De CDC wijzigt plotseling de definitie van de woorden “vaccin” en “vaccinatie”

door | 17 sep 2021 | COVID-19 ziekte

Ons hele leven lang is ons verteld dat wanneer je je laat vaccineren, je beschermd bent tegen een bepaalde ziekte.

Waarschijnlijk ben je ingeënt tegen ziekten als polio, tetanus, mazelen, difterie etc. En je hoeft je er niet langer zorgen over te maken, want de hele reden waarom je ouders je naar de dokter brachten om die inentingen te krijgen, was om je tegen die ziekten te beschermen. Met name polio is in de Verenigde Staten volledig uitgeroeid dankzij de immuniteit die door vaccinatie is ontstaan (zo is ons tenminste verteld).

Daarom zegt de CDC dat vaccins ons immuun maken, wat betekent dat we aan een ziekte kunnen worden blootgesteld zonder ermee besmet te raken.

Tenminste, dat deed de CDC vroeger.

Een recente verandering op de website van de CDC zou ons allemaal moeten verontrusten, omdat het erop lijkt dat de CDC probeert te veranderen wat we verstaan onder vaccinaties.

 
Hier is de “Definitie van de termen” voor Immunisatie zoals vastgelegd op 26 augustus 2021. De belangrijkste punten zijn gemarkeerd. (NL-vertaling onder de afbeelding)
 

 

Immuniteit: Bescherming tegen een besmettelijke ziekte. Als je immuun bent voor een ziekte, kun je er aan blootgesteld worden zonder besmet te raken.
 
Vaccin: Een product dat het immuunsysteem van een persoon stimuleert om immuniteit te produceren tegen een specifieke ziekte, waardoor de persoon tegen die ziekte wordt beschermd. Vaccins worden meestal toegediend via injecties, maar kunnen ook via de mond worden toegediend of in de neus worden gespoten.
 
Vaccinatie: De handeling waarbij een vaccin in het lichaam wordt gebracht om immuniteit tegen een specifieke ziekte te produceren.
 
Immunisatie: Een proces waarbij een persoon door vaccinatie beschermd raakt tegen een ziekte. Deze term wordt vaak door elkaar gebruikt met vaccinatie of inenting.

Deze definities zijn van kracht sinds ten minste 16 mei 2018.

 

 

Hier is de “Definitie van de termen” voor immunisaties nu, die werd bijgewerkt op 1 september 2021, met de wijzigingen gemarkeerd.

 

 

Immuniteit: Bescherming tegen een besmettelijke ziekte. Als u immuun bent voor een ziekte, kunt u eraan worden blootgesteld zonder besmet te raken.
 
Vaccin: Een preparaat dat wordt gebruikt om de afweerreactie van het lichaam tegen ziekten te stimuleren. Vaccins worden meestal toegediend via injectienaalden, maar sommige kunnen ook via de mond worden toegediend of in de neus worden gespoten.
 
Vaccinatie: De handeling waarbij een vaccin in het lichaam wordt gebracht om bescherming tegen een specifieke ziekte te produceren.
 
Immunisatie: Een proces waarbij een persoon door vaccinatie beschermd wordt tegen een ziekte. Deze term wordt vaak door elkaar gebruikt met vaccinatie of inenting.

Dus in een week tijd is een vaccin veranderd van iets dat “immuniteit opwekt tegen een specifieke ziekte” in iets dat slechts “de immuunrespons van het lichaam tegen ziekten stimuleert”, en een vaccinatie produceert niet langer “immuniteit” tegen een ziekte, maar slechts “bescherming” tegen een ziekte.

Is er nog iemand die dit verontrustend vindt? Waarom heeft de CDC plotseling “vaccin” en “vaccinatie” zo geherdefinieerd dat ze klinken als een niet-steroïdaal anti-inflammatoir geneesmiddel of een geneesmiddel dat allen met recept verkrijgbaar is en dat je regelmatig moet blijven innemen?

Er wordt geen verklaring gegeven voor deze verandering.

Maakt dit deel uit van de pogingen van de regering Biden om het publiek regelmatige COVID-19 boosters te laten accepteren – door de manier waarop wat we onder het doel van vaccins verstaan te veranderen? Vaccins, zo worden we nu verondersteld te accepteren, geven ons geen immuniteit, alleen bescherming tegen ziekte. Deze vage definitie maakt het de regering in wezen gemakkelijker om eindeloze boosters voor COVID (of een andere ziekte) aan te bevelen omdat vaccins, zo zeggen zij, ons niet langer “immuun” maken. En ja, er zijn verschillende vaccins die wel boosters nodig hebben, maar dat heeft nooit ons begrip of de definitie van vaccins en vaccinatie veranderd.

De regering-Biden had al een probleem met terughoudendheid ten aanzien van vaccins in de nasleep van het tijdelijk van de markt halen van het Johnson & Johnson-vaccin. Wilt u weten hoe u de terughoudendheid ten aanzien van vaccins kunt vergroten in plaats van verkleinen? Doe zoiets als dit.

 

 

 
Bron originele artikel: https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/imz-basics.htm

Vertaling: Door Frankema

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This