De regering heeft invloed op rechters – onafhankelijkheid Nederlandse rechtsstaat grotendeels wassen neus

door | 9 okt 2021 | COVID-19 ziekte, Rechten

“In een rechtsstaat regeert het recht. Dus in een rechtsstaat moeten niet alleen burgers maar ook de staat zich aan het recht houden. En als de staat dat niet doet, en mensen worden daardoor onrechtmatig behandeld dan moeten zij naar een onafhankelijke rechter kunnen stappen om hun rechten en vrijheden op te eisen. Kortom, een rechtsstaat kan niet functioneren zonder onafhankelijke rechtspraak. Het is dan ook een vergaande uitspraak dat onze rechtspraak niet onafhankelijk is, want dat zou betekenen dat onze rechtsstaat niet functioneert, of dat Nederland überhaupt geen zuivere rechtsstaat is. Maar toch kan ik helaas niet anders concluderen dan dat de onafhankelijkheid van de rechtspraak in Nederland grotendeels een wassen neus is.” – Gideon van Meijeren

 

Videofragment 1

In dit artikel staat twee videofragmenten die ons aan het denken zouden moeten zetten… Tijdens het commissie debat ‘Rechtspraak – Commissie: Justitie en Veiligheid’ op 30-09-21 onderbouwde Gideon van Meijeren zijn conclusie dat de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechtspraak grotendeels een wassen neus is.

 

 

 

Videofragment 2

De regering heeft invloed op de rechters? Sander Dekker, demissionair Minister van Rechtsbescherming heeft “nog nooit zoveel onzin gehoord”, en vindt dit “giftig venijn” van FvD. In de onderstaande video vindt u de reactie van Sander Dekker en daaronder een aantal van de honderden commentaren van burgers die veelal hetzelfde vinden over van Meijeren, Dekkers en de Nederlandse rechtsstaat…
 

 

 

Wat commentaren van de kijkers…

 
“Bij diverse rechtbanken worden telkens verschillende uitspraken gedaan in een vergelijkbare zaak. Dus niet volgens de wet één lijn. Gideon heeft gelijk. Rechters hebben eigen voorkeuren bij uitspraken. De praktijk bewijst dat. Degene die dit ontkend kletst uit zijn nek is niet op de hoogte van de praktijk.”

“Rechters zijn niet onpartijdig en onafhankelijk! Vraagt u maar aan de toeslagenouders!”

“Ik heb allang bevestiging gehad dat rechters niet onafhankelijk zijn, herinneren we de avondklok nog? Waar de uitspraak van de rechter over de avondklok binnen paar uur tijd van de baan werd geveegd?”

“Over onzin gesproken, het vertrouwen van de burgers en bedrijven in onze rechtspraak is ongelooflijk groot en hoog omdat er goed en degelijk werk wordt geleverd. Volgens mij komt de fiets van Sander uit dezelfde fabriek als die van Rutte: recht praten wat krom is.”

“Vraag het eens aan Baybasin of hij nog vertrouwen heeft in onze rechtsspraak.”

“We zagen zojuist hoe “onpartijdig” rechters oordelen inzake Waku waku.”

“Hoe is het mogelijk dat rechters onafhankelijk zijn en onze rechtspraak goed werkt, maar tegelijkertijd uitsluiting van het maatschappelijk leven voor een bepaalde groep op basis van medische gegevens onderkent; in strijd met Artikel 1 van de Grondwet”

“De minister van de explosieve doofpotten. – Niet vergeten. Huig Plug.”

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This