Documentaire over WHO onthult wijdverspreide corruptie en omvangrijke financiering door Bill Gates

door | 1 okt 2021 | Bill Gates, COVID-19 ziekte, WHO

“TrustWHO” is een documentaire geproduceerd door Lilian Franck. Het brengt verborgen machten aan het licht die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beheersen – en die dat al vanaf het allereerste begin doen. Opgericht in 1948 door 61 lidstaten die met hun bijdragen aanvankelijk de organisatie financierden, werd de WHO al snel geïnfiltreerd door de industrie. Van Big Tobacco tot de nucleaire industrie en de farmaceutica, de industrie heeft historisch gezien de mondiale agenda van de WHO gedicteerd en doet dat ook nu nog, waarbij winst en macht boven volksgezondheid gaan.

De onderstaande documentaire is niet ondertiteld. In het artikel onder de documentaire worden onderwerpen behandeld die in de film worden besproken.

 

 

 

Bill Gates is WHO’s nummer 1 financierder

In april 2020 schortte Donald Trump de Amerikaanse financiering van de WHO op, terwijl de regering een onderzoek instelde naar haar “rol bij het ernstig mismanagen en toedekken van de verspreiding van het coronavirus”. Hierdoor werd de Bill & Melinda Gates Foundation – die tot dat moment nummer twee grootste financierder na de USA was – de nummer 1 financierder van de WHO.

Na zijn verkiezing heeft president Joe Biden het besluit van de Trump-regering teruggedraaid en de Amerikaanse financiering van de WHO hersteld. Bill Gates is echter nog steeds de grootste financier en draagt meer bij aan het tweejaarlijkse WHO-budget van 4,84 miljard dollar dan welke lidstaat dan ook. Zoals blijkt uit een voorbeeldexemplaar dat ik ontving van “Vax-Unvax”, het nieuwe boek van Robert F. Kennedy Jr. dat in november 2021 zal verschijnen, “heeft Gates zijn geld strategisch gebruikt om de internationale hulporganisaties te infiltreren met prioriteiten die in zijn eigen belang zijn.

Bill Gates draagt echter via meerdere wegen bij aan de WHO, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation, evenals GAVI, dat is opgericht door de Gates Foundation in samenwerking met de WHO, de Wereldbank en verschillende vaccinfabrikanten.

Bill GatesDe VS waren historisch gezien de grootste directe donor aan de WHO. Vanaf 2018 maakten de cumulatieve bijdragen van de Gates Foundation en GAVI Bill Gates tot de officieuze topsponsor van de WHO, zelfs vóór de stap van de Trump-regering in 2020 om al zijn steun aan de organisatie te schrappen. En in feite geeft Gates zo veel dat Politico in 2017 een zeer kritisch artikel schreef over zijn ongepaste financiële invloed op de operaties van de WHO, die volgens Politico ervoor zorgde dat het agentschap:

“… een onevenredig groot deel van zijn middelen aan projecten uitgaf met de meetbare resultaten waar Gates de voorkeur aan geeft… Zijn invloed baart ngo’s en academici zorgen. Sommige voorstanders van gezondheid vrezen dat, omdat het geld van de Gates Foundation afkomstig is van investeringen in grote bedrijven, het zou kunnen dienen als een paard van Troje voor bedrijfsbelangen om de rol van de WHO bij het vaststellen van normen en het vormgeven van gezondheidsbeleid te ondermijnen.”

Bovendien “stuurt Gates ook financiering naar de WHO via SAGE [Strategic Advisory Group of Experts] en UNICEF en Rotary International, wat zijn totale bijdragen op meer dan 1 miljard dollar brengt,” legt Kennedy uit in zijn nieuwe boek, eraan toevoegend dat deze fiscaal aftrekbare donaties Gates zowel invloed als controle geven over het internationale gezondheidsbeleid, “dat hij grotendeels stuurt om de winstbelangen van zijn farmaceutische partners te dienen.”

Zoals in de film wordt opgemerkt, kon de WHO, toen zij werd opgericht, zelf beslissen hoe haar bijdragen werden verdeeld. Nu is 70% van haar budget gebonden aan specifieke projecten, landen of regio’s, die worden gedicteerd door de financiers. Als zodanig vormen de prioriteiten van Gates de ruggengraat van de WHO, en het was geen toeval toen hij over de WHO zei: “Onze prioriteiten zijn jullie prioriteiten.”

“De vaccin-obsessie van Gates heeft ervoor gezorgd dat de WHO het bestrijden van armoede, of het produceren van voedsel en schoon water niet belangrijk acht, maar heeft bepaald dat het gebruik van vaccins nu de belangrijkste maatstaf is voor de volksgezondheid. En Gates is niet bang om zijn gewicht in de schaal te leggen,” aldus Kennedy in zijn laatste boek. “… Alleen al de omvang van de financiële bijdragen van zijn stichting heeft Bill Gates tot een onofficiële – zij het ongekozen – leider van de WHO gemaakt.”

 

 

Farma & WHO incasseerden cheques in eerdere pandemieën

 
Tijdens de H1N1 (Mexicaanse griep) pandemie van 2009 werden er geheime afspraken gemaakt tussen Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk met de farmaceutische industrie voordat de H1N1 pandemie begon, waarin stond dat zij H1N1 griepvaccinaties zouden kopen – maar alleen als er een pandemie niveau 6 werd afgekondigd door de WHO.

De “TrustWHO”-documentaire laat zien hoe zes weken voordat de pandemie werd uitgeroepen, niemand bij de WHO zich zorgen maakte over het virus, maar dat de media toch in grote mate de gevaren overdreven. In de maand voorafgaand aan de H1N1-pandemie van 2009 veranderde de WHO de officiële definitie van pandemie, waarbij de criteria voor ernst en hoge sterfte werden geschrapt en de definitie van een pandemie als “een wereldwijde epidemie van een ziekte” overbleef.

Door deze wijziging in de definitie kon de WHO de Mexicaanse griep tot pandemie uitroepen nadat wereldwijd slechts 144 mensen aan de infectie waren overleden. In 2010 beschuldigde Dr. Wolfgang Wodarg, toenmalig hoofd gezondheid van de Raad van Europa, de farmaceutische bedrijven ervan de pandemie-verklaring van de WHO te hebben beïnvloed en noemde hij de Mexicaanse griep een “valse pandemie” die was aangestuurd door Big Pharma, die munt sloeg uit de gezondheidsangst.

Volgens Wodarg was de Mexicaanse grieppandemie “een van de grootste medicijnschandalen van de eeuw”. In het onderzoek naar de WHO en Big Pharma’s falsificatie van een pandemie, stelde een onderzoeker:

“… om hun gepatenteerde geneesmiddelen en vaccins tegen griep te promoten, beïnvloedden farmaceutische bedrijven wetenschappers en officiële instanties die verantwoordelijk zijn voor de normen van de volksgezondheid om regeringen wereldwijd te alarmeren en beperkte gezondheidsmiddelen te laten vallen voor inefficiënte vaccin-strategieën. En als gevolg hiervan miljoenen gezonde mensen nodeloos bloot te stellen aan het risico van een onbekende hoeveelheid bijwerkingen van onvoldoende geteste vaccins.”

Terwijl regeringen uiteindelijk bleven zitten met voorraden vaccins die ze nooit zouden gebruiken, kregen veel van de mensen die het H1N1-vaccin tegen de Mexicaanse griep hadden genomen ernstige bijwerkingen, waaronder het Guillain-Barre-syndroom, narcolepsie, kataplexie en andere vormen van hersenbeschadiging.

 

 

Neponderzoek

Het onderzoek van de WHO naar de oorsprong van COVID-19 was een “nep” onderzoek vanaf het begin. China mocht zelf de leden kiezen van het onderzoeksteam van de WHO, waaronder Peter Daszak, Ph.D., die nauwe professionele banden heeft met het Wuhan Institute of Virology.

coronavirus groene achtergrondDe opname van Daszak in dit team garandeerde de verwerping van de theorie over de oorsprong van het virus in het laboratorium. En in februari 2021 verklaarde de WHO dat het instituut en twee andere bioveiligheidsniveau 4 laboratoria in Wuhan, China, geen overtredingen hadden begaan, door te zeggen dat deze laboratoria niets te maken hadden met de COVID-19 uitbraak.

Pas na de reacties, waaronder een open brief ondertekend door 26 wetenschappers die een volledig en onbeperkt forensisch onderzoek eisen naar de oorsprong van de pandemie, ging de WHO over tot schadebeperking, waarbij directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus en 13 andere wereldleiders zich aansloten bij de Amerikaanse regering om hun “frustratie uit te drukken over de beperkte mate waarin China een internationale missie toegang verleende tot Wuhan”.

Een paar opmerkelijke punten – Gates koos Ghebreyesus als directeur-generaal van de WHO, niet vanwege zijn kwalificaties – Tedros heeft geen medische graad en een achtergrond die beschuldigingen van mensenrechtenschendingen omvat – maar vanwege zijn loyaliteit aan Gates, aldus het boek van Kennedy’s.

Bovendien was de loyaliteit van de WHO aan China al jaren eerder verzegeld, toen China ervoor zorgde dat de WHO stemmen kreeg om ervoor te zorgen dat zijn kandidaten directeur-generaal zouden worden. Een onderzoek van de Sunday Times bracht ook aan het licht dat de onafhankelijkheid van de WHO ernstig in het gedrang was en dat haar nauwe banden met China het mogelijk maakten dat COVID-19 zich in de begindagen van de pandemie kon verspreiden terwijl het onderzoek naar de oorsprong ervan werd vertroebeld. Volgens de Sunday Times:

“De leiding van de WHO gaf prioriteit aan de economische belangen van China boven het stoppen van de verspreiding van het virus toen Covid-19 voor het eerst opdook. China oefende de uiteindelijke controle uit over het WHO-onderzoek naar de oorsprong van Covid-19, benoemde zelf deskundigen en onderhandelde over een achterkamer-deal om het mandaat af te zwakken.”

 

 

Banden tussen China en de WHO speelden “beslissende rol” in pandemie

 
Coronavirus ChinaOp 28 januari 2020, vier weken nadat Taiwan de WHO had gewaarschuwd dat een mysterieuze ziekte van de luchtwegen zich in China verspreidde, had de WHO nog geen actie ondernomen en bleef ze China prijzen.

Tedros prees China zelfs voor hun transparantie en zei dat de Chinese president “zeldzaam leiderschap” had getoond en “dankbaarheid en respect” verdiende voor zijn optreden om de uitbraak in het epicentrum in te dammen,” meldde de Sunday Times. “Deze ‘buitengewone stappen’ hadden verdere verspreiding van het virus voorkomen, en dit was de reden, zei hij, waarom er slechts ‘een paar gevallen van overdracht van mens op mens buiten China waren, die we zeer nauwlettend in de gaten houden’.

In een gesprek met de https://archive.ph/If1WN#selection-1521.2-1533.171Sunday Times zei professor Richard Ebright van het Waksman Instituut voor Microbiologie van de Rutgers Universiteit in New Jersey dat het deze nauwe band was die uiteindelijk de loop van de pandemie heeft gestuurd:

“Het heeft niet alleen een rol gespeeld, het heeft een beslissende rol gespeeld. Het was de enige motivatie. Er was geen wetenschappelijke of medische of beleidsmatige rechtvaardiging voor de houding die de WHO in januari en februari 2020 heeft aangenomen. Dat was volledig gebaseerd op het onderhouden van bevredigende banden met de Chinese regering.”
 
“Dus bij elke stap bevorderde de WHO het standpunt dat de Chinese regering van hen verlangde. De WHO verzette zich actief en belemmerde inspanningen van andere naties om effectieve grenscontroles uit te voeren die de verspreiding hadden kunnen beperken of zelfs de verspreiding van de uitbraak hadden kunnen indammen.”
 
“Ik kan onmogelijk geloven dat de ambtenaren in Genève, die deze verklaringen aflegden, geloofden dat deze verklaringen in overeenstemming waren met de feiten waarover zij beschikten op het moment dat de verklaringen werden afgelegd. Het is moeilijk om niet te zien dat de directe oorsprong daarvan de steun van de Chinese regering is voor de verkiezingen van Tedros tot directeur-generaal …”
 
“Dit was een opmerkelijk hoog rendement op de investering van China van de relatief kleine bedragen die werden geïnvesteerd in de ondersteuning van zijn verkiezing. Het heeft de Chinese regering veel opgeleverd.”

 

 

De corruptie van de WHO zit diep

Al voor de pandemie had de WHO in een verklaring laten weten in gesprek te zijn met Facebook om “ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot gezaghebbende informatie over vaccins en de verspreiding van onjuistheden te beperken”. Op de eerste Global Vaccination Summit van de WHO, die in september 2019 in Brussel werd gehouden, zinspeelde Jason Hirsch, de public policy manager van Facebook, op de censuur en mediamanipulatie die nog zou komen:

“Het eerste wat we doen is het verminderen van de verspreiding van verkeerde informatie over vaccinaties en het tweede wat we doen is het verhogen van de blootstelling aan geloofwaardige, gezaghebbende inhoud over vaccinaties.”

In plaats van de volksgezondheid voorop te stellen, bijvoorbeeld door aan te dringen op veiligheidsonderzoeken naar vaccinatie, laat de geschiedenis van de WHO duidelijk zien dat zij loyaal is aan Big Pharma en andere industrieën. De WHO heeft bijvoorbeeld de gevolgen voor de gezondheid van de kernramp in Tsjernobyl in 1986 gebagatelliseerd door te verklaren dat slechts 50 doden direct door het incident werden veroorzaakt en dat “uiteindelijk in totaal 4000 mensen aan stralingsblootstelling zouden kunnen sterven” als gevolg van de ramp.

De WHO heeft in 1959 een overeenkomst ondertekend met de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, die “het vreedzaam gebruik van atoomenergie bevordert”, waardoor zij met betrekking tot ioniserende straling ondergeschikt is aan deze organisatie.

De reactie van de WHO op de stralingsramp in Fukushima in 2011 werd ook bekritiseerd, met bewijzen van een doofpotoperatie op hoog niveau. De WHO bagatelliseerde de risico’s opnieuw door te verklaren dat “de voorspelde risico’s laag zijn en er geen waarneembare toename van het aantal kankergevallen boven de uitgangswaarden wordt verwacht”.

De WHO ontving ook meer dan 1,6 miljoen dollar van opioïden-gigant Purdue van 1999 tot 2010 en gebruikte door de industrie gesteunde opioïden-gegevens om op te nemen in haar officiële pro opioïden-richtlijnen. Volgens de Alliance of Human Research Protection heeft de samenwerking van de WHO met Purdue geleid tot een vergroting van het gebruik van opioïden en verslaving eraan in de hele wereld.

Door het aanvaarden van privé geld, ging een review in het Journal of Integrative Medicine & Therapy zover om te zeggen dat de corruptie van de WHO de “grootste bedreiging is voor de wereld volksgezondheid van deze tijd,” in het bijzonder als het gaat om de aanbevelingen van de WHO voor medicijnen – inclusief haar “lijst van essentiële medicijnen” – waarvan zij gelooft dat deze bevooroordeeld en onbetrouwbaar is.

Gezien het sterke en voortdurende bewijs van enorme belangenverstrengelingen bij de WHO en de controle van deze instantie door de industrie, moet haar nut als beschermer van de volksgezondheid ernstig worden heroverwogen.

 

 
Vertaling: Door Frankema
 

 
Bron artikel: https://childrenshealthdefense.org/defender/trustwho-documentary-who-corruption-funding-bill-gates/ en www.mercola.com
 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This