Demonstranten eisen einde lock-down in Amerika

door | 19 apr 2020 | COVID-19 ziekte, Internationale politiek

Kennelijk zijn er steeds meer mensen die minder moeite hebben met het coronavirus dan met de maatregelen ertegen. Duizenden demonstranten in auto’s toeterden woensdag rond het regeringsgebouw in Lansing, hoofdstad van Michigan (U.S.A). Michigan heeft een van de snelst groeiende besmettingspercentages met het coronavirus onder ogen gezien, met meer dan 30.000 bevestigde gevallen en ruim 2300 sterfgevallen (17-04-20).1

Het verzet tegen de lockdown wordt groter, naarmate de twijfels over het werkelijke positieve effect dat de lockdown heeft op het tegengaan van de verspreiding van het virus in sneltreinvaart toenemen.

De negatieve effecten van de lock-down daarentegen komen neer op een regelrechte economische ramp. In de vier weken dat president Trump de lockdown heeft afgeroepen zijn 22 miljoen mensen werkeloos geworden en zij hebben een uitkering aan moeten vragen.2

De burger heeft er genoeg van. Onderstaand filmpje geeft een indruk van de demonstratie in Michigan

 


(2 min – niet ondertiteld)
 

Vertrouwen in de media neemt af

 Het vertrouwen in de media neemt af. De mensen gaan zien dat er sprake is van een hype die niet is gebaseerd op feiten en wetenschap. Het taalgebruik van journalisten staat bol van aannames en veronderstellingen. CNN is een van Amerikas grootste nieuwsstations. Het CDC, Amerikaanse Centers for Disease Control, is wereldwijd een van de meest toonaangevende instituten op het gebied van het ‘bestrijden’ van infectieziekten. En Fareed Zakaria is een van de meest bekende nieuwslezers van CNN.

Verpakt in verzachtende termen zegt Zakaria dat het CDC toegeeft dat de cijfers ‘onduidelijk’ zijn en dat de ‘pandemic scare massively overestimated’ is. Met andere woorden: de angst voor de pandemie is massaal overschat. Op dit moment is er een enorme toename aan burgers die elkaar informeren. Het taalgebruik in deze Youtube is recht voor zijn raap. Angst maakt plaats voor boosheid.

 


(11 min – niet ondertiteld)
 

 

 

 

Bronnen:

  1. https://www.michigan.gov/coronavirus/0,9753,7-406-98163_98173—,00.html
  2. https://www.washingtonpost.com/business/2020/04/16/unemployment-claims-coronavirus/

 

 

 
Over de auteur:
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This