat we kunnen versoepelen, ‘want de cijfers gaan omlaag omdat er zo veel mensen zijn gevaccineerd’. Maar de wakkere burger weet inmiddels beter…

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
De griep heeft een normale griepcurve. Elk najaar komt de griep en elke lente vertrekt hij weer. Dat het vaccin zo goed werkt is een aanname. Het ligt volledig in de lijn der verwachting dat de cijfers omstreeks deze periode dalen.

 

 

Iedereen staat in de rij voor de prik?

 
Helemaal niet.

RTL nieuws 21 mei: “De GGD meldt dat een groot aantal genodigden geen afspraak heeft gemaakt om hun coronavaccin te komen halen. Van de 1,5 miljoen mensen die de afgelopen weken werden opgeroepen, lieten 830.000 niks horen. Hoe krijg je priktwijfelaars toch over de streep?”2

De meeste mensen die een prik gaan halen doen het niet omdat ze zichzelf willen beschermen tegen Covid-19, maar omdat ze willen reizen.

Parool 26 mei“Het is volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) toch waarschijnlijk dat vrij reizen in Europa pas weer mogelijk wordt als iemand volledig is gevaccineerd. In dat geval zal het kabinet zorgen voor een gratis PCR-test voor mensen die op vakantie willen naar het buitenland.”3

Twee keer gevaccineerd, en dan toch nog een PCR test moeten doen?

 

 

PCR-test en bij terugkeer in quarantaine

 

AD 27 mei: “Het ministerie zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden van Griekenland, waaronder Kos, Mykonos en Rhodos, vanaf komende zondag weer op oranje. Reizigers die al op deze Griekse eilanden verblijven, moeten vanaf zondag voor vertrek naar Nederland een test overleggen en bij terugkomst in Nederland in quarantaine.”
 
“Eén van hen is Astrid Dusink. Zij is op bezoek bij familie op Rhodos en vliegt aanstaande dinsdag met haar moeder terug naar Nederland. ‘Hoe ik mij voel? Ik voel me zwaar genaaid door de Nederlandse regering’, briest Dusink. Zij en haar moeder zijn allebei al gevaccineerd, maar moeten bij terugkeer zich toch laten testen en vervolgens ook in quarantaine. ‘Dit slaat echt helemaal nergens op. Het is hier zo rustig en stil. Op het strand zijn we de enige toeristen’, klinkt het gefrustreerd.”
 
“Ze verheugde zich ontzettend op haar vakantie, maar van vakantievreugde is nu allerminst sprake. ‘Ik kon eindelijk na anderhalf jaar met mijn moeder naar mijn zus en zwager. Twee weken geleden stond Rhodos op geel, en nu ineens weer oranje? Sorry, maar dit is écht van de zotte. Het is zo triest hier voor de Grieken die vorig jaar ook al geen seizoen hadden. Waar is Nederland in hemelsnaam mee bezig?’”3

 

Met een ziek en gevaarlijk spel. Wie nog gelooft dat wat onze politici en ‘experts’ ons voorhouden wetenschappelijk onderbouwd en waar is, vraagt om problemen.

 

 

Bronnen:

1. https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10442603/huidige-daling-ic-plekken-absolute-mijlpaal
2. https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5232334/overhalen-priktwijfelaars-radboud-umc-onderzoek-corona-vaccin
3. https://www.parool.nl/nederland/de-jonge-waarschijnlijk-toch-pas-reizen-na-volledige-vaccinatie~b35f52f8/

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This