Dr. Peter Rost, voormalig directeur marketing bij farma, over het beïnvloeden van de medische gevestigde orde

door | 9 mei 2019 | Farmaceutische industrie

Zou betaald lobbyen voor farmaceutische bedrijven illegaal moeten zijn? Komt dit niet neer op intentionele belangenbehartiging en belangenconflicten? Maken farmaceutische bedrijven zich schuldig aan misleidende marketing? Schermen zij zich af voor wettelijke aansprakelijkheid en beïnvloeden ze zwaardere wetgeving die keuzevrijheid van de burger uitholt? Niet alleen ouders, maar ook medici staan onder toenemende druk van de farmaceutische industrie. Dr. Peter Rost, voormalig farmaceutisch manager, licht een tip van de sluier op over hoe de medische gevestigde orde wordt beïnvloed.

“Iedereen die ik in mijn vorige carrière ben tegengekomen als directeur marketing staat daar met zijn hand op. Iedereen smeekt om geld. Niemand heeft geld. De overheid heeft geen geld. Universiteiten hebben geen geld. De enige die geld hebben, zijn de grote multinationals. En ze hebben veel geld. En zij gebruiken dat geld in feite om invloed te kopen. En de manier waarop het gedaan is: nummer één, je geeft organisaties en instellingen subsidies voor verschillende soorten onderzoek. Nummer twee: je ontwikkelt samen met hen onderzoek. Nummer drie: Je maakt vrienden; je zorgt ervoor dat ze je trouw worden. En je betaalt ook individuele professoren en artsen en onderzoekers rechtstreeks. Je kunt ze als sprekers betalen om door het land te reizen; duizend, tweeduizend dollar per dag, soms meer.”

 

 

 

 

 

Wie is Peter Rost?

Peter Rost, M.D. is als voormalig directeur marketing meer dan tien jaar werkzaam geweest bij farmagiganten Wyeth en Pfizer. In augustus 2004 publiceerde Rost een gepassioneerde recensie op het boek ‘The Truth About the Drug Companies: How They Deceive Us and What to Do About It’ van Marcia Angell (De waarheid over farmaceutische bedrijven – hoe ze ons misleiden en wat we eraan kunnen doen’). Marcia Angell is arts en hoofdredacteur van het medisch vakblad ‘New Engeland Journal of Medicine, een van de grootste medische vakbladen ter wereld.1 De recensie werd opgemerkt door een verslaggever bij ‘USA Today’, die Peter Rost interviewde voor een artikel over de geneesmiddelenindustrie. De publieke aandacht van het artikel in USA Today veranderde het leven van Rost; hij werd ontslagen en begon nieuwe carrière als een insider die kritisch staat tegenover de farmaceutische industrie. Sindsdien heeft Rost buiten de farmaceutische industrie gewerkt, als een openbare spreker, blogger, schrijver en rechtsdeskundige.2

 

 

 

 

 

 

Bron originele artikel:

https://thevaccinereaction.org/2019/05/influencing-the-medical-establishment-dr-peter-rost/

 
Bronnen:

1. Marcia Angell: https://en.wikipedia.org/wiki/Marcia_Angell
2. Peter Rost: https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Rost_(doctor)

 

 
Over de auteurs:

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

Mara Gabriëlle is moeder van twee ongevaccineerde kinderen, moderator van de facebookgroep van Vaccinvrij en maakt deel uit van het vertaalteam.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This